
Το λαχματζούν είναι η “πίτσα της ανατολής” . Για τη βάση μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ότι σας κάνει κέφι πχ ζύμη για πίτσα ή πίτα για σουβλάκι (το ζυμάρι μπορείτε , bien sure ,να το φτιάξετε και μόνοι σας …λέμε τώρα ).
Υλικά
- 250 γρ. κιμά αρνίσιο ή μοσχαρίσιο
- 2 κουταλιές της σούπας λάδι
- 1 ντομάτα ξεσποριασμένη και τριμμένη
- 3 κουταλιές της σούπας συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- 1 κουταλιά της σούπας κύμινο
- 1 κουταλάκι πάπρικα γλυκιά
- 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 2 κουταλιές της σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο
- Λίγο μπούκοβο ή σπόρους τσίλι ή μια καυτερή πιπερίτσα (προαιρετικά)
- Αλάτι ,πιπέρι
- Γιαούρτι για το σερβίρισμα
Πως το κάνουμε
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο. Σοτάρουμε τον κιμά μέχρι να αλλάξει χρώμα. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και καρυκεύουμε με το κύμινο ,την πάπρικα και το τσίλι . Συνεχίζουμε το σοτάρισμα για ένα λεπτό και σβήνουμε με την ντομάτα και τον χυμό ντομάτας . Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει ο κιμάς μέχρι να πιει τα υγρά του για 15 λεπτά περίπου. Στο τέλος προσθέτουμε τον δυόσμο και τον μαϊντανό και ανακατεύουμε. Βάζουμε τις πίτες σε μια λαδόκολλα στη λαμαρίνα του φούρνου ή σε ταψί . Απλώνουμε πάνω στις πίτες τον κιμά και ψήνουμε στους 170ο στην μεσαία σχάρα ,για 5-10 λεπτά , μέχρι να ροδίσει ή πίτα. Σερβίρουμε με γιαούρτι .
Σαλάμ Αλέκουμ.