LoveFood

Μαγειρεύω και έχω θέματα

  • Συνταγές
    • Μαγειρική
    • Ζαχαροπλαστική
    • Τσάι
    • Προσθήκη συνταγής
  • Ανα Υλικό
    • Αλλαντικά
    • Ζυμαρικά
    • Θαλασσινά
    • Γαλακτοκομικά
    • Κρέας
    • Λαχανικά
    • Μπαχαρικά
    • Μυρωδικά
    • Πουλερικά
    • Σοκολάτα
    • Φρούτα
    • Ψάρια
  • Χρήσιμα
    • Μαγειρικό Γλωσσάρι
    • Δοσομετρητής
    • Θερμοκρασίες φούρνου
    • Τεχνικές
Κυρίως Πιάτα, Μαγειρική, Μακαρονάδες  /  25 Ιουλίου 2013

Μακαρόνια με κιμά. Τύφλα να χει η Μπολονέζ

by Μαριλού
μακαρόνια με κιμά
My favorite mountain in Greece is this …είπε ο Πίτερ και έριξε μισό κιλό μυζήθρα στο βουνό από τα μακαρόνια του

Δεν έχω συναντήσει μέχρι τώρα άνθρωπο στη ζωή μου που να μην τρώει τα μακαρόνια με κιμά. Οι συνταγές ποικίλουν ως προς τα μπαχαρικά κυρίως , και η παράδοση πάει από μάνα σε κόρη και από πατέρα σε γιο. Το ξέρω ότι ο περισσότερος κόσμος τα τρώει με τυρί τριμμένο από πάνω, αλλά εμένα να με συμπαθάτε, μου αρέσουν σκέτα . Εσείς βάλτε όση μυζήθρα , κεφαλοτύρι ή παρμεζάνα θέλετε , δώστε του να καταλάβει…

Υλικά 

  • 600 γρ  κιμά ( 400 μοσχαρίσιο και 200 χοιρινό)
  • 500 γρ μακαρόνια της αρεσκείας σας
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 3 ώριμες ντομάτες ξεφλουδισμένες και τριμμένες ή 1 κούπα συμπυκνωμένο χυμό
  • 1 κουταλάκι γλυκού πελτέ
  • 1/3 της κούπας λάδι
  • 1 ξύλο κανέλας
  • 4-5 κόκκους μπαχάρι
  • αλάτι, πιπέρι

Πως το κάνουμε 

  1.  Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι. Σοτάρουμε τον κιμά μέχρι να αλλάξει χρώμα.
  2. Τον μαγειρεύουμε 10 λεπτά μέχρι να πιει τα υγρά του. Προσθέτουμε τον πελτέ, τα μπαχαρικά , το σκόρδο και το κρεμμύδι και τα σοτάρουμε για 3-4  λεπτά ανακατεύοντας.
  3. Αλατοπιπερώνουμε , προσθέτουμε την ντομάτα και 1 κούπα νερό και αφήνουμε τον κιμά να βράσει σε μέτρια φωτιά για 40 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
  4. Βράζουμε τα μακαρόνια σε μπόλικο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου και και τα στραγγίζουμε καλά. Προσθέτουμε μια κουταλιά φρέσκο λάδι  και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε τον κιμά πάνω στα μακαρόνια και για το τυρί όπως είπαμε …δώστε του να καταλάβει

Στο ίδιο στυλ:

Κανελόνια με κιμά . Το κανελώνεις το κανελόνι ; Ο all time classic συνδυασμÏŒς ζυμαρικού με κιμά αρέσει σε μικρά και μεγάλα παιδιά απÏŒ 3 μέχρι 103 ετÏŽν. Το σχήμα του ζυμαρικού μÏŒνο αλλάζει. Τα κανελÏŒνια ,ÏŒπως λένε και οι οδηγίες του πακέτου ,συνήθως δεν τα βράζουμε πριν τα...

Γεμιστά με κιμά, meat lovers rejoice! Τα γεμιστά είναι το απÏŒλυτο καλοκαιρινÏŒ φαγητÏŒ στην Ελλάδα, μερικοί τα προτιμούν στην παραδοσιακή τους εκδοχή (μέσα σε αυτούς και εγÏŽ), σε μερικούς αρέσουν με κιμά (ÏŒπως η μάνα μου). Πάμε να δούμε την συνταγή της μάνας μου για τα...

Μακαρόνια με πέστο ψητής πιπεριάς (Πέστο μου ξανά εύκολα και απλά) Το πέστο είναι μια καταπληκτική ιδέα που μας έρχεται απÏŒ την γείτονα χÏŽρα της Ιταλίας. Η συνταγή είναι απλή και περιέχει στην βασική της εκδοχή βασιλικÏŒ, κουκουνάρια, ελαιÏŒλαδο, παρμεζάνα, αλλά δεν θα μας σταματήσει τίποτα να το φτιάξουμε ÏŒπως και...

Μουσακάς. The famous greek mousaka Την προέλευση του Μουσακά διεκδικούν πολλές χÏŽρες της Μέσης Ανατολής , χωρίς να υπάρχει σαφής τεκμηρίωση στη βιβλιογραφία . Άλλοι υποστηρίζουν ÏŒτι προέρχεται απÏŒ το απÏŒ το αραβικÏŒ “musaqqa‘a” , άλλοι απÏŒ το παλαιστινιακÏŒ musakhkhan, άλλοι πάλι απÏŒ το περσικÏŒ maguma. Για την...

Tags

  • Παραδοσιακές
  • Τραπέζι

Πλοήγηση άρθρων

Παπουτσάκια άσπρα & light, ανάλαφρο πατούμενο.
Σαλάτα με λουβιά & σαρδέλες παστές, φασολάκια & ψαράκια.

2 comments

  • Σάκης
    31 Αυγούστου 2013

    ίδια η εκτέλεση της μπολωνεζ απλά προσθετω καρότο μαζί με το κρεμμύδι στον ψιλό ρεντέ

    Reply
    • Μαριλού
      31 Αυγούστου 2013

      Και γω βάζω καμιά φορά . Του πάει , έχεις δίκιο . Θα το δεις και σε άλλη συνταγή μου με κιμά

      Reply

Share your thoughts Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Υλικά

  • Άνηθος
  • Αλάτι
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Αυγά
  • Βανίλια
  • Βασιλικός
  • Βούτυρο
  • Γάλα
  • Γαρίφαλο
  • Γιαούρτι
  • Δυόσμος
  • Ελαιόλαδο
  • Ζάχαρη
  • Ζάχαρη άχνη
  • Θυμάρι
  • Κανέλα
  • Κεφαλοτύρι
  • Κολοκύθια
  • Κορίανδρος
  • Κοτόπουλο
  • Κρέμα γάλακτος
  • Κρεμμύδι
  • Κρεμμύδι Φρέσκο
  • Κύμινο
  • Μαϊντανός
  • Μαύρο Πιπέρι
  • Μελιτζάνες
  • Μοσχοκάρυδο
  • Μπέικον
  • Μπαλσάμικο
  • Μπαχάρι
  • Ντομάτες
  • Ξύδια
  • Παρμεζάνα
  • Πατάτες
  • Πιπέρι
  • Πιπέρι καγιέν
  • Πιπεριές
  • Ρίγανη
  • Σκόρδο
  • Τζίντζερ
  • Τσίλι
  • Φέτα
  • Χυμός Λεμονιού
  • κιμάς μοσχαρίσιος

Είναι και…

  • Light
  • Vegan
  • Αγίου Βαλεντίνου
  • Ανακύκλωση
  • Αυγά με φυσική βαφή
  • Βάφτιση
  • Γενέθλια
  • Για αρχάριους
  • Γιορτή
  • Γλυκά χωρίς ζάχαρη
  • Γρήγορες
  • Ελαφριές
  • Εορταστικές
  • Εύκολες
  • Καυτερά
  • Κουζίνες του κόσμου
  • Κοχλιοί
  • Κρασομεζές
  • Κόκκινα αυγά
  • Λίμπιντο
  • Μπουφές
  • Ναύπλιο
  • Νηστίσιμα
  • Νηστίσιμα Γλυκά
  • Οικονομικές
  • Ουζομεζές
  • Πάρτι
  • Πάσχα
  • Παιδικό πάρτυ
  • Παραδοσιακές
  • Πασχαλινά αυγά
  • Πασχαλινό τραπέζι
  • Παχαλινά αυγά με κρεμμύδι
  • Πλούσια σε ω3 λιπαρά
  • Πλούσιο σε σίδηρο
  • Πολύχρωμα
  • Πρωινό
  • Σαρακοστή
  • Τραπέζι
  • Χορτοφαγικές
  • Χορτοφαγική Μαγειρίτσα
  • Χριστούγεννα
  • καφές
  • τσάι
  • ψαροφαγία

Μέθοδος Μαγειρέματος

  • Ζεμάτισμα
  • Μαρινάδα
  • Μπέν μαρί
  • Στα κάρβουνα
  • Στην Κατσαρόλα
  • Στην γάστρα
  • Στην λαδόκολα
  • Στη σχάρα
  • Στο γκριλ
  • Στο μπρίκι
  • Στον Ατμό
  • Στον Φούρνο
  • Στο πήλινο
  • Στο τηγάνι
  • Τοστιέρα
  • Χωρίς Μαγείρεμα
  • Ψηστιέρα

Χώρες & Περιοχές

  • Άγιο Όρος
  • Ήπειρος
  • Αίγυπτος
  • Αγγλία
  • Αργεντινή
  • Ασία
  • Αυστρία
  • Αχαϊα
  • Βιετνάμ
  • Βολιβία
  • Βόρεια Αμερική
  • Γένοβα
  • Γαλλία
  • Γερμανία
  • Εκουαδόρ
  • Ελλάδα
  • Επτάνησα
  • Ευρώπη
  • Ζάκυνθος
  • Ζαγορά
  • Η.Π.Α.
  • Ηλεία
  • Ινδία
  • Ισραήλ
  • Ιταλία
  • Κέρκυρα
  • Κίνα
  • Κεφαλονιά
  • Κουρδιστάν
  • Κρήτη
  • Κυκλάδες
  • Λευκάδα
  • Μέση Ανατολή
  • Μαρόκο
  • Μεξικό
  • Μεσόγειος
  • Πήλιο
  • Πελοπόννησος
  • Περού
  • Πολωνία
  • Σούλι
  • Σπάρτη
  • Τουρκία
  • Τρίκαλα
  • Χιλή

Τελευταία Σχόλια

  • Τρία μόνο υλικά είναι αρκετά για εύκολα γρήγορα και πεντανόστιμα αμυγδαλωτά ή εργολάβοι στο Αμυγδαλωτά Σίφνου, μύρισε Αιγαίο
  • Παναγιώτης στο Αbsolute begginers: Μπριζόλες με πατάτες στον φούρνο.
  • Πατάτες τηγανιτές …στο φούρνο που ΔΕΝ παχαίνουν στο Πατάτες τηγανιτές …στο φούρνο. Bye bye θερμίδα
  • ΑννΑ στο Ζυμαρικά με πέστο φασκόμηλου, έπαθα έκρηξη γέυσης
  • Μιτσάκι στο Πουτίγκα από τσουρέκι, άλλαξε ο Μανωλιός και έφαγε το τσουρέκι του αλλιώς.
  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Copyright
  • Δήλωση Προστασίας προσωπικών δεδομένων
  • Elara by LyraThemes