Κρεμμυδόπιτα – και κλάααμα η κυρία

Συνταγή από την/τον:

Είμαι πολύ συγκινημένη ,είπε η Ευτέρπη και έβαλε την μάσκα θαλάσσης για να καθαρίσει το κρεμμύδι

 

Το κρεμμύδι έχει την μαγική ιδιότητα όταν ψήνεται να γίνεται γλύκισμα. Η πιτούλα αυτή τρώγεται καλύτερα ζεστή ως ορεκτικό, κυρίως και γλυκό :)

Υλικά

  • 1/2 κιλό χωριάτικο φύλλο 
  • 1/2 κιλό κρεμμύδια σε λεπτές ροδέλες
  • 4 κουταλιές της σούπας λάδι + λίγο ακόμα για το άλειμμα των φύλλων
  • 2 αυγά
  • 3/4 φλιτζανιού αλεύρι
  • 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
  • 1/2 φλιτζάνι γάλα
  • 1/2 κουταλάκι μοσχοκάρυδο
  • αλάτι ,πιπέρι

Πως το κάνουμε

Σε φαρδύ τηγάνι σοτάρουμε τα κρεμμύδια να γυαλίσουν χωρίς να πάρουν χρώμα. Τα αφήνουμε να κρυώσουν . Λαδώνουμε ένα ταψί και στρώνουμε τα φύλλα της ζύμης , λαδώνοντας τα ένα ένα . Ρίχνουμε από πάνω τα κρεμμύδια . Χτυπάμε τα αυγά , το γάλα , την κρέμα και το αλεύρι , προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο , αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το μείγμα πάνω από τα κρεμμύδια . Γυρίζουμε προς τα μέσα τις άκρες από το φύλλο και τις λαδώνουμε .Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά μέχρι να ροδίσει η πίτα .

 

VN:F [1.9.22_1171]
Σκορ: 4.0/5 (1 ψήφος )
Κρεμμυδόπιτα - και κλάααμα η κυρία , 4.0 από 5 βασιζόμενο σε 1 ψήφο

Leave a Reply

  

  

  

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο