Μακαρονάκι με καλαμαράκια κονσέρβα λοιπόν ή μάλλον μακαροτσίνι όπως τα έλεγε η γιαγιά μου, αυτή είναι μία λύση για να ζωντανέψουν τα καλαμαράκια της κονσέρβας και να βγάλετε και περισσότερες μερίδες στους χαλεπούς καιρούς που ζούμε :/ Δεν χρειάζεται να σας πω ότι μπορείτε να κάνετε την συνταγή αυτή με φρέσκα ή κατεψυγμένα καλαμαράκια, απλά τσιγαρίστε με το κρεμμύδι και το σκόρδο στο πρώτο βήμα της συνταγής.
Τα υλικά μας
- 1 κονσέρβα καλαμαράκια
- 500 γρ μακαρονάκι κοφτό
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 2 ντομάτες φρέσκες κομμένες σε κύβους
- 1 κουταλιά πελτέ
- 2 δαφνόφυλλα
- Μισή κούπα μάραθο ψιλοκομμένο
- 10 Ελιές
- 1/2 κούπα ελαιόλαδο
- 4 κούπες νερό
- Αλάτι
- Πιπέρι
Προετοιμασία
Καθαρίζουμε τα καλαμαράκια και τα κρατάμε σε ένα πιάτο, δεν πετάμε το ζουμί τους γιατί θα το χρειαστούμε (σημαντικό). Σε μία κατσαρόλα, τσιγαρίζουμε ελαφρά το κρεμμύδι και το σκόρδο στο ελαιόλαδο. Όταν μαλακώσουν προσθέτουμε την ντομάτα, τον μάραθο, τις ελιές, τα δαφνόφυλλα, τον πελτέ και αλατοπιπερώνουμε. Σβήνουμε με τον χυμό της κονσέρβας και προσθέτουμε 4 κούπες νερό. Όταν βράζει ρίχνουμε το μακαρονάκι και τα καλαμαράκια. Βράζουμε για περίπου 10-15 λεπτά και αφήνουμε το φαγητό στην άκρη να ξεκουραστεί και να ρουφήξει το μακαρονάκι ότι υγρά έχουν απομείνει.
Σαζάμ έτοιμο ;)