
Η φίλη Ράνια , χάρη σε αυτή τη συνταγή, μας οδήγησε, αργά και σταθερά ,να αποποιηθούμε τα έτοιμα σοκολατάκια και να πέσουμε με τα μούτρα στα δικά μας .
Υλικά για 40 σοκολατάκια
- 2 κουβερτούρες
- 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
- 100 ml κρέμα γάλακτος
- 1 κουταλιά κονιάκ ή λικέρ (προαιρετικά)
- αμύγδαλα με τη φλούδα
- φουντούκια
- αποξηραμένα φρούτα της αρεσκείας μας ( φράουλες , πορτοκάλι, κλπ)
Πως το κάνουμε
Τοποθετούμε σε μπολ την σοκολάτα σε κομμάτια ,μαζί με το βούτυρο και την κρέμα. Τα λιώνουμε σε μπεν μαρί ή στα μικροκύματα . Προσθέτουμε το αλκοόλ . Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μια γυαλιστερή ομοιόμορφη σάλτσα. Ρίχνουμε μέσα στη σοκολατένια σάλτσα τα φρούτα ή τους ξηρούς καρπούς (χωριστά κάθε είδος) και ανακατεύουμε . Με ένα κουταλάκι παίρνουμε μια μικρή ποσότητα από τα σοκολατένια φρούτα ή τους ξηρούς καρπούς και τα αραδιάζουμε σε μια λαδόκολλα . Τα αφήνουμε να κρυώσουν , τα ξεκολλάμε από τη λαδόκολλα και τα βάζουμε στο ψυγείο να παγώσουν μέχρι να τα φάμε.
Πόλεμοοοοοος !