
Η συνταγή της κολοκυθόπιτας είναι της κολλητής μου της Κατερίνας . Είναι πολύ ελαφριά και νόστιμη και εύκολα κατεβάζεις ένα ταψί , οπότε με ρέγουλα…
Υλικά
Για το φύλλο
- 1 ποτήρι γάλα
- 1 ποτήρι λάδι
- 2 ποτήρια αλεύρι
- 1 πρέζα ζάχαρη
- 1 κουταλάκι αλάτι
Για τη γέμιση
- 1 κιλό κολοκύθια τριμμένα
- 1/2 κιλό φέτα θριμματισμένη
- 1 μικρο κρεμμύδι τριμμένο
- 2 αυγά χτυπημένα
- 1/2 κούπα σιμιγδάλι
- 1 φλιτζανάκι του καφέ λάδι
- 1/2 ματσάκι μαϊντανό
- 1/2 ματσάκι δυόσμο
- 1/3 κούπας γάλα
- λίγο αλάτι & πιπέρι
Πως το κάνουμε
- Ζυμώνουμε όλα τα υλικά για το φύλλο έως ότου γίνει μια μαλακή και εύπλαστη ζύμη. Το κάνουμε μπάλα και το αφήνουμε μισή ώρα σκεπασμένο στο ψυγείο να ξεκουραστεί.
- Στύβουμε καλά τα κολοκύθια με τα χέρια μας και τα τοποθετούμε σε ένα μπολ.
- Προσθέτουμε όλα τα υλικά της γέμισης στα κολοκύθια και ανακατεύουμε καλά ( Η συνταγή όπως μου την έδωσε η Κατερίνα και όπως τη δοκίμασα , δεν περιλαμβάνει τσιγάρισμα των λαχανικών. Εσείς ωστόσο αν θέλετε μπορείτε να τα περάσετε 2-3 λεπτά από ένα λαδωμένο τηγάνι και μετά να προσθέσετε τα υπόλοιπα υλικά εκτός φωτιάς)
- Χωρίζουμε την ζύμη στα δυο και την ανοίγουμε σε δυο φύλλα , σε πάχος περίπου 1/2 εκατοστού .
- Λαδώνουμε ελαφρά ένα ταψί και απλώνουμε το πρώτο φύλλο. Από πάνω ρίχνουμε τη γέμιση και τέλος σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο. Γυρίζουμε τις άκρες προς τα πάνω.
- Χαράσουμε την επιφάνεια ελαφρά, σε κομμάτια και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 1 ώρα .