LoveFood

Μαγειρεύω και έχω θέματα

  • Συνταγές
    • Μαγειρική
    • Ζαχαροπλαστική
    • Τσάι
    • Προσθήκη συνταγής
  • Ανα Υλικό
    • Αλλαντικά
    • Ζυμαρικά
    • Θαλασσινά
    • Γαλακτοκομικά
    • Κρέας
    • Λαχανικά
    • Μπαχαρικά
    • Μυρωδικά
    • Πουλερικά
    • Σοκολάτα
    • Φρούτα
    • Ψάρια
  • Χρήσιμα
    • Μαγειρικό Γλωσσάρι
    • Δοσομετρητής
    • Θερμοκρασίες φούρνου
    • Τεχνικές
Ζαχαροπλαστική, Πίτες  /  14 Ιουνίου 2013

Εύκολη Πορτοκαλόπιτα. Πορτοκαλόπιτα θέτε; Από πορτοκάλια;

by Μαριλού
πορτοκαλόπιτα
Όποιος πάει “τη κοπή τη πίτα” , ας μου κρατήσει ένα κομμάτι , με φλουρί σας παρακαλώ…είπε ο Κλέαρχος και έβαλε θερμόμετρο να δει αν του ‘πεσε καθόλου…

Αυτή είναι η πιο εύκολη εκδοχή της πορτοκαλόπιτας που πάντα πετυχαίνει.  Βάλτε και τα παιδιά σας να τρίψουν το φύλλο για εκτόνωση και εκμάθηση

Υλικά 

  • 500 γρ. φύλλο κρούστας
  • 4 αυγά
  • 1 γιαούρτι στραγγιστό
  •  1 κούπα ηλιέλαιο ή σπορέλαιο
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 1 κουταλιά σούπας μπέικιν πάουντερ
  • 2 βανίλιες
  • ξύσμα από 2 πορτοκάλια

Για το σιρόπι 

  • 2 κούπες ζάχαρη 
  • 3 κούπες νερό
  • 2 φλούδες πορτοκάλι
  • 1 λεμόνι -χυμό και 1 φλούδα
  • 1 ξυλάκι κανέλας

Πως το κάνουμε 

  1. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με σύρμα .
  2. Προσθέτουμε τη ζάχαρη , το λάδι, το γιαούρτι, τις βανίλιες , το μπέικιν και το ξύσμα . Ανακατεύουμε να γίνει ένας ομοιόμορφος χυλός
  3. Παίρνουμε ένα ένα φύλλο , και το τρίβουμε με τα χέρια μας μέσα στο μείγμα να γίνει μικρά κομματάκια .
  4. Ανακατεύουμε το χυλό με το τριμμένο φύλλο με ένα κουτάλι ή με τα χέρια μας
  5. Απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα σε ένα ταψί και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια .

Στο μεταξύ φτιάχνουμε το σιρόπι: Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε όλα τα υλικά σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά .

Μόλις βγει καυτό το γλυκό από το φούρνο, το περιχύνουμε με το χλιαρό σιρόπι και το αφήνουμε να ρουφήξει και να αφρατέψει.

Αφήνουμε να κρυώσει καλά και σερβίρουμε. Αν έχετε και παγωτό βανίλια ή καϊμάκι για το σερβίρισμα ακόμα καλύτερα…

Στο ίδιο στυλ:

Εύκολη τάρτα με ντοματίνια . Η καρδιά μου ταρτάρισε Αυτή η τάρτα , που την λες και πίτσα ,την λες και κις λορέν είναι πανεύκολη και πεντανÏŒστιμη . Αν έχετε χρÏŒνο να φτιάξετε φύλλο τάρτας ÏŒπως έχουμε ξαναδείξει στην τάρτα λούκουλος  μπράβο σας και πάλι μπράβο σας . Αν...

Παγωμένο γιαούρτι με γλυκό κρασί και βερίκοκα. Summer time madness Το γιαουρτογλυκÏŒ αυτÏŒ είναι στην ίδια λογική με παρÏŒμοια που έχουμε φτιάξει . ΕδÏŽ ÏŒμως το κρασί και τα μυρωδικά  δίνουν πολύ ξεχωριστή γεύση. Μπορείτε να αντικαταστήσετε τα βερίκοκα με άλλα φρούτα , ÏŒπως δαμάσκηνα, κράνα , ροδάκινα , ακÏŒμα...

Γαλακτομπούρεκο, η αφρό-κρεμα των γλυκών του ταψιού   Το γαλακτομπούρεκο είναι απÏŒ τα αγαπημένα μου γλυκά, θυμάμαι σαν να είναι τÏŽρα, αν και έχουν περάσει πάνω απÏŒ 30 χρÏŒνια, ÏŒταν με έβλεπε ο παππούς μου στην αγορά του χωριού και με φÏŽναζε στο καφενείο για να με...

Εύκολη τυρόπιτα χωρίς φύλλο (τεμπελοτυρόπιτα) Αυτή η τυροπιτούλα ανήκει στην κατηγορÎ¯α «τεμπελοτυρÏŒπιτα» Î® «τυρÏŒπιτα της τεμπέλας» ,ή «του αρχάριου» ή της ακαμάτρας ÏŒπως λέω εγÏŽ.  Μέχρι να μάθετε να ανοίγετε φύλλο,  φτιάξτε την και προσκαλέστε την πεθερά χωρίς φÏŒβο και πάθος . Υλικά 2 αβγά...

Tags

  • Εορταστικές
  • Εύκολες
  • Τραπέζι

Πλοήγηση άρθρων

Γαριδές σαγανάκι με αρώματα Ελλάδας, I ❤ Greece.
Γαρίδες ceviche, η μαριναρισμένη γαρίδα.

1 comment

  • Παναγιώτης
    14 Ιουνίου 2013

    Η πίτα τα σπάει, με & χωρίς την συνοδεία παγωτού..

    Reply

Share your thoughts Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Υλικά

  • Άνηθος
  • Αλάτι
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Αυγά
  • Βανίλια
  • Βασιλικός
  • Βούτυρο
  • Γάλα
  • Γαρίφαλο
  • Γιαούρτι
  • Δυόσμος
  • Ελαιόλαδο
  • Ζάχαρη
  • Ζάχαρη άχνη
  • Θυμάρι
  • Κανέλα
  • Κεφαλοτύρι
  • Κολοκύθια
  • Κορίανδρος
  • Κοτόπουλο
  • Κρέμα γάλακτος
  • Κρεμμύδι
  • Κρεμμύδι Φρέσκο
  • Κύμινο
  • Μαϊντανός
  • Μαύρο Πιπέρι
  • Μελιτζάνες
  • Μοσχοκάρυδο
  • Μπέικον
  • Μπαλσάμικο
  • Μπαχάρι
  • Ντομάτες
  • Ξύδια
  • Παρμεζάνα
  • Πατάτες
  • Πιπέρι
  • Πιπέρι καγιέν
  • Πιπεριές
  • Ρίγανη
  • Σκόρδο
  • Τζίντζερ
  • Τσίλι
  • Φέτα
  • Χυμός Λεμονιού
  • κιμάς μοσχαρίσιος

Είναι και…

  • Light
  • Vegan
  • Αγίου Βαλεντίνου
  • Ανακύκλωση
  • Αυγά με φυσική βαφή
  • Βάφτιση
  • Γενέθλια
  • Για αρχάριους
  • Γιορτή
  • Γλυκά χωρίς ζάχαρη
  • Γρήγορες
  • Ελαφριές
  • Εορταστικές
  • Εύκολες
  • Καυτερά
  • Κουζίνες του κόσμου
  • Κοχλιοί
  • Κρασομεζές
  • Κόκκινα αυγά
  • Λίμπιντο
  • Μπουφές
  • Ναύπλιο
  • Νηστίσιμα
  • Νηστίσιμα Γλυκά
  • Οικονομικές
  • Ουζομεζές
  • Πάρτι
  • Πάσχα
  • Παιδικό πάρτυ
  • Παραδοσιακές
  • Πασχαλινά αυγά
  • Πασχαλινό τραπέζι
  • Παχαλινά αυγά με κρεμμύδι
  • Πλούσια σε ω3 λιπαρά
  • Πλούσιο σε σίδηρο
  • Πολύχρωμα
  • Πρωινό
  • Σαρακοστή
  • Τραπέζι
  • Χορτοφαγικές
  • Χορτοφαγική Μαγειρίτσα
  • Χριστούγεννα
  • καφές
  • τσάι
  • ψαροφαγία

Μέθοδος Μαγειρέματος

  • Ζεμάτισμα
  • Μαρινάδα
  • Μπέν μαρί
  • Στα κάρβουνα
  • Στην Κατσαρόλα
  • Στην γάστρα
  • Στην λαδόκολα
  • Στη σχάρα
  • Στο γκριλ
  • Στο μπρίκι
  • Στον Ατμό
  • Στον Φούρνο
  • Στο πήλινο
  • Στο τηγάνι
  • Τοστιέρα
  • Χωρίς Μαγείρεμα
  • Ψηστιέρα

Χώρες & Περιοχές

  • Άγιο Όρος
  • Ήπειρος
  • Αίγυπτος
  • Αγγλία
  • Αργεντινή
  • Ασία
  • Αυστρία
  • Αχαϊα
  • Βιετνάμ
  • Βολιβία
  • Βόρεια Αμερική
  • Γένοβα
  • Γαλλία
  • Γερμανία
  • Εκουαδόρ
  • Ελλάδα
  • Επτάνησα
  • Ευρώπη
  • Ζάκυνθος
  • Ζαγορά
  • Η.Π.Α.
  • Ηλεία
  • Ινδία
  • Ισραήλ
  • Ιταλία
  • Κέρκυρα
  • Κίνα
  • Κεφαλονιά
  • Κουρδιστάν
  • Κρήτη
  • Κυκλάδες
  • Λευκάδα
  • Μέση Ανατολή
  • Μαρόκο
  • Μεξικό
  • Μεσόγειος
  • Πήλιο
  • Πελοπόννησος
  • Περού
  • Πολωνία
  • Σούλι
  • Σπάρτη
  • Τουρκία
  • Τρίκαλα
  • Χιλή

Τελευταία Σχόλια

  • Τρία μόνο υλικά είναι αρκετά για εύκολα γρήγορα και πεντανόστιμα αμυγδαλωτά ή εργολάβοι στο Αμυγδαλωτά Σίφνου, μύρισε Αιγαίο
  • Παναγιώτης στο Αbsolute begginers: Μπριζόλες με πατάτες στον φούρνο.
  • Πατάτες τηγανιτές …στο φούρνο που ΔΕΝ παχαίνουν στο Πατάτες τηγανιτές …στο φούρνο. Bye bye θερμίδα
  • ΑννΑ στο Ζυμαρικά με πέστο φασκόμηλου, έπαθα έκρηξη γέυσης
  • Μιτσάκι στο Πουτίγκα από τσουρέκι, άλλαξε ο Μανωλιός και έφαγε το τσουρέκι του αλλιώς.
  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Copyright
  • Δήλωση Προστασίας προσωπικών δεδομένων
  • Elara by LyraThemes