LoveFood

Μαγειρεύω και έχω θέματα

  • Συνταγές
    • Μαγειρική
    • Ζαχαροπλαστική
    • Τσάι
    • Προσθήκη συνταγής
  • Ανα Υλικό
    • Αλλαντικά
    • Ζυμαρικά
    • Θαλασσινά
    • Γαλακτοκομικά
    • Κρέας
    • Λαχανικά
    • Μπαχαρικά
    • Μυρωδικά
    • Πουλερικά
    • Σοκολάτα
    • Φρούτα
    • Ψάρια
  • Χρήσιμα
    • Μαγειρικό Γλωσσάρι
    • Δοσομετρητής
    • Θερμοκρασίες φούρνου
    • Τεχνικές
Κυρίως Πιάτα, Μαγειρική  /  1 Ιουνίου 2013

Κολοκύθια γεμιστά αυγολέμονο . Τουμπανέιρος

by Μαριλού
Κολοκύθια γεμιστά
Ο Θάνος το κολοκυθάκι πάει καθημερινά γυμναστήριο. Τώρα είναι στο όγκο . Σε λίγο θα είναι έτοιμος να δείρει τον Μανώλη τον μανάβη

 

Τα κολοκύθια τούμπανα , μαγείρεψε, επιμελήθηκε στιλιστικά και μας έστειλε η φίλη Ιωάννα που ζει στην ευωδιαστή Χίο . Το πιάτο συνοδεύεται ΜΟΝΟ με φρέσκια μπύρα Χίου ! Δείτε λεπτομέρειες στο www.facebook.com/chiosbeer . Καλή όρεξη και στην υγειά μας!

Υλικά (για δυο μερίδες )

  • 4 κολοκύθια χοντρά
  • 4 κ.σ. ρύζι Καρολίνα
  • 200 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 2 μέτριες πατάτες
  • 2 καρότα
  • 1 κρεμμύδι
  • 1/2 φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 3 κ.σ. ντοματοπελτέ
  • 2 κουταλιές σούπας άνηθο
  • 2 κουταλιές σούπας δυόσμο
  • αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • 1 αβγό
  • 1-2 λεμόνια (ανάλογα με το πόσο ξινό το θέλουμε)

Πως το κάνουμε 

Πλένουμε τα κολοκύθια αφαιρούμε το κοτσάνι και κόβουμε μία φέτα από πάνω που θα τη χρησιμοποιήσουμε σαν καπάκι. Αδειάζουμε τα κολοκύθια με κουταλάκι, αφαιρούμε το εσωτερικό τους και το ψιλοκόβουμε. Σε τηγάνι ζεσταίνουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι. Προσθέτουμε την ψιλοκομμένη σάρκα από τα κολοκύθια, τα καρότα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2΄-3΄. Τέλος ρίχνουμε τον κιμά και αφήνουμε μέχρι να αλλάξει χρώμα. Ρίχνουμε το ρύζι, τα μυρωδικά, τον τοματοπελτέ,  αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά. Γεμίζουμε με ένα κουτάλι τα κολοκύθια μέχρι τα ¾του ύψους τους (γιατί η γέμιση θα φουσκώσει). Σκεπάζουμε με τη φέτα-καπάκι και τα βάζουμε σε κατσαρόλα μαζί με τις πατάτες κομμένες κυδωνάτες και τα καρότα σε μπαστουνάκια. Περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και συμπληρώνουμε νερό μέχρι λίγο πιο πάνω από τη μέση τους. Αλατοπιπερώνουμε το φαγητό. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και απ’ την ώρα που θα πάρει βράση, βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 30΄. Σβήνουμε τη φωτιά. Φτιάχνουμε το αβγολέμονο (χτυπάμε τ’ ασπράδια με σύρμα, προσθέτουμε τους κρόκους, χτυπώντας, και λίγο λίγο το λεμόνι). Το αραιώνουμε με λίγο ζωμό απ’ την κατσαρόλα και περιχύνουμε το φαγητό, ανακινώντας την κατσαρόλα απ’ τα χερούλια.

 

Στο ίδιο στυλ:

Σούπερ κολοκυθόσουπα βελουτέ (Κολοκύθια τουμπανο vol. 2) Τα κολοκυθάκια σε πολλούς δεν αρέσουν γιατί τείνουν να είναι άνοστα (κυρίως αν τα σκίζεις στο βράσιμο) εξού και οι εκφράσεις: κολοκύθια με την ρίγανη, κολοκύθια, κολοκύθια τούμπανο.  Σε αυτή την συνταγή θα σμίξουμε το ταπεινό αλλά κατά τα άλλα...

Γεμιστά (και με ανθούς) ......

Κολοκυθάκια στρογγυλά (τούμπανα) γεμιστά με γαρίδες Με μεγάλη μου χαρά παρατηρώ ότι το στρογγυλό κολοκυθάκι έχει κάνει θριαμβευτική είσοδο στην Ελλάδα και στις λαϊκές αγορές μας, το πρώτο-συνάντησα στην Αργεντινή το 2010 αλλά εκεί το έφαγα μόνο βραστό. Η γεύση του ελαφρώς πιο γλυκιά από το...

Γεμιστά με κιμά, meat lovers rejoice! Τα γεμιστά είναι το απόλυτο καλοκαιρινό φαγητό στην Ελλάδα, μερικοί τα προτιμούν στην παραδοσιακή τους εκδοχή (μέσα σε αυτούς και εγώ), σε μερικούς αρέσουν με κιμά (όπως η μάνα μου). Πάμε να δούμε την συνταγή της μάνας μου για τα...

Tags

  • Παραδοσιακές

Πλοήγηση άρθρων

Ομελέτα με γλυστρίδα και παρμεζάνα
Γαύρος στο τηγάνι με ντομάτα . Η χαρά του βάζελου

Share your thoughts Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Υλικά

  • Άνηθος
  • Αλάτι
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Αυγά
  • Βανίλια
  • Βασιλικός
  • Βούτυρο
  • Γάλα
  • Γαρίφαλο
  • Γιαούρτι
  • Δυόσμος
  • Ελαιόλαδο
  • Ζάχαρη
  • Ζάχαρη άχνη
  • Θυμάρι
  • Κανέλα
  • Κεφαλοτύρι
  • Κολοκύθια
  • Κορίανδρος
  • Κοτόπουλο
  • Κρέμα γάλακτος
  • Κρεμμύδι
  • Κρεμμύδι Φρέσκο
  • Κύμινο
  • Μαϊντανός
  • Μαύρο Πιπέρι
  • Μελιτζάνες
  • Μοσχοκάρυδο
  • Μπέικον
  • Μπαλσάμικο
  • Μπαχάρι
  • Ντομάτες
  • Ξύδια
  • Παρμεζάνα
  • Πατάτες
  • Πιπέρι
  • Πιπέρι καγιέν
  • Πιπεριές
  • Ρίγανη
  • Σκόρδο
  • Τζίντζερ
  • Τσίλι
  • Φέτα
  • Χυμός Λεμονιού
  • κιμάς μοσχαρίσιος

Είναι και…

  • Light
  • Vegan
  • Αγίου Βαλεντίνου
  • Ανακύκλωση
  • Αυγά με φυσική βαφή
  • Βάφτιση
  • Γενέθλια
  • Για αρχάριους
  • Γιορτή
  • Γλυκά χωρίς ζάχαρη
  • Γρήγορες
  • Ελαφριές
  • Εορταστικές
  • Εύκολες
  • Καυτερά
  • Κουζίνες του κόσμου
  • Κοχλιοί
  • Κρασομεζές
  • Κόκκινα αυγά
  • Λίμπιντο
  • Μπουφές
  • Ναύπλιο
  • Νηστίσιμα
  • Νηστίσιμα Γλυκά
  • Οικονομικές
  • Ουζομεζές
  • Πάρτι
  • Πάσχα
  • Παιδικό πάρτυ
  • Παραδοσιακές
  • Πασχαλινά αυγά
  • Πασχαλινό τραπέζι
  • Παχαλινά αυγά με κρεμμύδι
  • Πλούσια σε ω3 λιπαρά
  • Πλούσιο σε σίδηρο
  • Πολύχρωμα
  • Πρωινό
  • Σαρακοστή
  • Τραπέζι
  • Χορτοφαγικές
  • Χορτοφαγική Μαγειρίτσα
  • Χριστούγεννα
  • καφές
  • τσάι
  • ψαροφαγία

Μέθοδος Μαγειρέματος

  • Ζεμάτισμα
  • Μαρινάδα
  • Μπέν μαρί
  • Στα κάρβουνα
  • Στην Κατσαρόλα
  • Στην γάστρα
  • Στην λαδόκολα
  • Στη σχάρα
  • Στο γκριλ
  • Στο μπρίκι
  • Στον Ατμό
  • Στον Φούρνο
  • Στο πήλινο
  • Στο τηγάνι
  • Τοστιέρα
  • Χωρίς Μαγείρεμα
  • Ψηστιέρα

Χώρες & Περιοχές

  • Άγιο Όρος
  • Ήπειρος
  • Αίγυπτος
  • Αγγλία
  • Αργεντινή
  • Ασία
  • Αυστρία
  • Αχαϊα
  • Βιετνάμ
  • Βολιβία
  • Βόρεια Αμερική
  • Γένοβα
  • Γαλλία
  • Γερμανία
  • Εκουαδόρ
  • Ελλάδα
  • Επτάνησα
  • Ευρώπη
  • Ζάκυνθος
  • Ζαγορά
  • Η.Π.Α.
  • Ηλεία
  • Ινδία
  • Ισραήλ
  • Ιταλία
  • Κέρκυρα
  • Κίνα
  • Κεφαλονιά
  • Κουρδιστάν
  • Κρήτη
  • Κυκλάδες
  • Λευκάδα
  • Μέση Ανατολή
  • Μαρόκο
  • Μεξικό
  • Μεσόγειος
  • Πήλιο
  • Πελοπόννησος
  • Περού
  • Πολωνία
  • Σούλι
  • Σπάρτη
  • Τουρκία
  • Τρίκαλα
  • Χιλή

Τελευταία Σχόλια

  • Τρία μόνο υλικά είναι αρκετά για εύκολα γρήγορα και πεντανόστιμα αμυγδαλωτά ή εργολάβοι στο Αμυγδαλωτά Σίφνου, μύρισε Αιγαίο
  • Παναγιώτης στο Αbsolute begginers: Μπριζόλες με πατάτες στον φούρνο.
  • Πατάτες τηγανιτές …στο φούρνο που ΔΕΝ παχαίνουν στο Πατάτες τηγανιτές …στο φούρνο. Bye bye θερμίδα
  • ΑννΑ στο Ζυμαρικά με πέστο φασκόμηλου, έπαθα έκρηξη γέυσης
  • Μιτσάκι στο Πουτίγκα από τσουρέκι, άλλαξε ο Μανωλιός και έφαγε το τσουρέκι του αλλιώς.
  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Copyright
  • Δήλωση Προστασίας προσωπικών δεδομένων
  • Elara by LyraThemes