Κουνέλι στιφάδο . Αχ κουνελάκι κουνελάκι κρεμμύδι που θα φας

Συνταγή από την/τον:

κουνέλι στιφάδο

Ο Μπαξ Μπάνυ τραβάει μεγάλο ζόρι , γιατί τσιμπήθηκε με την Τζέσικα και δεν θέλει να χαλάσει την φιλία του με τον Ρότζερ Ράμπιτ

Φίλοι μου φιλόζωοι σήμερα θα σας δυσαρεστήσω ( αν και δεν το θέλω) .  Το ξέρω ότι το συγκεκριμένο ζώο, σε πολλούς  γεννά τρυφερά αισθήματα και αδυνατούν να το φάνε. Για σας τους υπόλοιπους λοιπόν, έχω να δηλώσω ότι εκτός από γευστικότατο, το κρέας του κουνελιού είναι πολύ χαμηλό σε λιπαρά και ιδανικό για όποιον προσέχει την χοληστερίνη του . Πάμε λοιπόν στην πιο κλασσική μαμαδίσια συνταγή για κουνέλι στιφάδο.

Υλικά 

  • 1 κουνέλι 1 1/2 κιλό
  • 1 κιλό κρεμμύδια κομμένα σε χοντρές φέτες
  • 1/2 φλιτζάνι λάδι
  • 1 φλιτζάνι κόκκινο κρασί
  • 3 κουταλιές σούπας ξύδι
  • 2-3 ώριμες ντομάτες τριμμένες
  • 1 κουταλάκι πελτέ ντομάτας
  • 6-7 γαρύφαλλα
  • 6-7 κόκκους μπαχάρι
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1 κουταλάκι κύμινο

 

Πως το κάνουμε 

  1.  Πλένουμε καλά και κόβουμε σε μερίδες το κουνέλι . Το ραντίζουμε με λίγο κρασί. 
  2. Σε φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι . Σοτάρουμε το κουνέλι 3 λεπτά από κάθε πλευρά.
  3. Προσθέτουμε ένα ποτήρι νερό συνεχίζουμε το μαγείρεμα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πιει το νερό του.
  4. Προσθέτουμε την ντομάτα , τον πελτέ και αλατοπιπερώνουμε . Μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει το κρέας ( περίπου 1 ώρα) .
  5. Μόλις είναι έτοιμο το κουνέλι ,το βγάζουμε σε μια πιατέλα και σουρώνουμε την σάλτσα για να μην έχει υπολείμματα από το κρέας .
  6. Ξαναβάζουμε την σάλτσα στην κατσαρόλα και προσθέτουμε τα κρεμμύδια με λίγο αλάτι . Μόλις μαλακώσουν τα κρεμμύδια ξαναβάζουμε τις μερίδες του κρέατος στην κατσαρόλα . Προσθέτουμε το ξύδι, το κρασί , τη δάφνη και τα μπαχαρικά και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά περίπου . Δεν ανακατεύουμε απλώς ανακινούμε την κατσαρόλα πιάνοντας την από τα χερούλια.
VN:F [1.9.22_1171]
Σκορ: 5.0/5 (2 ψήφοι )
Κουνέλι στιφάδο . Αχ κουνελάκι κουνελάκι κρεμμύδι που θα φας , 5.0 από 5 βασιζόμενο σε 2 ψήφους

Leave a Reply

  

  

  

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο