LoveFood

Μαγειρεύω και έχω θέματα

  • Συνταγές
    • Μαγειρική
    • Ζαχαροπλαστική
    • Τσάι
    • Προσθήκη συνταγής
  • Ανα Υλικό
    • Αλλαντικά
    • Ζυμαρικά
    • Θαλασσινά
    • Γαλακτοκομικά
    • Κρέας
    • Λαχανικά
    • Μπαχαρικά
    • Μυρωδικά
    • Πουλερικά
    • Σοκολάτα
    • Φρούτα
    • Ψάρια
  • Χρήσιμα
    • Μαγειρικό Γλωσσάρι
    • Δοσομετρητής
    • Θερμοκρασίες φούρνου
    • Τεχνικές
Κυρίως Πιάτα, Μαγειρική, Μεζέδες, Σάλτσες  /  3 Αυγούστου 2013

Μανιτάρια στιφάδο, ο λαγός το ΄σκάσε

by Παναγιώτης
Μανιτάρια Στιφάδο
Ο Γρηγοράκης το γκαρσόνι μόλις είδε τους ελεγκτές του Ι.Κ.Α. έγινε λαγός, ήταν αδήλωτος βλέπετε…

 

Πάμε να δούμε μία vegan/χορτοφαγική ή νηστίσιμη εκδοχή ενός πιάτου παραδοσιακού  που συνήθως το κάνουμε με κουνέλι ή λαγό αλλά και με άλλα κρέατα. Είτε δεν έχετε όρεξη για κρέας ή δεν τρώτε κρέας ή νηστεύετε το πιάτο αυτό δεν θα σας απογοητεύσει…

 

Τα υλικά μας (4-6 μερίδες)

 

  • 500 γρ μανιτάρια (εγώ έβαλα Αγκάρικους και τα έκοψα στην μέση)
  • 2 ντομάτες μέτριες τριμμένες
  • 20 κρεμμυδάκια κοκκάρια καθαρισμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο καθαρισμένες ολόκληρες
  • 1 κούπα κρασί κόκκινο
  • Μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  • 1/2 ξυλάκι κανέλα
  • 2 δαφνόφυλλα
  • 2-3 μπαχάρια
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζουμε τα μανιτάρια μας είτε μία βρεγμένη πετσέτα ή χαρτί κουζίνας ή τα ξεφλουδίζουμε, είναι πολύ εύκολο, τραβάμε την φλούδα τους από τους κέντρο προς τα έξω. Μην τα πλύνετε με νερό θα το ρουφήξουν και θα το βγάλουν στο φαγητό σας.
  2. Σε μία κατσαρόλα που καίει ρίχνουμε το λάδι και προσθέτουμε τα δαφνόφυλλα, τα μπαχαρικά,φρεσκοτριμμένο πιπέρι, τα σκόρδα και τα κρεμμύδια.
  3. Τσιγαρίζουμε για 5-6 λεπτά και προσθέτουμε τα μανιτάρια, συνεχίζουμε για 2-3 λεπτά και σβήνουμε με μία κούπα κρασί. Προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα, την ζάχαρη και μισή κούπα νερό (τα μανιτάρια θα βγάλουν και αυτά νερό).
  4. Αφήνουμε το φαγητό να πάρει μία βράση και μετά χαμηλώνουμε την θερμοκρασία για να σιγοβράσει.
  5. Όταν η σάλτσα μας μελώσει το φαγητό είναι έτοιμο, το σερβίρουμε σαν το κανονικό στιφάδο, με συνοδεία ρυζιού, μακαρονιών ή με πατάτες τηγανητές.

 

Στο ίδιο στυλ:

Μακαρονάδα με μανιτάρια σε κόκκινη σάλτσα, το απλό είναι & νόστιμο. Πάμε να δούμε μία απλή και γρήγορη μακαρονάδα με κλασσικά υλικά…   Τα υλικά μας (για 4 άτομα) 1 πακέτο μακαρÏŒνια σπαγγέτι 2 ντομάτες ÏŽριμες τριμμένες 500 γρ μανιτάρια άσπρα (αγκάρικους) 1 κρεμμύδι ξερÏŒ μεγάλο ψιλοκομμένο 2-3 σκελίδες σκÏŒρδο ψιλοκομμένο...

Κοτόπουλο τηγανιά με πιπερίες & μανιτάρια, κοκομεζές Η τηγανιά η νÏŒστιμη η εύκολη και η γρήγορη (καλά δεν είναι και τÏŒσο γρήγορη), μεζεδάκι καλÏŒ και κυρίως πιάτο επίσης, αυτή είναι μία απλή εκδοχή με υλικά που ταιριάζουν μεταξύ τους πολύ ….   Τα υλικά μας Τρία φιλέτα...

Πλευρώτους Αυγολέμονο (Μανιτάρια με χαρακτήρα ξυνό) Τα πλευρÏŽτους αυγολέμονο είναι μία συνταγή που θα σας βγάλει ασπροπρÏŒσωπους αγαπητές φίλες & φίλοι. Έχουμε την νοστιμιά του πλευρÏŽτους και τον (πλέον) παραδοσιακÏŒ  μας αφρÏŒ σε ένα πιάτο και χωρίς κρέας που μπορεί να σερβιριστεί σαν χορτοφαγική μαγειρίτσα ....

Είσαι συ μια σουπιά… (σουπιές στιφάδο)   Η τεχνική του στιφάδου περιλαμβάνει απαραιτήτως την μαγική τριπλέτα κρεμμύδι- ντομάτα-ξύδι . ΑπÏŒ κει και πέρα ο καθείς βάζει ÏŒτι μπαχαρικά του κάνει κέφι . Η δάφνη και το μπαχάρι για παράδειγμα είναι απÏŒ τους βασικούς μετÏŒχους σε αυτÏŒ...

Tags

  • Vegan
  • Κρασομεζές
  • Νηστίσιμα
  • Ουζομεζές
  • Παραδοσιακές
  • Σαρακοστή
  • Χορτοφαγικές

Πλοήγηση άρθρων

Ομελέτα με αλμυρίκια & ντοματίνια, μεζεδάκι με χαρακτήρα Ελληνικό
Μπαμπά γκανούς, αραβική μελιτζανοσαλάτα με ταχίνι

Share your thoughts Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Υλικά

  • Άνηθος
  • Αλάτι
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Αυγά
  • Βανίλια
  • Βασιλικός
  • Βούτυρο
  • Γάλα
  • Γαρίφαλο
  • Γιαούρτι
  • Δυόσμος
  • Ελαιόλαδο
  • Ζάχαρη
  • Ζάχαρη άχνη
  • Θυμάρι
  • Κανέλα
  • Κεφαλοτύρι
  • Κολοκύθια
  • Κορίανδρος
  • Κοτόπουλο
  • Κρέμα γάλακτος
  • Κρεμμύδι
  • Κρεμμύδι Φρέσκο
  • Κύμινο
  • Μαϊντανός
  • Μαύρο Πιπέρι
  • Μελιτζάνες
  • Μοσχοκάρυδο
  • Μπέικον
  • Μπαλσάμικο
  • Μπαχάρι
  • Ντομάτες
  • Ξύδια
  • Παρμεζάνα
  • Πατάτες
  • Πιπέρι
  • Πιπέρι καγιέν
  • Πιπεριές
  • Ρίγανη
  • Σκόρδο
  • Τζίντζερ
  • Τσίλι
  • Φέτα
  • Χυμός Λεμονιού
  • κιμάς μοσχαρίσιος

Είναι και…

  • Light
  • Vegan
  • Αγίου Βαλεντίνου
  • Ανακύκλωση
  • Αυγά με φυσική βαφή
  • Βάφτιση
  • Γενέθλια
  • Για αρχάριους
  • Γιορτή
  • Γλυκά χωρίς ζάχαρη
  • Γρήγορες
  • Ελαφριές
  • Εορταστικές
  • Εύκολες
  • Καυτερά
  • Κουζίνες του κόσμου
  • Κοχλιοί
  • Κρασομεζές
  • Κόκκινα αυγά
  • Λίμπιντο
  • Μπουφές
  • Ναύπλιο
  • Νηστίσιμα
  • Νηστίσιμα Γλυκά
  • Οικονομικές
  • Ουζομεζές
  • Πάρτι
  • Πάσχα
  • Παιδικό πάρτυ
  • Παραδοσιακές
  • Πασχαλινά αυγά
  • Πασχαλινό τραπέζι
  • Παχαλινά αυγά με κρεμμύδι
  • Πλούσια σε ω3 λιπαρά
  • Πλούσιο σε σίδηρο
  • Πολύχρωμα
  • Πρωινό
  • Σαρακοστή
  • Τραπέζι
  • Χορτοφαγικές
  • Χορτοφαγική Μαγειρίτσα
  • Χριστούγεννα
  • καφές
  • τσάι
  • ψαροφαγία

Μέθοδος Μαγειρέματος

  • Ζεμάτισμα
  • Μαρινάδα
  • Μπέν μαρί
  • Στα κάρβουνα
  • Στην Κατσαρόλα
  • Στην γάστρα
  • Στην λαδόκολα
  • Στη σχάρα
  • Στο γκριλ
  • Στο μπρίκι
  • Στον Ατμό
  • Στον Φούρνο
  • Στο πήλινο
  • Στο τηγάνι
  • Τοστιέρα
  • Χωρίς Μαγείρεμα
  • Ψηστιέρα

Χώρες & Περιοχές

  • Άγιο Όρος
  • Ήπειρος
  • Αίγυπτος
  • Αγγλία
  • Αργεντινή
  • Ασία
  • Αυστρία
  • Αχαϊα
  • Βιετνάμ
  • Βολιβία
  • Βόρεια Αμερική
  • Γένοβα
  • Γαλλία
  • Γερμανία
  • Εκουαδόρ
  • Ελλάδα
  • Επτάνησα
  • Ευρώπη
  • Ζάκυνθος
  • Ζαγορά
  • Η.Π.Α.
  • Ηλεία
  • Ινδία
  • Ισραήλ
  • Ιταλία
  • Κέρκυρα
  • Κίνα
  • Κεφαλονιά
  • Κουρδιστάν
  • Κρήτη
  • Κυκλάδες
  • Λευκάδα
  • Μέση Ανατολή
  • Μαρόκο
  • Μεξικό
  • Μεσόγειος
  • Πήλιο
  • Πελοπόννησος
  • Περού
  • Πολωνία
  • Σούλι
  • Σπάρτη
  • Τουρκία
  • Τρίκαλα
  • Χιλή

Τελευταία Σχόλια

  • Τρία μόνο υλικά είναι αρκετά για εύκολα γρήγορα και πεντανόστιμα αμυγδαλωτά ή εργολάβοι στο Αμυγδαλωτά Σίφνου, μύρισε Αιγαίο
  • Παναγιώτης στο Αbsolute begginers: Μπριζόλες με πατάτες στον φούρνο.
  • Πατάτες τηγανιτές …στο φούρνο που ΔΕΝ παχαίνουν στο Πατάτες τηγανιτές …στο φούρνο. Bye bye θερμίδα
  • ΑννΑ στο Ζυμαρικά με πέστο φασκόμηλου, έπαθα έκρηξη γέυσης
  • Μιτσάκι στο Πουτίγκα από τσουρέκι, άλλαξε ο Μανωλιός και έφαγε το τσουρέκι του αλλιώς.
  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Copyright
  • Δήλωση Προστασίας προσωπικών δεδομένων
  • Elara by LyraThemes