Το παγωτό αυτό μέχρι και η βαφτιστήρα μου που είναι 5 ½ χρονών μπορεί να το φτιάξει (και να το φάει επίσης).Την συνταγή μου την έδωσε η φίλη Κατερίνα , αλλά από ότι μαθαίνω είναι κοινό μυστικό στους γλυκατζήδες και στις ζαχαροπλάστισσες μαμάδες . Όποιος δεν το έχει μάθει ακόμα, τώρα την πάτησε, το μαθε! Απλά κάντε το, είναι πανεύκολο !
Τα υλικά μας
- 1 κουτί Morfat ή φυτική σαντιγί (250ml)
- 1κουτί ζαχαρούχο γάλα (400ml)
- 1 κουτί γάλα εβαπορέ (400ml)
- 1 βανίλια
Πως το κάνουμε
Χτυπάμε την σαντιγί 5 λεπτά μέχρι να αφρατέψει. Ρίχνουμε την βανίλια και το ζαχαρούχο ενώ συνεχίζουμε το χτύπημα και στο τέλος προσθέτουμε και το εβαπορέ.
Βάζουμε το μείγμα στην κατάψυξη. Μετά από 2 ώρες το βγάζουμε και το ξαναχτυπάμε ελαφρά για να αφρατέψει και να έχει πιο κρεμώδη υφή .
Παραλλαγές
Όταν αρχίζει να πήζει το παγωτό και το βγάλετε για να το ανακατέψετε μπορείτε
να το χωρίσετε σε ταπεράκια για να φτιάξετε κι άλλες γεύσεις , όπως πχ.
Παγωτό σοκολάτα : προσθέτουμε 2-3 κουταλιές κακάο ή λιωμένη σοκολάτα
Παγωτό μόκα : προσθέτουμε μία κουταλιά καφέ στιγμιαίο διαλυμένο σε λίγο γάλα
Παγωτό μπισκότο: με κομματάκια μπισκότου
Παγωτό φράουλα : με πολτοποιημένες φρέσκες φράουλες
Παγωτό με ξηρούς καρπούς: προσθέστε καβουρντισμένους ή καραμελωμένους ξηρούς καρπούς
Παγωτό λεμόνι : προσθέστε λικέρ limoncello
Παγωτό καϊμάκι : προσθέστε λικέρ μαστίχα
ΤΕΛΕΙΟ !! ΟΤΑΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΩ ΤΗΝ ΔΙΑΙΤΑ ΘΑ ΤΟ ΦΤΙΑΞΩ!!
Έρχομαι αύριο να δοκιμάσω βανίλια, βανίλια σοκολάτα, βανίλια φράουλα και ότι άλλο υπάρχει..
Τέλειο! Κι εγώ το ίδιο φτιάχνω! Και με νουτέλα και ψιλοκομμένες maltesers είναι πολύ ωραίο!
Μιαμ μιαμ και με νουτέλα ναι! Ακούγεται πολύ καλό!