Για την γλιστρίδα τα έχουμε ξαναπεί, είναι ένα λαχανικό θαυματουργό, την χρησιμοποιούμε κυρίως στις σαλάτες αλλά εδώ θα την δούμε σε ένα πιάτο με λαβράκι ως μέρος μίας γευστικής σάλτσας.
Τα υλικά μας για ένα κανονικό ψάρι
- Ένα λαβράκι
- 1 κούπα φύλλα και βλαστάρια γλιστρίδας ψιλοκομμένα
- 1 ντομάτα μέτρια ώριμη τριμμένη
- 1 φρέσκο κρεμμυδάκι μεγάλο ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1 κουταλιά της σούπας ρίγανη ξερή
- 5-6 κουταλιές τις σούπας ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση
- Πλένουμε το ψάρι μας και το αφήνουμε να στραγγίξει.
- Το αλατοπιπερώνουμε και το βάζουμε σε ένα σκεύος (πυρέ ή μικρό ταψί) που έχουμε αλείψει με 2 κουταλιές λάδι.
- Ανακατεύουμε την ψιλοκομμένη γλιστρίδα, την τριμμένη ντομάτα, το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι και το ψιλοκομμένο σκόρδο σε ένα σκεύος (αν θέλουμε μπορούμε να τα χτυπήσουμε στο multi αν έχουμε), προσθέτουμε και 3 κουταλιές λάδι και αλατοπιπερώνουμε.
- Ρίχνουμε την σάλτσα πάνω από το ψάρι και φροντίζουμε να γεμίσουμε και την κοιλιά του ψαριού.
- Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά περίπου.
Πριν σερβίρουμε μπορούμε να ξεκοκαλίσουμε το ψάρι μας και να το σερβίρουμε με την σάλτσα του, αν είστε τεμπέληδες σαν και μένα το σερβίρετε ως έχει.