LoveFood

Μαγειρεύω και έχω θέματα

  • Συνταγές
    • Μαγειρική
    • Ζαχαροπλαστική
    • Τσάι
    • Προσθήκη συνταγής
  • Ανα Υλικό
    • Αλλαντικά
    • Ζυμαρικά
    • Θαλασσινά
    • Γαλακτοκομικά
    • Κρέας
    • Λαχανικά
    • Μπαχαρικά
    • Μυρωδικά
    • Πουλερικά
    • Σοκολάτα
    • Φρούτα
    • Ψάρια
  • Χρήσιμα
    • Μαγειρικό Γλωσσάρι
    • Δοσομετρητής
    • Θερμοκρασίες φούρνου
    • Τεχνικές
Κρέμες  /  8 Μαΐου 2013

Κρεμ καραμελέ ολέ ! Oh mon dieu !

by Μαριλού

krem-karamele

Η συνταγή έρχεται από το Ναύπλιο ,από την κυρία Λία, που την έκανε στο πασχαλιάτικο τραπέζι και ίσα που πρόλαβε νε την απαθανατίσει και να μας την στείλει, πριν το μανιασμένο πλήθος των συνδαιτυμόνων την κάνει μια χαψιά . Γκλουπ…

 

Τα υλικά μας

 

Για την κρέμα

  • 6 αυγά
  • 1 λίτρο γάλα
  • 1 ποτήρι νερού ζάχαρη
  • 3 βανίλιες
  • Ξύσμα από ένα λεμόνι

 

Για την καραμέλα

  • 2 κούπες τσαγιού ζάχαρη
  • 3 κουταλιές της σούπας νερό

Πως το κάνουμε

 

Σε φαρδύ τηγάνι βάζουμε την ζάχαρη με το νερό σε χαμηλή φωτιά μέχρι να καραμελώσει η ζάχαρη και να πάρει ένα χρυσοκάστανο χρώμα. Αφού γίνει η καραμέλα την βάζουμε σε φόρμα του κέικ ή σε ατομικά φαρμάκια .Την αφήνουμε να κρυώσει λίγο .

Χτυπάμε στο μίξερ όλα τα υλικά της κρέμας για περίπου 7-8  λεπτά . Σουρώνουμε για να αφαιρέσουμε τα κομματάκια από το ξύσμα . Ρίχνουμε το μείγμα πάνω από την καραμέλα . Τοποθετούμε τη φόρμα μέσα σε μεγαλύτερο ταψί (μπεν μαρί) στο οποίο έχουμε βάλει 3 δάχτυλα καυτό νερό και την ψήνουμε για περίπου 1 ώρα στους 180 βαθμούς . Ελέγχουμε αν έχει γίνει , βυθίζοντας  στην κρέμα μια οδοντογλυφίδα . Όταν βγαίνει στεγνή είναι έτοιμη .

Αφού ψηθεί, την αφήνουμε σε θερμοκρασία περιβάλλοντος μέχρι να κρυώσει καλά. Μπορούμε να την ξεφορμάρουμε και να την σερβίρουμε (αν δεν έχουμε υπομονή) ή να την βάλουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες και μετά …πάνω της !

Bon appétit !

Στο ίδιο στυλ:

Καραμελωμένα αμύγδαλα (Άναμπελ Στάσου) Καραμελωμένα  αμύγδαλα κριτς απÏŒλαυση, αν είχε απÏŒ αυτά ο ΒÏŒγλης η Άναμπελ δεν θα έφευγε τρέχοντας, υλικÏŒ για ÏŒλα τα γλυκά που περιέχουν κρέμα για τραγανιστή απÏŒλαυση ^^     Υλικά 1 ½ κούπες αμύγδαλα ωμά με φλούδα . 1...

Tags

  • Ναύπλιο

Πλοήγηση άρθρων

Σαλάτα με αυγά (πασχαλινά)
Πλευρώτους Αυγολέμονο (Μανιτάρια με χαρακτήρα ξυνό)

Share your thoughts Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Υλικά

  • Άνηθος
  • Αλάτι
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Αυγά
  • Βανίλια
  • Βασιλικός
  • Βούτυρο
  • Γάλα
  • Γαρίφαλο
  • Γιαούρτι
  • Δυόσμος
  • Ελαιόλαδο
  • Ζάχαρη
  • Ζάχαρη άχνη
  • Θυμάρι
  • Κανέλα
  • Κεφαλοτύρι
  • Κολοκύθια
  • Κορίανδρος
  • Κοτόπουλο
  • Κρέμα γάλακτος
  • Κρεμμύδι
  • Κρεμμύδι Φρέσκο
  • Κύμινο
  • Μαϊντανός
  • Μαύρο Πιπέρι
  • Μελιτζάνες
  • Μοσχοκάρυδο
  • Μπέικον
  • Μπαλσάμικο
  • Μπαχάρι
  • Ντομάτες
  • Ξύδια
  • Παρμεζάνα
  • Πατάτες
  • Πιπέρι
  • Πιπέρι καγιέν
  • Πιπεριές
  • Ρίγανη
  • Σκόρδο
  • Τζίντζερ
  • Τσίλι
  • Φέτα
  • Χυμός Λεμονιού
  • κιμάς μοσχαρίσιος

Είναι και…

  • Light
  • Vegan
  • Αγίου Βαλεντίνου
  • Ανακύκλωση
  • Αυγά με φυσική βαφή
  • Βάφτιση
  • Γενέθλια
  • Για αρχάριους
  • Γιορτή
  • Γλυκά χωρίς ζάχαρη
  • Γρήγορες
  • Ελαφριές
  • Εορταστικές
  • Εύκολες
  • Καυτερά
  • Κουζίνες του κόσμου
  • Κοχλιοί
  • Κρασομεζές
  • Κόκκινα αυγά
  • Λίμπιντο
  • Μπουφές
  • Ναύπλιο
  • Νηστίσιμα
  • Νηστίσιμα Γλυκά
  • Οικονομικές
  • Ουζομεζές
  • Πάρτι
  • Πάσχα
  • Παιδικό πάρτυ
  • Παραδοσιακές
  • Πασχαλινά αυγά
  • Πασχαλινό τραπέζι
  • Παχαλινά αυγά με κρεμμύδι
  • Πλούσια σε ω3 λιπαρά
  • Πλούσιο σε σίδηρο
  • Πολύχρωμα
  • Πρωινό
  • Σαρακοστή
  • Τραπέζι
  • Χορτοφαγικές
  • Χορτοφαγική Μαγειρίτσα
  • Χριστούγεννα
  • καφές
  • τσάι
  • ψαροφαγία

Μέθοδος Μαγειρέματος

  • Ζεμάτισμα
  • Μαρινάδα
  • Μπέν μαρί
  • Στα κάρβουνα
  • Στην Κατσαρόλα
  • Στην γάστρα
  • Στην λαδόκολα
  • Στη σχάρα
  • Στο γκριλ
  • Στο μπρίκι
  • Στον Ατμό
  • Στον Φούρνο
  • Στο πήλινο
  • Στο τηγάνι
  • Τοστιέρα
  • Χωρίς Μαγείρεμα
  • Ψηστιέρα

Χώρες & Περιοχές

  • Άγιο Όρος
  • Ήπειρος
  • Αίγυπτος
  • Αγγλία
  • Αργεντινή
  • Ασία
  • Αυστρία
  • Αχαϊα
  • Βιετνάμ
  • Βολιβία
  • Βόρεια Αμερική
  • Γένοβα
  • Γαλλία
  • Γερμανία
  • Εκουαδόρ
  • Ελλάδα
  • Επτάνησα
  • Ευρώπη
  • Ζάκυνθος
  • Ζαγορά
  • Η.Π.Α.
  • Ηλεία
  • Ινδία
  • Ισραήλ
  • Ιταλία
  • Κέρκυρα
  • Κίνα
  • Κεφαλονιά
  • Κουρδιστάν
  • Κρήτη
  • Κυκλάδες
  • Λευκάδα
  • Μέση Ανατολή
  • Μαρόκο
  • Μεξικό
  • Μεσόγειος
  • Πήλιο
  • Πελοπόννησος
  • Περού
  • Πολωνία
  • Σούλι
  • Σπάρτη
  • Τουρκία
  • Τρίκαλα
  • Χιλή

Τελευταία Σχόλια

  • Τρία μόνο υλικά είναι αρκετά για εύκολα γρήγορα και πεντανόστιμα αμυγδαλωτά ή εργολάβοι στο Αμυγδαλωτά Σίφνου, μύρισε Αιγαίο
  • Παναγιώτης στο Αbsolute begginers: Μπριζόλες με πατάτες στον φούρνο.
  • Πατάτες τηγανιτές …στο φούρνο που ΔΕΝ παχαίνουν στο Πατάτες τηγανιτές …στο φούρνο. Bye bye θερμίδα
  • ΑννΑ στο Ζυμαρικά με πέστο φασκόμηλου, έπαθα έκρηξη γέυσης
  • Μιτσάκι στο Πουτίγκα από τσουρέκι, άλλαξε ο Μανωλιός και έφαγε το τσουρέκι του αλλιώς.
  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Copyright
  • Δήλωση Προστασίας προσωπικών δεδομένων
  • Elara by LyraThemes