LoveFood

Μαγειρεύω και έχω θέματα

  • Συνταγές
    • Μαγειρική
    • Ζαχαροπλαστική
    • Τσάι
    • Προσθήκη συνταγής
  • Ανα Υλικό
    • Αλλαντικά
    • Ζυμαρικά
    • Θαλασσινά
    • Γαλακτοκομικά
    • Κρέας
    • Λαχανικά
    • Μπαχαρικά
    • Μυρωδικά
    • Πουλερικά
    • Σοκολάτα
    • Φρούτα
    • Ψάρια
  • Χρήσιμα
    • Μαγειρικό Γλωσσάρι
    • Δοσομετρητής
    • Θερμοκρασίες φούρνου
    • Τεχνικές
Κυρίως Πιάτα  /  28 Απριλίου 2013

Μακαρονάκι με καλαμαράκια κον(σέρβα)

by Παναγιώτης

Καλαμαράκια κονσέρβας με μακαρονάκι κοφτό

Μακαρονάκι με καλαμαράκια κονσέρβα λοιπόν ή μάλλον μακαροτσίνι όπως τα έλεγε η γιαγιά μου, αυτή είναι μία λύση για να ζωντανέψουν τα καλαμαράκια της κονσέρβας και να βγάλετε και περισσότερες μερίδες στους χαλεπούς καιρούς που ζούμε :/ Δεν χρειάζεται να σας πω ότι μπορείτε να κάνετε την συνταγή αυτή με φρέσκα ή κατεψυγμένα καλαμαράκια, απλά τσιγαρίστε με το κρεμμύδι και το σκόρδο στο πρώτο βήμα της συνταγής.

 Τα υλικά μας

  • 1 κονσέρβα καλαμαράκια
  • 500 γρ μακαρονάκι κοφτό
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 ντομάτες φρέσκες κομμένες σε κύβους
  • 1 κουταλιά πελτέ
  • 2 δαφνόφυλλα
  • Μισή κούπα μάραθο ψιλοκομμένο
  • 10 Ελιές
  • 1/2 κούπα ελαιόλαδο
  • 4 κούπες νερό
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

 

Προετοιμασία

Καθαρίζουμε τα καλαμαράκια και τα κρατάμε σε ένα πιάτο, δεν πετάμε το ζουμί τους γιατί θα το χρειαστούμε (σημαντικό). Σε μία κατσαρόλα, τσιγαρίζουμε ελαφρά το κρεμμύδι και το σκόρδο στο ελαιόλαδο. Όταν μαλακώσουν προσθέτουμε την ντομάτα, τον μάραθο, τις ελιές, τα δαφνόφυλλα, τον πελτέ και αλατοπιπερώνουμε. Σβήνουμε με τον χυμό της κονσέρβας και προσθέτουμε 4 κούπες νερό. Όταν βράζει ρίχνουμε το μακαρονάκι και τα καλαμαράκια. Βράζουμε για περίπου 10-15 λεπτά και  αφήνουμε το φαγητό στην άκρη να ξεκουραστεί και να ρουφήξει το μακαρονάκι ότι υγρά έχουν απομείνει.

Σαζάμ έτοιμο ;)

 

 

Στο ίδιο στυλ:

Γεμιστά (και με ανθούς) ......

Κουσκουσές (κους κους) στην κατσαρόλα Κουσκουσές = ΖυμαρικÏŒ σε στρογγυλές μπαλίτσες. Τα Ελληνικά ζυμαρικά είναι πολλά, ποικιλÏŒμορφα και πολύ νÏŒστιμα, ο κουσκουσές είναι ένα ζυμαρικÏŒ που φτιάχνουν στην Ηλεία (βέρσιον του κους κους). Φτιάχνεται με αυγά, πρÏŒβειο γάλα και αλεύρι, μαγειρεύεται ÏŒπως το κριθαράκι στην...

Σολομός με μυρωδικά πανε(ύκολος) ......

Tags

  • Εύκολες
  • Νηστίσιμα
  • Σαρακοστή

Πλοήγηση άρθρων

Εύκολη τυρόπιτα χωρίς φύλλο (τεμπελοτυρόπιτα)
Φάγαμε πακέτο …φιλέτα ψαριού στη λαδόκολλα

Share your thoughts Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Υλικά

  • Άνηθος
  • Αλάτι
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Αυγά
  • Βανίλια
  • Βασιλικός
  • Βούτυρο
  • Γάλα
  • Γαρίφαλο
  • Γιαούρτι
  • Δυόσμος
  • Ελαιόλαδο
  • Ζάχαρη
  • Ζάχαρη άχνη
  • Θυμάρι
  • Κανέλα
  • Κεφαλοτύρι
  • Κολοκύθια
  • Κορίανδρος
  • Κοτόπουλο
  • Κρέμα γάλακτος
  • Κρεμμύδι
  • Κρεμμύδι Φρέσκο
  • Κύμινο
  • Μαϊντανός
  • Μαύρο Πιπέρι
  • Μελιτζάνες
  • Μοσχοκάρυδο
  • Μπέικον
  • Μπαλσάμικο
  • Μπαχάρι
  • Ντομάτες
  • Ξύδια
  • Παρμεζάνα
  • Πατάτες
  • Πιπέρι
  • Πιπέρι καγιέν
  • Πιπεριές
  • Ρίγανη
  • Σκόρδο
  • Τζίντζερ
  • Τσίλι
  • Φέτα
  • Χυμός Λεμονιού
  • κιμάς μοσχαρίσιος

Είναι και…

  • Light
  • Vegan
  • Αγίου Βαλεντίνου
  • Ανακύκλωση
  • Αυγά με φυσική βαφή
  • Βάφτιση
  • Γενέθλια
  • Για αρχάριους
  • Γιορτή
  • Γλυκά χωρίς ζάχαρη
  • Γρήγορες
  • Ελαφριές
  • Εορταστικές
  • Εύκολες
  • Καυτερά
  • Κουζίνες του κόσμου
  • Κοχλιοί
  • Κρασομεζές
  • Κόκκινα αυγά
  • Λίμπιντο
  • Μπουφές
  • Ναύπλιο
  • Νηστίσιμα
  • Νηστίσιμα Γλυκά
  • Οικονομικές
  • Ουζομεζές
  • Πάρτι
  • Πάσχα
  • Παιδικό πάρτυ
  • Παραδοσιακές
  • Πασχαλινά αυγά
  • Πασχαλινό τραπέζι
  • Παχαλινά αυγά με κρεμμύδι
  • Πλούσια σε ω3 λιπαρά
  • Πλούσιο σε σίδηρο
  • Πολύχρωμα
  • Πρωινό
  • Σαρακοστή
  • Τραπέζι
  • Χορτοφαγικές
  • Χορτοφαγική Μαγειρίτσα
  • Χριστούγεννα
  • καφές
  • τσάι
  • ψαροφαγία

Μέθοδος Μαγειρέματος

  • Ζεμάτισμα
  • Μαρινάδα
  • Μπέν μαρί
  • Στα κάρβουνα
  • Στην Κατσαρόλα
  • Στην γάστρα
  • Στην λαδόκολα
  • Στη σχάρα
  • Στο γκριλ
  • Στο μπρίκι
  • Στον Ατμό
  • Στον Φούρνο
  • Στο πήλινο
  • Στο τηγάνι
  • Τοστιέρα
  • Χωρίς Μαγείρεμα
  • Ψηστιέρα

Χώρες & Περιοχές

  • Άγιο Όρος
  • Ήπειρος
  • Αίγυπτος
  • Αγγλία
  • Αργεντινή
  • Ασία
  • Αυστρία
  • Αχαϊα
  • Βιετνάμ
  • Βολιβία
  • Βόρεια Αμερική
  • Γένοβα
  • Γαλλία
  • Γερμανία
  • Εκουαδόρ
  • Ελλάδα
  • Επτάνησα
  • Ευρώπη
  • Ζάκυνθος
  • Ζαγορά
  • Η.Π.Α.
  • Ηλεία
  • Ινδία
  • Ισραήλ
  • Ιταλία
  • Κέρκυρα
  • Κίνα
  • Κεφαλονιά
  • Κουρδιστάν
  • Κρήτη
  • Κυκλάδες
  • Λευκάδα
  • Μέση Ανατολή
  • Μαρόκο
  • Μεξικό
  • Μεσόγειος
  • Πήλιο
  • Πελοπόννησος
  • Περού
  • Πολωνία
  • Σούλι
  • Σπάρτη
  • Τουρκία
  • Τρίκαλα
  • Χιλή

Τελευταία Σχόλια

  • Τρία μόνο υλικά είναι αρκετά για εύκολα γρήγορα και πεντανόστιμα αμυγδαλωτά ή εργολάβοι στο Αμυγδαλωτά Σίφνου, μύρισε Αιγαίο
  • Παναγιώτης στο Αbsolute begginers: Μπριζόλες με πατάτες στον φούρνο.
  • Πατάτες τηγανιτές …στο φούρνο που ΔΕΝ παχαίνουν στο Πατάτες τηγανιτές …στο φούρνο. Bye bye θερμίδα
  • ΑννΑ στο Ζυμαρικά με πέστο φασκόμηλου, έπαθα έκρηξη γέυσης
  • Μιτσάκι στο Πουτίγκα από τσουρέκι, άλλαξε ο Μανωλιός και έφαγε το τσουρέκι του αλλιώς.
  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Copyright
  • Δήλωση Προστασίας προσωπικών δεδομένων
  • Elara by LyraThemes