LoveFood

Μαγειρεύω και έχω θέματα

  • Συνταγές
    • Μαγειρική
    • Ζαχαροπλαστική
    • Τσάι
    • Προσθήκη συνταγής
  • Ανα Υλικό
    • Αλλαντικά
    • Ζυμαρικά
    • Θαλασσινά
    • Γαλακτοκομικά
    • Κρέας
    • Λαχανικά
    • Μπαχαρικά
    • Μυρωδικά
    • Πουλερικά
    • Σοκολάτα
    • Φρούτα
    • Ψάρια
  • Χρήσιμα
    • Μαγειρικό Γλωσσάρι
    • Δοσομετρητής
    • Θερμοκρασίες φούρνου
    • Τεχνικές
Κυρίως Πιάτα, Μαγειρική  /  27 Ιουνίου 2013

Κοτόπουλο με χυλοπίτες. Η κότα έφαγε χυλόπιτα

by Μαριλού
κοτόπουλο με χυλοπίτες
Ο Λουκάς ο σφίχτης το φυσούσε και δεν κρύωνε. Μα να του ρίξει χυλόπιτα η Αννέτα η ξεροπαΐδω που άμα πέσει μπρούμυτα βρίσκει πετρέλαιο η μύτη της !

Τις αγαπημένες χυλοπίτες τις φτιάχνουν οι καλονοικοκυρές σε πολλά μέρη της ελληνικής υπαίθρου , με αλεύρι, αυγά και γάλα. Μάλιστα είθισται να τις παρασκευάζουν τους καλοκαιρινούς μήνες που το γάλα είναι πιο παχύ.  Ο συνδυασμός με τα πουλερικά είναι από τους πιο γνωστούς. Στην πατρίδα μου την Κρήτη , τις μαγειρεύουν και σαν επιδόρπιο , τύπου ρυζόγαλο . Θα φτιάξουμε και τέτοιες .

 

Υλικά

  • 1 κοτόπουλο 1 κιλό ( ολόκληρο ή μερίδες) 
  • 2 φλιτζάνια χυλοπίτες
  • 2 ντομάτες τριμμένες
  • 2 κουταλιές λάδι
  • 2 κουταλιές βούτυρο
  • 1 κουταλιά πελτέ
  • 1 κουταλιά πάπρικα γλυκιά
  • φρέσκια ρίγανη
  • αλάτι, πιπέρι

Πως το κάνουμε  

  1.  Πλένουμε καλά το κοτόπουλο . Ανακατεύουμε το λάδι ,το βούτυρο , τον πελτέ και την πάπρικα και φτιάχνουμε μια πάστα . Αλείφουμε με την πάστα το κοτόπουλο πάνω και κάτω. Αλατοπιπερώνουμε καλά . Πασπαλίζουμε με τη ρίγανη και βάζουμε και ένα κλωνάρι στην κοιλιά του κοτόπουλου.
  2. Βάζουμε μισό ποτήρι νερό σε ένα ταψί. Τοποθετούμε το κοτόπουλο στο ταψί με το στήθος προς τα κάτω . Ρίχνουμε πάνω στο κοτόπουλο την τριμμένη ντομάτα. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για περίπου 2 ώρες.  Όταν ροδοκοκκινίσει από τη μια πλευρά το γυρίζουμε και από την άλλη .Αν χρειαστεί προσθέτουμε νερό .
  3. Αφαιρούμε το κοτόπουλο σε μια πιατέλα . Σουρώνουμε τα υγρά του ταψιού για να φύγουν τυχών υπολείμματα από το κοτόπουλο και ξαναρίχνουμε το ζωμό στο ταψί . Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε το ανάλογο αλάτι( αν χρειάζεται)  .
  4. Προσθέτουμε στο ταψί 5 κούπες βραστό νερό και ρίχνουμε τις χυλοπίτες . Η αναλογία υγρών – ζυμαρικού είναι 3 προς 1 Ανακατεύουμε και αφήνουμε να βράσουν οι χυλοπίτες για 10 λεπτά . Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και αφήνουμε να χυλώσει το ζυμαρικό και να πιει τα υγρά του.
  5. Σερβίρουμε με τριμμένο κεφαλοτύρι ή ξερή μυζήθρα

Στο ίδιο στυλ:

Μπαρδουνιώτικο κοτόπουλο . Η κότα του Σπαρτιάτη This is Sparta !!! ΦÏŽναξε ο Λεωνιδάκος στη μάνα του , κρατÏŽντας το σπαθί του Σαμουράι που του είχε πάρει στις απÏŒκριες . Και η κυρία Λούλα φούσκωσε απÏŒ καμάρι. ΜπαρδουνιÏŽτικα ή ΒαρδουνιÏŽτικα λέγονται κάποια χωριά στη Λακωνία και συγκεκριμένα στην Ανατολική...

Τηγανιά κοτόπουλο με πιπεριές και γραβιέρα. Κάνε την κότα Η κοτοτηγανιά ουσιαστικά δεν διαφέρει απÏŒ τις τηγανιές με άλλου είδους κρέατα μÏŒνο που το κοτοπουλάκι πρέπει να προσέξουμε να μην το παραψήσουμε γιατί στεγνÏŽνει εύκολα . Υλικά  3 φιλέτα απÏŒ στήθος κοτÏŒπουλο κομμένα σε μέτρια κομμάτια 1 πιπεριά κίτρινη...

Μπάμιες με κοτόπουλο – ένας έρωτας, μια ιστορία . Μαριλού + μπάμια με κÏŒτα = LOVE 4 EVER . Μιλάμε για το αγαπημένο μου φαγητÏŒ by far . Άλλοι το κάνουν στο φούρνο , εμένα ÏŒμως η μάνα μου το φτιάχνει  στην κατσαρÏŒλα και με κρατάει χρÏŒνια τÏŽρα αιχμάλωτη...

Υβριδικό ιμάμ, το έφαγε ο ιμάμης & δεν μπαΐλντισε. Η συνταγή αυτή είναι ένα ιμάμ (θα το πω ιμάμ και ÏŒχι παπουτσάκι)  ελαφρύ με την μορφή παπουτσακίου και με την προσθήκη υλικÏŽν που δεν χρησιμοποιούνται συνήθως στην κλασσική συνταγή. Η συνταγή χωρίς το τυρί είναι vegan και νηστίσιμη,  σκέφτομαι...

Tags

  • Παραδοσιακές
  • Τραπέζι

Πλοήγηση άρθρων

Ψήτες πατάτες με σάλτσα ανθότυρου & λουκάνικο, τζάκετ ποτέιτοο ντάρλινγκ
Στραπατσάδα με πιπεριές & γλυστρίδα, αχ καλοκαιράκι…

Share your thoughts Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Υλικά

  • Άνηθος
  • Αλάτι
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Αυγά
  • Βανίλια
  • Βασιλικός
  • Βούτυρο
  • Γάλα
  • Γαρίφαλο
  • Γιαούρτι
  • Δυόσμος
  • Ελαιόλαδο
  • Ζάχαρη
  • Ζάχαρη άχνη
  • Θυμάρι
  • Κανέλα
  • Κεφαλοτύρι
  • Κολοκύθια
  • Κορίανδρος
  • Κοτόπουλο
  • Κρέμα γάλακτος
  • Κρεμμύδι
  • Κρεμμύδι Φρέσκο
  • Κύμινο
  • Μαϊντανός
  • Μαύρο Πιπέρι
  • Μελιτζάνες
  • Μοσχοκάρυδο
  • Μπέικον
  • Μπαλσάμικο
  • Μπαχάρι
  • Ντομάτες
  • Ξύδια
  • Παρμεζάνα
  • Πατάτες
  • Πιπέρι
  • Πιπέρι καγιέν
  • Πιπεριές
  • Ρίγανη
  • Σκόρδο
  • Τζίντζερ
  • Τσίλι
  • Φέτα
  • Χυμός Λεμονιού
  • κιμάς μοσχαρίσιος

Είναι και…

  • Light
  • Vegan
  • Αγίου Βαλεντίνου
  • Ανακύκλωση
  • Αυγά με φυσική βαφή
  • Βάφτιση
  • Γενέθλια
  • Για αρχάριους
  • Γιορτή
  • Γλυκά χωρίς ζάχαρη
  • Γρήγορες
  • Ελαφριές
  • Εορταστικές
  • Εύκολες
  • Καυτερά
  • Κουζίνες του κόσμου
  • Κοχλιοί
  • Κρασομεζές
  • Κόκκινα αυγά
  • Λίμπιντο
  • Μπουφές
  • Ναύπλιο
  • Νηστίσιμα
  • Νηστίσιμα Γλυκά
  • Οικονομικές
  • Ουζομεζές
  • Πάρτι
  • Πάσχα
  • Παιδικό πάρτυ
  • Παραδοσιακές
  • Πασχαλινά αυγά
  • Πασχαλινό τραπέζι
  • Παχαλινά αυγά με κρεμμύδι
  • Πλούσια σε ω3 λιπαρά
  • Πλούσιο σε σίδηρο
  • Πολύχρωμα
  • Πρωινό
  • Σαρακοστή
  • Τραπέζι
  • Χορτοφαγικές
  • Χορτοφαγική Μαγειρίτσα
  • Χριστούγεννα
  • καφές
  • τσάι
  • ψαροφαγία

Μέθοδος Μαγειρέματος

  • Ζεμάτισμα
  • Μαρινάδα
  • Μπέν μαρί
  • Στα κάρβουνα
  • Στην Κατσαρόλα
  • Στην γάστρα
  • Στην λαδόκολα
  • Στη σχάρα
  • Στο γκριλ
  • Στο μπρίκι
  • Στον Ατμό
  • Στον Φούρνο
  • Στο πήλινο
  • Στο τηγάνι
  • Τοστιέρα
  • Χωρίς Μαγείρεμα
  • Ψηστιέρα

Χώρες & Περιοχές

  • Άγιο Όρος
  • Ήπειρος
  • Αίγυπτος
  • Αγγλία
  • Αργεντινή
  • Ασία
  • Αυστρία
  • Αχαϊα
  • Βιετνάμ
  • Βολιβία
  • Βόρεια Αμερική
  • Γένοβα
  • Γαλλία
  • Γερμανία
  • Εκουαδόρ
  • Ελλάδα
  • Επτάνησα
  • Ευρώπη
  • Ζάκυνθος
  • Ζαγορά
  • Η.Π.Α.
  • Ηλεία
  • Ινδία
  • Ισραήλ
  • Ιταλία
  • Κέρκυρα
  • Κίνα
  • Κεφαλονιά
  • Κουρδιστάν
  • Κρήτη
  • Κυκλάδες
  • Λευκάδα
  • Μέση Ανατολή
  • Μαρόκο
  • Μεξικό
  • Μεσόγειος
  • Πήλιο
  • Πελοπόννησος
  • Περού
  • Πολωνία
  • Σούλι
  • Σπάρτη
  • Τουρκία
  • Τρίκαλα
  • Χιλή

Τελευταία Σχόλια

  • Τρία μόνο υλικά είναι αρκετά για εύκολα γρήγορα και πεντανόστιμα αμυγδαλωτά ή εργολάβοι στο Αμυγδαλωτά Σίφνου, μύρισε Αιγαίο
  • Παναγιώτης στο Αbsolute begginers: Μπριζόλες με πατάτες στον φούρνο.
  • Πατάτες τηγανιτές …στο φούρνο που ΔΕΝ παχαίνουν στο Πατάτες τηγανιτές …στο φούρνο. Bye bye θερμίδα
  • ΑννΑ στο Ζυμαρικά με πέστο φασκόμηλου, έπαθα έκρηξη γέυσης
  • Μιτσάκι στο Πουτίγκα από τσουρέκι, άλλαξε ο Μανωλιός και έφαγε το τσουρέκι του αλλιώς.
  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Copyright
  • Δήλωση Προστασίας προσωπικών δεδομένων
  • Elara by LyraThemes