LoveFood

Μαγειρεύω και έχω θέματα

  • Συνταγές
    • Μαγειρική
    • Ζαχαροπλαστική
    • Τσάι
    • Προσθήκη συνταγής
  • Ανα Υλικό
    • Αλλαντικά
    • Ζυμαρικά
    • Θαλασσινά
    • Γαλακτοκομικά
    • Κρέας
    • Λαχανικά
    • Μπαχαρικά
    • Μυρωδικά
    • Πουλερικά
    • Σοκολάτα
    • Φρούτα
    • Ψάρια
  • Χρήσιμα
    • Μαγειρικό Γλωσσάρι
    • Δοσομετρητής
    • Θερμοκρασίες φούρνου
    • Τεχνικές
Μαγειρική, Μακαρονάδες  /  6 Ιουλίου 2013

Μακαρονάδα με μανιτάρια σε κόκκινη σάλτσα, το απλό είναι & νόστιμο.

by Παναγιώτης
Μακαρονάδα με μανιτάρια
“Τι είναι αυτό;” ρώτησε η Μαρία, “Μανιτάρι μαγικό, σκάσε και τρώγε” απάντησε η Κατερίνα νευριασμένη με την ακάματα φοιτήτρια φίλη της που δεν μαγείρευε ποτέ…

Πάμε να δούμε μία απλή και γρήγορη μακαρονάδα με κλασσικά υλικά…

 

Τα υλικά μας (για 4 άτομα)

  • 1 πακέτο μακαρόνια σπαγγέτι
  • 2 ντομάτες ώριμες τριμμένες
  • 500 γρ μανιτάρια άσπρα (αγκάρικους)
  • 1 κρεμμύδι ξερό μεγάλο ψιλοκομμένο
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 2-3 κουταλιές φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο
  • 3-4 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά του γλυκού ζάχαρη
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Τριμμένο τυρί για το σερβίρισμα (κεφαλοτύρι, παρμεζάνα)

Εκτέλεση

  1. Ξεφλουδίζουμε ή καθαρίζουμε με ένα βρεγμένο χαρτί κουζίνας τα μανιτάρια, μην τα πλύνετε θα ρουφήξουν νερό και θα το βγάλουν στην σάλτσα μας. Τα κόβουμε στην μέση ή στα τέσσερα ανάλογα με το μέγεθος.
  2. Βάζουμε την κατσαρόλα με το νερό για τα μακαρόνια στο μάτι για να βράσει για μπορέσουμε να φτιάξουμε τα μακαρόνια.
  3. Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το λάδι και όταν κάψει ρίχνουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι και τσιγαρίζουμε για 4-5 λεπτά, ρίχνουμε τα μανιτάρια και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα για 2-3 λεπτά. Ρίχνουμε την ντομάτα, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε την ζάχαρη και χαμηλώνουμε την φωτιά για σιγοβράσει η σάλτσα μας.
  4. Το νερό στην κατσαρόλα θα πρέπει να βράζει οπότε ρίχνουμε τα μακαρόνια μας και τα μαγειρεύουμε αλ τέντε, τα  σουρώνουμε και τα επιστρέφουμε στην κατσαρόλα.
  5. Όταν η σάλτσα μας χυλώσει είναι έτοιμη, προσθέτουμε τον βασιλικό και την ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τα μακαρόνια, ανακατεύουμε καλά.
  6. Σερβίρουμε τα μακαρόνια μας με τριμμένο τυρί και φρέσκο βασιλικό.

Στο ίδιο στυλ:

Μακαρονάδα με καπνιστή πέστροφα και μπρόκολο, ο Γιώργος είναι πονηρός. Τελευταίες μέρες στην Ελλάδα και ο φίλος μου ο ΓιÏŽργος με φιλοξένησε για κάνα 2 μέρες και αποφασίσαμε να μαγειρέψουμε. Το αποτέλεσμα μία ελαφριά μακαρονάδα με καπνιστή γεύση του σολομού και την τραγανή υφή του μπρÏŒκολου. Η ανησυχία μου ήταν...

Μανιτάρια στιφάδο, ο λαγός το ΄σκάσε   Πάμε να δούμε μία vegan/χορτοφαγική ή νηστίσιμη εκδοχή ενÏŒς πιάτου παραδοσιακού  που συνήθως το κάνουμε με κουνέλι ή λαγÏŒ αλλά και με άλλα κρέατα. Είτε δεν έχετε ÏŒρεξη για κρέας ή δεν τρÏŽτε κρέας ή νηστεύετε το πιάτο αυτÏŒ...

Πουτανέσκα, μακαρονάδα… από τις εύκολες   To Spaghetti alla puttanesca  είναι ο ορισμÏŒς της γρήγορης μακαρονάδας, ο μύθος λέει ÏŒτι ήταν ένα φαγητÏŒ που επινοήθηκε απÏŒ τις Ιταλίδες πÏŒρνες γιατί δεν είχαν πολύ χρÏŒνο για να μαγειρέψουν λÏŒγω του φορτωμένου ωραρίου τους, αλλά η αλήθεια...

Αρνάκι κοκκινιστό μακαρονάδα της ξαδέλφης Ελένης. Υπέρ-πληθωρική μακαρονάδα με αρνάκι μαγείρεψε σήμερα η ξαδέρφη Ελένη η σύζυγος του συνονÏŒματου εξαδέλφου. Τα σπίτια μας στο χωριÏŒ είναι δίπλα-δίπλα και υπάρχει ένα συνεχές καθημερινÏŒ πάρε-δÏŽσε απÏŒ πιάτα που πηγαινοέρχονται για ανταλλαγή απÏŒψεων της οικογενείας μου με του ξαδέρφου...

Tags

  • Vegan
  • Γρήγορες
  • Εύκολες
  • Νηστίσιμα
  • Σαρακοστή
  • Χορτοφαγικές

Πλοήγηση άρθρων

Φακές με καραμελωμένα ντοματίνια . Και η φακή θέλει την τσαχπινιά της
Μοσχάρι κοκκινιστό με γιαούρτι . Μοσχαράκι μου λαμπρό

Share your thoughts Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Υλικά

  • Άνηθος
  • Αλάτι
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Αυγά
  • Βανίλια
  • Βασιλικός
  • Βούτυρο
  • Γάλα
  • Γαρίφαλο
  • Γιαούρτι
  • Δυόσμος
  • Ελαιόλαδο
  • Ζάχαρη
  • Ζάχαρη άχνη
  • Θυμάρι
  • Κανέλα
  • Κεφαλοτύρι
  • Κολοκύθια
  • Κορίανδρος
  • Κοτόπουλο
  • Κρέμα γάλακτος
  • Κρεμμύδι
  • Κρεμμύδι Φρέσκο
  • Κύμινο
  • Μαϊντανός
  • Μαύρο Πιπέρι
  • Μελιτζάνες
  • Μοσχοκάρυδο
  • Μπέικον
  • Μπαλσάμικο
  • Μπαχάρι
  • Ντομάτες
  • Ξύδια
  • Παρμεζάνα
  • Πατάτες
  • Πιπέρι
  • Πιπέρι καγιέν
  • Πιπεριές
  • Ρίγανη
  • Σκόρδο
  • Τζίντζερ
  • Τσίλι
  • Φέτα
  • Χυμός Λεμονιού
  • κιμάς μοσχαρίσιος

Είναι και…

  • Light
  • Vegan
  • Αγίου Βαλεντίνου
  • Ανακύκλωση
  • Αυγά με φυσική βαφή
  • Βάφτιση
  • Γενέθλια
  • Για αρχάριους
  • Γιορτή
  • Γλυκά χωρίς ζάχαρη
  • Γρήγορες
  • Ελαφριές
  • Εορταστικές
  • Εύκολες
  • Καυτερά
  • Κουζίνες του κόσμου
  • Κοχλιοί
  • Κρασομεζές
  • Κόκκινα αυγά
  • Λίμπιντο
  • Μπουφές
  • Ναύπλιο
  • Νηστίσιμα
  • Νηστίσιμα Γλυκά
  • Οικονομικές
  • Ουζομεζές
  • Πάρτι
  • Πάσχα
  • Παιδικό πάρτυ
  • Παραδοσιακές
  • Πασχαλινά αυγά
  • Πασχαλινό τραπέζι
  • Παχαλινά αυγά με κρεμμύδι
  • Πλούσια σε ω3 λιπαρά
  • Πλούσιο σε σίδηρο
  • Πολύχρωμα
  • Πρωινό
  • Σαρακοστή
  • Τραπέζι
  • Χορτοφαγικές
  • Χορτοφαγική Μαγειρίτσα
  • Χριστούγεννα
  • καφές
  • τσάι
  • ψαροφαγία

Μέθοδος Μαγειρέματος

  • Ζεμάτισμα
  • Μαρινάδα
  • Μπέν μαρί
  • Στα κάρβουνα
  • Στην Κατσαρόλα
  • Στην γάστρα
  • Στην λαδόκολα
  • Στη σχάρα
  • Στο γκριλ
  • Στο μπρίκι
  • Στον Ατμό
  • Στον Φούρνο
  • Στο πήλινο
  • Στο τηγάνι
  • Τοστιέρα
  • Χωρίς Μαγείρεμα
  • Ψηστιέρα

Χώρες & Περιοχές

  • Άγιο Όρος
  • Ήπειρος
  • Αίγυπτος
  • Αγγλία
  • Αργεντινή
  • Ασία
  • Αυστρία
  • Αχαϊα
  • Βιετνάμ
  • Βολιβία
  • Βόρεια Αμερική
  • Γένοβα
  • Γαλλία
  • Γερμανία
  • Εκουαδόρ
  • Ελλάδα
  • Επτάνησα
  • Ευρώπη
  • Ζάκυνθος
  • Ζαγορά
  • Η.Π.Α.
  • Ηλεία
  • Ινδία
  • Ισραήλ
  • Ιταλία
  • Κέρκυρα
  • Κίνα
  • Κεφαλονιά
  • Κουρδιστάν
  • Κρήτη
  • Κυκλάδες
  • Λευκάδα
  • Μέση Ανατολή
  • Μαρόκο
  • Μεξικό
  • Μεσόγειος
  • Πήλιο
  • Πελοπόννησος
  • Περού
  • Πολωνία
  • Σούλι
  • Σπάρτη
  • Τουρκία
  • Τρίκαλα
  • Χιλή

Τελευταία Σχόλια

  • Τρία μόνο υλικά είναι αρκετά για εύκολα γρήγορα και πεντανόστιμα αμυγδαλωτά ή εργολάβοι στο Αμυγδαλωτά Σίφνου, μύρισε Αιγαίο
  • Παναγιώτης στο Αbsolute begginers: Μπριζόλες με πατάτες στον φούρνο.
  • Πατάτες τηγανιτές …στο φούρνο που ΔΕΝ παχαίνουν στο Πατάτες τηγανιτές …στο φούρνο. Bye bye θερμίδα
  • ΑννΑ στο Ζυμαρικά με πέστο φασκόμηλου, έπαθα έκρηξη γέυσης
  • Μιτσάκι στο Πουτίγκα από τσουρέκι, άλλαξε ο Μανωλιός και έφαγε το τσουρέκι του αλλιώς.
  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Copyright
  • Δήλωση Προστασίας προσωπικών δεδομένων
  • Elara by LyraThemes