Το φασκόμηλο έχει μία σειρά από θεραπευτικές ιδιότητες που ξεκινάν από την ενίσχυση της μνήμης μας, την καταπολέμηση των ασθενειών του αναπνευστικού συστήματος είναι μέχρι και ηρεμιστικό και καταπολεμά την δυσπεψία. Η λατινική του ονομασία είναι salvia (θεραπευτικό ή θεραπευτική σε ελεύθερη μετάφραση) και αυτό τα λέει όλα. Στο πέστο στην ουσία το τρώμε ωμό και έτσι διατηρούνται όλες οι ευεργετικές του ιδιότητες και συγχρόνως μας ζωντανεύει το πιάτο μας με την έντονη γεύση του.
Τα υλικά μας για 4 μερίδες
Για τα Ζυμαρικά
500 γρ Πένες (η όποιο άλλο ζυμαρικό έχουμε)
Για το πέστο
20 φυλλαράκια φασκόμηλου
3-4 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό (το κάνω και με γλιστρίδα)
2 σκελίδες σκόρδο
3 κουταλιές της σούπας κουκουνάρι (ή ψημένα καρύδια)
4 κουταλιές της σούπας παρμεζάνα τριμμένη
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας ξύδι βαλσαμικό
Μισή κουταλιάς της σούπας αλάτι (δοκιμάστε πρώτα και μετά αποφασίστε αν θα το βάλετε, εγώ δεν έβαλα η παρμεζάνα είναι αρκετά αλμυρή)
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Προετοιμασία
Σε επεξεργαστή τροφίμων χτυπάμε καλά όλα τα υλικά μας για το πέστο και χτυπάμε καλά, μέχρι να γίνει το πέστο μας μία ομοιογενής πάστα.
Βράζουμε τις πένες ή όποιο άλλο ζυμαρικό έχουμε σουρώνουμε και τα ρίχνουμε πίσω στην κατσαρόλα μας, ρίχνουμε το μείγμα του πέστο στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε καλά.
Σερβίρουμε τα μακαρόνια ζεστά με τριμμένη παρμεζάνα (τρώγονται και παγωμένα από το ψυγείο άνετα).
Τέλεια η Πέστο Φασκόμηλου!! αφήνει πολύ πίσω την κλασική Πέστο Βασιλικού …
Εγώ έβαλα κάσιους γιατί δεν είχα κουκουνάρι και λίγο ρόφημα Βρώμη+3 Σπόροι για να γίνει λίγο πιο ρευστή. Πάει επίσης και το κεφαλοτύρι.
Ευχαριστούμε για τη συνταγή :)