Κοτόπιτα με μανιτάρια, πιπερίες & σταφίδες, έγινε η κότα πίτα. 1

Συνταγή από την/τον:

Κοτόπιτα

“Το κοπή την κότα το Μαρούσι”

Η κοτόπιτα όπως την φτιάχνει η Θεία μου η Κατερίνα από το Βαλτινό, δεν ξέρω αν βάζει και αυτή σταφίδες ή αν είναι προσθήκη της μάνας μου, όπως και να έχει το αποτέλεσμα είναι μία ζουμερή και απολαυστική πίτα…

 

Τα υλικά μας

  • 5 φύλλα κρούστας ή ένα φύλλο σφολιάτας
  • 100 γρ βούτηρο

Για την γέμιση

  • Τρία φιλέτα κοτόπουλου κομμένα σε μικρά καρέ (όσο πιο μικρά μπορείτε, για να μην βασανίζεστε είναι πιο εύκολο να το κόψετε αφού έχει μαγειρευτεί)
  • 2 πιπεριές κομμένες καρέ
  • 1 κονσέρβα μανιτάρια κομμένα ή 500 γρ μανιτάρια φρέσκα καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3-4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • Μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές της σούπας ρίγανη φρέσκια ή μία κουταλιά της σούπας ξερή
  • 200 ml κρέμα γάλακτος ή γιαούρτι στραγγιστό
  • 1/2 κούπα σταφίδες
  • 150 γρ κεφαλοτύρι σε κυβάκια μικρά
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

 

Εκτέλεση

  1. Σε τηγάνι που καίει ρίχνουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε το κοτόπουλο  για να πάρει χρώμα.
  2. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, την ρίγανη αλατοπιπερώνουμε,  και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα για 4-5 λεπτά ανακατεύοντας συνέχεια , προσθέτουμε τις πιπεριές και τα μανιτάρια και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα ανακατεύοντας . Τα λαχανικά θα βγάλουν νερό συνεχίζουμε το τσιγάρισμα μέχρι να σωθεί το νερό και ή προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος  και συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να δέσουν τα υλικά μας ή αν βάλουμε γιαούρτι κατεβάζουμε τοπ τηγάνι από την φωτιά και προσθέτουμε το γιαούρτι ανακατεύοντας καλά.
  3. Προσθέτουμε το κεφαλοτύρι και ανακατεύουμε να πάει παντού.
  4. Το σερβίρουμε ζεστό με έξτρα φύλλα φρέσκιας ρίγανης, πάει ωραία με μία δροσερή σαλάτα.
  5. Λιώνουμε το βούτυρο περνάμε το ταψί και τα φύλλα κρούστας ένα-ένα τοποθετώντας τα το ένα πάνω στο άλλο.
  6. Στρώνουμε την γέμιση  μας 4-5 εκατοστά από την μία άκρη των φύλλων, τυλίγουμε το φύλλο από τα δεξιά και τα αριστερά και ρολάρουμε την πίτα μας.
  7. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά περίπου.
VN:F [1.9.22_1171]
Σκορ: 4.3/5 (3 ψήφοι )
Κοτόπιτα με μανιτάρια, πιπερίες & σταφίδες, έγινε η κότα πίτα., 4.3 από 5 βασιζόμενο σε 3 ψήφους

Μοιραστείτε τις σκέψεις σας για τις μαγειρικές μας

  1. Reply Ifigenia Bourneli Sep 26,2018 5:37 pm

    έχω κατενθουσιαστεί με αυτή τη συνταγή..πεντανόστιμη!!!την έκανα προχθές το βράδυ και βγήκε αριστούργημα.εγώ απλά χρησιμοποίησα ζήμη κουρού αντί για σφολιάτα!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Ψήφοι: 0 (από 0 ψήφοι)

Leave a Reply

  

  

  

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο