
Μην αρχίσετε να με ρωτάτε που θα βρω φύτρες φασολιού, ψημένο σουσαμέλαιο κ.τ.λ. η απάντηση είναι μία “Σεβαστουπόλεως”. Αυτή είναι μία Κορεάτικη συνταγή που λέγεται Sookju Namul και βασικά τις φύτρες φασολιού οι Κορεάτες φίλοι μας τις ζεματάνε οπότε μπορείτε να το κάνετε και έτσι και θα έχει μία πιο ελαφριά γεύση και επίσης μην σας αφήνετε τίποτα να σας σταματήσει από το να προσθέσετε επιπλέον λαχανικά (μανιτάρια, σπανάκι, πιπεριά κτλ) γιατί έτσι και αλλιώς το φαγητό όπως το έκανα έχει την λογική σαλάτας stif fry.
Τα υλικά μας
- 2 κούπες φύτρες φασολιού
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- 1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο τζίντζερ
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 2 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας
- 2-3 κουταλιές της σούπας σουσάμι καβουρδισμένο
- 2-3 κουταλιές της σούπας φύλλα κόλιαντρου
- 2 κουταλιές της σούπας ψημένο σουσαμέλαιο ή 1 κουταλιά της σούπας ταχίνι & 1 κουταλιά της σούπας ηλιέλαιο
Εκτέλεση
- Σε ένα wok ή ένα τηγάνι ρίχνουμε το ψημένο σουσαμέλαιο μας ή το λάδι και το ταχίνι μας και όταν κάψει ρίχνουμε το σκόρδο, το κρεμμύδι και τις φύτρες φασολιού και τα τσιγαρίζουμε μέχρι να μαλακώσουν.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα λαχανικά με το τζίντζερ και τα φύλλα κόλιανδρου, περιχύνουμε με την σόγια σος και πασπαλίζουμε το σουσάμι.