Τα καρότα της βιολογικής λαϊκής που σας έλεγα γίνανε και γλυκό ! Αυτή την συνταγή μπορείτε να την κάνετε είτε σε μεγάλο ταψί 22 εκατοστών και να γίνει ένα κλασσικό κέικ καρότο ή να την μοιράσετε σε ατομικά φαρμάκια για μάφινς όπως εδώ . Διαφέρει μόνο ο χρόνος ψησίματος . Το μεγάλο carrot cake θέλει περίπου 50-60 λεπτά στους 180 και τα μικρά 25-30 λεπτά . Σε κάθε περίπτωση η διαδικασία “βουτάω την οδοντογλυφίδα μέχρι να βγαίνει καθαρή” θα σας δείξει πότε είναι έτοιμο το κεκάκι.
Υλικά ( για περίπου 16 μεσαία κεκάκια)
- 3 κούπες καρότα τριμμένα
- 4 αυγά
- 2 1/2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 1/2 κούπα ζάχαρη καστανή
- 1 κούπα καλαμποκέλαιο ή σπορέλαιο
- 1 κ. σούπας baking powder
- 1 κ. γλυκού κανέλα
- 1/2 κ. γλυκού γαρίφαλο
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 κούπα καρύδια αλεσμένα ( όχι σε σκόνη , πιο χοντρούτσικα)
- 1/2 κούπα σταφίδες
Για την επικάλυψη
- 250 γρ. τυρί κρέμα
- 1 κούπα άχνη ζάχαρη
- χυμός και ξύσμα από ένα μικρό λεμόνι
- ξύσμα από ένα πορτοκάλι
Πως το κάνουμε
- Χτυπάμε στο μπολ του μίξερ την ζάχαρη με το λάδι για 5 λεπτά .
- Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και συνεχίζουμε να χτυπάμε .
- Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε όλα τα στερεά υλικά :το αλεύρι , το baking, την κανέλα , το γαρίφαλο και το αλάτι.
- Προσθέτουμε λίγα λίγα τα κοσκινισμένα υλικά μέσα στο μείγμα των αυγών και συνεχίζουμε να χτυπάμε.
- Προσθέτουμε τα καρύδια και τις σταφίδες και ανακατεύουμε .
- Βουτυρώνουμε τα φορμάκια μας και τα γεμίζουμε μέχρι τα 2/3 με το μείγμα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 , στον αέρα για 25-30 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
- Ετοιμάζουμε την επικάλυψη : Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με σύρμα όλα τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν .
- Αν θέλουμε βάζουμε την επικάλυψη σε κορνέ και στολίζουμε τα κεκάκια , διαφορετικά την απλώνουμε με ένα κουτάλι ή σπάτουλα .
Bonne chance !