
Το πέστο είναι μια καταπληκτική ιδέα που μας έρχεται από την γείτονα χώρα της Ιταλίας. Η συνταγή είναι απλή και περιέχει στην βασική της εκδοχή βασιλικό, κουκουνάρια, ελαιόλαδο, παρμεζάνα, αλλά δεν θα μας σταματήσει τίποτα να το φτιάξουμε όπως και με ότι γουστάρουμε εμείς ;)
Τα υλικά μας για 4 μερίδες
- 500 γρ πένες (ή άλλο ζυμαρικό)
- Μισό κιλό κόκκινες πιπεριές μεγάλες, Φλωρίνης, κέρατα. Όσο πιο μεγάλες είναι τόσο ποιο εύκολα θα ξεφλουδίσουν.
- 1/2 σκελίδα σκόρδο (προαιρετικά αν μας αρέσει το σκόρδο μην βάλετε παραπάνω θα κουκουλώσετε τις υπόλοιπες γεύσεις)
- 3 κουταλιές ψίχα καρύδι
- Μισή κούπα φρέσκο βασιλικό, πλατύφυλλο κατά προτίμηση
- 1/4 της κούπας παρμεζάνα
- Ελαιόλαδο 4 κουταλιές (και παραπάνω αν νομίζουμε ότι χρειάζεται, γούστα είναι αυτά)
- 1 κουταλιά ξύδι βαλσαμικό
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Αλάτι (όσο χρειαστεί)
Προετοιμασία
Βάζουμε τις πιπεριές στον φούρνο σε ένα ταψί στο οποίο έχουμε στρώσει μια λαδόκολλα ή αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε στους 180 για 45 περίπου λεπτά.

Όταν είναι έτοιμες τις αφήνουμε να κρυώσουν και τις ξεφλουδίζουμε, τις βάζουμε σε επεξεργαστή τροφίμων με τα υπόλοιπα υλικά και χτυπάμε για να κάνουμε το πέστο μας, προσθέτουμε όσο αλάτι θέλουμε δοκιμάζοντας.
Εντωμεταξύ βράζουμε τα μακαρόνια μας, όταν είναι έτοιμα ή ρίχνουμε όλο τα πέστο στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε ή τα σερβίρουμε με το πέστο στο πιάτο μας , απαραίτητος στο σερβίρισμα είναι ο βασιλικός και η τριμμένη παρμεζάνα.
