Υλικά
- 500 γρ λινγκουίνι
- 5 κολοκύθια μέτρια
- 200 γρ μανούρι
- 100 γρ. καρύδι τριμμένο
- 1/2 λεμόνι
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
- 1/2 φλιτζάνι λάδι
- αλάτι, πιπέρι
Πως το κάνουμε
- Κόβουμε τα κολοκύθια με τον αποφλοιωτή πατάτας σε πολύ λεπτές λωρίδες.
- Τα μαρινάρουμε για μισή με μια ώρα, σε ένα μπολ, με το λάδι , το λεμόνι , το σκόρδο και το αλατοπίπερο.
- Βράζουμε τα λινγκουίνι σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου
- Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε δύο κουταλιές από το λάδι της μαρινάδας . Στραγγίζουμε τα κολοκύθια από το υπόλοιπο λάδι και τα σοτάρουμε στο τηγάνι για 1 λεπτό.
- Αδειάζουμε το περιχόμενο του τηγανιού μέσα στα βρασμένα μακαρόνια και ανακατεύουμε. Θρυμματίζουμε με τα χέρια μας το μανούρι πάνω από τα μακαρόνια και πασπαλίζουμε με καρύδι . Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι .So easy !