LoveFood

Μαγειρεύω και έχω θέματα

  • Συνταγές
    • Μαγειρική
    • Ζαχαροπλαστική
    • Τσάι
    • Προσθήκη συνταγής
  • Ανα Υλικό
    • Αλλαντικά
    • Ζυμαρικά
    • Θαλασσινά
    • Γαλακτοκομικά
    • Κρέας
    • Λαχανικά
    • Μπαχαρικά
    • Μυρωδικά
    • Πουλερικά
    • Σοκολάτα
    • Φρούτα
    • Ψάρια
  • Χρήσιμα
    • Μαγειρικό Γλωσσάρι
    • Δοσομετρητής
    • Θερμοκρασίες φούρνου
    • Τεχνικές
Μαγειρική, Πίτες  /  8 Ιουλίου 2013

Κρεατόπιτα με ότι περίσσεψε . Ανακύκλωση μέχρι τελικής βρώσης

by Μαριλού
κρεατόπιτα
Μετά το μπάτσελορ ο Βαγγέλης γύρισε σπίτι ξημερώματα ,αγκαλιά με ένα μάτσο μαδημένα γαρύφαλλα και ένα στρίνγκ στην τσέπη . Ευτυχώς δεν βρήκε σπίτι τη μέλλουσα γυναίκα του , που είχε κοιμηθεί στη μάνα της . Βρήκε όμως λίγη πίτα στο ψυγείο για να τραβήξει τα υγρά …

Η τέλεια ιδέα για να ανακυκλώσετε το κρέας ή το κοτόπουλο που σας περίσσεψε και να το κάνετε σαν καινούριο είναι να το κάνετε κρεατόπιτα . Δείτε πως :

Υλικά για ένα μέτριο ταψί 

  • 9 φύλλα κρούστας 
  • 2 κούπες οποιοδήποτε κρέας μαγειρεμένο και ξεψαχνισμένο
  • 3 αυγά + 1 κρόκο για το άλειμμα
  • 250 γρ φέτα θρυμματισμένη
  • 100 γρ κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 2 καρότα τριμμένα
  • 1/2 κούπα άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1/2 κούπα μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 3 κρεμμυδάκια φρέσκα  ψιλοκομμένα
  • 2 κουταλιές γάλα
  • 1/3 κούπας λάδι για το άλειμμα των φύλλων
  • αλάτι ,πιπέρι

Πως το κάνουμε 

  1. Σε ένα φαρδύ τηγάνι ζεσταίνουμε 2 κουταλιές λάδι και τσιγαρίζουμε για 2 λεπτά τα κρεμμύδια και το καρότο.
  2. Προσθέτουμε το κρέας και τα μυρωδικά και ανακατεύουμε να λαδωθούν στο τηγάνι. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα τυριά και τα 3 αυγά χτυπημένα.
  3. Λαδώνουμε το ταψί . Απλώνουμε 4 φύλλα κάτω , αφού τα λαδώσουμε ένα -ένα.
  4. Ρίχνουμε την μισή γέμιση . Από πάνω βάζουμε άλλο ένα φύλλο και μετά και την υπόλοιπη γέμιση . 
  5. Καλύπτουμε με τα υπόλοιπα 4 φύλλα , αφού τα λαδώσουμε και αυτά . Διπλώνουμε τις άκρες .
  6. Χτυπάμε τον κρόκο μαζί με το γάλα και αλείφουμε το επάνω φύλλο . Χαράσουμε ελαφρά σε τετράγωνα κομμάτια και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 50 λεπτά

 

Στο ίδιο στυλ:

Ομελέτα με περισσεύματα σαλάτας… Ανακύκλωση Τώρα! ΠÏŒσες φορές σας έχει μείνει σαλάτα γιατί έχετε φτιάξει παραπάνω ή γιατί  σαβουρδιάσατε το κυρίως που σας φάνταζε εκείνη την ÏŽρα ως η καλύτερη επιλογή. Δεν πετάμε τίποτα, τα υπολείμματα της σαλάτας μπορούμε να τα βάλουμε στο ψυγείο και να...

Μακαρονόπιτα με φύλλο. Η πίτα του μακαρονά Την μακαρονÏŒπιτα αυτή την τρÏŽγαμε παιδιÏŒθεν , ÏŒχι στο σπίτι μου αλλά στης κολλητής μου της Κατερίνας . Την έφτιαχνε η μαμά της ( ή ο μπαμπάς της …) . Την μυριζÏŒμουν απÏŒ το διάδρομο και έσπευδα να πάρω το...

Ομελέτα με γλυστρίδα και παρμεζάνα   Μία εύκολη ομελέτα με γλυστρίδα που εντάσσεται στην κατηγορÎ¯α “ομελέτα με ÏŒτι έχει το ψυγείο”.  Κάντε στα γρήγορα για μεζέ ή για μεσημεριανÏŒ ή για ÏŒτι άλλο θέλετε δεν θα σας πω εγÏŽ τι θα κάνετε (χι)   Τα...

Σπανακόπιτα με χωριάτικο φύλλο . Η πίτα του Ποπάϋ Υλικά Για το φύλλο 1 κιλÏŒ αλεύρι 1 κουταλάκι αλάτι 1/2 φλιτζάνι λάδι 1 σφηνάκι ρακί ( αν δεν έχετε βάλτε το χυμÏŒ απÏŒ ολÏŒκληρο το λεμÏŒνι) 1 κουταλιά  ξύδι ΧυμÏŒ απÏŒ 1/2 λεμÏŒνι 1 αυγÏŒ νερÏŒ ÏŒσο σηκÏŽσει (...

Tags

  • Ανακύκλωση
  • Κρασομεζές
  • Τραπέζι

Πλοήγηση άρθρων

Αχλάδια ποσέ σε κόκκινο κρασί, αμάρτησα.
Γλυκό κουταλιού νεράντζι, φέρτε μου γιαούρτια.

4 comments

  • Anastasia Anagnostou
    3 Ιανουαρίου 2015

    Mporo na balo. Anti Gia aniuo na balo praso Kai na afereso ton. Maintano

    Reply
    • Μαριλού
      6 Ιανουαρίου 2015

      Γεια σου Αναστασία !Ασφαλώς μπορείς να βάλεις και πράσο και το χειροποίητο φύλλο είναι ότι καλύτερο. Ελπίζω να σου άρεσε!

      Reply
  • Anastasia Anagnostou
    3 Ιανουαρίου 2015

    Th na sas. Po
    Thn. Kreatopita us. Thn. Ftiajo sum era

    Reply
    • Anastasia Anagnostou
      3 Ιανουαρίου 2015

      Mπόρων να την κάνω, με. Δυκο. Μου. Φύλλο, χωριάτικο. Η. Με. Κούρου, ευχάριστο

      Reply

Share your thoughts Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Υλικά

  • Άνηθος
  • Αλάτι
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Αυγά
  • Βανίλια
  • Βασιλικός
  • Βούτυρο
  • Γάλα
  • Γαρίφαλο
  • Γιαούρτι
  • Δυόσμος
  • Ελαιόλαδο
  • Ζάχαρη
  • Ζάχαρη άχνη
  • Θυμάρι
  • Κανέλα
  • Κεφαλοτύρι
  • Κολοκύθια
  • Κορίανδρος
  • Κοτόπουλο
  • Κρέμα γάλακτος
  • Κρεμμύδι
  • Κρεμμύδι Φρέσκο
  • Κύμινο
  • Μαϊντανός
  • Μαύρο Πιπέρι
  • Μελιτζάνες
  • Μοσχοκάρυδο
  • Μπέικον
  • Μπαλσάμικο
  • Μπαχάρι
  • Ντομάτες
  • Ξύδια
  • Παρμεζάνα
  • Πατάτες
  • Πιπέρι
  • Πιπέρι καγιέν
  • Πιπεριές
  • Ρίγανη
  • Σκόρδο
  • Τζίντζερ
  • Τσίλι
  • Φέτα
  • Χυμός Λεμονιού
  • κιμάς μοσχαρίσιος

Είναι και…

  • Light
  • Vegan
  • Αγίου Βαλεντίνου
  • Ανακύκλωση
  • Αυγά με φυσική βαφή
  • Βάφτιση
  • Γενέθλια
  • Για αρχάριους
  • Γιορτή
  • Γλυκά χωρίς ζάχαρη
  • Γρήγορες
  • Ελαφριές
  • Εορταστικές
  • Εύκολες
  • Καυτερά
  • Κουζίνες του κόσμου
  • Κοχλιοί
  • Κρασομεζές
  • Κόκκινα αυγά
  • Λίμπιντο
  • Μπουφές
  • Ναύπλιο
  • Νηστίσιμα
  • Νηστίσιμα Γλυκά
  • Οικονομικές
  • Ουζομεζές
  • Πάρτι
  • Πάσχα
  • Παιδικό πάρτυ
  • Παραδοσιακές
  • Πασχαλινά αυγά
  • Πασχαλινό τραπέζι
  • Παχαλινά αυγά με κρεμμύδι
  • Πλούσια σε ω3 λιπαρά
  • Πλούσιο σε σίδηρο
  • Πολύχρωμα
  • Πρωινό
  • Σαρακοστή
  • Τραπέζι
  • Χορτοφαγικές
  • Χορτοφαγική Μαγειρίτσα
  • Χριστούγεννα
  • καφές
  • τσάι
  • ψαροφαγία

Μέθοδος Μαγειρέματος

  • Ζεμάτισμα
  • Μαρινάδα
  • Μπέν μαρί
  • Στα κάρβουνα
  • Στην Κατσαρόλα
  • Στην γάστρα
  • Στην λαδόκολα
  • Στη σχάρα
  • Στο γκριλ
  • Στο μπρίκι
  • Στον Ατμό
  • Στον Φούρνο
  • Στο πήλινο
  • Στο τηγάνι
  • Τοστιέρα
  • Χωρίς Μαγείρεμα
  • Ψηστιέρα

Χώρες & Περιοχές

  • Άγιο Όρος
  • Ήπειρος
  • Αίγυπτος
  • Αγγλία
  • Αργεντινή
  • Ασία
  • Αυστρία
  • Αχαϊα
  • Βιετνάμ
  • Βολιβία
  • Βόρεια Αμερική
  • Γένοβα
  • Γαλλία
  • Γερμανία
  • Εκουαδόρ
  • Ελλάδα
  • Επτάνησα
  • Ευρώπη
  • Ζάκυνθος
  • Ζαγορά
  • Η.Π.Α.
  • Ηλεία
  • Ινδία
  • Ισραήλ
  • Ιταλία
  • Κέρκυρα
  • Κίνα
  • Κεφαλονιά
  • Κουρδιστάν
  • Κρήτη
  • Κυκλάδες
  • Λευκάδα
  • Μέση Ανατολή
  • Μαρόκο
  • Μεξικό
  • Μεσόγειος
  • Πήλιο
  • Πελοπόννησος
  • Περού
  • Πολωνία
  • Σούλι
  • Σπάρτη
  • Τουρκία
  • Τρίκαλα
  • Χιλή

Τελευταία Σχόλια

  • Τρία μόνο υλικά είναι αρκετά για εύκολα γρήγορα και πεντανόστιμα αμυγδαλωτά ή εργολάβοι στο Αμυγδαλωτά Σίφνου, μύρισε Αιγαίο
  • Παναγιώτης στο Αbsolute begginers: Μπριζόλες με πατάτες στον φούρνο.
  • Πατάτες τηγανιτές …στο φούρνο που ΔΕΝ παχαίνουν στο Πατάτες τηγανιτές …στο φούρνο. Bye bye θερμίδα
  • ΑννΑ στο Ζυμαρικά με πέστο φασκόμηλου, έπαθα έκρηξη γέυσης
  • Μιτσάκι στο Πουτίγκα από τσουρέκι, άλλαξε ο Μανωλιός και έφαγε το τσουρέκι του αλλιώς.
  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Copyright
  • Δήλωση Προστασίας προσωπικών δεδομένων
  • Elara by LyraThemes