LoveFood

Μαγειρεύω και έχω θέματα

  • Συνταγές
    • Μαγειρική
    • Ζαχαροπλαστική
    • Τσάι
    • Προσθήκη συνταγής
  • Ανα Υλικό
    • Πουλερικά
  • Χρήσιμα
    • Μαγειρικό Γλωσσάρι
    • Δοσομετρητής
    • Θερμοκρασίες φούρνου
    • Τεχνικές
Μακαρονάδες  /  28 Μαΐου 2013

Ζυμαρικά με πέστο φασκόμηλου, έπαθα έκρηξη γέυσης

by Παναγιώτης
Ζυμαρικά με πέστο φασκάμηλο
Ο Λιας αποφάσισε να εντάξει στην διατροφή του διάφορα βότανα γιατί ήταν πολύ ντρέντι και η πρώτη μούρη στην Γαστούνη…

Το φασκόμηλο έχει μία σειρά από θεραπευτικές ιδιότητες που ξεκινάν από την ενίσχυση της μνήμης μας, την καταπολέμηση των ασθενειών του αναπνευστικού συστήματος είναι μέχρι και ηρεμιστικό και καταπολεμά την δυσπεψία.  Η λατινική του ονομασία είναι salvia (θεραπευτικό ή θεραπευτική σε ελεύθερη μετάφραση) και αυτό τα λέει όλα. Στο πέστο στην ουσία το τρώμε ωμό και έτσι διατηρούνται όλες οι ευεργετικές του ιδιότητες και συγχρόνως μας ζωντανεύει το πιάτο μας με την έντονη γεύση του.

 

Τα υλικά μας για 4 μερίδες

 

Για τα Ζυμαρικά
500 γρ Πένες (η όποιο άλλο ζυμαρικό έχουμε)

 

Για το πέστο
20 φυλλαράκια φασκόμηλου
3-4 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό (το κάνω και με γλιστρίδα)
2 σκελίδες σκόρδο
3 κουταλιές της σούπας κουκουνάρι (ή ψημένα καρύδια)
4 κουταλιές της σούπας παρμεζάνα τριμμένη
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας ξύδι βαλσαμικό
Μισή κουταλιάς της σούπας αλάτι (δοκιμάστε πρώτα και μετά αποφασίστε αν θα το βάλετε, εγώ δεν έβαλα η παρμεζάνα είναι αρκετά αλμυρή)
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

 

Προετοιμασία

Σε επεξεργαστή τροφίμων χτυπάμε καλά όλα τα υλικά μας για το πέστο και χτυπάμε καλά, μέχρι να γίνει το πέστο μας μία ομοιογενής πάστα.
Βράζουμε τις πένες ή όποιο άλλο ζυμαρικό έχουμε σουρώνουμε και τα ρίχνουμε πίσω στην κατσαρόλα μας, ρίχνουμε το μείγμα του πέστο στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε καλά.
Σερβίρουμε τα μακαρόνια ζεστά με τριμμένη παρμεζάνα (τρώγονται και παγωμένα από το ψυγείο άνετα).

Στο ίδιο στυλ:

Πέστο Βασιλικού (pesto al genovese) με ζυμαρικά, κάντο κλασσικά. Το πέστο βασιλικού είναι η παραδοσιακή εκδοχή της συνταγής  και για πολλά χρόνια μέχρι να ανοίξουμε τα μάτια μας σε άλλα υλικά  ήταν το συνώνυμο του πέστο στην χώρα μας αλλά και παντού αλλού. Ο τρόπος παρασκευής ξεκινά από την...

Σάλτσα πέστο με καρύδια. Πες το μου κι αυτό! Αυτή είναι μια παραλλαγή του κλασσικού πέστο με κουκουνάρι που είχαμε φτιάξει και στο παρελθόν. Γίνεται ακριβώς με τον ίδιο τρόπο και μπορούμε να διατηρήσουμε την σάλτσα στο ψυγείο μέσα σε βάζο κλεισμένο αεροστεγώς . Βάλτε την πέστο σε ζυμαρικά...

Μακαρόνια με πέστο ψητής πιπεριάς (Πέστο μου ξανά εύκολα και απλά) Το πέστο είναι μια καταπληκτική ιδέα που μας έρχεται από την γείτονα χώρα της Ιταλίας. Η συνταγή είναι απλή και περιέχει στην βασική της εκδοχή βασιλικό, κουκουνάρια, ελαιόλαδο, παρμεζάνα, αλλά δεν θα μας σταματήσει τίποτα να το φτιάξουμε όπως και...

Φουσίλι με πέστο ανθότυρου & βασιλικού Ξαναπέστο μου με ανθότυρο και βασιλικό και φέρνουμε το πέστο στα μέτρα μας και στην Ελλάδα μας.   Τα υλικά μας για 4 μερίδες 500 γρ φουσίλι (ή άλλο ζυμαρικό) 300 γρ ανθότυρο 1 κουταλιά κουκουνάρι Μισό φλιτζάνι φρέσκο βασιλικό...

Tags

  • Γρήγορες
  • Εύκολες
  • Νηστίσιμα
  • Σαρακοστή
  • Χορτοφαγικές

Πλοήγηση άρθρων

Μοσχιοί με κριθαράκι (Μοσχοχτάποδα και ιστορίες της λαϊκής)
Mάφινς κεράσι . Τέλεις μάφιν κεράσει;

1 comment

  • ΑννΑ
    14 Μαΐου 2021

    Τέλεια η Πέστο Φασκόμηλου!! αφήνει πολύ πίσω την κλασική Πέστο Βασιλικού …
    Εγώ έβαλα κάσιους γιατί δεν είχα κουκουνάρι και λίγο ρόφημα Βρώμη+3 Σπόροι για να γίνει λίγο πιο ρευστή. Πάει επίσης και το κεφαλοτύρι.
    Ευχαριστούμε για τη συνταγή :)

    Reply

Share your thoughts Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Υλικά

  • Light
  • Vegan
  • Αγίου Βαλεντίνου
  • Ανακύκλωση
  • Αυγά με φυσική βαφή
  • Βάφτιση
  • Γενέθλια
  • Για αρχάριους
  • Γιορτή
  • Γλυκά χωρίς ζάχαρη
  • Γρήγορες
  • Ελαφριές
  • Εορταστικές
  • Εύκολες
  • Καυτερά
  • Κουζίνες του κόσμου
  • Κοχλιοί
  • Κρασομεζές
  • Κόκκινα αυγά
  • Λίμπιντο
  • Μπουφές
  • Ναύπλιο
  • Νηστίσιμα
  • Νηστίσιμα Γλυκά
  • Οικονομικές
  • Ουζομεζές
  • Πάρτι
  • Πάσχα
  • Παιδικό πάρτυ
  • Παραδοσιακές
  • Πασχαλινά αυγά
  • Πασχαλινό τραπέζι
  • Παχαλινά αυγά με κρεμμύδι
  • Πλούσια σε ω3 λιπαρά
  • Πλούσιο σε σίδηρο
  • Πολύχρωμα
  • Πρωινό
  • Σαρακοστή
  • Τραπέζι
  • Χορτοφαγικές
  • Χορτοφαγική Μαγειρίτσα
  • Χριστούγεννα
  • καφές
  • τσάι
  • ψαροφαγία

Είναι και…

  • Light
  • Vegan
  • Αγίου Βαλεντίνου
  • Ανακύκλωση
  • Αυγά με φυσική βαφή
  • Βάφτιση
  • Γενέθλια
  • Για αρχάριους
  • Γιορτή
  • Γλυκά χωρίς ζάχαρη
  • Γρήγορες
  • Ελαφριές
  • Εορταστικές
  • Εύκολες
  • Καυτερά
  • Κουζίνες του κόσμου
  • Κοχλιοί
  • Κρασομεζές
  • Κόκκινα αυγά
  • Λίμπιντο
  • Μπουφές
  • Ναύπλιο
  • Νηστίσιμα
  • Νηστίσιμα Γλυκά
  • Οικονομικές
  • Ουζομεζές
  • Πάρτι
  • Πάσχα
  • Παιδικό πάρτυ
  • Παραδοσιακές
  • Πασχαλινά αυγά
  • Πασχαλινό τραπέζι
  • Παχαλινά αυγά με κρεμμύδι
  • Πλούσια σε ω3 λιπαρά
  • Πλούσιο σε σίδηρο
  • Πολύχρωμα
  • Πρωινό
  • Σαρακοστή
  • Τραπέζι
  • Χορτοφαγικές
  • Χορτοφαγική Μαγειρίτσα
  • Χριστούγεννα
  • καφές
  • τσάι
  • ψαροφαγία

Μέθοδος Μαγειρέματος

  • Light
  • Vegan
  • Αγίου Βαλεντίνου
  • Ανακύκλωση
  • Αυγά με φυσική βαφή
  • Βάφτιση
  • Γενέθλια
  • Για αρχάριους
  • Γιορτή
  • Γλυκά χωρίς ζάχαρη
  • Γρήγορες
  • Ελαφριές
  • Εορταστικές
  • Εύκολες
  • Καυτερά
  • Κουζίνες του κόσμου
  • Κοχλιοί
  • Κρασομεζές
  • Κόκκινα αυγά
  • Λίμπιντο
  • Μπουφές
  • Ναύπλιο
  • Νηστίσιμα
  • Νηστίσιμα Γλυκά
  • Οικονομικές
  • Ουζομεζές
  • Πάρτι
  • Πάσχα
  • Παιδικό πάρτυ
  • Παραδοσιακές
  • Πασχαλινά αυγά
  • Πασχαλινό τραπέζι
  • Παχαλινά αυγά με κρεμμύδι
  • Πλούσια σε ω3 λιπαρά
  • Πλούσιο σε σίδηρο
  • Πολύχρωμα
  • Πρωινό
  • Σαρακοστή
  • Τραπέζι
  • Χορτοφαγικές
  • Χορτοφαγική Μαγειρίτσα
  • Χριστούγεννα
  • καφές
  • τσάι
  • ψαροφαγία

Χώρες & Περιοχές

  • Light
  • Vegan
  • Αγίου Βαλεντίνου
  • Ανακύκλωση
  • Αυγά με φυσική βαφή
  • Βάφτιση
  • Γενέθλια
  • Για αρχάριους
  • Γιορτή
  • Γλυκά χωρίς ζάχαρη
  • Γρήγορες
  • Ελαφριές
  • Εορταστικές
  • Εύκολες
  • Καυτερά
  • Κουζίνες του κόσμου
  • Κοχλιοί
  • Κρασομεζές
  • Κόκκινα αυγά
  • Λίμπιντο
  • Μπουφές
  • Ναύπλιο
  • Νηστίσιμα
  • Νηστίσιμα Γλυκά
  • Οικονομικές
  • Ουζομεζές
  • Πάρτι
  • Πάσχα
  • Παιδικό πάρτυ
  • Παραδοσιακές
  • Πασχαλινά αυγά
  • Πασχαλινό τραπέζι
  • Παχαλινά αυγά με κρεμμύδι
  • Πλούσια σε ω3 λιπαρά
  • Πλούσιο σε σίδηρο
  • Πολύχρωμα
  • Πρωινό
  • Σαρακοστή
  • Τραπέζι
  • Χορτοφαγικές
  • Χορτοφαγική Μαγειρίτσα
  • Χριστούγεννα
  • καφές
  • τσάι
  • ψαροφαγία

Τελευταία Σχόλια

  • Τρία μόνο υλικά είναι αρκετά για εύκολα γρήγορα και πεντανόστιμα αμυγδαλωτά ή εργολάβοι στο Αμυγδαλωτά Σίφνου, μύρισε Αιγαίο
  • Παναγιώτης στο Αbsolute begginers: Μπριζόλες με πατάτες στον φούρνο.
  • Πατάτες τηγανιτές …στο φούρνο που ΔΕΝ παχαίνουν στο Πατάτες τηγανιτές …στο φούρνο. Bye bye θερμίδα
  • ΑννΑ στο Ζυμαρικά με πέστο φασκόμηλου, έπαθα έκρηξη γέυσης
  • Μιτσάκι στο Πουτίγκα από τσουρέκι, άλλαξε ο Μανωλιός και έφαγε το τσουρέκι του αλλιώς.
  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Copyright
  • Δήλωση Προστασίας προσωπικών δεδομένων
  • Elara by LyraThemes