Εύκολος κορμός σοκολάτα ή μωσαϊκό ή γλυκό σαλάμι. Πες το όπως θες

Συνταγή από την/τον:

 

Μωσαϊκό , κορμός

“Κάτινααα σάλαμακι …” που λέει και ο μέγας Κώστας Βουτσάς

Αυτό το γλυκό με τα πολλά ονόματα , παίζει σε πολλές παραλλαγές , με ξηρούς καρπούς , αυγά, κρέμα , κουβερτούρα …η εκδοχή η δική μου είναι του πανευκόλου , δηλαδή για αρχάριους , αλλά στη γεύση είναι δύναμη (που λέει κι ένας γνωστός μας)

Υλικά για έναν κορμό

  • 1 πακέτο μπισκότα πτι μπερ 
  • 125 γρ βούτυρο λιωμένο
  • 1/2 κουτάκι γάλα ζαχαρούχο ( 170 μλ)
  • 1/2 φλιτζάνι κακάο σκόνη
  • 1 βανίλια
  • 1-2 σφηνάκια κονιάκ

Για τη σος σοκολάτα 

  • Μία κουβερτούρα 
  • 5-6 κουταλιές γάλα ή κρέμα γάλακτος

Πως το κάνουμε  

  1. Σε ένα μπολ σπάμε τα μπισκότα με τα χέρια μας σε κομματάκια ( δεν τα θρυμματίζουμε εντελώς) 
  2. Προσθέτουμε το κακάο και τη βανίλια και ανακατεύουμε με κουτάλι .
  3. Προσθέτουμε το βούτυρο, το γάλα και το κονιάκ και ανακατεύουμε καλά.
  4. Αφήνουμε 3-4 λεπτά τα μείγμα να σταθεί και να ρουφήξουν τα μπισκότα .
  5. Απλώνουμε στον πάγκο της κουζίνας ένα αλουμινόχαρτο και από πάνω ένα φύλλο λαδόκολλα . Απλώνουμε το μείγμα κουταλιά κουταλιά κατά μήκος . Ρολάρουμε την λαδόκολλα και τυλίγουμε το μείγμα σε κυλινδρικό σχήμα. Στρίβουμε και διπλώνουμε τις άκρες της λαδόκολλας. Τυλίγουμε το αλουμινόχαρτο γύρω από την λαδόκολλα για να την σταθεροποιήσουμε και τοποθετούμε το γλυκό στην κατάψυξη για 1 ώρα.
  6. Το κόβουμε και το σερβίρουμε σε φέτες πάχους 1 1,2 εκατοστού .
  7. Λιώνουμε σε μπεν μαρί ή στα μικροκύματα τον κουβερτούρα με το γάλα και ομογενοποιούμε καλά ώστε να γίνει μια ρευστή σοκολατένια σάλτσα . Μόλις κρυώσει λίγο περιχύνουμε τον κορμό και σερβίρουμε .
γλυκό σαλάμι

Αγκαλιάστε το τρυφερά

VN:F [1.9.22_1171]
Σκορ: 4.2/5 (38 ψήφοι )
Εύκολος κορμός σοκολάτα ή μωσαϊκό ή γλυκό σαλάμι. Πες το όπως θες , 4.2 από 5 βασιζόμενο σε 38 ψήφους

Leave a Reply

  

  

  

Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο