LoveFood

Μαγειρεύω και έχω θέματα

  • Συνταγές
    • Μαγειρική
    • Ζαχαροπλαστική
    • Τσάι
    • Προσθήκη συνταγής
  • Ανα Υλικό
    • Αλλαντικά
    • Ζυμαρικά
    • Θαλασσινά
    • Γαλακτοκομικά
    • Κρέας
    • Λαχανικά
    • Μπαχαρικά
    • Μυρωδικά
    • Πουλερικά
    • Σοκολάτα
    • Φρούτα
    • Ψάρια
  • Χρήσιμα
    • Μαγειρικό Γλωσσάρι
    • Δοσομετρητής
    • Θερμοκρασίες φούρνου
    • Τεχνικές
Παραδοσιακά Γλυκά  /  1 Μαΐου 2013

Κουλουράκια Πασχαλίνα Μαμίσια

by Παναγιώτης
koulourakia-pasxalina
Meanwhile in Greece: Μαμά να φάω ένα κουλουράκι; όχι παιδί μου νηστεύεις θα πας να κοινωνήσεις.

Χθες η μάνα μου (η Στεφανία) έφτιαξε τα κουλουράκια τα πασχαλινά και σήμερα πιάσαμε τον Μάη, το set up λοιπόν μόνο σε σχήμα λουλουδιού θα μπορούσε να ήταν. Πεινάς; Φάε κουλούρι.

 

Τα υλικά μας

  • 12 αυγά, 6 ολόκληρα, 6 μόνο ο κρόκος
  • 4 φλυτζάνια ζάχαρη
  • 2 φλυτζάνια γάλα
  • 2 φλυτζάνια βούτυρο
  • 3 κουταλιές της σούπας αμμωνία
  • ξύσμα από ένα πορτοκάλι
  • 4 βανίλιες
  • 2 φακελάκια μπέικιν
  • 1 κιλό και κάτι αλεύρι (η μάνα μου πάντα μετράει με την μέθοδο του”κάτι”

 

Εκτέλεση

Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με την ζάχαρη και σε ξεχωριστό σκεύος έχουμε χτυπήσει το βούτυρο.  Όταν έχουμε χτυπήσει καλά τα αυγά προσθέτουμε λίγο-λίγο το βούτυρο και συνεχίζουμε το χτύπημα.  Διαλύουμε την αμμωνία στο γάλα μας.

Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το μισό αλεύρι, το μπέικιν, τις βανίλιες και το ξύσμα πορτοκαλιού, αναδεύουμε ελαφρά και προσθέτουμε πρώτα το γάλα με την αμμωνία και μετά σιγά – σιγά πλάθοντας το άλλο μείγμα.  Ενώ συνεχίζουμε να   πλάθουμε ρίχνουμε σιγά-σιγά το υπόλοιπο αλεύρι μας μέχρι η ζύμη μας να μην κολλάει στα χέρια μας, προσέχουμε να μην την κάνουμε πολύ σκληρή. Αφήνουμε το ζυμάρι να ξεκουραστεί για 20 περίπου λεπτά και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 15 λεπτά, παίζει ρόλο πόσα μεγάλα τα έχουμε κάνει, 15 λεπτά είναι για μέτριο μέγεθος.

Για να πάρουν χρυσοκόκκινο χρώμα τα περνάμε με αυγό πριν τα βάλουμε στο φούρνο, άλλοι τα πασπαλίζουν και με ζάχαρη.

and that’s the way the cookie crumbles φιλιά

Στο ίδιο στυλ:

Πασχαλινά Καλιτσούνια της μαμάς μου. Τα γλυκά αυτά τα φτιάχνουν κυρίως το Πάσχα στην Κρήτη . Τα συναντάμε σε πολλές παραλλαγές ανά νομÏŒ. Στο Ηράκλειο τα λέμε Καλιιιιιτσούνια . Το (ι) δεν το τρÏŽμε , γιατί κάνει την διαφορά !     Υλικά Για τη...

Σαλάτα με αυγά (πασχαλινά) Επειδή τα πασχαλινά αυγά μας τα βάψαμε με κρεμμύδια τα τρÏŽμε άφοβα! Η σαλάτα είναι απλή και μπορεί να συνοδευτεί με μία απλή βινεγκρέτ με ελαιÏŒλαδο και μπαλσάμικο ή και με μαγιονέζα. Πάμε για ανακύκλωση!     Τα υλικά μας...

Σοκόλαση, Κέικ Σοκολάτας για αμαρτωλούς Αν και την ζάχαρη προσπαθÏŽ να την αποφεύγω ÏŒπως και την σοκολάτα (καταραμένο στομάχι), για αυτÏŒ το κέικ σοκολάτας έχω φυλάξει μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου (και στην στομάχα μου). Να είναι καλά η Μαριλού που μοιράστηκε την συνταγή...

Πουτίγκα από τσουρέκι, άλλαξε ο Μανωλιός και έφαγε το τσουρέκι του αλλιώς.   Ένας νÏŒστιμος και εύκολος τρÏŒπος να αξιοποιήσετε το τσουρέκι που περίσσεψε απÏŒ το Πάσχα είναι να το μετατρέψετε σε μια λαχταριστή πουτίγκα . Πως ; Έτσι :   Υλικά 1 τσουρέκι κομμένο σε φέτες 1 λίτρο γάλα 4 αυγά...

Tags

  • Πάσχα
  • Πασχαλινό τραπέζι

Πλοήγηση άρθρων

Μαρινάδα για Αρνί (μαρινάρουμε τα μπούτια μας)
Βάφουμε αυγά με κρεμμύδια

Share your thoughts Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Υλικά

  • Άνηθος
  • Αλάτι
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Αυγά
  • Βανίλια
  • Βασιλικός
  • Βούτυρο
  • Γάλα
  • Γαρίφαλο
  • Γιαούρτι
  • Δυόσμος
  • Ελαιόλαδο
  • Ζάχαρη
  • Ζάχαρη άχνη
  • Θυμάρι
  • Κανέλα
  • Κεφαλοτύρι
  • Κολοκύθια
  • Κορίανδρος
  • Κοτόπουλο
  • Κρέμα γάλακτος
  • Κρεμμύδι
  • Κρεμμύδι Φρέσκο
  • Κύμινο
  • Μαϊντανός
  • Μαύρο Πιπέρι
  • Μελιτζάνες
  • Μοσχοκάρυδο
  • Μπέικον
  • Μπαλσάμικο
  • Μπαχάρι
  • Ντομάτες
  • Ξύδια
  • Παρμεζάνα
  • Πατάτες
  • Πιπέρι
  • Πιπέρι καγιέν
  • Πιπεριές
  • Ρίγανη
  • Σκόρδο
  • Τζίντζερ
  • Τσίλι
  • Φέτα
  • Χυμός Λεμονιού
  • κιμάς μοσχαρίσιος

Είναι και…

  • Light
  • Vegan
  • Αγίου Βαλεντίνου
  • Ανακύκλωση
  • Αυγά με φυσική βαφή
  • Βάφτιση
  • Γενέθλια
  • Για αρχάριους
  • Γιορτή
  • Γλυκά χωρίς ζάχαρη
  • Γρήγορες
  • Ελαφριές
  • Εορταστικές
  • Εύκολες
  • Καυτερά
  • Κουζίνες του κόσμου
  • Κοχλιοί
  • Κρασομεζές
  • Κόκκινα αυγά
  • Λίμπιντο
  • Μπουφές
  • Ναύπλιο
  • Νηστίσιμα
  • Νηστίσιμα Γλυκά
  • Οικονομικές
  • Ουζομεζές
  • Πάρτι
  • Πάσχα
  • Παιδικό πάρτυ
  • Παραδοσιακές
  • Πασχαλινά αυγά
  • Πασχαλινό τραπέζι
  • Παχαλινά αυγά με κρεμμύδι
  • Πλούσια σε ω3 λιπαρά
  • Πλούσιο σε σίδηρο
  • Πολύχρωμα
  • Πρωινό
  • Σαρακοστή
  • Τραπέζι
  • Χορτοφαγικές
  • Χορτοφαγική Μαγειρίτσα
  • Χριστούγεννα
  • καφές
  • τσάι
  • ψαροφαγία

Μέθοδος Μαγειρέματος

  • Ζεμάτισμα
  • Μαρινάδα
  • Μπέν μαρί
  • Στα κάρβουνα
  • Στην Κατσαρόλα
  • Στην γάστρα
  • Στην λαδόκολα
  • Στη σχάρα
  • Στο γκριλ
  • Στο μπρίκι
  • Στον Ατμό
  • Στον Φούρνο
  • Στο πήλινο
  • Στο τηγάνι
  • Τοστιέρα
  • Χωρίς Μαγείρεμα
  • Ψηστιέρα

Χώρες & Περιοχές

  • Άγιο Όρος
  • Ήπειρος
  • Αίγυπτος
  • Αγγλία
  • Αργεντινή
  • Ασία
  • Αυστρία
  • Αχαϊα
  • Βιετνάμ
  • Βολιβία
  • Βόρεια Αμερική
  • Γένοβα
  • Γαλλία
  • Γερμανία
  • Εκουαδόρ
  • Ελλάδα
  • Επτάνησα
  • Ευρώπη
  • Ζάκυνθος
  • Ζαγορά
  • Η.Π.Α.
  • Ηλεία
  • Ινδία
  • Ισραήλ
  • Ιταλία
  • Κέρκυρα
  • Κίνα
  • Κεφαλονιά
  • Κουρδιστάν
  • Κρήτη
  • Κυκλάδες
  • Λευκάδα
  • Μέση Ανατολή
  • Μαρόκο
  • Μεξικό
  • Μεσόγειος
  • Πήλιο
  • Πελοπόννησος
  • Περού
  • Πολωνία
  • Σούλι
  • Σπάρτη
  • Τουρκία
  • Τρίκαλα
  • Χιλή

Τελευταία Σχόλια

  • Τρία μόνο υλικά είναι αρκετά για εύκολα γρήγορα και πεντανόστιμα αμυγδαλωτά ή εργολάβοι στο Αμυγδαλωτά Σίφνου, μύρισε Αιγαίο
  • Παναγιώτης στο Αbsolute begginers: Μπριζόλες με πατάτες στον φούρνο.
  • Πατάτες τηγανιτές …στο φούρνο που ΔΕΝ παχαίνουν στο Πατάτες τηγανιτές …στο φούρνο. Bye bye θερμίδα
  • ΑννΑ στο Ζυμαρικά με πέστο φασκόμηλου, έπαθα έκρηξη γέυσης
  • Μιτσάκι στο Πουτίγκα από τσουρέκι, άλλαξε ο Μανωλιός και έφαγε το τσουρέκι του αλλιώς.
  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Copyright
  • Δήλωση Προστασίας προσωπικών δεδομένων
  • Elara by LyraThemes