
Αυτό τον εύκολο χυλό (κουρκούτι) μπύρας μπορούμε να τον χρησιμοποιήσουμε για να τηγανίσουμε θαλασσινά (γαρίδες καλαμαράκια) και λαχανικά.
Τα υλικά μας
- 1 κούπα αλεύρι (για όλες τις χρήσεις)
- 1 κούπα μπίρα
- αλάτι
- Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Προαιρετικά μπορούμε να προσθέσουμε ότι ψιλοκομμένο μυρωδικό θέλουμε βασιλικό, δυόσμο, μάραθο, άνηθο, κόλιανδρο κ.τ.λ.
Επίσης αν θέλετε να το κάνετε spicy προσθέστε ψιλοκομμένο chili
Προετοιμασία
Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το αλεύρι με το αλάτι και πιπέρι και τα μυρωδικά αν τα χρησιμοποιήσουμε. Προσθέτουμε την μπύρα και ανακατεύουμε καλά και προσέχουμε να μην έχουμε σβόλους αλευριού στον χυλό, αν φαίνεται πολύ αραιός προσθέτουμε λίγο αλεύρι ακόμα .