LoveFood

Μαγειρεύω και έχω θέματα

  • Συνταγές
    • Μαγειρική
    • Ζαχαροπλαστική
    • Τσάι
    • Προσθήκη συνταγής
  • Ανα Υλικό
    • Αλλαντικά
    • Ζυμαρικά
    • Θαλασσινά
    • Γαλακτοκομικά
    • Κρέας
    • Λαχανικά
    • Μπαχαρικά
    • Μυρωδικά
    • Πουλερικά
    • Σοκολάτα
    • Φρούτα
    • Ψάρια
  • Χρήσιμα
    • Μαγειρικό Γλωσσάρι
    • Δοσομετρητής
    • Θερμοκρασίες φούρνου
    • Τεχνικές
Μαγειρική, Πίτες, Τάρτες  /  11 Μαΐου 2013

Περί ορέξεως …κολοκυθόπιτα

by Μαριλού
Μαζί σου θέλω να περνώ ζόρια , χαρές και λύπες,
και δε με νοιάζει για φαΐ, αρκεί να έχεις πίτες!- Love4ever Μανούσος

 

Η ανοιχτή αυτή πίτα έχει την λογική της τάρτας ή της Κις Λορέν . Η εκδοχή με το κολοκύθι είναι mainstream , έχει ισορροπία και αρέσει σε όλους . Και άμα μία στο εκατομμύριο δεν αρέσει , δεν τρέχει τίποτα  “περί ορέξεως …κολοκυθόπιτα”

Τα υλικά μας 

  • 1 φύλλο σφολιάτα
  • 1 κιλό κολοκύθια τριμμένα
  • 1/3  κούπας ελαιόλαδο
  • 1 ξερό κρεμμύδι τριμμένο
  • 4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1/2 ματσάκι άνηθο
  • 200 ml κρέμα γάλακτος
  • 200 γρ. τυρί τριμμένο της αρεσκείας μας ( ρεγκάτο, κεφαλοτύρι, γραβιέρα)
  • 3 αυγά χτυπημένα
  • 1/2 κούπα φρυγανιά τριμμένη
  • αλάτι, πιπέρι

Πως το κάνουμε 

Στραγγίζουμε καλά το τριμμένο κολοκύθι με τα χέρια μας σε ένα σουρωτήρι .

Λαδώνουμε ένα ταψί και τοποθετούμε τη σφολιάτα έτσι ώστε να καλύπτονται τα τοιχώματα . Με ένα πιρούνι τρυπάμε την επιφάνεια της σφολιάτας . Χτυπάμε το ένα ασπράδι από τα αυγά και αλείφουμε το φύλλο ( έτσι το θωρακίζουμε για να μην πανιάσει ).

Σε ένα φαρδύ τηγάνι σοτάρουμε τα κρεμμύδια και προσθέτουμε τα κολοκύθια . Ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πιουν τα υγρά τους .Τα κατεβάζουμε από τη φωτιά και τα αφήνουμε να κρυώσουν λίγο. Προσθέτουμε τον άνηθο , την κρέμα γάλακτος, τα τυριά ,τα αυγά και αλατοπιπερώνουμε . Απλώνουμε το μείγμα πάνω στη σφολιάτα . Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για μία ώρα περίπου μέχρι να ροδίσει η πίτα .

Καλή χώνεψη !

Δεν Υπάρχουν Παρόμοιες Συνταγές.

Tags

  • Χορτοφαγικές

Πλοήγηση άρθρων

Εύκολο σπιτικό παγωτό. I scream for ice cream!
Αυγά με ντομάτα της Γιαγιάς Ελένης (σαν Shakshuka)

1 comment

  • Πόμωνας
    11 Μαΐου 2013

    Κολοκύθια τούμπανο που λένε και στο χωριό μου.

    Reply

Share your thoughts Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Υλικά

  • Άνηθος
  • Αλάτι
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Αυγά
  • Βανίλια
  • Βασιλικός
  • Βούτυρο
  • Γάλα
  • Γαρίφαλο
  • Γιαούρτι
  • Δυόσμος
  • Ελαιόλαδο
  • Ζάχαρη
  • Ζάχαρη άχνη
  • Θυμάρι
  • Κανέλα
  • Κεφαλοτύρι
  • Κολοκύθια
  • Κορίανδρος
  • Κοτόπουλο
  • Κρέμα γάλακτος
  • Κρεμμύδι
  • Κρεμμύδι Φρέσκο
  • Κύμινο
  • Μαϊντανός
  • Μαύρο Πιπέρι
  • Μελιτζάνες
  • Μοσχοκάρυδο
  • Μπέικον
  • Μπαλσάμικο
  • Μπαχάρι
  • Ντομάτες
  • Ξύδια
  • Παρμεζάνα
  • Πατάτες
  • Πιπέρι
  • Πιπέρι καγιέν
  • Πιπεριές
  • Ρίγανη
  • Σκόρδο
  • Τζίντζερ
  • Τσίλι
  • Φέτα
  • Χυμός Λεμονιού
  • κιμάς μοσχαρίσιος

Είναι και…

  • Light
  • Vegan
  • Αγίου Βαλεντίνου
  • Ανακύκλωση
  • Αυγά με φυσική βαφή
  • Βάφτιση
  • Γενέθλια
  • Για αρχάριους
  • Γιορτή
  • Γλυκά χωρίς ζάχαρη
  • Γρήγορες
  • Ελαφριές
  • Εορταστικές
  • Εύκολες
  • Καυτερά
  • Κουζίνες του κόσμου
  • Κοχλιοί
  • Κρασομεζές
  • Κόκκινα αυγά
  • Λίμπιντο
  • Μπουφές
  • Ναύπλιο
  • Νηστίσιμα
  • Νηστίσιμα Γλυκά
  • Οικονομικές
  • Ουζομεζές
  • Πάρτι
  • Πάσχα
  • Παιδικό πάρτυ
  • Παραδοσιακές
  • Πασχαλινά αυγά
  • Πασχαλινό τραπέζι
  • Παχαλινά αυγά με κρεμμύδι
  • Πλούσια σε ω3 λιπαρά
  • Πλούσιο σε σίδηρο
  • Πολύχρωμα
  • Πρωινό
  • Σαρακοστή
  • Τραπέζι
  • Χορτοφαγικές
  • Χορτοφαγική Μαγειρίτσα
  • Χριστούγεννα
  • καφές
  • τσάι
  • ψαροφαγία

Μέθοδος Μαγειρέματος

  • Ζεμάτισμα
  • Μαρινάδα
  • Μπέν μαρί
  • Στα κάρβουνα
  • Στην Κατσαρόλα
  • Στην γάστρα
  • Στην λαδόκολα
  • Στη σχάρα
  • Στο γκριλ
  • Στο μπρίκι
  • Στον Ατμό
  • Στον Φούρνο
  • Στο πήλινο
  • Στο τηγάνι
  • Τοστιέρα
  • Χωρίς Μαγείρεμα
  • Ψηστιέρα

Χώρες & Περιοχές

  • Άγιο Όρος
  • Ήπειρος
  • Αίγυπτος
  • Αγγλία
  • Αργεντινή
  • Ασία
  • Αυστρία
  • Αχαϊα
  • Βιετνάμ
  • Βολιβία
  • Βόρεια Αμερική
  • Γένοβα
  • Γαλλία
  • Γερμανία
  • Εκουαδόρ
  • Ελλάδα
  • Επτάνησα
  • Ευρώπη
  • Ζάκυνθος
  • Ζαγορά
  • Η.Π.Α.
  • Ηλεία
  • Ινδία
  • Ισραήλ
  • Ιταλία
  • Κέρκυρα
  • Κίνα
  • Κεφαλονιά
  • Κουρδιστάν
  • Κρήτη
  • Κυκλάδες
  • Λευκάδα
  • Μέση Ανατολή
  • Μαρόκο
  • Μεξικό
  • Μεσόγειος
  • Πήλιο
  • Πελοπόννησος
  • Περού
  • Πολωνία
  • Σούλι
  • Σπάρτη
  • Τουρκία
  • Τρίκαλα
  • Χιλή

Τελευταία Σχόλια

  • Τρία μόνο υλικά είναι αρκετά για εύκολα γρήγορα και πεντανόστιμα αμυγδαλωτά ή εργολάβοι στο Αμυγδαλωτά Σίφνου, μύρισε Αιγαίο
  • Παναγιώτης στο Αbsolute begginers: Μπριζόλες με πατάτες στον φούρνο.
  • Πατάτες τηγανιτές …στο φούρνο που ΔΕΝ παχαίνουν στο Πατάτες τηγανιτές …στο φούρνο. Bye bye θερμίδα
  • ΑννΑ στο Ζυμαρικά με πέστο φασκόμηλου, έπαθα έκρηξη γέυσης
  • Μιτσάκι στο Πουτίγκα από τσουρέκι, άλλαξε ο Μανωλιός και έφαγε το τσουρέκι του αλλιώς.
  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Copyright
  • Δήλωση Προστασίας προσωπικών δεδομένων
  • Elara by LyraThemes