Ένα εύκολο & γρήγορο ορεκτικό ή μεζεδάκι περιωπής είναι τούτο, είναι λίγο μανίκι να καθαρίσεις τις γαρίδες αλλά μπορείτε να το κάνετε άνετα και με μεγάλες για να μην ταλαιπωρήστε, φάτε το με ουζάκι, με τσιπουράκι ή άντε με μπυρίτσα ;)
Τα υλικά μας
- 1 κιλό γαρίδες
- 4-5 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1/2 κούπας άνηθος ψιλοκομμένος ή μάραθος ψιλοκομμένος
- 1 κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
- 1 πιπεριά κέρατο κομμένη σε ροδέλες
- 1 σφηνάκι ούζο ή τσίπουρο με γλυκάνισο
- 2-3 κουταλιές ελαιόλαδο
- Μισή κουταλιά του γλυκού αλάτι
- Μπόλικο πιπέρι καγιέν
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε τις γαρίδες μας (δεν θέλουμε να καθαρίζουμε μετά) και τις ανακάτευουμε σε ένα σκεύος με 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο τον άνηθο, το σκόρδο, το πιπέρι καγιέν, το αλάτι και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά.
- Στο τηγάνι σε 2 κουταλιές ελαιόλαδο τσιγαρίζουμε το κρεμμυδάκι με την πιπεριά μέχρι να μαλακώσουν, και προσθέτουμε το μείγμα με τις γαρίδες, μαγειρεύουμε ανακατεύοντας τις για 5-7 λεπτά και τις σβήνουμε με το ούζο.
- Συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 4-5 λεπτά και οι γαρίδες μας είναι έτοιμες
Σερβίρουμε σαν ορεκτικό ή με μία σαλάτα ή με ρυζάκι, εγώ τα έφαγα με σαλάτα με ντοματίνι και αλμύρα.