Δεν έχω συναντήσει μέχρι τώρα άνθρωπο στη ζωή μου που να μην τρώει τα μακαρόνια με κιμά. Οι συνταγές ποικίλουν ως προς τα μπαχαρικά κυρίως , και η παράδοση πάει από μάνα σε κόρη και από πατέρα σε γιο. Το ξέρω ότι ο περισσότερος κόσμος τα τρώει με τυρί τριμμένο από πάνω, αλλά εμένα να με συμπαθάτε, μου αρέσουν σκέτα . Εσείς βάλτε όση μυζήθρα , κεφαλοτύρι ή παρμεζάνα θέλετε , δώστε του να καταλάβει…
Υλικά
- 600 γρ κιμά ( 400 μοσχαρίσιο και 200 χοιρινό)
- 500 γρ μακαρόνια της αρεσκείας σας
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 3 ώριμες ντομάτες ξεφλουδισμένες και τριμμένες ή 1 κούπα συμπυκνωμένο χυμό
- 1 κουταλάκι γλυκού πελτέ
- 1/3 της κούπας λάδι
- 1 ξύλο κανέλας
- 4-5 κόκκους μπαχάρι
- αλάτι, πιπέρι
Πως το κάνουμε
- Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι. Σοτάρουμε τον κιμά μέχρι να αλλάξει χρώμα.
- Τον μαγειρεύουμε 10 λεπτά μέχρι να πιει τα υγρά του. Προσθέτουμε τον πελτέ, τα μπαχαρικά , το σκόρδο και το κρεμμύδι και τα σοτάρουμε για 3-4 λεπτά ανακατεύοντας.
- Αλατοπιπερώνουμε , προσθέτουμε την ντομάτα και 1 κούπα νερό και αφήνουμε τον κιμά να βράσει σε μέτρια φωτιά για 40 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
- Βράζουμε τα μακαρόνια σε μπόλικο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου και και τα στραγγίζουμε καλά. Προσθέτουμε μια κουταλιά φρέσκο λάδι και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε τον κιμά πάνω στα μακαρόνια και για το τυρί όπως είπαμε …δώστε του να καταλάβει
ίδια η εκτέλεση της μπολωνεζ απλά προσθετω καρότο μαζί με το κρεμμύδι στον ψιλό ρεντέ
Και γω βάζω καμιά φορά . Του πάει , έχεις δίκιο . Θα το δεις και σε άλλη συνταγή μου με κιμά