Μία απλή μαρινάδα για να δώσετε άρωμα στις χοιρινές σας μπριζόλες και για να τις κρατήσετε ζουμερές είτε τις ψήσετε στο φούρνο ή στα κάρβουνα…
Τα υλικά μας (για 4 μπριζόλες περίπου)
- 4 μπριζόλες πλυμένες και στεγνές
- 1 κουταλιά της σούπας φύλλα φρέσκιας ρίγανης
- 1 κουταλιά της σούπας φύλλα φρέσκου βασιλικού
- 1 κουταλιά της σούπας φύλλα φρέσκου φασκόμηλου
- 4-5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 2 κουταλιές της σούπας στραγγιστό γιαούρτι
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε ένα σκεύος ρίχνουμε όλα τα υλικά μας και τις μπριζόλες και ανακατεύουμε καλά, μασαζάροντας τις μπριζόλες για να περάσουν τα υλικά μέσα τους για 3-4 λεπτά.
- Αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 5-6 ώρες και καλύτερα από την προηγούμενη μέρα.
- Αν τις κάνουμε στο φούρνο χρησιμοποιούμε και τα υγρά που έχουν μείνει στο σκεύος προσθέτοντας τα στο ταψί μας.