
“εμ, δεν κάνουμε δουλίτσα έτσι μάνα μου…” του φώναζε η Τασία, η σύζυγος.
Στο πνεύμα της διαχρονικής ομελέτας με ότι έχει το ψυγείο (η μεγαλύτερη μου στιγμή ήταν όταν έκανα γλυκιά ομελέτα με μήλα μέλι και κανέλα) δημιουργούμε ένα αλμυρό κέικ και ανακυκλώνουμε ότι έχει περισσέψει. Το σατανικό αυτό δημιούργημα είναι ιδανικόν δια δεκατιανόν, κολατσιόν και για πρωινόν.
Τα Υλικά μας
- 4 αβγά
- 3 κούπες αλεύρι
- ¾ κούπας λάδι
- 1 γιαούρτι 2%
- 10 φέτες μπέικον ( ή γαλοπούλα , ή κοτόπουλο ή ανάμεικτα )
- 1 κουταλιά της σούπας baking
- 3 κούπες τυριά τριμμένα ( εγώ έβαλα , φέτα , παρμεζάνα, ρεγγάτο, γκούντα )
- Μέσα βάζεις ότι άλλο θες , εγώ έβαλα 4 λιαστές ντομάτες κομμένες ( μπορείς να βάλεις ελιά , πιπεριά κλπ)
- Λίγη ρίγανη , λίγο θυμάρι ( μια πρεζούλα)
- Ελάχιστο αλατάκι
Προετοιμασία
Σε ένα μπολ : Χτυπάς με το σύρμα τα αβγά , ρίχνεις το γιαούρτι , το λάδι , τα τυριά, το μπέικον, τις λιαστές ή ότι άλλο βάλεις , τα μυρωδικά.
Ανακατεύεις σε ένα άλλο μπολ το αλεύρι με το baking και το αλατάκι και τα ρίχνεις και αυτά στο μείγμα σιγά σιγά ανακατεύοντας με μια σπάτουλα ή κουτάλι
Αλευρώνεις και βουτυρώνεις τη φόρμα . Όταν το βάλεις στη φόρμα θα πασπαλίσεις από πάνω παρμεζάνα για να κάνει κρούστα .
Ψήνεις στους 180 για μία ώρα περίπου.
Καλή όρεξη και περιμένω νέα σας αν το φτιάξετε
Κλασσική συνταγή. Υπέροχη λύση.
Το κέικ μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο;
καταπληκτικη συνταγη την εκανα για την γιορτη στον παιδικο του μικρου μου κ την λατρεψαν ολοι :)