Φίλοι μου φιλόζωοι σήμερα θα σας δυσαρεστήσω ( αν και δεν το θέλω) . Το ξέρω ότι το συγκεκριμένο ζώο, σε πολλούς γεννά τρυφερά αισθήματα και αδυνατούν να το φάνε. Για σας τους υπόλοιπους λοιπόν, έχω να δηλώσω ότι εκτός από γευστικότατο, το κρέας του κουνελιού είναι πολύ χαμηλό σε λιπαρά και ιδανικό για όποιον προσέχει την χοληστερίνη του . Πάμε λοιπόν στην πιο κλασσική μαμαδίσια συνταγή για κουνέλι στιφάδο.
Υλικά
- 1 κουνέλι 1 1/2 κιλό
- 1 κιλό κρεμμύδια κομμένα σε χοντρές φέτες
- 1/2 φλιτζάνι λάδι
- 1 φλιτζάνι κόκκινο κρασί
- 3 κουταλιές σούπας ξύδι
- 2-3 ώριμες ντομάτες τριμμένες
- 1 κουταλάκι πελτέ ντομάτας
- 6-7 γαρύφαλλα
- 6-7 κόκκους μπαχάρι
- 2 φύλλα δάφνης
- 1 κουταλάκι κύμινο
Πως το κάνουμε
- Πλένουμε καλά και κόβουμε σε μερίδες το κουνέλι . Το ραντίζουμε με λίγο κρασί.
- Σε φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι . Σοτάρουμε το κουνέλι 3 λεπτά από κάθε πλευρά.
- Προσθέτουμε ένα ποτήρι νερό συνεχίζουμε το μαγείρεμα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πιει το νερό του.
- Προσθέτουμε την ντομάτα , τον πελτέ και αλατοπιπερώνουμε . Μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει το κρέας ( περίπου 1 ώρα) .
- Μόλις είναι έτοιμο το κουνέλι ,το βγάζουμε σε μια πιατέλα και σουρώνουμε την σάλτσα για να μην έχει υπολείμματα από το κρέας .
- Ξαναβάζουμε την σάλτσα στην κατσαρόλα και προσθέτουμε τα κρεμμύδια με λίγο αλάτι . Μόλις μαλακώσουν τα κρεμμύδια ξαναβάζουμε τις μερίδες του κρέατος στην κατσαρόλα . Προσθέτουμε το ξύδι, το κρασί , τη δάφνη και τα μπαχαρικά και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά περίπου . Δεν ανακατεύουμε απλώς ανακινούμε την κατσαρόλα πιάνοντας την από τα χερούλια.