Γαρίδες σκορδάτες και πιπεράτες, εύκολο σαγανάκι μανάκι.

Συνταγή από την/τον:

Γαρίδες σκορδάτες

“Μη σου γαρίδες & λαβράκια” μουρμούρισε ο Φώντας ο ταρίφας όταν το λεωφορείο μπροστά του τον έκλεισε…

Ένα εύκολο & γρήγορο ορεκτικό ή μεζεδάκι περιωπής είναι τούτο, είναι λίγο μανίκι να καθαρίσεις τις γαρίδες αλλά μπορείτε να το κάνετε άνετα και με μεγάλες για να μην ταλαιπωρήστε, φάτε το με ουζάκι, με τσιπουράκι ή άντε με μπυρίτσα ;)

 

Τα υλικά μας

  • 1 κιλό γαρίδες
  • 4-5 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1/2 κούπας άνηθος ψιλοκομμένος ή μάραθος ψιλοκομμένος
  • 1 κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
  • 1 πιπεριά κέρατο κομμένη σε ροδέλες
  • 1 σφηνάκι ούζο ή τσίπουρο με γλυκάνισο
  • 2-3 κουταλιές ελαιόλαδο
  • Μισή κουταλιά του γλυκού αλάτι
  • Μπόλικο πιπέρι καγιέν
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζουμε τις γαρίδες μας (δεν θέλουμε να καθαρίζουμε μετά) και τις ανακάτευουμε σε ένα σκεύος με 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο τον άνηθο, το σκόρδο, το πιπέρι καγιέν, το αλάτι και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά.
  2. Στο τηγάνι σε 2 κουταλιές ελαιόλαδο τσιγαρίζουμε το κρεμμυδάκι με την πιπεριά μέχρι να μαλακώσουν, και προσθέτουμε το μείγμα με τις γαρίδες, μαγειρεύουμε ανακατεύοντας τις για 5-7 λεπτά και τις σβήνουμε με το ούζο.
  3. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 4-5 λεπτά και οι γαρίδες μας είναι έτοιμες

Σερβίρουμε σαν ορεκτικό ή με μία σαλάτα ή με ρυζάκι, εγώ τα έφαγα με σαλάτα με ντοματίνι και αλμύρα.

VN:F [1.9.22_1171]
Σκορ: 5.0/5 (3 ψήφοι )
Γαρίδες σκορδάτες και πιπεράτες, εύκολο σαγανάκι μανάκι., 5.0 από 5 βασιζόμενο σε 3 ψήφους

Πείτε μας κάτι

  

  

  

Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο