Η τηγανιά η νόστιμη η εύκολη και η γρήγορη (καλά δεν είναι και τόσο γρήγορη), μεζεδάκι καλό και κυρίως πιάτο επίσης, αυτή είναι μία απλή εκδοχή με υλικά που ταιριάζουν μεταξύ τους πολύ ….
Τα υλικά μας
- Τρία φιλέτα κοτόπουλου κομμένα σε μπουκίτσες καρέ
- 2 πιπεριές κομμένες σε στικς
- 1 κονσέρβα μανιτάρια κομμένα ή 500 γρ μανιτάρια αγκάρικους καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 3-4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- Μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 2 κουταλιές της σούπας ρίγανη φρέσκια ή μία κουταλιά της σούπας ξερή
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν (αν δεν σας αρέσουν τα καυτερά μην το βάζετε)
- 1 ποτήρι άσπρο κρασί
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε μεγάλο τηγάνι που καίει ρίχνουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε το κοτόπουλο μας για να πάρει χρώμα και για να το σφραγίσουμε.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το πιπέρι καγιέν, την ρίγανη και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα για 5 λεπτά ανακατεύοντας συνέχεια , προσθέτουμε τις πιπεριές και τα μανιτάρια και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα ανακατεύοντας . Τα λαχανικά θα βγάλουν νερό συνεχίζουμε το τσιγάρισμα μέχρι να σωθεί το νερό και σβήνουμε με το κρασί.
- Μαγειρεύουμε μέχρι να απορροφήσει το φαγητό μας τα υγρά του.
- Το σερβίρουμε ζεστό με έξτρα φύλλα φρέσκιας ρίγανης, πάει ωραία με μία δροσερή σαλάτα.