LoveFood

Μαγειρεύω και έχω θέματα

  • Συνταγές
    • Μαγειρική
    • Ζαχαροπλαστική
    • Τσάι
    • Προσθήκη συνταγής
  • Ανα Υλικό
    • Αλλαντικά
    • Ζυμαρικά
    • Θαλασσινά
    • Γαλακτοκομικά
    • Κρέας
    • Λαχανικά
    • Μπαχαρικά
    • Μυρωδικά
    • Πουλερικά
    • Σοκολάτα
    • Φρούτα
    • Ψάρια
  • Χρήσιμα
    • Μαγειρικό Γλωσσάρι
    • Δοσομετρητής
    • Θερμοκρασίες φούρνου
    • Τεχνικές
Κυρίως Πιάτα, Μαγειρική  /  18 Ιουνίου 2013

Λαβράκι ψητό με σάλτσα ντομάτας & γλυστρίδας, γλυστερό ψαράκι.

by Παναγιώτης
Λαβράκι με γλιστρίδα
“Μα εσύ γλιστράς σαν χέλι, Ζωγραφιά του Μποτιτσέλι” που λέει το (α)γνωστό παραδοσιακό άσμα…

 

Για την γλιστρίδα τα έχουμε ξαναπεί, είναι ένα λαχανικό θαυματουργό, την χρησιμοποιούμε κυρίως στις σαλάτες αλλά εδώ θα την δούμε σε ένα πιάτο με λαβράκι ως μέρος μίας γευστικής σάλτσας.

 

Τα υλικά μας για ένα κανονικό ψάρι

  • Ένα λαβράκι
  • 1 κούπα φύλλα και βλαστάρια γλιστρίδας ψιλοκομμένα
  • 1 ντομάτα μέτρια ώριμη τριμμένη
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι μεγάλο ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλιά της σούπας ρίγανη ξερή
  • 5-6 κουταλιές τις σούπας ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

 

Εκτέλεση

  1. Πλένουμε το ψάρι μας και το αφήνουμε να στραγγίξει.
  2. Το αλατοπιπερώνουμε και το βάζουμε σε ένα σκεύος (πυρέ ή μικρό ταψί) που έχουμε αλείψει με 2 κουταλιές λάδι.
  3. Ανακατεύουμε την ψιλοκομμένη γλιστρίδα, την τριμμένη ντομάτα, το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι και το ψιλοκομμένο σκόρδο σε ένα σκεύος (αν θέλουμε μπορούμε να τα χτυπήσουμε στο multi αν έχουμε), προσθέτουμε και 3 κουταλιές λάδι και αλατοπιπερώνουμε.
  4. Ρίχνουμε την σάλτσα πάνω από το ψάρι και φροντίζουμε να γεμίσουμε και την κοιλιά του ψαριού.
  5. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά περίπου.

Πριν σερβίρουμε μπορούμε να ξεκοκαλίσουμε το ψάρι μας και να το σερβίρουμε με την σάλτσα του, αν είστε τεμπέληδες σαν και μένα το σερβίρετε ως έχει.

Στο ίδιο στυλ:

Ψάρι με άρωμα Ασίας, πιάσαμε λαβράκι! Πάμε να δούμε ένα εύκολο τρόπο για να αλλάξουμε λίγο την γεύση των ψαριών μας με υλικά της ασιατικής κουζίνας που μπορούμε να βρούμε πολύ εύκολα. Η σόγια σως θα καραμελώσει την πέτσα του ψαριού και η φρεσκάδα του τζίντζερ...

Σπιτική σάλτσα ντομάτας, παγιδέψτε το άρωμα του καλοκαιριού. Ο σκοπός μας δεν είναι να κάνουμε οικονομία, είναι να ελέγχουμε απόλυτα τι τρώμε και να κρατήσουμε την γεύση και τις μυρωδιές του Ελληνικού καλοκαιριού σε ένα βαζάκι. Μπορούμε εύκολα και γρήγορα να έχουμε μία βάση για σάλτσα για μακαρόνια...

Μελιτζάνες φούρνου με σάλτσα ντομάτας & καπνιστό τυρί ......

Ρολά μελιτζάνας με μπλε τυρί & σάλτσα ντομάτας, τυρογιάμ. Πιάτο ελαφρώς μπελαλίδικο λόγω του τηγανίσματος της μελιτζάνας και της σάλτσας αλλά θα ανταμειφθείτε από την γεύση του. Το μπλε τυρί είναι παράγωγο αγελαδινού ή και αιγοπρόβειου γάλακτος σε συνδυασμό μυκητών του γένου Penicillium. Στην διατροφή μας υπολογίζεται ότι έχουν ...

Tags

  • Εύκολες
  • Νηστίσιμα
  • Σαρακοστή
  • ψαροφαγία

Πλοήγηση άρθρων

Σπιτική μαγιονέζα με ελαιόλαδο, κάνε την έξτρα παρθένα.
Τάρτα με ροδάκινα και βερίκοκα . Καλοκαίρι αγάπη μου

Share your thoughts Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Υλικά

  • Άνηθος
  • Αλάτι
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Αυγά
  • Βανίλια
  • Βασιλικός
  • Βούτυρο
  • Γάλα
  • Γαρίφαλο
  • Γιαούρτι
  • Δυόσμος
  • Ελαιόλαδο
  • Ζάχαρη
  • Ζάχαρη άχνη
  • Θυμάρι
  • Κανέλα
  • Κεφαλοτύρι
  • Κολοκύθια
  • Κορίανδρος
  • Κοτόπουλο
  • Κρέμα γάλακτος
  • Κρεμμύδι
  • Κρεμμύδι Φρέσκο
  • Κύμινο
  • Μαϊντανός
  • Μαύρο Πιπέρι
  • Μελιτζάνες
  • Μοσχοκάρυδο
  • Μπέικον
  • Μπαλσάμικο
  • Μπαχάρι
  • Ντομάτες
  • Ξύδια
  • Παρμεζάνα
  • Πατάτες
  • Πιπέρι
  • Πιπέρι καγιέν
  • Πιπεριές
  • Ρίγανη
  • Σκόρδο
  • Τζίντζερ
  • Τσίλι
  • Φέτα
  • Χυμός Λεμονιού
  • κιμάς μοσχαρίσιος

Είναι και…

  • Light
  • Vegan
  • Αγίου Βαλεντίνου
  • Ανακύκλωση
  • Αυγά με φυσική βαφή
  • Βάφτιση
  • Γενέθλια
  • Για αρχάριους
  • Γιορτή
  • Γλυκά χωρίς ζάχαρη
  • Γρήγορες
  • Ελαφριές
  • Εορταστικές
  • Εύκολες
  • Καυτερά
  • Κουζίνες του κόσμου
  • Κοχλιοί
  • Κρασομεζές
  • Κόκκινα αυγά
  • Λίμπιντο
  • Μπουφές
  • Ναύπλιο
  • Νηστίσιμα
  • Νηστίσιμα Γλυκά
  • Οικονομικές
  • Ουζομεζές
  • Πάρτι
  • Πάσχα
  • Παιδικό πάρτυ
  • Παραδοσιακές
  • Πασχαλινά αυγά
  • Πασχαλινό τραπέζι
  • Παχαλινά αυγά με κρεμμύδι
  • Πλούσια σε ω3 λιπαρά
  • Πλούσιο σε σίδηρο
  • Πολύχρωμα
  • Πρωινό
  • Σαρακοστή
  • Τραπέζι
  • Χορτοφαγικές
  • Χορτοφαγική Μαγειρίτσα
  • Χριστούγεννα
  • καφές
  • τσάι
  • ψαροφαγία

Μέθοδος Μαγειρέματος

  • Ζεμάτισμα
  • Μαρινάδα
  • Μπέν μαρί
  • Στα κάρβουνα
  • Στην Κατσαρόλα
  • Στην γάστρα
  • Στην λαδόκολα
  • Στη σχάρα
  • Στο γκριλ
  • Στο μπρίκι
  • Στον Ατμό
  • Στον Φούρνο
  • Στο πήλινο
  • Στο τηγάνι
  • Τοστιέρα
  • Χωρίς Μαγείρεμα
  • Ψηστιέρα

Χώρες & Περιοχές

  • Άγιο Όρος
  • Ήπειρος
  • Αίγυπτος
  • Αγγλία
  • Αργεντινή
  • Ασία
  • Αυστρία
  • Αχαϊα
  • Βιετνάμ
  • Βολιβία
  • Βόρεια Αμερική
  • Γένοβα
  • Γαλλία
  • Γερμανία
  • Εκουαδόρ
  • Ελλάδα
  • Επτάνησα
  • Ευρώπη
  • Ζάκυνθος
  • Ζαγορά
  • Η.Π.Α.
  • Ηλεία
  • Ινδία
  • Ισραήλ
  • Ιταλία
  • Κέρκυρα
  • Κίνα
  • Κεφαλονιά
  • Κουρδιστάν
  • Κρήτη
  • Κυκλάδες
  • Λευκάδα
  • Μέση Ανατολή
  • Μαρόκο
  • Μεξικό
  • Μεσόγειος
  • Πήλιο
  • Πελοπόννησος
  • Περού
  • Πολωνία
  • Σούλι
  • Σπάρτη
  • Τουρκία
  • Τρίκαλα
  • Χιλή

Τελευταία Σχόλια

  • Τρία μόνο υλικά είναι αρκετά για εύκολα γρήγορα και πεντανόστιμα αμυγδαλωτά ή εργολάβοι στο Αμυγδαλωτά Σίφνου, μύρισε Αιγαίο
  • Παναγιώτης στο Αbsolute begginers: Μπριζόλες με πατάτες στον φούρνο.
  • Πατάτες τηγανιτές …στο φούρνο που ΔΕΝ παχαίνουν στο Πατάτες τηγανιτές …στο φούρνο. Bye bye θερμίδα
  • ΑννΑ στο Ζυμαρικά με πέστο φασκόμηλου, έπαθα έκρηξη γέυσης
  • Μιτσάκι στο Πουτίγκα από τσουρέκι, άλλαξε ο Μανωλιός και έφαγε το τσουρέκι του αλλιώς.
  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Copyright
  • Δήλωση Προστασίας προσωπικών δεδομένων
  • Elara by LyraThemes