LoveFood

Μαγειρεύω και έχω θέματα

  • Συνταγές
    • Μαγειρική
    • Ζαχαροπλαστική
    • Τσάι
    • Προσθήκη συνταγής
  • Ανα Υλικό
    • Αλλαντικά
    • Ζυμαρικά
    • Θαλασσινά
    • Γαλακτοκομικά
    • Κρέας
    • Λαχανικά
    • Μπαχαρικά
    • Μυρωδικά
    • Πουλερικά
    • Σοκολάτα
    • Φρούτα
    • Ψάρια
  • Χρήσιμα
    • Μαγειρικό Γλωσσάρι
    • Δοσομετρητής
    • Θερμοκρασίες φούρνου
    • Τεχνικές
Κυρίως Πιάτα, Μαγειρική, Στιφάδο  /  15 Ιουλίου 2013

Κουνέλι στιφάδο . Αχ κουνελάκι κουνελάκι κρεμμύδι που θα φας

by Μαριλού
κουνέλι στιφάδο
Ο Μπαξ Μπάνυ τραβάει μεγάλο ζόρι , γιατί τσιμπήθηκε με την Τζέσικα και δεν θέλει να χαλάσει την φιλία του με τον Ρότζερ Ράμπιτ

Φίλοι μου φιλόζωοι σήμερα θα σας δυσαρεστήσω ( αν και δεν το θέλω) .  Το ξέρω ότι το συγκεκριμένο ζώο, σε πολλούς  γεννά τρυφερά αισθήματα και αδυνατούν να το φάνε. Για σας τους υπόλοιπους λοιπόν, έχω να δηλώσω ότι εκτός από γευστικότατο, το κρέας του κουνελιού είναι πολύ χαμηλό σε λιπαρά και ιδανικό για όποιον προσέχει την χοληστερίνη του . Πάμε λοιπόν στην πιο κλασσική μαμαδίσια συνταγή για κουνέλι στιφάδο.

Υλικά 

  • 1 κουνέλι 1 1/2 κιλό
  • 1 κιλό κρεμμύδια κομμένα σε χοντρές φέτες
  • 1/2 φλιτζάνι λάδι
  • 1 φλιτζάνι κόκκινο κρασί
  • 3 κουταλιές σούπας ξύδι
  • 2-3 ώριμες ντομάτες τριμμένες
  • 1 κουταλάκι πελτέ ντομάτας
  • 6-7 γαρύφαλλα
  • 6-7 κόκκους μπαχάρι
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1 κουταλάκι κύμινο

 

Πως το κάνουμε 

  1.  Πλένουμε καλά και κόβουμε σε μερίδες το κουνέλι . Το ραντίζουμε με λίγο κρασί. 
  2. Σε φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι . Σοτάρουμε το κουνέλι 3 λεπτά από κάθε πλευρά.
  3. Προσθέτουμε ένα ποτήρι νερό συνεχίζουμε το μαγείρεμα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πιει το νερό του.
  4. Προσθέτουμε την ντομάτα , τον πελτέ και αλατοπιπερώνουμε . Μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει το κρέας ( περίπου 1 ώρα) .
  5. Μόλις είναι έτοιμο το κουνέλι ,το βγάζουμε σε μια πιατέλα και σουρώνουμε την σάλτσα για να μην έχει υπολείμματα από το κρέας .
  6. Ξαναβάζουμε την σάλτσα στην κατσαρόλα και προσθέτουμε τα κρεμμύδια με λίγο αλάτι . Μόλις μαλακώσουν τα κρεμμύδια ξαναβάζουμε τις μερίδες του κρέατος στην κατσαρόλα . Προσθέτουμε το ξύδι, το κρασί , τη δάφνη και τα μπαχαρικά και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά περίπου . Δεν ανακατεύουμε απλώς ανακινούμε την κατσαρόλα πιάνοντας την από τα χερούλια.

Στο ίδιο στυλ:

Μοσχοχτάποδα στιφάδο, μην το πνίγεις το κουνέλι. Τα μοσχοχτάποδα τα μαγειρέψαμε τις προάλλες με κριθαράκι δείτε την συνταγή εδÏŽ, ήρθε ή ÏŽρα ÏŒμως να τα κάνουμε στιφάδο και να τα συνοδέψουμε με κρασάκι άσπρο ή με μπυρίτσα, με τσιπουράκι, με ουζάκι ή ÏŒτι άλλο γουστάρουμε.   Τα...

Είσαι συ μια σουπιά… (σουπιές στιφάδο)   Η τεχνική του στιφάδου περιλαμβάνει απαραιτήτως την μαγική τριπλέτα κρεμμύδι- ντομάτα-ξύδι . ΑπÏŒ κει και πέρα ο καθείς βάζει ÏŒτι μπαχαρικά του κάνει κέφι . Η δάφνη και το μπαχάρι για παράδειγμα είναι απÏŒ τους βασικούς μετÏŒχους σε αυτÏŒ...

Μοσχάρι κοκκινιστό με γιαούρτι . Μοσχαράκι μου λαμπρό Η δροσιά και η ελαφριά οξύτητα του γιαουρτιού σε συνδυασμÏŒ με την ντομάτα, μεταμορφÏŽνουν το μοσχάρι σε μια ροζ γευστική πανδαισία. Δοκιμάστε το μαζί με πατατούλες τηγανιτές ή ρύζι ή πουρέ . Υλικά 1 κιλÏŒ μοσχάρι (σπάλα, ή νουά ή...

Μοσχαράκι με λαχανικά και μπύρα στη γάστρα μουουουου Η μπύρα έχει γίνει αγαπημένη μου τελευταία στις μοσχαρο-χοιρινο-κοτοπουλÏŒ-σαλτσες . Πρέπει ÏŒμως να διαλέξουμε μια ÏŒχι πολύ δυνατή μπυρίτσα και να την σβήσουμε  πρÏŽτα, να εξατμιστεί το αλκοÏŒλ,  πριν την βάλουμε στο φούρνο, γιατί αλλιÏŽς θα πικρίσει το φαγητÏŒ ....

Tags

  • Κρασομεζές
  • Παραδοσιακές
  • Τραπέζι

Πλοήγηση άρθρων

Γλώσσα φιλέτο στην λαδόκολλα, ψάρι γλωσσούδικο.
Σαλάτα με φασολάκια, μπέικον, δεν περιγράφω άλλο.

Share your thoughts Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Υλικά

  • Άνηθος
  • Αλάτι
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Αυγά
  • Βανίλια
  • Βασιλικός
  • Βούτυρο
  • Γάλα
  • Γαρίφαλο
  • Γιαούρτι
  • Δυόσμος
  • Ελαιόλαδο
  • Ζάχαρη
  • Ζάχαρη άχνη
  • Θυμάρι
  • Κανέλα
  • Κεφαλοτύρι
  • Κολοκύθια
  • Κορίανδρος
  • Κοτόπουλο
  • Κρέμα γάλακτος
  • Κρεμμύδι
  • Κρεμμύδι Φρέσκο
  • Κύμινο
  • Μαϊντανός
  • Μαύρο Πιπέρι
  • Μελιτζάνες
  • Μοσχοκάρυδο
  • Μπέικον
  • Μπαλσάμικο
  • Μπαχάρι
  • Ντομάτες
  • Ξύδια
  • Παρμεζάνα
  • Πατάτες
  • Πιπέρι
  • Πιπέρι καγιέν
  • Πιπεριές
  • Ρίγανη
  • Σκόρδο
  • Τζίντζερ
  • Τσίλι
  • Φέτα
  • Χυμός Λεμονιού
  • κιμάς μοσχαρίσιος

Είναι και…

  • Light
  • Vegan
  • Αγίου Βαλεντίνου
  • Ανακύκλωση
  • Αυγά με φυσική βαφή
  • Βάφτιση
  • Γενέθλια
  • Για αρχάριους
  • Γιορτή
  • Γλυκά χωρίς ζάχαρη
  • Γρήγορες
  • Ελαφριές
  • Εορταστικές
  • Εύκολες
  • Καυτερά
  • Κουζίνες του κόσμου
  • Κοχλιοί
  • Κρασομεζές
  • Κόκκινα αυγά
  • Λίμπιντο
  • Μπουφές
  • Ναύπλιο
  • Νηστίσιμα
  • Νηστίσιμα Γλυκά
  • Οικονομικές
  • Ουζομεζές
  • Πάρτι
  • Πάσχα
  • Παιδικό πάρτυ
  • Παραδοσιακές
  • Πασχαλινά αυγά
  • Πασχαλινό τραπέζι
  • Παχαλινά αυγά με κρεμμύδι
  • Πλούσια σε ω3 λιπαρά
  • Πλούσιο σε σίδηρο
  • Πολύχρωμα
  • Πρωινό
  • Σαρακοστή
  • Τραπέζι
  • Χορτοφαγικές
  • Χορτοφαγική Μαγειρίτσα
  • Χριστούγεννα
  • καφές
  • τσάι
  • ψαροφαγία

Μέθοδος Μαγειρέματος

  • Ζεμάτισμα
  • Μαρινάδα
  • Μπέν μαρί
  • Στα κάρβουνα
  • Στην Κατσαρόλα
  • Στην γάστρα
  • Στην λαδόκολα
  • Στη σχάρα
  • Στο γκριλ
  • Στο μπρίκι
  • Στον Ατμό
  • Στον Φούρνο
  • Στο πήλινο
  • Στο τηγάνι
  • Τοστιέρα
  • Χωρίς Μαγείρεμα
  • Ψηστιέρα

Χώρες & Περιοχές

  • Άγιο Όρος
  • Ήπειρος
  • Αίγυπτος
  • Αγγλία
  • Αργεντινή
  • Ασία
  • Αυστρία
  • Αχαϊα
  • Βιετνάμ
  • Βολιβία
  • Βόρεια Αμερική
  • Γένοβα
  • Γαλλία
  • Γερμανία
  • Εκουαδόρ
  • Ελλάδα
  • Επτάνησα
  • Ευρώπη
  • Ζάκυνθος
  • Ζαγορά
  • Η.Π.Α.
  • Ηλεία
  • Ινδία
  • Ισραήλ
  • Ιταλία
  • Κέρκυρα
  • Κίνα
  • Κεφαλονιά
  • Κουρδιστάν
  • Κρήτη
  • Κυκλάδες
  • Λευκάδα
  • Μέση Ανατολή
  • Μαρόκο
  • Μεξικό
  • Μεσόγειος
  • Πήλιο
  • Πελοπόννησος
  • Περού
  • Πολωνία
  • Σούλι
  • Σπάρτη
  • Τουρκία
  • Τρίκαλα
  • Χιλή

Τελευταία Σχόλια

  • Τρία μόνο υλικά είναι αρκετά για εύκολα γρήγορα και πεντανόστιμα αμυγδαλωτά ή εργολάβοι στο Αμυγδαλωτά Σίφνου, μύρισε Αιγαίο
  • Παναγιώτης στο Αbsolute begginers: Μπριζόλες με πατάτες στον φούρνο.
  • Πατάτες τηγανιτές …στο φούρνο που ΔΕΝ παχαίνουν στο Πατάτες τηγανιτές …στο φούρνο. Bye bye θερμίδα
  • ΑννΑ στο Ζυμαρικά με πέστο φασκόμηλου, έπαθα έκρηξη γέυσης
  • Μιτσάκι στο Πουτίγκα από τσουρέκι, άλλαξε ο Μανωλιός και έφαγε το τσουρέκι του αλλιώς.
  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Copyright
  • Δήλωση Προστασίας προσωπικών δεδομένων
  • Elara by LyraThemes