Αυτή είναι μία πολύ εύκολη και γευστική σάλτσα με υγιεινά υλικά, γιαούρτι, μέλι, ταχίνι, λεμόνι και μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε σε λαχανικά που έχετε κάνει στον ατμό, στην κατσαρόλα, στον φούρνο. Έχει χρόνο προετοιμασίας 2 λεπτά και μπορεί να αναδείξει τα λαχανικά σας, ειδικά τα νερόβραστα.
Τα υλικά μας
Για την σάλτσα γιαουρτιού (ντρέσινγκ) με ταχίνι
- 2 κουταλιές γιαούρτι στραγγιστό
- 1 κουταλιά της σούπας ταχίνι
- 1 1/2 κουταλιά της σούπας χυμό λεμόνι
- 1 κουταλιά του γλυκού μέλι
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για τα λαχανικά
Η σάλτσα αυτή πάει πολύ με κουνουπίδι ή μπρόκολο αλλά και με άλλα λαχανικά, εγώ αποφάσισα να την συνοδέψω με κουνουπίδι και ντοματίνια.
- 1 μικρό κουνουπίδι κομμένο σε μπουκετάκια
- 10 ντοματίνια ολόκληρα
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 4 φύλλα φρέσκου φασκόμηλου ή 1 κουταλάκι φρέσκια ρίγανη
- 2 σκελίδες σκόρδο
Εκτέλεση
Για την σάλτσα (ντρέσινγκ) γιαουρτιού
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά τα υλικά μας για να έχουμε ένα ομογενοποιημένο μείγμα, αν θέλουμε να την χρησιμοποιήσουμε αργότερα την βάζουμε στο ψυγείο σε αεροστεγές σκεύος, κρατάει για 1-2 μέρες.
Για τα λαχανικά
Βράζουμε το κουνουπίδι σε μια κατσαρόλα με λίγο αλάτι για 10 λεπτά, θέλουμε να είναι λίγο τραγανό όχι να λιώνει. Το σουρώνουμε και κρατάμε ένα ποτήρι από τον ζωμό του.
Σε ένα τηγάνι τσιγαρίζουμε σε χαμηλή θερμοκρασία το σκόρδο και τα μυρωδικά μας στο ελαιόλαδο για 2 λεπτά, προσθέτουμε τα ντοματίνια και συνεχίζουμε για 2-3 λεπτά περίπου. Σβήνουμε με το ζωμό από το κουνουπίδι και αλατοπιπερώνουμε. Λίγο πριν σωθούν τα υγρά προσθέτουμε το κουνουπίδι και ανακατεύουμε καλά.
Σερβίρουμε τα λαχανικά μας ζεστά με το ντρέσινγκ γιαουρτιού με ταχίνι, αν θέλουμε προσθέτουμε έξτρα μυρωδικά στα λαχανικά.