
Ένα πιάτο που συνδυάζει καθαρά ελληνικές γεύσεις όπως το κοσμοφημισμένο μας γιαούρτι και τα καταπληκτικά καλοκαιρινά αμπελοφάσουλα, ο συνδυασμός κοτόπουλο με φασολάκια είναι κλασσικός στην ελληνική κουζίνα εδώ θα τον δούμε λίγο διαφορετικό, το κοτόπουλο θα μείνει ζουμερό και τα αμπελοφάσουλα τραγανά…
Τα υλικά μας (για 4 μερίδες)
- 2 στήθη κοτόπουλο ολόκληρα η κομμένα σε κύβους (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και μπούτια ή και κοπανάκια)
- 300 γρ αμπελοφάσουλα καθαρισμένα και κομμένα σε κομμάτια 10 πόντων
- 4 πιπεριές κέρατο
- 6 κουταλιές γιαούρτι
- 2 ώριμες μεσαίες ντομάτες τριμμένες
- 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 4-5 κουταλιές ελαιόλαδο
- 3 κουταλιές βασιλικό
- Αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε ένα σκεύος μικρό (εγώ χρησιμοποίησα πήλινο) βάζουμε όλα τα υλικά εκτός της ντομάτας, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά, από πάνω προσθέτουμε και την ντομάτα και αλατοπιπερώνουμε ξανά.
- Ψήνουμε σε φούρνο που καίει στους 200 βαθμούς (πάνω γκριλ & αέρα) για περίπου μία 45 λεπτά με μία ώρα ή μέχρι να πιει το φαγητό μας τα υγρά του, φροντίζουμε κατά την διάρκεια του ψησίματος το κοτόπουλο να σκεπάζεται από τα υγρά για μην μας ξεραθεί.
- Σερβίρουμε με επιπλέον βασιλικό.