LoveFood

Μαγειρεύω και έχω θέματα

  • Συνταγές
    • Μαγειρική
    • Ζαχαροπλαστική
    • Τσάι
    • Προσθήκη συνταγής
  • Ανα Υλικό
    • Αλλαντικά
    • Ζυμαρικά
    • Θαλασσινά
    • Γαλακτοκομικά
    • Κρέας
    • Λαχανικά
    • Μπαχαρικά
    • Μυρωδικά
    • Πουλερικά
    • Σοκολάτα
    • Φρούτα
    • Ψάρια
  • Χρήσιμα
    • Μαγειρικό Γλωσσάρι
    • Δοσομετρητής
    • Θερμοκρασίες φούρνου
    • Τεχνικές
Μαγειρική, Πίτες  /  8 Ιουλίου 2013

Κρεατόπιτα με ότι περίσσεψε . Ανακύκλωση μέχρι τελικής βρώσης

by Μαριλού
κρεατόπιτα
Μετά το μπάτσελορ ο Βαγγέλης γύρισε σπίτι ξημερώματα ,αγκαλιά με ένα μάτσο μαδημένα γαρύφαλλα και ένα στρίνγκ στην τσέπη . Ευτυχώς δεν βρήκε σπίτι τη μέλλουσα γυναίκα του , που είχε κοιμηθεί στη μάνα της . Βρήκε όμως λίγη πίτα στο ψυγείο για να τραβήξει τα υγρά …

Η τέλεια ιδέα για να ανακυκλώσετε το κρέας ή το κοτόπουλο που σας περίσσεψε και να το κάνετε σαν καινούριο είναι να το κάνετε κρεατόπιτα . Δείτε πως :

Υλικά για ένα μέτριο ταψί 

  • 9 φύλλα κρούστας 
  • 2 κούπες οποιοδήποτε κρέας μαγειρεμένο και ξεψαχνισμένο
  • 3 αυγά + 1 κρόκο για το άλειμμα
  • 250 γρ φέτα θρυμματισμένη
  • 100 γρ κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 2 καρότα τριμμένα
  • 1/2 κούπα άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1/2 κούπα μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 3 κρεμμυδάκια φρέσκα  ψιλοκομμένα
  • 2 κουταλιές γάλα
  • 1/3 κούπας λάδι για το άλειμμα των φύλλων
  • αλάτι ,πιπέρι

Πως το κάνουμε 

  1. Σε ένα φαρδύ τηγάνι ζεσταίνουμε 2 κουταλιές λάδι και τσιγαρίζουμε για 2 λεπτά τα κρεμμύδια και το καρότο.
  2. Προσθέτουμε το κρέας και τα μυρωδικά και ανακατεύουμε να λαδωθούν στο τηγάνι. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα τυριά και τα 3 αυγά χτυπημένα.
  3. Λαδώνουμε το ταψί . Απλώνουμε 4 φύλλα κάτω , αφού τα λαδώσουμε ένα -ένα.
  4. Ρίχνουμε την μισή γέμιση . Από πάνω βάζουμε άλλο ένα φύλλο και μετά και την υπόλοιπη γέμιση . 
  5. Καλύπτουμε με τα υπόλοιπα 4 φύλλα , αφού τα λαδώσουμε και αυτά . Διπλώνουμε τις άκρες .
  6. Χτυπάμε τον κρόκο μαζί με το γάλα και αλείφουμε το επάνω φύλλο . Χαράσουμε ελαφρά σε τετράγωνα κομμάτια και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 50 λεπτά

 

Στο ίδιο στυλ:

Ομελέτα με περισσεύματα σαλάτας… Ανακύκλωση Τώρα! Πόσες φορές σας έχει μείνει σαλάτα γιατί έχετε φτιάξει παραπάνω ή γιατί  σαβουρδιάσατε το κυρίως που σας φάνταζε εκείνη την ώρα ως η καλύτερη επιλογή. Δεν πετάμε τίποτα, τα υπολείμματα της σαλάτας μπορούμε να τα βάλουμε στο ψυγείο και να...

Μακαρονόπιτα με φύλλο. Η πίτα του μακαρονά Την μακαρονόπιτα αυτή την τρώγαμε παιδιόθεν , όχι στο σπίτι μου αλλά στης κολλητής μου της Κατερίνας . Την έφτιαχνε η μαμά της ( ή ο μπαμπάς της …) . Την μυριζόμουν από το διάδρομο και έσπευδα να πάρω το...

Ομελέτα με γλυστρίδα και παρμεζάνα   Μία εύκολη ομελέτα με γλυστρίδα που εντάσσεται στην κατηγορία “ομελέτα με ότι έχει το ψυγείο”.  Κάντε στα γρήγορα για μεζέ ή για μεσημεριανό ή για ότι άλλο θέλετε δεν θα σας πω εγώ τι θα κάνετε (χι)   Τα...

Σπανακόπιτα με χωριάτικο φύλλο . Η πίτα του Ποπάϋ Υλικά Για το φύλλο 1 κιλό αλεύρι 1 κουταλάκι αλάτι 1/2 φλιτζάνι λάδι 1 σφηνάκι ρακί ( αν δεν έχετε βάλτε το χυμό από ολόκληρο το λεμόνι) 1 κουταλιά  ξύδι Χυμό από 1/2 λεμόνι 1 αυγό νερό όσο σηκώσει (...

Tags

  • Ανακύκλωση
  • Κρασομεζές
  • Τραπέζι

Πλοήγηση άρθρων

Αχλάδια ποσέ σε κόκκινο κρασί, αμάρτησα.
Γλυκό κουταλιού νεράντζι, φέρτε μου γιαούρτια.

4 comments

  • Anastasia Anagnostou
    3 Ιανουαρίου 2015

    Mporo na balo. Anti Gia aniuo na balo praso Kai na afereso ton. Maintano

    Reply
    • Μαριλού
      6 Ιανουαρίου 2015

      Γεια σου Αναστασία !Ασφαλώς μπορείς να βάλεις και πράσο και το χειροποίητο φύλλο είναι ότι καλύτερο. Ελπίζω να σου άρεσε!

      Reply
  • Anastasia Anagnostou
    3 Ιανουαρίου 2015

    Th na sas. Po
    Thn. Kreatopita us. Thn. Ftiajo sum era

    Reply
    • Anastasia Anagnostou
      3 Ιανουαρίου 2015

      Mπόρων να την κάνω, με. Δυκο. Μου. Φύλλο, χωριάτικο. Η. Με. Κούρου, ευχάριστο

      Reply

Share your thoughts Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Υλικά

  • Άνηθος
  • Αλάτι
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Αυγά
  • Βανίλια
  • Βασιλικός
  • Βούτυρο
  • Γάλα
  • Γαρίφαλο
  • Γιαούρτι
  • Δυόσμος
  • Ελαιόλαδο
  • Ζάχαρη
  • Ζάχαρη άχνη
  • Θυμάρι
  • Κανέλα
  • Κεφαλοτύρι
  • Κολοκύθια
  • Κορίανδρος
  • Κοτόπουλο
  • Κρέμα γάλακτος
  • Κρεμμύδι
  • Κρεμμύδι Φρέσκο
  • Κύμινο
  • Μαϊντανός
  • Μαύρο Πιπέρι
  • Μελιτζάνες
  • Μοσχοκάρυδο
  • Μπέικον
  • Μπαλσάμικο
  • Μπαχάρι
  • Ντομάτες
  • Ξύδια
  • Παρμεζάνα
  • Πατάτες
  • Πιπέρι
  • Πιπέρι καγιέν
  • Πιπεριές
  • Ρίγανη
  • Σκόρδο
  • Τζίντζερ
  • Τσίλι
  • Φέτα
  • Χυμός Λεμονιού
  • κιμάς μοσχαρίσιος

Είναι και…

  • Light
  • Vegan
  • Αγίου Βαλεντίνου
  • Ανακύκλωση
  • Αυγά με φυσική βαφή
  • Βάφτιση
  • Γενέθλια
  • Για αρχάριους
  • Γιορτή
  • Γλυκά χωρίς ζάχαρη
  • Γρήγορες
  • Ελαφριές
  • Εορταστικές
  • Εύκολες
  • Καυτερά
  • Κουζίνες του κόσμου
  • Κοχλιοί
  • Κρασομεζές
  • Κόκκινα αυγά
  • Λίμπιντο
  • Μπουφές
  • Ναύπλιο
  • Νηστίσιμα
  • Νηστίσιμα Γλυκά
  • Οικονομικές
  • Ουζομεζές
  • Πάρτι
  • Πάσχα
  • Παιδικό πάρτυ
  • Παραδοσιακές
  • Πασχαλινά αυγά
  • Πασχαλινό τραπέζι
  • Παχαλινά αυγά με κρεμμύδι
  • Πλούσια σε ω3 λιπαρά
  • Πλούσιο σε σίδηρο
  • Πολύχρωμα
  • Πρωινό
  • Σαρακοστή
  • Τραπέζι
  • Χορτοφαγικές
  • Χορτοφαγική Μαγειρίτσα
  • Χριστούγεννα
  • καφές
  • τσάι
  • ψαροφαγία

Μέθοδος Μαγειρέματος

  • Ζεμάτισμα
  • Μαρινάδα
  • Μπέν μαρί
  • Στα κάρβουνα
  • Στην Κατσαρόλα
  • Στην γάστρα
  • Στην λαδόκολα
  • Στη σχάρα
  • Στο γκριλ
  • Στο μπρίκι
  • Στον Ατμό
  • Στον Φούρνο
  • Στο πήλινο
  • Στο τηγάνι
  • Τοστιέρα
  • Χωρίς Μαγείρεμα
  • Ψηστιέρα

Χώρες & Περιοχές

  • Άγιο Όρος
  • Ήπειρος
  • Αίγυπτος
  • Αγγλία
  • Αργεντινή
  • Ασία
  • Αυστρία
  • Αχαϊα
  • Βιετνάμ
  • Βολιβία
  • Βόρεια Αμερική
  • Γένοβα
  • Γαλλία
  • Γερμανία
  • Εκουαδόρ
  • Ελλάδα
  • Επτάνησα
  • Ευρώπη
  • Ζάκυνθος
  • Ζαγορά
  • Η.Π.Α.
  • Ηλεία
  • Ινδία
  • Ισραήλ
  • Ιταλία
  • Κέρκυρα
  • Κίνα
  • Κεφαλονιά
  • Κουρδιστάν
  • Κρήτη
  • Κυκλάδες
  • Λευκάδα
  • Μέση Ανατολή
  • Μαρόκο
  • Μεξικό
  • Μεσόγειος
  • Πήλιο
  • Πελοπόννησος
  • Περού
  • Πολωνία
  • Σούλι
  • Σπάρτη
  • Τουρκία
  • Τρίκαλα
  • Χιλή

Τελευταία Σχόλια

  • Πατάτες τηγανιτές …στο φούρνο που ΔΕΝ παχαίνουν στο Πατάτες τηγανιτές …στο φούρνο. Bye bye θερμίδα
  • ΑννΑ στο Ζυμαρικά με πέστο φασκόμηλου, έπαθα έκρηξη γέυσης
  • Μιτσάκι στο Πουτίγκα από τσουρέκι, άλλαξε ο Μανωλιός και έφαγε το τσουρέκι του αλλιώς.
  • Ψάρι στη λαδόκολλα με λαχανικά(4 μονάδες) - στο Φάγαμε πακέτο …φιλέτα ψαριού στη λαδόκολλα
  • Μαιρη Αθανασοπουλου στο Στάσου…μύγδαλα! Τούρτα με καραμελωμένα αμύγδαλα (και σοκολατένιο παντεσπάνι)
  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Copyright
  • Δήλωση Προστασίας προσωπικών δεδομένων
  • Elara by LyraThemes