LoveFood

Μαγειρεύω και έχω θέματα

  • Συνταγές
    • Μαγειρική
    • Ζαχαροπλαστική
    • Τσάι
    • Προσθήκη συνταγής
  • Ανα Υλικό
    • Αλλαντικά
    • Ζυμαρικά
    • Θαλασσινά
    • Γαλακτοκομικά
    • Κρέας
    • Λαχανικά
    • Μπαχαρικά
    • Μυρωδικά
    • Πουλερικά
    • Σοκολάτα
    • Φρούτα
    • Ψάρια
  • Χρήσιμα
    • Μαγειρικό Γλωσσάρι
    • Δοσομετρητής
    • Θερμοκρασίες φούρνου
    • Τεχνικές
Κυρίως Πιάτα, Μαγειρική  /  13 Ιουνίου 2013

Κανελόνια με κιμά . Το κανελώνεις το κανελόνι ;

by Μαριλού
κανελόνια
“Δεν υποχωρούμε αν δεν δικαιωθούμε” είπε ο Κανέλος και πήρε ένα τάπερ με κανελόνια στην κατάληψη της ΕΡΤ

Ο all time classic συνδυασμός ζυμαρικού με κιμά αρέσει σε μικρά και μεγάλα παιδιά από 3 μέχρι 103 ετών. Το σχήμα του ζυμαρικού μόνο αλλάζει. Τα κανελόνια ,όπως λένε και οι οδηγίες του πακέτου ,συνήθως δεν τα βράζουμε πριν τα βάλουμε στο φούρνο. Τα γεμίζουμε ωμά και βάζουμε τα κατάλληλα υγρά μέσα στο πυρέξ για να βράσουν στον φούρνο . Εγώ που είμαι αντιδραστικό στοιχείο,   τα  βράζω 2 λεπτά σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν ελαφρά. Έτσι γεμίζονται ευκολότερα και κρατάνε πιο πολύ το σχήμα τους .

Υλικά

  • 500 γρ. κανελόνια 
  • 200 γρ κεφαλοτύρι
  • 100 γρ ρεγγάτο
  • 200 μλ κρέμα γάλακτος

Για τον κιμά

  • 400 γρ κιμά
  • 3 κουταλιές της σούπας λάδι
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 2 ντομάτες ώρες
  • 1 ξύλο κανέλας
  • 4-5 κόκκους μπαχάρι
  • αλάτι, πιπέρι

Για την  σάλτσα ντομάτας 

  • 1 ντομάτα σε καρεδάκια 
  • 1/2 φλιτζάνι συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
  • 2 κουταλιές λάδι
  • ρίγανη
  • αλάτι,  πιπέρι

Ετοιμάζουμε τον κιμά .  Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι. Σοτάρουμε τον κιμά μέχρι να αλλάξει χρώμα . Τον μαγειρεύουμε 10 λεπτά μέχρι να πιει τα υγρά του. Προσθέτουμε τα μπαχαρικά , το σκόρδο και το κρεμμύδι να σοταριστούν για 3 λεπτά ανακατεύοντας. Αλατοπιπερώνουμε , προσθέτουμε την ντομάτα και 1 κούπα νερό και αφήνουμε τον κιμά να βράσει σε μέτρια φωτιά για 40 λεπτά . Κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε τα μισά τυριά μέσα στον κιμά.

Για την σάλτσα ντομάτας . Σε ένα δεύτερο κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το λάδι . Βάζουμε την φρέσκια ντομάτα και την μαγειρεύουμε για 3 λεπτά. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε μια πρέζα ρίγανη. Προσθέτουμε τον συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας μαζί με μισό φλιτζάνι νερό .  Αφήνουμε την σάλτσα να βράσει και να δέσει για 10 λεπτά.

Παίρνουμε ένα ταψί ή πυρέξ. Απλώνουμε στον πάτο 4 κουταλιές της σούπας από την σάλτσα ντομάτας . Από πάνω προσθέτουμε και τέσσερις κουταλιές κρέμα γάλακτος. Πασπαλίζουμε με λίγο κεφαλοτύρι. Γεμίζουμε τα κανελόνια με τον κιμά και τα αραδιάζουμε στο ταψί αφήνοντας 1/2 εκατοστό απόσταση μεταξύ τους . Από πάνω ρίχνουμε την υπόλοιπη σάλτσα ντομάτας και την υπόλοιπη κρέμα . Προσθέτουμε νερό στο ταψί μέχρι λίγο κάτω από την επιφάνεια των ζυμαρικών ( να μην τα σκεπάζει) . Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με το υπόλοιπο τυρί . Σκεπάζουμε με ένα αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά . Βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για άλλα 20 λεπτά μέχρι να κάνει κρούστα .

 

Στο ίδιο στυλ:

Μακαρόνια με κιμά. Τύφλα να χει η Μπολονέζ Δεν έχω συναντήσει μέχρι τÏŽρα άνθρωπο στη ζωή μου που να μην τρÏŽει τα μακαρÏŒνια με κιμά. Οι συνταγές ποικίλουν ως προς τα μπαχαρικά κυρίως , και η παράδοση πάει απÏŒ μάνα σε κÏŒρη και απÏŒ πατέρα σε γιο. Το...

Γεμιστά με κιμά, meat lovers rejoice! Τα γεμιστά είναι το απÏŒλυτο καλοκαιρινÏŒ φαγητÏŒ στην Ελλάδα, μερικοί τα προτιμούν στην παραδοσιακή τους εκδοχή (μέσα σε αυτούς και εγÏŽ), σε μερικούς αρέσουν με κιμά (ÏŒπως η μάνα μου). Πάμε να δούμε την συνταγή της μάνας μου για τα...

Μουσακάς. The famous greek mousaka Την προέλευση του Μουσακά διεκδικούν πολλές χÏŽρες της Μέσης Ανατολής , χωρίς να υπάρχει σαφής τεκμηρίωση στη βιβλιογραφία . Άλλοι υποστηρίζουν ÏŒτι προέρχεται απÏŒ το απÏŒ το αραβικÏŒ “musaqqa‘a” , άλλοι απÏŒ το παλαιστινιακÏŒ musakhkhan, άλλοι πάλι απÏŒ το περσικÏŒ maguma. Για την...

Ρολάκια μελιτζάνας με μπέικον και φέτα. Roll baby roll. ΑυτÏŒς είναι ένας νÏŒστιμος και εύκολος μεζές που στηρίζεται στο τρίπτυχο της επιτυχίας μελιτζάνα , φέτα , ντομάτα . Guest star το μπέικον ! Υλικά  4 μελιτζάνες τσακÏŽνικες 1ο φέτες μπέικον 200 γρ φέτα λάδι για το τηγάνισμα Για τη...

Tags

  • Τραπέζι

Πλοήγηση άρθρων

Σκορδόψωμο express, τουτ τουτ.
Γαριδές σαγανάκι με αρώματα Ελλάδας, I ❤ Greece.

Share your thoughts Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Υλικά

  • Άνηθος
  • Αλάτι
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Αυγά
  • Βανίλια
  • Βασιλικός
  • Βούτυρο
  • Γάλα
  • Γαρίφαλο
  • Γιαούρτι
  • Δυόσμος
  • Ελαιόλαδο
  • Ζάχαρη
  • Ζάχαρη άχνη
  • Θυμάρι
  • Κανέλα
  • Κεφαλοτύρι
  • Κολοκύθια
  • Κορίανδρος
  • Κοτόπουλο
  • Κρέμα γάλακτος
  • Κρεμμύδι
  • Κρεμμύδι Φρέσκο
  • Κύμινο
  • Μαϊντανός
  • Μαύρο Πιπέρι
  • Μελιτζάνες
  • Μοσχοκάρυδο
  • Μπέικον
  • Μπαλσάμικο
  • Μπαχάρι
  • Ντομάτες
  • Ξύδια
  • Παρμεζάνα
  • Πατάτες
  • Πιπέρι
  • Πιπέρι καγιέν
  • Πιπεριές
  • Ρίγανη
  • Σκόρδο
  • Τζίντζερ
  • Τσίλι
  • Φέτα
  • Χυμός Λεμονιού
  • κιμάς μοσχαρίσιος

Είναι και…

  • Light
  • Vegan
  • Αγίου Βαλεντίνου
  • Ανακύκλωση
  • Αυγά με φυσική βαφή
  • Βάφτιση
  • Γενέθλια
  • Για αρχάριους
  • Γιορτή
  • Γλυκά χωρίς ζάχαρη
  • Γρήγορες
  • Ελαφριές
  • Εορταστικές
  • Εύκολες
  • Καυτερά
  • Κουζίνες του κόσμου
  • Κοχλιοί
  • Κρασομεζές
  • Κόκκινα αυγά
  • Λίμπιντο
  • Μπουφές
  • Ναύπλιο
  • Νηστίσιμα
  • Νηστίσιμα Γλυκά
  • Οικονομικές
  • Ουζομεζές
  • Πάρτι
  • Πάσχα
  • Παιδικό πάρτυ
  • Παραδοσιακές
  • Πασχαλινά αυγά
  • Πασχαλινό τραπέζι
  • Παχαλινά αυγά με κρεμμύδι
  • Πλούσια σε ω3 λιπαρά
  • Πλούσιο σε σίδηρο
  • Πολύχρωμα
  • Πρωινό
  • Σαρακοστή
  • Τραπέζι
  • Χορτοφαγικές
  • Χορτοφαγική Μαγειρίτσα
  • Χριστούγεννα
  • καφές
  • τσάι
  • ψαροφαγία

Μέθοδος Μαγειρέματος

  • Ζεμάτισμα
  • Μαρινάδα
  • Μπέν μαρί
  • Στα κάρβουνα
  • Στην Κατσαρόλα
  • Στην γάστρα
  • Στην λαδόκολα
  • Στη σχάρα
  • Στο γκριλ
  • Στο μπρίκι
  • Στον Ατμό
  • Στον Φούρνο
  • Στο πήλινο
  • Στο τηγάνι
  • Τοστιέρα
  • Χωρίς Μαγείρεμα
  • Ψηστιέρα

Χώρες & Περιοχές

  • Άγιο Όρος
  • Ήπειρος
  • Αίγυπτος
  • Αγγλία
  • Αργεντινή
  • Ασία
  • Αυστρία
  • Αχαϊα
  • Βιετνάμ
  • Βολιβία
  • Βόρεια Αμερική
  • Γένοβα
  • Γαλλία
  • Γερμανία
  • Εκουαδόρ
  • Ελλάδα
  • Επτάνησα
  • Ευρώπη
  • Ζάκυνθος
  • Ζαγορά
  • Η.Π.Α.
  • Ηλεία
  • Ινδία
  • Ισραήλ
  • Ιταλία
  • Κέρκυρα
  • Κίνα
  • Κεφαλονιά
  • Κουρδιστάν
  • Κρήτη
  • Κυκλάδες
  • Λευκάδα
  • Μέση Ανατολή
  • Μαρόκο
  • Μεξικό
  • Μεσόγειος
  • Πήλιο
  • Πελοπόννησος
  • Περού
  • Πολωνία
  • Σούλι
  • Σπάρτη
  • Τουρκία
  • Τρίκαλα
  • Χιλή

Τελευταία Σχόλια

  • Τρία μόνο υλικά είναι αρκετά για εύκολα γρήγορα και πεντανόστιμα αμυγδαλωτά ή εργολάβοι στο Αμυγδαλωτά Σίφνου, μύρισε Αιγαίο
  • Παναγιώτης στο Αbsolute begginers: Μπριζόλες με πατάτες στον φούρνο.
  • Πατάτες τηγανιτές …στο φούρνο που ΔΕΝ παχαίνουν στο Πατάτες τηγανιτές …στο φούρνο. Bye bye θερμίδα
  • ΑννΑ στο Ζυμαρικά με πέστο φασκόμηλου, έπαθα έκρηξη γέυσης
  • Μιτσάκι στο Πουτίγκα από τσουρέκι, άλλαξε ο Μανωλιός και έφαγε το τσουρέκι του αλλιώς.
  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Copyright
  • Δήλωση Προστασίας προσωπικών δεδομένων
  • Elara by LyraThemes