Το κρεμμύδι έχει την μαγική ιδιότητα όταν ψήνεται να γίνεται γλύκισμα. Η πιτούλα αυτή τρώγεται καλύτερα ζεστή ως ορεκτικό, κυρίως και γλυκό :)
Υλικά
- 1/2 κιλό χωριάτικο φύλλο
- 1/2 κιλό κρεμμύδια σε λεπτές ροδέλες
- 4 κουταλιές της σούπας λάδι + λίγο ακόμα για το άλειμμα των φύλλων
- 2 αυγά
- 3/4 φλιτζανιού αλεύρι
- 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
- 1/2 φλιτζάνι γάλα
- 1/2 κουταλάκι μοσχοκάρυδο
- αλάτι ,πιπέρι
Πως το κάνουμε
Σε φαρδύ τηγάνι σοτάρουμε τα κρεμμύδια να γυαλίσουν χωρίς να πάρουν χρώμα. Τα αφήνουμε να κρυώσουν . Λαδώνουμε ένα ταψί και στρώνουμε τα φύλλα της ζύμης , λαδώνοντας τα ένα ένα . Ρίχνουμε από πάνω τα κρεμμύδια . Χτυπάμε τα αυγά , το γάλα , την κρέμα και το αλεύρι , προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο , αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το μείγμα πάνω από τα κρεμμύδια . Γυρίζουμε προς τα μέσα τις άκρες από το φύλλο και τις λαδώνουμε .Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά μέχρι να ροδίσει η πίτα .