LoveFood

Μαγειρεύω και έχω θέματα

  • Συνταγές
    • Μαγειρική
    • Ζαχαροπλαστική
    • Τσάι
    • Προσθήκη συνταγής
  • Ανα Υλικό
    • Αλλαντικά
    • Ζυμαρικά
    • Θαλασσινά
    • Γαλακτοκομικά
    • Κρέας
    • Λαχανικά
    • Μπαχαρικά
    • Μυρωδικά
    • Πουλερικά
    • Σοκολάτα
    • Φρούτα
    • Ψάρια
  • Χρήσιμα
    • Μαγειρικό Γλωσσάρι
    • Δοσομετρητής
    • Θερμοκρασίες φούρνου
    • Τεχνικές
Μαγειρική, Μακαρονάδες, Πίτες  /  2 Ιουλίου 2013

Μακαρονόπιτα με φύλλο. Η πίτα του μακαρονά

by Μαριλού
μακαρονόπιτα
Ο Μάκης ο Σαλονικιός , την μπουγάτσα του την τρώει πάντα με μακαρόνι χοντρό για να φτουρίσει

Την μακαρονόπιτα αυτή την τρώγαμε παιδιόθεν , όχι στο σπίτι μου αλλά στης κολλητής μου της Κατερίνας . Την έφτιαχνε η μαμά της ( ή ο μπαμπάς της …) . Την μυριζόμουν από το διάδρομο και έσπευδα να πάρω το κομμάτι μου . Δόξα και τιμή  στο Σιδηροπουλέικο !

Υλικά για ένα ταψί 30 Χ 38 

  • 8 φύλλα χωριάτικα
  • 500 γρ. μακαρόνια νο 3 
  • 500 γρ. φέτα θρυμματισμένη
  • 100 γρ. γραβιέρα τριμμένη
  • 4 αυγά
  • 1/2 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 κούπα γάλα
  • 100 γρ βούτυρο λιωμένο για τα φύλλα
  • 2 κουταλιές λάδι
  • αλάτι, πιπέρι

Πως το κάνουμε 

  1. Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό ,αλ ντέντε , να κρατάνε λίγο. Τα στραγγίζουμε κρατώντας 3-4 κουταλιές από το νερό που έβρασαν .
  2. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ , τα αυγά , το λάδι , το γιαούρτι , το γάλα και τα τυριά. Βάζουμε ελάχιστο αλάτι και πιπέρι .
  3.  Λαδώνουμε το ταψί . Απλώνουμε το πρώτο φύλλο και το αλείφουμε με λίγο λιωμένο βούτυρο. Βάζουμε το δεύτερο σταυρωτά . Ξαναβουτυρώνουμε. Επαναλαμβάνουμε και για τα άλλα δυο φύλλα. ( Βάζουμε τέσσερα κάτω και τέσσερα πάνω στην πίτα) 
  4. Απλώνουμε τα μακαρόνια πάνω στα φύλλα . Προσθέτουμε πάνω στα μακαρόνια το μείγμα των αυγών μαζί με  το νερό που φυλάξαμε , να πάει παντού.
  5. Σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα 4 φύλλα , βουτυρώνοντας τα . Διπλώνουμε τις άκρες των φύλλων προς τα πάνω . Χαράσουμε σε κομμάτια με ένα μαχαίρι την επιφάνεια. Απλώνουμε λίγο λάδι και νερό στο επάνω φύλλο .
  6. Ψήνουμε στους 180 . Μίση ώρα με σκεπασμένο το ταψί και για άλλη μισή ξεσκέπαστο , μέχρι να ροδοκοκκινίσει το φύλλο .

 

Στο ίδιο στυλ:

Σπανακόπιτα με χωριάτικο φύλλο . Η πίτα του Ποπάϋ Υλικά Για το φύλλο 1 κιλÏŒ αλεύρι 1 κουταλάκι αλάτι 1/2 φλιτζάνι λάδι 1 σφηνάκι ρακί ( αν δεν έχετε βάλτε το χυμÏŒ απÏŒ ολÏŒκληρο το λεμÏŒνι) 1 κουταλιά  ξύδι ΧυμÏŒ απÏŒ 1/2 λεμÏŒνι 1 αυγÏŒ νερÏŒ ÏŒσο σηκÏŽσει (...

Σπιτική αραβική πίτα χωρίς μαγιά, κάντο σαν άραβας. Η πίτα είναι ο σύντροφος της βουτιάς και της κάθε λογής σαλτσούλας ή ντιπ ÏŒπως είναι το τζατζίκι, χούμους, το γουακαμÏŒλε κτλ κτλ. Σε αυτή την συνταγή θα μάθουμε να την κάνουμε μÏŒνοι μας υγιεινά και χωρίς μαγιά. Το σχήμα...

Τυρόπιτα με κρέμα μπεσαμέλ. Μπέσαμε-λ μούτσο Υλικά          500 γρ φύλλο κουρού ή σφολιάτα* 300 γρ φέτα  200 γρ μανούρι 100 γρ γραβιέρα 3 αυγά 2 κουταλιές της σούπας λάδι 2 κουταλίες βούτυρο 4 κουταλιές της σούπας αλεύρι 3 κούπες γάλα φρεσκοτριμμένο πιπέρι...

Εύκολο λαχματζούν με αραβική πίτα . Σαλάμ Αλέκουμ     Το λαχματζούν είναι η “πίτσα της ανατολής” . Για τη βάση μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ÏŒτι σας κάνει κέφι πχ ζύμη για πίτσα ή πίτα για σουβλάκι (το ζυμάρι μπορείτε , bien sure ,να το φτιάξετε και μÏŒνοι σας  …λέμε...

Tags

  • Παραδοσιακές
  • Τραπέζι
  • Χορτοφαγικές

Πλοήγηση άρθρων

Ψάρι στην λαδόκολλα με καλοκαιρινά λαχανικά, μύρισε Μεσόγειος.
Γαρίδες σκορδάτες και πιπεράτες, εύκολο σαγανάκι μανάκι.

2 comments

  • Μακαρονόπιτα με φύλλο. Η πίτα του μακαρονά - Xalara.eu
    19 Μαΐου 2018

    […] Μπες για περισσότερες νόστιμες συνταγές στο   https://lovefood.gr […]

    Reply
  • Η πανάλαφρη πίτα του μακαρονά - Χρυσές Συνταγές
    22 Απριλίου 2019

    […] Δείτε περισσότερες νόστιμες συνταγές στο : lovefood […]

    Reply

Share your thoughts Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Υλικά

  • Άνηθος
  • Αλάτι
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Αυγά
  • Βανίλια
  • Βασιλικός
  • Βούτυρο
  • Γάλα
  • Γαρίφαλο
  • Γιαούρτι
  • Δυόσμος
  • Ελαιόλαδο
  • Ζάχαρη
  • Ζάχαρη άχνη
  • Θυμάρι
  • Κανέλα
  • Κεφαλοτύρι
  • Κολοκύθια
  • Κορίανδρος
  • Κοτόπουλο
  • Κρέμα γάλακτος
  • Κρεμμύδι
  • Κρεμμύδι Φρέσκο
  • Κύμινο
  • Μαϊντανός
  • Μαύρο Πιπέρι
  • Μελιτζάνες
  • Μοσχοκάρυδο
  • Μπέικον
  • Μπαλσάμικο
  • Μπαχάρι
  • Ντομάτες
  • Ξύδια
  • Παρμεζάνα
  • Πατάτες
  • Πιπέρι
  • Πιπέρι καγιέν
  • Πιπεριές
  • Ρίγανη
  • Σκόρδο
  • Τζίντζερ
  • Τσίλι
  • Φέτα
  • Χυμός Λεμονιού
  • κιμάς μοσχαρίσιος

Είναι και…

  • Light
  • Vegan
  • Αγίου Βαλεντίνου
  • Ανακύκλωση
  • Αυγά με φυσική βαφή
  • Βάφτιση
  • Γενέθλια
  • Για αρχάριους
  • Γιορτή
  • Γλυκά χωρίς ζάχαρη
  • Γρήγορες
  • Ελαφριές
  • Εορταστικές
  • Εύκολες
  • Καυτερά
  • Κουζίνες του κόσμου
  • Κοχλιοί
  • Κρασομεζές
  • Κόκκινα αυγά
  • Λίμπιντο
  • Μπουφές
  • Ναύπλιο
  • Νηστίσιμα
  • Νηστίσιμα Γλυκά
  • Οικονομικές
  • Ουζομεζές
  • Πάρτι
  • Πάσχα
  • Παιδικό πάρτυ
  • Παραδοσιακές
  • Πασχαλινά αυγά
  • Πασχαλινό τραπέζι
  • Παχαλινά αυγά με κρεμμύδι
  • Πλούσια σε ω3 λιπαρά
  • Πλούσιο σε σίδηρο
  • Πολύχρωμα
  • Πρωινό
  • Σαρακοστή
  • Τραπέζι
  • Χορτοφαγικές
  • Χορτοφαγική Μαγειρίτσα
  • Χριστούγεννα
  • καφές
  • τσάι
  • ψαροφαγία

Μέθοδος Μαγειρέματος

  • Ζεμάτισμα
  • Μαρινάδα
  • Μπέν μαρί
  • Στα κάρβουνα
  • Στην Κατσαρόλα
  • Στην γάστρα
  • Στην λαδόκολα
  • Στη σχάρα
  • Στο γκριλ
  • Στο μπρίκι
  • Στον Ατμό
  • Στον Φούρνο
  • Στο πήλινο
  • Στο τηγάνι
  • Τοστιέρα
  • Χωρίς Μαγείρεμα
  • Ψηστιέρα

Χώρες & Περιοχές

  • Άγιο Όρος
  • Ήπειρος
  • Αίγυπτος
  • Αγγλία
  • Αργεντινή
  • Ασία
  • Αυστρία
  • Αχαϊα
  • Βιετνάμ
  • Βολιβία
  • Βόρεια Αμερική
  • Γένοβα
  • Γαλλία
  • Γερμανία
  • Εκουαδόρ
  • Ελλάδα
  • Επτάνησα
  • Ευρώπη
  • Ζάκυνθος
  • Ζαγορά
  • Η.Π.Α.
  • Ηλεία
  • Ινδία
  • Ισραήλ
  • Ιταλία
  • Κέρκυρα
  • Κίνα
  • Κεφαλονιά
  • Κουρδιστάν
  • Κρήτη
  • Κυκλάδες
  • Λευκάδα
  • Μέση Ανατολή
  • Μαρόκο
  • Μεξικό
  • Μεσόγειος
  • Πήλιο
  • Πελοπόννησος
  • Περού
  • Πολωνία
  • Σούλι
  • Σπάρτη
  • Τουρκία
  • Τρίκαλα
  • Χιλή

Τελευταία Σχόλια

  • Τρία μόνο υλικά είναι αρκετά για εύκολα γρήγορα και πεντανόστιμα αμυγδαλωτά ή εργολάβοι στο Αμυγδαλωτά Σίφνου, μύρισε Αιγαίο
  • Παναγιώτης στο Αbsolute begginers: Μπριζόλες με πατάτες στον φούρνο.
  • Πατάτες τηγανιτές …στο φούρνο που ΔΕΝ παχαίνουν στο Πατάτες τηγανιτές …στο φούρνο. Bye bye θερμίδα
  • ΑννΑ στο Ζυμαρικά με πέστο φασκόμηλου, έπαθα έκρηξη γέυσης
  • Μιτσάκι στο Πουτίγκα από τσουρέκι, άλλαξε ο Μανωλιός και έφαγε το τσουρέκι του αλλιώς.
  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Copyright
  • Δήλωση Προστασίας προσωπικών δεδομένων
  • Elara by LyraThemes