Αυτή είναι η πιο εύκολη εκδοχή της πορτοκαλόπιτας που πάντα πετυχαίνει. Βάλτε και τα παιδιά σας να τρίψουν το φύλλο για εκτόνωση και εκμάθηση
Υλικά
- 500 γρ. φύλλο κρούστας
- 4 αυγά
- 1 γιαούρτι στραγγιστό
- 1 κούπα ηλιέλαιο ή σπορέλαιο
- 1 κούπα ζάχαρη
- 1 κουταλιά σούπας μπέικιν πάουντερ
- 2 βανίλιες
- ξύσμα από 2 πορτοκάλια
Για το σιρόπι
- 2 κούπες ζάχαρη
- 3 κούπες νερό
- 2 φλούδες πορτοκάλι
- 1 λεμόνι -χυμό και 1 φλούδα
- 1 ξυλάκι κανέλας
Πως το κάνουμε
- Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με σύρμα .
- Προσθέτουμε τη ζάχαρη , το λάδι, το γιαούρτι, τις βανίλιες , το μπέικιν και το ξύσμα . Ανακατεύουμε να γίνει ένας ομοιόμορφος χυλός
- Παίρνουμε ένα ένα φύλλο , και το τρίβουμε με τα χέρια μας μέσα στο μείγμα να γίνει μικρά κομματάκια .
- Ανακατεύουμε το χυλό με το τριμμένο φύλλο με ένα κουτάλι ή με τα χέρια μας
- Απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα σε ένα ταψί και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια .
Στο μεταξύ φτιάχνουμε το σιρόπι: Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε όλα τα υλικά σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά .
Μόλις βγει καυτό το γλυκό από το φούρνο, το περιχύνουμε με το χλιαρό σιρόπι και το αφήνουμε να ρουφήξει και να αφρατέψει.
Αφήνουμε να κρυώσει καλά και σερβίρουμε. Αν έχετε και παγωτό βανίλια ή καϊμάκι για το σερβίρισμα ακόμα καλύτερα…
Η πίτα τα σπάει, με & χωρίς την συνοδεία παγωτού..