LoveFood

Μαγειρεύω και έχω θέματα

  • Συνταγές
    • Μαγειρική
    • Ζαχαροπλαστική
    • Τσάι
    • Προσθήκη συνταγής
  • Ανα Υλικό
    • Αλλαντικά
    • Ζυμαρικά
    • Θαλασσινά
    • Γαλακτοκομικά
    • Κρέας
    • Λαχανικά
    • Μπαχαρικά
    • Μυρωδικά
    • Πουλερικά
    • Σοκολάτα
    • Φρούτα
    • Ψάρια
  • Χρήσιμα
    • Μαγειρικό Γλωσσάρι
    • Δοσομετρητής
    • Θερμοκρασίες φούρνου
    • Τεχνικές
Ζύμες, Μαγειρική, Πίτες  /  9 Ιουλίου 2013

Κολοκυθόπιτα με φύλλο κουρού, της φίλης Κατερίνας

by Μαριλού
κολοκυθόπιτα με φύλλο
“Και δεν το κάνεις το ριμάδι το σολάριουμ Κούλα μου να τελειώνουμε ” , είπε ο Μάνθος στην κουνιάδα του …Από πίτα που δεν τρως το σε νοιάζει κι αν καεί , σκέφτηκε

Η συνταγή της κολοκυθόπιτας είναι της κολλητής μου της Κατερίνας . Είναι πολύ ελαφριά και νόστιμη και εύκολα κατεβάζεις ένα ταψί , οπότε με ρέγουλα…

Υλικά 

Για το φύλλο 

  • 1 ποτήρι γάλα
  • 1 ποτήρι λάδι
  • 2 ποτήρια αλεύρι
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι αλάτι

Για τη γέμιση 

  • 1 κιλό κολοκύθια τριμμένα 
  • 1/2 κιλό φέτα θριμματισμένη
  • 1 μικρο κρεμμύδι τριμμένο
  • 2 αυγά χτυπημένα
  • 1/2 κούπα σιμιγδάλι
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ λάδι
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό
  • 1/2 ματσάκι δυόσμο
  • 1/3 κούπας γάλα
  • λίγο αλάτι & πιπέρι

 

Πως το κάνουμε

  1.  Ζυμώνουμε όλα τα υλικά για το φύλλο έως ότου γίνει μια μαλακή και εύπλαστη ζύμη. Το κάνουμε μπάλα και το αφήνουμε μισή ώρα σκεπασμένο στο ψυγείο να ξεκουραστεί. 
  2. Στύβουμε καλά τα κολοκύθια με τα χέρια μας και τα τοποθετούμε σε ένα μπολ.
  3. Προσθέτουμε όλα τα υλικά της γέμισης στα κολοκύθια και ανακατεύουμε καλά ( Η συνταγή όπως μου την έδωσε η Κατερίνα και όπως τη δοκίμασα , δεν περιλαμβάνει τσιγάρισμα των λαχανικών. Εσείς ωστόσο αν θέλετε μπορείτε να τα περάσετε 2-3 λεπτά από ένα λαδωμένο τηγάνι και μετά να προσθέσετε τα υπόλοιπα υλικά εκτός φωτιάς)
  4. Χωρίζουμε την ζύμη στα δυο και την ανοίγουμε σε δυο φύλλα , σε πάχος περίπου 1/2 εκατοστού .
  5. Λαδώνουμε ελαφρά ένα ταψί και απλώνουμε το πρώτο φύλλο. Από πάνω ρίχνουμε τη γέμιση και τέλος σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο. Γυρίζουμε τις άκρες προς τα πάνω.
  6. Χαράσουμε την επιφάνεια ελαφρά, σε κομμάτια  και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 1 ώρα .

Στο ίδιο στυλ:

Περί ορέξεως …κολοκυθόπιτα   Η ανοιχτή αυτή πίτα Î­χει την λογική της τάρτας ή της Κις Λορέν . Η εκδοχή με το κολοκύθι είναι mainstream , έχει ισορροπία και αρέσει σε ÏŒλους . Και άμα μία στο εκατομμύριο δεν αρέσει , δεν τρέχει τίποτα  “περί ορέξεως …κολοκυθÏŒπιτα” Τα υλικά...

Μακαρονόπιτα με φύλλο. Η πίτα του μακαρονά Την μακαρονÏŒπιτα αυτή την τρÏŽγαμε παιδιÏŒθεν , ÏŒχι στο σπίτι μου αλλά στης κολλητής μου της Κατερίνας . Την έφτιαχνε η μαμά της ( ή ο μπαμπάς της …) . Την μυριζÏŒμουν απÏŒ το διάδρομο και έσπευδα να πάρω το...

Σπανακόπιτα με χωριάτικο φύλλο . Η πίτα του Ποπάϋ Υλικά Για το φύλλο 1 κιλÏŒ αλεύρι 1 κουταλάκι αλάτι 1/2 φλιτζάνι λάδι 1 σφηνάκι ρακί ( αν δεν έχετε βάλτε το χυμÏŒ απÏŒ ολÏŒκληρο το λεμÏŒνι) 1 κουταλιά  ξύδι ΧυμÏŒ απÏŒ 1/2 λεμÏŒνι 1 αυγÏŒ νερÏŒ ÏŒσο σηκÏŽσει (...

Τυρόπιτα με κρέμα μπεσαμέλ. Μπέσαμε-λ μούτσο Υλικά          500 γρ φύλλο κουρού ή σφολιάτα* 300 γρ φέτα  200 γρ μανούρι 100 γρ γραβιέρα 3 αυγά 2 κουταλιές της σούπας λάδι 2 κουταλίες βούτυρο 4 κουταλιές της σούπας αλεύρι 3 κούπες γάλα φρεσκοτριμμένο πιπέρι...

Tags

  • Παραδοσιακές
  • Τραπέζι
  • Χορτοφαγικές

Πλοήγηση άρθρων

Γλυκό κουταλιού νεράντζι, φέρτε μου γιαούρτια.
Τουρλού κατσαρόλας μυρωδάτο & καλοκαιρινάτο

Share your thoughts Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Υλικά

  • Άνηθος
  • Αλάτι
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Αυγά
  • Βανίλια
  • Βασιλικός
  • Βούτυρο
  • Γάλα
  • Γαρίφαλο
  • Γιαούρτι
  • Δυόσμος
  • Ελαιόλαδο
  • Ζάχαρη
  • Ζάχαρη άχνη
  • Θυμάρι
  • Κανέλα
  • Κεφαλοτύρι
  • Κολοκύθια
  • Κορίανδρος
  • Κοτόπουλο
  • Κρέμα γάλακτος
  • Κρεμμύδι
  • Κρεμμύδι Φρέσκο
  • Κύμινο
  • Μαϊντανός
  • Μαύρο Πιπέρι
  • Μελιτζάνες
  • Μοσχοκάρυδο
  • Μπέικον
  • Μπαλσάμικο
  • Μπαχάρι
  • Ντομάτες
  • Ξύδια
  • Παρμεζάνα
  • Πατάτες
  • Πιπέρι
  • Πιπέρι καγιέν
  • Πιπεριές
  • Ρίγανη
  • Σκόρδο
  • Τζίντζερ
  • Τσίλι
  • Φέτα
  • Χυμός Λεμονιού
  • κιμάς μοσχαρίσιος

Είναι και…

  • Light
  • Vegan
  • Αγίου Βαλεντίνου
  • Ανακύκλωση
  • Αυγά με φυσική βαφή
  • Βάφτιση
  • Γενέθλια
  • Για αρχάριους
  • Γιορτή
  • Γλυκά χωρίς ζάχαρη
  • Γρήγορες
  • Ελαφριές
  • Εορταστικές
  • Εύκολες
  • Καυτερά
  • Κουζίνες του κόσμου
  • Κοχλιοί
  • Κρασομεζές
  • Κόκκινα αυγά
  • Λίμπιντο
  • Μπουφές
  • Ναύπλιο
  • Νηστίσιμα
  • Νηστίσιμα Γλυκά
  • Οικονομικές
  • Ουζομεζές
  • Πάρτι
  • Πάσχα
  • Παιδικό πάρτυ
  • Παραδοσιακές
  • Πασχαλινά αυγά
  • Πασχαλινό τραπέζι
  • Παχαλινά αυγά με κρεμμύδι
  • Πλούσια σε ω3 λιπαρά
  • Πλούσιο σε σίδηρο
  • Πολύχρωμα
  • Πρωινό
  • Σαρακοστή
  • Τραπέζι
  • Χορτοφαγικές
  • Χορτοφαγική Μαγειρίτσα
  • Χριστούγεννα
  • καφές
  • τσάι
  • ψαροφαγία

Μέθοδος Μαγειρέματος

  • Ζεμάτισμα
  • Μαρινάδα
  • Μπέν μαρί
  • Στα κάρβουνα
  • Στην Κατσαρόλα
  • Στην γάστρα
  • Στην λαδόκολα
  • Στη σχάρα
  • Στο γκριλ
  • Στο μπρίκι
  • Στον Ατμό
  • Στον Φούρνο
  • Στο πήλινο
  • Στο τηγάνι
  • Τοστιέρα
  • Χωρίς Μαγείρεμα
  • Ψηστιέρα

Χώρες & Περιοχές

  • Άγιο Όρος
  • Ήπειρος
  • Αίγυπτος
  • Αγγλία
  • Αργεντινή
  • Ασία
  • Αυστρία
  • Αχαϊα
  • Βιετνάμ
  • Βολιβία
  • Βόρεια Αμερική
  • Γένοβα
  • Γαλλία
  • Γερμανία
  • Εκουαδόρ
  • Ελλάδα
  • Επτάνησα
  • Ευρώπη
  • Ζάκυνθος
  • Ζαγορά
  • Η.Π.Α.
  • Ηλεία
  • Ινδία
  • Ισραήλ
  • Ιταλία
  • Κέρκυρα
  • Κίνα
  • Κεφαλονιά
  • Κουρδιστάν
  • Κρήτη
  • Κυκλάδες
  • Λευκάδα
  • Μέση Ανατολή
  • Μαρόκο
  • Μεξικό
  • Μεσόγειος
  • Πήλιο
  • Πελοπόννησος
  • Περού
  • Πολωνία
  • Σούλι
  • Σπάρτη
  • Τουρκία
  • Τρίκαλα
  • Χιλή

Τελευταία Σχόλια

  • Τρία μόνο υλικά είναι αρκετά για εύκολα γρήγορα και πεντανόστιμα αμυγδαλωτά ή εργολάβοι στο Αμυγδαλωτά Σίφνου, μύρισε Αιγαίο
  • Παναγιώτης στο Αbsolute begginers: Μπριζόλες με πατάτες στον φούρνο.
  • Πατάτες τηγανιτές …στο φούρνο που ΔΕΝ παχαίνουν στο Πατάτες τηγανιτές …στο φούρνο. Bye bye θερμίδα
  • ΑννΑ στο Ζυμαρικά με πέστο φασκόμηλου, έπαθα έκρηξη γέυσης
  • Μιτσάκι στο Πουτίγκα από τσουρέκι, άλλαξε ο Μανωλιός και έφαγε το τσουρέκι του αλλιώς.
  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Copyright
  • Δήλωση Προστασίας προσωπικών δεδομένων
  • Elara by LyraThemes