LoveFood

Μαγειρεύω και έχω θέματα

  • Συνταγές
    • Μαγειρική
    • Ζαχαροπλαστική
    • Τσάι
    • Προσθήκη συνταγής
  • Ανα Υλικό
    • Αλλαντικά
    • Ζυμαρικά
    • Θαλασσινά
    • Γαλακτοκομικά
    • Κρέας
    • Λαχανικά
    • Μπαχαρικά
    • Μυρωδικά
    • Πουλερικά
    • Σοκολάτα
    • Φρούτα
    • Ψάρια
  • Χρήσιμα
    • Μαγειρικό Γλωσσάρι
    • Δοσομετρητής
    • Θερμοκρασίες φούρνου
    • Τεχνικές
Κυρίως Πιάτα, Μαγειρική  /  18 Αυγούστου 2013

Κοκκινιστό με το κρέας σούβλας που περίσσεψε, δεν πετάμε τίποτα!

by Παναγιώτης
Κοκκινιστό με περισεύματα από ψητό
Ο Δημητράκης άκουγε Iron maiden και ήταν πολύ σκληρός αλλά στο πανηγύρι του χωριού ήταν στο πρώτο τραπέζι με τον μπαμπά και την μαμά με το καλό του κοστουμάκι…

Το αιώνιο πρόβλημα με το κρέας της σούβλας που αντιμετωπίζουμε συνήθως το Πάσχα με το άρνι ή και στα πανηγύρια με την γουρουνοπούλα. Μας έμεινε λοιπόν μισό κιλό γουρουνοπούλα από το πανηγύρι του  δεκαπενταύγουστου στο ψυγείο και την λυπήθηκε η ψυχή μου, είπα να την κάνω κοκκινιστή για να μην πάει χαμένη, με την ίδια λογική μπορείτε να “ζωντανέψετε”  το κρέας που δεν θέλει κανένας να φάει γιατί έχει μείνει στο ψυγείο και έχει σκληρύνει…

 

Τα υλικά μας (για 4 άτομα)

  • 500 γρ κρέας που μας έχει περισσέψει (αρνί, χοιρινό, βοδινό)
  • 3 ντομάτες μέτριες τριμμένες
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο
  • 3-4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 ξυλάκι κανέλα
  • 2 γαρύφαλλα  (προαιρετικά)
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 3-4 κουταλιές ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

 

Προετοιμασία

  1. Σε μία κατσαρόλα τσιγαρίζουμε στο λάδι το σκόρδο με το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσουν.
  2. Ρίχνουμε την κανέλα, τα γαρύφαλλα, τα δαφνόφυλλα και το πιπέρι και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα για λίγο ακόμα για να βγάλουν τα μπαχαρικά τα αρώματα τους.
  3. Προσθέτουμε την ντομάτα και ένα ποτήρι νερό και αλατίζουμε, προσοχή αν το κρέας μας έχει ήδη αλάτι δεν ρίχνουμε πολύ.
  4. Μαγειρεύουμε για περίπου 1 ώρα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να γίνει η σάλτσα μας και να μαλακώσει το κρέας μας.
  5. Σερβίρουμε με μακαρόνια, πατάτες ή ρύζι.

Στο ίδιο στυλ:

Μοσχάρι κοκκινιστό με γιαούρτι . Μοσχαράκι μου λαμπρό Η δροσιά και η ελαφριά οξύτητα του γιαουρτιού σε συνδυασμÏŒ με την ντομάτα, μεταμορφÏŽνουν το μοσχάρι σε μια ροζ γευστική πανδαισία. Δοκιμάστε το μαζί με πατατούλες τηγανιτές ή ρύζι ή πουρέ . Υλικά 1 κιλÏŒ μοσχάρι (σπάλα, ή νουά ή...

Φτιάχνουμε τσιμιτσούρι (chimichurri) & νοσταλγούμε το Αργεντίνικο κρέας. ΑπÏŒ την Αργεντινή μου λείπουν οι φίλοι που έκανα, τα τοπία αξεπέραστης ομορφιάς αλλά και οι παρίγιες (ψησταριές). Το τυπικÏŒτερο κομμάτι κρέας είναι το bife de chorizo, και μην βιάζεστε ισπανομαθείς δεν έχει να κάνει με λουκάνικο (chorizo) είναι η...

Κρεατόπιτα με ότι περίσσεψε . Ανακύκλωση μέχρι τελικής βρώσης Η τέλεια ιδέα για να ανακυκλÏŽσετε το κρέας ή το κοτÏŒπουλο που σας περίσσεψε και να το κάνετε σαν καινούριο είναι να το κάνετε κρεατÏŒπιτα . Δείτε πως : Υλικά για ένα μέτριο ταψί  9 φύλλα κρούστας  2 κούπες οποιοδήποτε...

Κοτόπουλο κοκκινιστό με γιαούρτι στον φούρνο. Ένα εύκολο πιάτο με κοτÏŒπουλο και το το αξεπέραστο ελληνικÏŒ γιαούρτι, απÏŒ ÏŒτι θα δείτε δεν χρησιμοποίησα κρεμμύδι αλλά αυτÏŒ μην σας σταματήσει να το βάλετε στο φαγητÏŒ σας αν σας αρέσει πολύ…   Τα υλικά μας (Για 4 μερίδες)...

Tags

  • Ανακύκλωση
  • Εύκολες
  • Παραδοσιακές

Πλοήγηση άρθρων

Περγαμόντο γλυκό κουταλιού, σπιτικό & θαυμαστό.
Αρνάκι κοκκινιστό μακαρονάδα της ξαδέλφης Ελένης.

1 comment

  • Τι θα φάμε σήμερα μαμά; Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφής 29 Απριλίου έως 5 Μαΐου - workingmoms.gr
    26 Απριλίου 2019

    […] πηγή […]

    Reply

Share your thoughts Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Υλικά

  • Άνηθος
  • Αλάτι
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Αυγά
  • Βανίλια
  • Βασιλικός
  • Βούτυρο
  • Γάλα
  • Γαρίφαλο
  • Γιαούρτι
  • Δυόσμος
  • Ελαιόλαδο
  • Ζάχαρη
  • Ζάχαρη άχνη
  • Θυμάρι
  • Κανέλα
  • Κεφαλοτύρι
  • Κολοκύθια
  • Κορίανδρος
  • Κοτόπουλο
  • Κρέμα γάλακτος
  • Κρεμμύδι
  • Κρεμμύδι Φρέσκο
  • Κύμινο
  • Μαϊντανός
  • Μαύρο Πιπέρι
  • Μελιτζάνες
  • Μοσχοκάρυδο
  • Μπέικον
  • Μπαλσάμικο
  • Μπαχάρι
  • Ντομάτες
  • Ξύδια
  • Παρμεζάνα
  • Πατάτες
  • Πιπέρι
  • Πιπέρι καγιέν
  • Πιπεριές
  • Ρίγανη
  • Σκόρδο
  • Τζίντζερ
  • Τσίλι
  • Φέτα
  • Χυμός Λεμονιού
  • κιμάς μοσχαρίσιος

Είναι και…

  • Light
  • Vegan
  • Αγίου Βαλεντίνου
  • Ανακύκλωση
  • Αυγά με φυσική βαφή
  • Βάφτιση
  • Γενέθλια
  • Για αρχάριους
  • Γιορτή
  • Γλυκά χωρίς ζάχαρη
  • Γρήγορες
  • Ελαφριές
  • Εορταστικές
  • Εύκολες
  • Καυτερά
  • Κουζίνες του κόσμου
  • Κοχλιοί
  • Κρασομεζές
  • Κόκκινα αυγά
  • Λίμπιντο
  • Μπουφές
  • Ναύπλιο
  • Νηστίσιμα
  • Νηστίσιμα Γλυκά
  • Οικονομικές
  • Ουζομεζές
  • Πάρτι
  • Πάσχα
  • Παιδικό πάρτυ
  • Παραδοσιακές
  • Πασχαλινά αυγά
  • Πασχαλινό τραπέζι
  • Παχαλινά αυγά με κρεμμύδι
  • Πλούσια σε ω3 λιπαρά
  • Πλούσιο σε σίδηρο
  • Πολύχρωμα
  • Πρωινό
  • Σαρακοστή
  • Τραπέζι
  • Χορτοφαγικές
  • Χορτοφαγική Μαγειρίτσα
  • Χριστούγεννα
  • καφές
  • τσάι
  • ψαροφαγία

Μέθοδος Μαγειρέματος

  • Ζεμάτισμα
  • Μαρινάδα
  • Μπέν μαρί
  • Στα κάρβουνα
  • Στην Κατσαρόλα
  • Στην γάστρα
  • Στην λαδόκολα
  • Στη σχάρα
  • Στο γκριλ
  • Στο μπρίκι
  • Στον Ατμό
  • Στον Φούρνο
  • Στο πήλινο
  • Στο τηγάνι
  • Τοστιέρα
  • Χωρίς Μαγείρεμα
  • Ψηστιέρα

Χώρες & Περιοχές

  • Άγιο Όρος
  • Ήπειρος
  • Αίγυπτος
  • Αγγλία
  • Αργεντινή
  • Ασία
  • Αυστρία
  • Αχαϊα
  • Βιετνάμ
  • Βολιβία
  • Βόρεια Αμερική
  • Γένοβα
  • Γαλλία
  • Γερμανία
  • Εκουαδόρ
  • Ελλάδα
  • Επτάνησα
  • Ευρώπη
  • Ζάκυνθος
  • Ζαγορά
  • Η.Π.Α.
  • Ηλεία
  • Ινδία
  • Ισραήλ
  • Ιταλία
  • Κέρκυρα
  • Κίνα
  • Κεφαλονιά
  • Κουρδιστάν
  • Κρήτη
  • Κυκλάδες
  • Λευκάδα
  • Μέση Ανατολή
  • Μαρόκο
  • Μεξικό
  • Μεσόγειος
  • Πήλιο
  • Πελοπόννησος
  • Περού
  • Πολωνία
  • Σούλι
  • Σπάρτη
  • Τουρκία
  • Τρίκαλα
  • Χιλή

Τελευταία Σχόλια

  • Τρία μόνο υλικά είναι αρκετά για εύκολα γρήγορα και πεντανόστιμα αμυγδαλωτά ή εργολάβοι στο Αμυγδαλωτά Σίφνου, μύρισε Αιγαίο
  • Παναγιώτης στο Αbsolute begginers: Μπριζόλες με πατάτες στον φούρνο.
  • Πατάτες τηγανιτές …στο φούρνο που ΔΕΝ παχαίνουν στο Πατάτες τηγανιτές …στο φούρνο. Bye bye θερμίδα
  • ΑννΑ στο Ζυμαρικά με πέστο φασκόμηλου, έπαθα έκρηξη γέυσης
  • Μιτσάκι στο Πουτίγκα από τσουρέκι, άλλαξε ο Μανωλιός και έφαγε το τσουρέκι του αλλιώς.
  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Copyright
  • Δήλωση Προστασίας προσωπικών δεδομένων
  • Elara by LyraThemes