Η τέλεια ιδέα για να ανακυκλώσετε το κρέας ή το κοτόπουλο που σας περίσσεψε και να το κάνετε σαν καινούριο είναι να το κάνετε κρεατόπιτα . Δείτε πως :
Υλικά για ένα μέτριο ταψί
- 9 φύλλα κρούστας
- 2 κούπες οποιοδήποτε κρέας μαγειρεμένο και ξεψαχνισμένο
- 3 αυγά + 1 κρόκο για το άλειμμα
- 250 γρ φέτα θρυμματισμένη
- 100 γρ κεφαλοτύρι τριμμένο
- 2 καρότα τριμμένα
- 1/2 κούπα άνηθο ψιλοκομμένο
- 1/2 κούπα μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- 2 κουταλιές γάλα
- 1/3 κούπας λάδι για το άλειμμα των φύλλων
- αλάτι ,πιπέρι
Πως το κάνουμε
- Σε ένα φαρδύ τηγάνι ζεσταίνουμε 2 κουταλιές λάδι και τσιγαρίζουμε για 2 λεπτά τα κρεμμύδια και το καρότο.
- Προσθέτουμε το κρέας και τα μυρωδικά και ανακατεύουμε να λαδωθούν στο τηγάνι. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα τυριά και τα 3 αυγά χτυπημένα.
- Λαδώνουμε το ταψί . Απλώνουμε 4 φύλλα κάτω , αφού τα λαδώσουμε ένα -ένα.
- Ρίχνουμε την μισή γέμιση . Από πάνω βάζουμε άλλο ένα φύλλο και μετά και την υπόλοιπη γέμιση .
- Καλύπτουμε με τα υπόλοιπα 4 φύλλα , αφού τα λαδώσουμε και αυτά . Διπλώνουμε τις άκρες .
- Χτυπάμε τον κρόκο μαζί με το γάλα και αλείφουμε το επάνω φύλλο . Χαράσουμε ελαφρά σε τετράγωνα κομμάτια και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 50 λεπτά
Mporo na balo. Anti Gia aniuo na balo praso Kai na afereso ton. Maintano
Γεια σου Αναστασία !Ασφαλώς μπορείς να βάλεις και πράσο και το χειροποίητο φύλλο είναι ότι καλύτερο. Ελπίζω να σου άρεσε!
Th na sas. Po
Thn. Kreatopita us. Thn. Ftiajo sum era
Mπόρων να την κάνω, με. Δυκο. Μου. Φύλλο, χωριάτικο. Η. Με. Κούρου, ευχάριστο