Το αιώνιο πρόβλημα με το κρέας της σούβλας που αντιμετωπίζουμε συνήθως το Πάσχα με το άρνι ή και στα πανηγύρια με την γουρουνοπούλα. Μας έμεινε λοιπόν μισό κιλό γουρουνοπούλα από το πανηγύρι του δεκαπενταύγουστου στο ψυγείο και την λυπήθηκε η ψυχή μου, είπα να την κάνω κοκκινιστή για να μην πάει χαμένη, με την ίδια λογική μπορείτε να “ζωντανέψετε” το κρέας που δεν θέλει κανένας να φάει γιατί έχει μείνει στο ψυγείο και έχει σκληρύνει…
Τα υλικά μας (για 4 άτομα)
- 500 γρ κρέας που μας έχει περισσέψει (αρνί, χοιρινό, βοδινό)
- 3 ντομάτες μέτριες τριμμένες
- 1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο
- 3-4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1 ξυλάκι κανέλα
- 2 γαρύφαλλα (προαιρετικά)
- 2 φύλλα δάφνης
- 3-4 κουταλιές ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
Προετοιμασία
- Σε μία κατσαρόλα τσιγαρίζουμε στο λάδι το σκόρδο με το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσουν.
- Ρίχνουμε την κανέλα, τα γαρύφαλλα, τα δαφνόφυλλα και το πιπέρι και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα για λίγο ακόμα για να βγάλουν τα μπαχαρικά τα αρώματα τους.
- Προσθέτουμε την ντομάτα και ένα ποτήρι νερό και αλατίζουμε, προσοχή αν το κρέας μας έχει ήδη αλάτι δεν ρίχνουμε πολύ.
- Μαγειρεύουμε για περίπου 1 ώρα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να γίνει η σάλτσα μας και να μαλακώσει το κρέας μας.
- Σερβίρουμε με μακαρόνια, πατάτες ή ρύζι.
[…] πηγή […]