
Η κοτόπιτα όπως την φτιάχνει η Θεία μου η Κατερίνα από το Βαλτινό, δεν ξέρω αν βάζει και αυτή σταφίδες ή αν είναι προσθήκη της μάνας μου, όπως και να έχει το αποτέλεσμα είναι μία ζουμερή και απολαυστική πίτα…
Τα υλικά μας
- 5 φύλλα κρούστας ή ένα φύλλο σφολιάτας
- 100 γρ βούτηρο
Για την γέμιση
- Τρία φιλέτα κοτόπουλου κομμένα σε μικρά καρέ (όσο πιο μικρά μπορείτε, για να μην βασανίζεστε είναι πιο εύκολο να το κόψετε αφού έχει μαγειρευτεί)
- 2 πιπεριές κομμένες καρέ
- 1 κονσέρβα μανιτάρια κομμένα ή 500 γρ μανιτάρια φρέσκα καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 3-4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- Μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 2 κουταλιές της σούπας ρίγανη φρέσκια ή μία κουταλιά της σούπας ξερή
- 200 ml κρέμα γάλακτος ή γιαούρτι στραγγιστό
- 1/2 κούπα σταφίδες
- 150 γρ κεφαλοτύρι σε κυβάκια μικρά
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε τηγάνι που καίει ρίχνουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε το κοτόπουλο για να πάρει χρώμα.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, την ρίγανη αλατοπιπερώνουμε, και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα για 4-5 λεπτά ανακατεύοντας συνέχεια , προσθέτουμε τις πιπεριές και τα μανιτάρια και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα ανακατεύοντας . Τα λαχανικά θα βγάλουν νερό συνεχίζουμε το τσιγάρισμα μέχρι να σωθεί το νερό και ή προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να δέσουν τα υλικά μας ή αν βάλουμε γιαούρτι κατεβάζουμε τοπ τηγάνι από την φωτιά και προσθέτουμε το γιαούρτι ανακατεύοντας καλά.
- Προσθέτουμε το κεφαλοτύρι και ανακατεύουμε να πάει παντού.
- Το σερβίρουμε ζεστό με έξτρα φύλλα φρέσκιας ρίγανης, πάει ωραία με μία δροσερή σαλάτα.
- Λιώνουμε το βούτυρο περνάμε το ταψί και τα φύλλα κρούστας ένα-ένα τοποθετώντας τα το ένα πάνω στο άλλο.
- Στρώνουμε την γέμιση μας 4-5 εκατοστά από την μία άκρη των φύλλων, τυλίγουμε το φύλλο από τα δεξιά και τα αριστερά και ρολάρουμε την πίτα μας.
- Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά περίπου.
έχω κατενθουσιαστεί με αυτή τη συνταγή..πεντανόστιμη!!!την έκανα προχθές το βράδυ και βγήκε αριστούργημα.εγώ απλά χρησιμοποίησα ζήμη κουρού αντί για σφολιάτα!