LoveFood

Μαγειρεύω και έχω θέματα

  • Συνταγές
    • Μαγειρική
    • Ζαχαροπλαστική
    • Τσάι
    • Προσθήκη συνταγής
  • Ανα Υλικό
    • Αλλαντικά
    • Ζυμαρικά
    • Θαλασσινά
    • Γαλακτοκομικά
    • Κρέας
    • Λαχανικά
    • Μπαχαρικά
    • Μυρωδικά
    • Πουλερικά
    • Σοκολάτα
    • Φρούτα
    • Ψάρια
  • Χρήσιμα
    • Μαγειρικό Γλωσσάρι
    • Δοσομετρητής
    • Θερμοκρασίες φούρνου
    • Τεχνικές
Μαγειρική, Μακαρονάδες  /  21 Μαΐου 2013

Μακαρόνια με πέστο ψητής πιπεριάς (Πέστο μου ξανά εύκολα και απλά)

by Παναγιώτης
Πέστο ψητής πιπερίας
“Σε αγαπώ, σε αγαπώ” είπε ο Αρμάντο.. “Ξανα-πέστο μου” ψιθύρισε η Λάουρα…

Το πέστο είναι μια καταπληκτική ιδέα που μας έρχεται από την γείτονα χώρα της Ιταλίας. Η συνταγή είναι απλή και περιέχει στην βασική της εκδοχή βασιλικό, κουκουνάρια, ελαιόλαδο, παρμεζάνα, αλλά δεν θα μας σταματήσει τίποτα να το φτιάξουμε όπως και με ότι γουστάρουμε εμείς ;)

 

Τα υλικά μας για 4 μερίδες

  • 500 γρ πένες (ή άλλο ζυμαρικό)
  • Μισό κιλό κόκκινες πιπεριές μεγάλες, Φλωρίνης, κέρατα. Όσο πιο μεγάλες είναι τόσο ποιο εύκολα θα ξεφλουδίσουν.
  • 1/2 σκελίδα σκόρδο (προαιρετικά αν μας αρέσει το σκόρδο μην βάλετε παραπάνω θα κουκουλώσετε τις υπόλοιπες γεύσεις)
  • 3 κουταλιές ψίχα καρύδι
  • Μισή κούπα φρέσκο βασιλικό, πλατύφυλλο κατά προτίμηση
  • 1/4 της κούπας παρμεζάνα
  • Ελαιόλαδο 4 κουταλιές (και παραπάνω αν νομίζουμε ότι χρειάζεται, γούστα είναι αυτά)
  • 1 κουταλιά ξύδι βαλσαμικό
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Αλάτι (όσο χρειαστεί)

 

Προετοιμασία

Βάζουμε τις πιπεριές στον φούρνο σε ένα ταψί στο οποίο έχουμε στρώσει μια λαδόκολλα ή αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε στους 180 για 45 περίπου λεπτά.

Πιπερίες ψητές
Ξεφλουδίστε τις αργά…

 

Όταν είναι έτοιμες τις αφήνουμε να κρυώσουν και τις ξεφλουδίζουμε, τις βάζουμε σε επεξεργαστή τροφίμων με τα υπόλοιπα υλικά και χτυπάμε για να κάνουμε το πέστο μας, προσθέτουμε όσο αλάτι θέλουμε δοκιμάζοντας.

Εντωμεταξύ βράζουμε τα μακαρόνια μας, όταν είναι έτοιμα ή ρίχνουμε όλο τα πέστο στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε ή τα σερβίρουμε με το πέστο στο πιάτο μας , απαραίτητος στο σερβίρισμα είναι ο βασιλικός και η τριμμένη παρμεζάνα.

pestomouxana
Επιτελούς μαθαίνουμε τι είχε στο μυαλό του ο μεγάλος λαϊκός τροβαδούρος όταν τραγούδησε την μεγάλη αυτή επιτυχία…

Στο ίδιο στυλ:

Φουσίλι με πέστο ανθότυρου & βασιλικού Ξαναπέστο μου με ανθότυρο και βασιλικό και φέρνουμε το πέστο στα μέτρα μας και στην Ελλάδα μας.   Τα υλικά μας για 4 μερίδες 500 γρ φουσίλι (ή άλλο ζυμαρικό) 300 γρ ανθότυρο 1 κουταλιά κουκουνάρι Μισό φλιτζάνι φρέσκο βασιλικό...

Εύκολα σοκολατάκια με ξηρούς καρπούς και φρούτα   Η φίλη Ράνια , χάρη σε αυτή τη συνταγή, μας οδήγησε, αργά και σταθερά ,να αποποιηθούμε τα έτοιμα σοκολατάκια και να πέσουμε με τα μούτρα στα δικά μας . Υλικά για 40 σοκολατάκια  2 κουβερτούρες 2 κουταλιές της σούπας...

Tags

  • Εύκολες
  • Χορτοφαγικές

Πλοήγηση άρθρων

Τούρτα πραλίνα με μασκαρπόνε . Μεγάλη η χάρη της !
Γλυκό σοκομπανάνα – Την σοκομπανάνα σου και στο κλουβί σου .

Share your thoughts Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Υλικά

  • Άνηθος
  • Αλάτι
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Αυγά
  • Βανίλια
  • Βασιλικός
  • Βούτυρο
  • Γάλα
  • Γαρίφαλο
  • Γιαούρτι
  • Δυόσμος
  • Ελαιόλαδο
  • Ζάχαρη
  • Ζάχαρη άχνη
  • Θυμάρι
  • Κανέλα
  • Κεφαλοτύρι
  • Κολοκύθια
  • Κορίανδρος
  • Κοτόπουλο
  • Κρέμα γάλακτος
  • Κρεμμύδι
  • Κρεμμύδι Φρέσκο
  • Κύμινο
  • Μαϊντανός
  • Μαύρο Πιπέρι
  • Μελιτζάνες
  • Μοσχοκάρυδο
  • Μπέικον
  • Μπαλσάμικο
  • Μπαχάρι
  • Ντομάτες
  • Ξύδια
  • Παρμεζάνα
  • Πατάτες
  • Πιπέρι
  • Πιπέρι καγιέν
  • Πιπεριές
  • Ρίγανη
  • Σκόρδο
  • Τζίντζερ
  • Τσίλι
  • Φέτα
  • Χυμός Λεμονιού
  • κιμάς μοσχαρίσιος

Είναι και…

  • Light
  • Vegan
  • Αγίου Βαλεντίνου
  • Ανακύκλωση
  • Αυγά με φυσική βαφή
  • Βάφτιση
  • Γενέθλια
  • Για αρχάριους
  • Γιορτή
  • Γλυκά χωρίς ζάχαρη
  • Γρήγορες
  • Ελαφριές
  • Εορταστικές
  • Εύκολες
  • Καυτερά
  • Κουζίνες του κόσμου
  • Κοχλιοί
  • Κρασομεζές
  • Κόκκινα αυγά
  • Λίμπιντο
  • Μπουφές
  • Ναύπλιο
  • Νηστίσιμα
  • Νηστίσιμα Γλυκά
  • Οικονομικές
  • Ουζομεζές
  • Πάρτι
  • Πάσχα
  • Παιδικό πάρτυ
  • Παραδοσιακές
  • Πασχαλινά αυγά
  • Πασχαλινό τραπέζι
  • Παχαλινά αυγά με κρεμμύδι
  • Πλούσια σε ω3 λιπαρά
  • Πλούσιο σε σίδηρο
  • Πολύχρωμα
  • Πρωινό
  • Σαρακοστή
  • Τραπέζι
  • Χορτοφαγικές
  • Χορτοφαγική Μαγειρίτσα
  • Χριστούγεννα
  • καφές
  • τσάι
  • ψαροφαγία

Μέθοδος Μαγειρέματος

  • Ζεμάτισμα
  • Μαρινάδα
  • Μπέν μαρί
  • Στα κάρβουνα
  • Στην Κατσαρόλα
  • Στην γάστρα
  • Στην λαδόκολα
  • Στη σχάρα
  • Στο γκριλ
  • Στο μπρίκι
  • Στον Ατμό
  • Στον Φούρνο
  • Στο πήλινο
  • Στο τηγάνι
  • Τοστιέρα
  • Χωρίς Μαγείρεμα
  • Ψηστιέρα

Χώρες & Περιοχές

  • Άγιο Όρος
  • Ήπειρος
  • Αίγυπτος
  • Αγγλία
  • Αργεντινή
  • Ασία
  • Αυστρία
  • Αχαϊα
  • Βιετνάμ
  • Βολιβία
  • Βόρεια Αμερική
  • Γένοβα
  • Γαλλία
  • Γερμανία
  • Εκουαδόρ
  • Ελλάδα
  • Επτάνησα
  • Ευρώπη
  • Ζάκυνθος
  • Ζαγορά
  • Η.Π.Α.
  • Ηλεία
  • Ινδία
  • Ισραήλ
  • Ιταλία
  • Κέρκυρα
  • Κίνα
  • Κεφαλονιά
  • Κουρδιστάν
  • Κρήτη
  • Κυκλάδες
  • Λευκάδα
  • Μέση Ανατολή
  • Μαρόκο
  • Μεξικό
  • Μεσόγειος
  • Πήλιο
  • Πελοπόννησος
  • Περού
  • Πολωνία
  • Σούλι
  • Σπάρτη
  • Τουρκία
  • Τρίκαλα
  • Χιλή

Τελευταία Σχόλια

  • Τρία μόνο υλικά είναι αρκετά για εύκολα γρήγορα και πεντανόστιμα αμυγδαλωτά ή εργολάβοι στο Αμυγδαλωτά Σίφνου, μύρισε Αιγαίο
  • Παναγιώτης στο Αbsolute begginers: Μπριζόλες με πατάτες στον φούρνο.
  • Πατάτες τηγανιτές …στο φούρνο που ΔΕΝ παχαίνουν στο Πατάτες τηγανιτές …στο φούρνο. Bye bye θερμίδα
  • ΑννΑ στο Ζυμαρικά με πέστο φασκόμηλου, έπαθα έκρηξη γέυσης
  • Μιτσάκι στο Πουτίγκα από τσουρέκι, άλλαξε ο Μανωλιός και έφαγε το τσουρέκι του αλλιώς.
  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Copyright
  • Δήλωση Προστασίας προσωπικών δεδομένων
  • Elara by LyraThemes