
Πάμε να δούμε μία απλή και γρήγορη μακαρονάδα με κλασσικά υλικά…
Τα υλικά μας (για 4 άτομα)
- 1 πακέτο μακαρόνια σπαγγέτι
- 2 ντομάτες ώριμες τριμμένες
- 500 γρ μανιτάρια άσπρα (αγκάρικους)
- 1 κρεμμύδι ξερό μεγάλο ψιλοκομμένο
- 2-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 2-3 κουταλιές φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο
- 3-4 κουταλιές ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά του γλυκού ζάχαρη
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Τριμμένο τυρί για το σερβίρισμα (κεφαλοτύρι, παρμεζάνα)
Εκτέλεση
- Ξεφλουδίζουμε ή καθαρίζουμε με ένα βρεγμένο χαρτί κουζίνας τα μανιτάρια, μην τα πλύνετε θα ρουφήξουν νερό και θα το βγάλουν στην σάλτσα μας. Τα κόβουμε στην μέση ή στα τέσσερα ανάλογα με το μέγεθος.
- Βάζουμε την κατσαρόλα με το νερό για τα μακαρόνια στο μάτι για να βράσει για μπορέσουμε να φτιάξουμε τα μακαρόνια.
- Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το λάδι και όταν κάψει ρίχνουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι και τσιγαρίζουμε για 4-5 λεπτά, ρίχνουμε τα μανιτάρια και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα για 2-3 λεπτά. Ρίχνουμε την ντομάτα, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε την ζάχαρη και χαμηλώνουμε την φωτιά για σιγοβράσει η σάλτσα μας.
- Το νερό στην κατσαρόλα θα πρέπει να βράζει οπότε ρίχνουμε τα μακαρόνια μας και τα μαγειρεύουμε αλ τέντε, τα σουρώνουμε και τα επιστρέφουμε στην κατσαρόλα.
- Όταν η σάλτσα μας χυλώσει είναι έτοιμη, προσθέτουμε τον βασιλικό και την ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τα μακαρόνια, ανακατεύουμε καλά.
- Σερβίρουμε τα μακαρόνια μας με τριμμένο τυρί και φρέσκο βασιλικό.