Αυτή η τυροπιτούλα ανήκει στην κατηγορία «τεμπελοτυρόπιτα» ή «τυρόπιτα της τεμπέλας» ,ή «του αρχάριου» ή της ακαμάτρας όπως λέω εγώ. Μέχρι να μάθετε να ανοίγετε φύλλο, φτιάξτε την και προσκαλέστε την πεθερά χωρίς φόβο και πάθος .
Υλικά
- 2 αβγά
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι
- 2 κούπες αλεύρι
- 1 κουταλιά της σούπας baking powder
- ½ κούπα λάδι
- 400 γρ. φέτα (μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ότι άλλα τυριά θέλουμε)
- Μια πρέζα αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα γλυκιά (προαιρετικά)
- Παρμεζάνα για πασπάλισμα
Εκτέλεση :
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τα αυγά, το γιαούρτι και το λάδι να γίνει ένας ομοιόμορφος χυλός . Αλατοπιπερώνουμε και βάζουμε την πάπρικα. Θρυμματίζουμε την φέτα και την προσθέτουμε στο μείγμα , ανακατεύοντας με ένα κουτάλι .
Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το baking και τα προσθέτουμε λίγο λίγο στο μπόλ .
Λαδώνουμε ένα μικρό ταψάκι και στρώνουμε μέσα ομοιόμορφα το μείγμα . Πασπαλίζουμε με λίγη παρμεζάνα (αν θέλουμε) για να κάνει κρούστα. Ψήνουμε στους 180ο για μια 50 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσει .
ΥΠΕΡΟΧΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ!!! ΜΠΡΑΒΟ!!!
Πολυ ευκολο και πολυ νοστιμο!
Ευχαριστούμε πολύ !