LoveFood

Μαγειρεύω και έχω θέματα

  • Συνταγές
    • Μαγειρική
    • Ζαχαροπλαστική
    • Τσάι
    • Προσθήκη συνταγής
  • Ανα Υλικό
    • Αλλαντικά
    • Ζυμαρικά
    • Θαλασσινά
    • Γαλακτοκομικά
    • Κρέας
    • Λαχανικά
    • Μπαχαρικά
    • Μυρωδικά
    • Πουλερικά
    • Σοκολάτα
    • Φρούτα
    • Ψάρια
  • Χρήσιμα
    • Μαγειρικό Γλωσσάρι
    • Δοσομετρητής
    • Θερμοκρασίες φούρνου
    • Τεχνικές
Μαγειρική, Ορεκτικά, Πίτες, Σνακ  /  12 Ιουλίου 2013

Κοτόπιτα με μανιτάρια, πιπερίες & σταφίδες, έγινε η κότα πίτα.

by Παναγιώτης
Κοτόπιτα
“Το κοπή την κότα το Μαρούσι”

Η κοτόπιτα όπως την φτιάχνει η Θεία μου η Κατερίνα από το Βαλτινό, δεν ξέρω αν βάζει και αυτή σταφίδες ή αν είναι προσθήκη της μάνας μου, όπως και να έχει το αποτέλεσμα είναι μία ζουμερή και απολαυστική πίτα…

 

Τα υλικά μας

  • 5 φύλλα κρούστας ή ένα φύλλο σφολιάτας
  • 100 γρ βούτηρο

Για την γέμιση

  • Τρία φιλέτα κοτόπουλου κομμένα σε μικρά καρέ (όσο πιο μικρά μπορείτε, για να μην βασανίζεστε είναι πιο εύκολο να το κόψετε αφού έχει μαγειρευτεί)
  • 2 πιπεριές κομμένες καρέ
  • 1 κονσέρβα μανιτάρια κομμένα ή 500 γρ μανιτάρια φρέσκα καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3-4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • Μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές της σούπας ρίγανη φρέσκια ή μία κουταλιά της σούπας ξερή
  • 200 ml κρέμα γάλακτος ή γιαούρτι στραγγιστό
  • 1/2 κούπα σταφίδες
  • 150 γρ κεφαλοτύρι σε κυβάκια μικρά
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

 

Εκτέλεση

  1. Σε τηγάνι που καίει ρίχνουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε το κοτόπουλο  για να πάρει χρώμα.
  2. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, την ρίγανη αλατοπιπερώνουμε,  και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα για 4-5 λεπτά ανακατεύοντας συνέχεια , προσθέτουμε τις πιπεριές και τα μανιτάρια και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα ανακατεύοντας . Τα λαχανικά θα βγάλουν νερό συνεχίζουμε το τσιγάρισμα μέχρι να σωθεί το νερό και ή προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος  και συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να δέσουν τα υλικά μας ή αν βάλουμε γιαούρτι κατεβάζουμε τοπ τηγάνι από την φωτιά και προσθέτουμε το γιαούρτι ανακατεύοντας καλά.
  3. Προσθέτουμε το κεφαλοτύρι και ανακατεύουμε να πάει παντού.
  4. Το σερβίρουμε ζεστό με έξτρα φύλλα φρέσκιας ρίγανης, πάει ωραία με μία δροσερή σαλάτα.
  5. Λιώνουμε το βούτυρο περνάμε το ταψί και τα φύλλα κρούστας ένα-ένα τοποθετώντας τα το ένα πάνω στο άλλο.
  6. Στρώνουμε την γέμιση  μας 4-5 εκατοστά από την μία άκρη των φύλλων, τυλίγουμε το φύλλο από τα δεξιά και τα αριστερά και ρολάρουμε την πίτα μας.
  7. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά περίπου.

Στο ίδιο στυλ:

Μεθυσμένα μανιτάρια με φασκόμηλο & φέτα.   Το φασκόμηλο μας είναι γνωστό για τις θεραπευτικές του ιδιότητες που περιλαμβάνουν αντιμετώπιση  των άφτρων, της φαρυγγίτιδας και της ουλίτιδας. Μειώνει επίσης  τα αέρια του εντέρου και  είναι διουρητικό και εμμηναγωγό.  Στην μαγειρική το χρησιμοποιούμε σαν μυρωδικό και πάει...

Μακαρονόπιτα με φύλλο. Η πίτα του μακαρονά Την μακαρονόπιτα αυτή την τρώγαμε παιδιόθεν , όχι στο σπίτι μου αλλά στης κολλητής μου της Κατερίνας . Την έφτιαχνε η μαμά της ( ή ο μπαμπάς της …) . Την μυριζόμουν από το διάδρομο και έσπευδα να πάρω το...

Εύκολο λαχματζούν με αραβική πίτα . Σαλάμ Αλέκουμ     Το λαχματζούν είναι η “πίτσα της ανατολής” . Για τη βάση μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ότι σας κάνει κέφι πχ ζύμη για πίτσα ή πίτα για σουβλάκι (το ζυμάρι μπορείτε , bien sure ,να το φτιάξετε και μόνοι σας  …λέμε...

Μακαρονάδα με μανιτάρια σε κόκκινη σάλτσα, το απλό είναι & νόστιμο. Πάμε να δούμε μία απλή και γρήγορη μακαρονάδα με κλασσικά υλικά…   Τα υλικά μας (για 4 άτομα) 1 πακέτο μακαρόνια σπαγγέτι 2 ντομάτες ώριμες τριμμένες 500 γρ μανιτάρια άσπρα (αγκάρικους) 1 κρεμμύδι ξερό μεγάλο ψιλοκομμένο 2-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο...

Tags

  • Γενέθλια
  • Γιορτή
  • Εορταστικές

Πλοήγηση άρθρων

Σουφλέ με μπρόκολο. Φούσκωσαν τα μυαλά μας.
Γλυκά σφολιατίνια στο πιτς φιτίλι

1 comment

  • Ifigenia Bourneli
    26 Σεπτεμβρίου 2018

    έχω κατενθουσιαστεί με αυτή τη συνταγή..πεντανόστιμη!!!την έκανα προχθές το βράδυ και βγήκε αριστούργημα.εγώ απλά χρησιμοποίησα ζήμη κουρού αντί για σφολιάτα!

    Reply

Share your thoughts Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Υλικά

  • Άνηθος
  • Αλάτι
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Αυγά
  • Βανίλια
  • Βασιλικός
  • Βούτυρο
  • Γάλα
  • Γαρίφαλο
  • Γιαούρτι
  • Δυόσμος
  • Ελαιόλαδο
  • Ζάχαρη
  • Ζάχαρη άχνη
  • Θυμάρι
  • Κανέλα
  • Κεφαλοτύρι
  • Κολοκύθια
  • Κορίανδρος
  • Κοτόπουλο
  • Κρέμα γάλακτος
  • Κρεμμύδι
  • Κρεμμύδι Φρέσκο
  • Κύμινο
  • Μαϊντανός
  • Μαύρο Πιπέρι
  • Μελιτζάνες
  • Μοσχοκάρυδο
  • Μπέικον
  • Μπαλσάμικο
  • Μπαχάρι
  • Ντομάτες
  • Ξύδια
  • Παρμεζάνα
  • Πατάτες
  • Πιπέρι
  • Πιπέρι καγιέν
  • Πιπεριές
  • Ρίγανη
  • Σκόρδο
  • Τζίντζερ
  • Τσίλι
  • Φέτα
  • Χυμός Λεμονιού
  • κιμάς μοσχαρίσιος

Είναι και…

  • Light
  • Vegan
  • Αγίου Βαλεντίνου
  • Ανακύκλωση
  • Αυγά με φυσική βαφή
  • Βάφτιση
  • Γενέθλια
  • Για αρχάριους
  • Γιορτή
  • Γλυκά χωρίς ζάχαρη
  • Γρήγορες
  • Ελαφριές
  • Εορταστικές
  • Εύκολες
  • Καυτερά
  • Κουζίνες του κόσμου
  • Κοχλιοί
  • Κρασομεζές
  • Κόκκινα αυγά
  • Λίμπιντο
  • Μπουφές
  • Ναύπλιο
  • Νηστίσιμα
  • Νηστίσιμα Γλυκά
  • Οικονομικές
  • Ουζομεζές
  • Πάρτι
  • Πάσχα
  • Παιδικό πάρτυ
  • Παραδοσιακές
  • Πασχαλινά αυγά
  • Πασχαλινό τραπέζι
  • Παχαλινά αυγά με κρεμμύδι
  • Πλούσια σε ω3 λιπαρά
  • Πλούσιο σε σίδηρο
  • Πολύχρωμα
  • Πρωινό
  • Σαρακοστή
  • Τραπέζι
  • Χορτοφαγικές
  • Χορτοφαγική Μαγειρίτσα
  • Χριστούγεννα
  • καφές
  • τσάι
  • ψαροφαγία

Μέθοδος Μαγειρέματος

  • Ζεμάτισμα
  • Μαρινάδα
  • Μπέν μαρί
  • Στα κάρβουνα
  • Στην Κατσαρόλα
  • Στην γάστρα
  • Στην λαδόκολα
  • Στη σχάρα
  • Στο γκριλ
  • Στο μπρίκι
  • Στον Ατμό
  • Στον Φούρνο
  • Στο πήλινο
  • Στο τηγάνι
  • Τοστιέρα
  • Χωρίς Μαγείρεμα
  • Ψηστιέρα

Χώρες & Περιοχές

  • Άγιο Όρος
  • Ήπειρος
  • Αίγυπτος
  • Αγγλία
  • Αργεντινή
  • Ασία
  • Αυστρία
  • Αχαϊα
  • Βιετνάμ
  • Βολιβία
  • Βόρεια Αμερική
  • Γένοβα
  • Γαλλία
  • Γερμανία
  • Εκουαδόρ
  • Ελλάδα
  • Επτάνησα
  • Ευρώπη
  • Ζάκυνθος
  • Ζαγορά
  • Η.Π.Α.
  • Ηλεία
  • Ινδία
  • Ισραήλ
  • Ιταλία
  • Κέρκυρα
  • Κίνα
  • Κεφαλονιά
  • Κουρδιστάν
  • Κρήτη
  • Κυκλάδες
  • Λευκάδα
  • Μέση Ανατολή
  • Μαρόκο
  • Μεξικό
  • Μεσόγειος
  • Πήλιο
  • Πελοπόννησος
  • Περού
  • Πολωνία
  • Σούλι
  • Σπάρτη
  • Τουρκία
  • Τρίκαλα
  • Χιλή

Τελευταία Σχόλια

  • Τρία μόνο υλικά είναι αρκετά για εύκολα γρήγορα και πεντανόστιμα αμυγδαλωτά ή εργολάβοι στο Αμυγδαλωτά Σίφνου, μύρισε Αιγαίο
  • Παναγιώτης στο Αbsolute begginers: Μπριζόλες με πατάτες στον φούρνο.
  • Πατάτες τηγανιτές …στο φούρνο που ΔΕΝ παχαίνουν στο Πατάτες τηγανιτές …στο φούρνο. Bye bye θερμίδα
  • ΑννΑ στο Ζυμαρικά με πέστο φασκόμηλου, έπαθα έκρηξη γέυσης
  • Μιτσάκι στο Πουτίγκα από τσουρέκι, άλλαξε ο Μανωλιός και έφαγε το τσουρέκι του αλλιώς.
  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Copyright
  • Δήλωση Προστασίας προσωπικών δεδομένων
  • Elara by LyraThemes