LoveFood

Μαγειρεύω και έχω θέματα

  • Συνταγές
    • Μαγειρική
    • Ζαχαροπλαστική
    • Τσάι
    • Προσθήκη συνταγής
  • Ανα Υλικό
    • Αλλαντικά
    • Ζυμαρικά
    • Θαλασσινά
    • Γαλακτοκομικά
    • Κρέας
    • Λαχανικά
    • Μπαχαρικά
    • Μυρωδικά
    • Πουλερικά
    • Σοκολάτα
    • Φρούτα
    • Ψάρια
  • Χρήσιμα
    • Μαγειρικό Γλωσσάρι
    • Δοσομετρητής
    • Θερμοκρασίες φούρνου
    • Τεχνικές
Σαλάτες  /  22 Ιουνίου 2013

Ζεστή σαλάτα με φύτρες φασολιού από Κορέα μεριά.

by Παναγιώτης
Σαλάτα με φύτρες φασολιού
“θα γίνει της Κορέας” φώναξε η κυρά Αγγελική όταν είδε ότι οι σκόνες από τα χαλιά που τίναζε η από πάνω μπήκαν όλες μέσα στο σαλόνι της…

 

Μην αρχίσετε να με ρωτάτε που θα βρω φύτρες φασολιού, ψημένο σουσαμέλαιο κ.τ.λ.  η απάντηση είναι μία “Σεβαστουπόλεως”. Αυτή είναι μία Κορεάτικη συνταγή που λέγεται Sookju Namul και βασικά τις φύτρες φασολιού οι Κορεάτες φίλοι μας τις ζεματάνε οπότε μπορείτε να το κάνετε και έτσι και θα έχει μία πιο ελαφριά γεύση και επίσης μην σας αφήνετε τίποτα να σας σταματήσει από το να προσθέσετε επιπλέον λαχανικά (μανιτάρια, σπανάκι, πιπεριά κτλ) γιατί έτσι και αλλιώς το φαγητό όπως το έκανα έχει την λογική  σαλάτας stif fry.

 

Τα υλικά μας

  • 2 κούπες φύτρες φασολιού
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο τζίντζερ
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 2 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας
  • 2-3 κουταλιές της σούπας σουσάμι καβουρδισμένο
  • 2-3 κουταλιές της σούπας φύλλα κόλιαντρου
  • 2 κουταλιές της σούπας ψημένο σουσαμέλαιο ή 1 κουταλιά της σούπας ταχίνι & 1 κουταλιά της σούπας ηλιέλαιο

 

Εκτέλεση

  1. Σε ένα wok ή ένα τηγάνι ρίχνουμε το ψημένο σουσαμέλαιο μας ή το λάδι και το ταχίνι μας και όταν κάψει ρίχνουμε το σκόρδο, το κρεμμύδι και τις φύτρες φασολιού και τα τσιγαρίζουμε μέχρι να μαλακώσουν.
  2. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα λαχανικά με το τζίντζερ και τα φύλλα κόλιανδρου, περιχύνουμε με την σόγια σος και πασπαλίζουμε το σουσάμι.

Στο ίδιο στυλ:

Σαλάτα με κριθαράκι & αρώματα Ασίας. Ελλάδα – Ασία συμμαχία Η ιδέα βασίζεται στις κρύες σαλάτες με noodles που αλλά και στα υλικά που συναντάμε στα stir fry, και ο σκοπÏŒς είναι να συνδυάσω ένα καθαρά ελληνικÏŒ ζυμαρικÏŒ ÏŒπως είναι το κριθαράκι με τις γεύσεις του τζίντζερ, του μοσχολέμονου, τις...

Σαλάτα με γλυστρίδα (μιλάμε για αντράκλες) Η γλυστρίδα ή γλιστρίδα ή αντράκλα είναι ένα βÏŒτανο που βρίσκουμε στην εξοχή και στους κήπους μας και πολλές φορές θεωρείται ζιζάνιο. Έχει καθαρτική δράση για το αίμα μας και επίσης είναι διουρητικÏŒ βÏŒτανο. Την χρησιμοποιούμε στις σαλάτες μας (και...

Σαλάτα μαρούλι με φράουλες και αβοκάντο     Το βαλσαμικÏŒ ξύδι και η φράουλα κάνουν αχτύπητο δίδυμο . Ταιριάζει απÏŒλυτα και σε γλυκά και σε σαλάτες . ΔÏŽστε του να καταλάβει τÏŽρα που οι φράουλες είναι στα φÏŒρτε τους Υλικά 1 μαρούλι 1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο ½  αβοκάντο σε...

Ρόκα παρμεζάνα με ντοματίνι, η πιο ροκ σαλάτα Η ρÏŒκα με την παρμεζάνα είναι απÏŒ τους πιο κλασικούς συνδυασμούς σε σαλάτα, μην φοβάστε να πειραματιστείτε και προσθέστε άλλα υλικά ÏŒπως ντομάτες, ξηρούς καρπούς κτλ.   Τα υλικά μας ΜισÏŒ ματσάκι ρÏŒκα χοντροκομμένη(κÏŒψτε την με τα χέρια) ή βλαστάρια...

Tags

  • Vegan
  • Νηστίσιμα
  • Σαρακοστή
  • Χορτοφαγικές

Πλοήγηση άρθρων

Φασόλια χάντρες λαδερά & φρέσκα με άρωμα καλοκαιριού
Αυγά γεμιστά με μαγιονέζα & μυρωδικά, καθαρίζουμε και γελάμε.

Share your thoughts Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Υλικά

  • Άνηθος
  • Αλάτι
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Αυγά
  • Βανίλια
  • Βασιλικός
  • Βούτυρο
  • Γάλα
  • Γαρίφαλο
  • Γιαούρτι
  • Δυόσμος
  • Ελαιόλαδο
  • Ζάχαρη
  • Ζάχαρη άχνη
  • Θυμάρι
  • Κανέλα
  • Κεφαλοτύρι
  • Κολοκύθια
  • Κορίανδρος
  • Κοτόπουλο
  • Κρέμα γάλακτος
  • Κρεμμύδι
  • Κρεμμύδι Φρέσκο
  • Κύμινο
  • Μαϊντανός
  • Μαύρο Πιπέρι
  • Μελιτζάνες
  • Μοσχοκάρυδο
  • Μπέικον
  • Μπαλσάμικο
  • Μπαχάρι
  • Ντομάτες
  • Ξύδια
  • Παρμεζάνα
  • Πατάτες
  • Πιπέρι
  • Πιπέρι καγιέν
  • Πιπεριές
  • Ρίγανη
  • Σκόρδο
  • Τζίντζερ
  • Τσίλι
  • Φέτα
  • Χυμός Λεμονιού
  • κιμάς μοσχαρίσιος

Είναι και…

  • Light
  • Vegan
  • Αγίου Βαλεντίνου
  • Ανακύκλωση
  • Αυγά με φυσική βαφή
  • Βάφτιση
  • Γενέθλια
  • Για αρχάριους
  • Γιορτή
  • Γλυκά χωρίς ζάχαρη
  • Γρήγορες
  • Ελαφριές
  • Εορταστικές
  • Εύκολες
  • Καυτερά
  • Κουζίνες του κόσμου
  • Κοχλιοί
  • Κρασομεζές
  • Κόκκινα αυγά
  • Λίμπιντο
  • Μπουφές
  • Ναύπλιο
  • Νηστίσιμα
  • Νηστίσιμα Γλυκά
  • Οικονομικές
  • Ουζομεζές
  • Πάρτι
  • Πάσχα
  • Παιδικό πάρτυ
  • Παραδοσιακές
  • Πασχαλινά αυγά
  • Πασχαλινό τραπέζι
  • Παχαλινά αυγά με κρεμμύδι
  • Πλούσια σε ω3 λιπαρά
  • Πλούσιο σε σίδηρο
  • Πολύχρωμα
  • Πρωινό
  • Σαρακοστή
  • Τραπέζι
  • Χορτοφαγικές
  • Χορτοφαγική Μαγειρίτσα
  • Χριστούγεννα
  • καφές
  • τσάι
  • ψαροφαγία

Μέθοδος Μαγειρέματος

  • Ζεμάτισμα
  • Μαρινάδα
  • Μπέν μαρί
  • Στα κάρβουνα
  • Στην Κατσαρόλα
  • Στην γάστρα
  • Στην λαδόκολα
  • Στη σχάρα
  • Στο γκριλ
  • Στο μπρίκι
  • Στον Ατμό
  • Στον Φούρνο
  • Στο πήλινο
  • Στο τηγάνι
  • Τοστιέρα
  • Χωρίς Μαγείρεμα
  • Ψηστιέρα

Χώρες & Περιοχές

  • Άγιο Όρος
  • Ήπειρος
  • Αίγυπτος
  • Αγγλία
  • Αργεντινή
  • Ασία
  • Αυστρία
  • Αχαϊα
  • Βιετνάμ
  • Βολιβία
  • Βόρεια Αμερική
  • Γένοβα
  • Γαλλία
  • Γερμανία
  • Εκουαδόρ
  • Ελλάδα
  • Επτάνησα
  • Ευρώπη
  • Ζάκυνθος
  • Ζαγορά
  • Η.Π.Α.
  • Ηλεία
  • Ινδία
  • Ισραήλ
  • Ιταλία
  • Κέρκυρα
  • Κίνα
  • Κεφαλονιά
  • Κουρδιστάν
  • Κρήτη
  • Κυκλάδες
  • Λευκάδα
  • Μέση Ανατολή
  • Μαρόκο
  • Μεξικό
  • Μεσόγειος
  • Πήλιο
  • Πελοπόννησος
  • Περού
  • Πολωνία
  • Σούλι
  • Σπάρτη
  • Τουρκία
  • Τρίκαλα
  • Χιλή

Τελευταία Σχόλια

  • Τρία μόνο υλικά είναι αρκετά για εύκολα γρήγορα και πεντανόστιμα αμυγδαλωτά ή εργολάβοι στο Αμυγδαλωτά Σίφνου, μύρισε Αιγαίο
  • Παναγιώτης στο Αbsolute begginers: Μπριζόλες με πατάτες στον φούρνο.
  • Πατάτες τηγανιτές …στο φούρνο που ΔΕΝ παχαίνουν στο Πατάτες τηγανιτές …στο φούρνο. Bye bye θερμίδα
  • ΑννΑ στο Ζυμαρικά με πέστο φασκόμηλου, έπαθα έκρηξη γέυσης
  • Μιτσάκι στο Πουτίγκα από τσουρέκι, άλλαξε ο Μανωλιός και έφαγε το τσουρέκι του αλλιώς.
  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Copyright
  • Δήλωση Προστασίας προσωπικών δεδομένων
  • Elara by LyraThemes