
Τελευταίες μέρες στην Ελλάδα και ο φίλος μου ο Γιώργος με φιλοξένησε για κάνα 2 μέρες και αποφασίσαμε να μαγειρέψουμε. Το αποτέλεσμα μία ελαφριά μακαρονάδα με καπνιστή γεύση του σολομού και την τραγανή υφή του μπρόκολου. Η ανησυχία μου ήταν ο συνδυασμός ντομάτας με τζίντζερ αλλά ανησύχησα αδίκως γιατί τελικά όταν πετύχαινα τα μικρά κομματάκια του οι μικρές εκρήξεις έκαναν τα πάντα πιο ενδιαφέροντα…
Τα υλικά μας (για 2 μεγάλες μερίδες)
- 250 γρ μακαρόνια
- 250 γρ φιλέτο πέστροφας καπνιστό
- 150 γρ μπρόκολο
- 3 ντομάτες μέτριες σε καρέ
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1/3 πορτοκαλί πιπεριά
- Μισή κούπα άνηθο
- 1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο τζίντζερ
- 4 κουταλιές ελαιόλαδο
- Χυμό από 1/4 λεμονιού
- Αλάτι
- Πιπέρι
Προετοιμασία
- Ρίχνουμε ντομάτα με σκόρδο και πιπεριά στην κατσαρόλα και προσθέτουμε το λάδι, βράζουμε για 5 λεπτά και προσθέτουμε το τζίντζερ και αλατοπιπερώνουμε.
- Βράζουμε λίγο πριν να δέσει η σάλτσα ρίχνουμε το μπρόκολο, μετά από 5 λεπτά όταν ζεματιστεί το μπρόκολο ρίχνουμε τον άνηθο και την πέστροφα.
- Συγχρόνως βράζουμε τα μακαρόνια αλ τέντε (ο Γιώργος χρησιμοποιεί σπαγγέτι ιντεγκράλε).
- Όταν είναι όλα έτοιμα ρίχνουμε τα μακαρόνια μέσα στην σάλτσα και ανακατεύουμε καλά.
- Σερβίρουμε το σπαγγέτι ζεστό με συνοδεία 4-5 σταγόνων λεμονιού σε κάθε πιάτο.
Καθώς μαγειρεύαμε ακούγαμε prodigy και θυμηθήκαμε τα νιάτα μας ;)
Τι τέλειο πιάτο!!! γράψατε με τον πονηρό φίλο σου Γιώργο!!! ;):) Kαλημέρα!!!
Γεια σου olive! Ναι ο Γιωργακης εκανε καλη δουλειά ;) Να έχεις ενα υπέροχο Κυριακατικο απόγευμα :)
[…] Τελευταίες μέρες στην Ελλάδα και ο φίλος μου ο Γιώργος με φιλοξένησε για κάνα 2 μέρες και αποφασίσαμε να μαγειρέψουμε. Το αποτέλεσμα μία ελαφριά μακαρονάδα με καπνιστή γεύση του σολομού και την τραγανή υφή του μπρόκολου. Η ανησυχία μου ήταν ο συνδυασμός ντομάτας με τζίντζερ αλλά ανησύχησα αδίκως γιατί τελικά όταν πετύχαινα τα μικρά κομματάκια …Περισσότερα […]