Η συνταγή έρχεται από το Ναύπλιο ,από την κυρία Λία, που την έκανε στο πασχαλιάτικο τραπέζι και ίσα που πρόλαβε νε την απαθανατίσει και να μας την στείλει, πριν το μανιασμένο πλήθος των συνδαιτυμόνων την κάνει μια χαψιά . Γκλουπ…
Τα υλικά μας
Για την κρέμα
- 6 αυγά
- 1 λίτρο γάλα
- 1 ποτήρι νερού ζάχαρη
- 3 βανίλιες
- Ξύσμα από ένα λεμόνι
Για την καραμέλα
- 2 κούπες τσαγιού ζάχαρη
- 3 κουταλιές της σούπας νερό
Πως το κάνουμε
Σε φαρδύ τηγάνι βάζουμε την ζάχαρη με το νερό σε χαμηλή φωτιά μέχρι να καραμελώσει η ζάχαρη και να πάρει ένα χρυσοκάστανο χρώμα. Αφού γίνει η καραμέλα την βάζουμε σε φόρμα του κέικ ή σε ατομικά φαρμάκια .Την αφήνουμε να κρυώσει λίγο .
Χτυπάμε στο μίξερ όλα τα υλικά της κρέμας για περίπου 7-8 λεπτά . Σουρώνουμε για να αφαιρέσουμε τα κομματάκια από το ξύσμα . Ρίχνουμε το μείγμα πάνω από την καραμέλα . Τοποθετούμε τη φόρμα μέσα σε μεγαλύτερο ταψί (μπεν μαρί) στο οποίο έχουμε βάλει 3 δάχτυλα καυτό νερό και την ψήνουμε για περίπου 1 ώρα στους 180 βαθμούς . Ελέγχουμε αν έχει γίνει , βυθίζοντας στην κρέμα μια οδοντογλυφίδα . Όταν βγαίνει στεγνή είναι έτοιμη .
Αφού ψηθεί, την αφήνουμε σε θερμοκρασία περιβάλλοντος μέχρι να κρυώσει καλά. Μπορούμε να την ξεφορμάρουμε και να την σερβίρουμε (αν δεν έχουμε υπομονή) ή να την βάλουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες και μετά …πάνω της !
Bon appétit !