
Το φασκόμηλο μας είναι γνωστό για τις θεραπευτικές του ιδιότητες που περιλαμβάνουν αντιμετώπιση των άφτρων, της φαρυγγίτιδας και της ουλίτιδας. Μειώνει επίσης τα αέρια του εντέρου και είναι διουρητικό και εμμηναγωγό. Στην μαγειρική το χρησιμοποιούμε σαν μυρωδικό και πάει ιδανικά με λιπαρά κρέατα και λιπαρά τυριά, όπως η φέτα μας.
Τα υλικά μας για 2 μερίδες
- 250 γρ μανιτάρια πλυμένα, καθαρισμένα και στραγγισμένα (εγώ χρησιμοποίησα πλευρώτους)
- 5 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο (πιο λίγες αν δεν σας αρέσει η σκορδίλα)
- 200 γρ φέτα κομμένη σε κύβους
- 20 φυλλαράκια φρέσκο φασκόμηλο χοντροκομμένο
- 1 ποτήρι κρασί άσπρο (μπορείτε να χρησιμοποιείσετε και μπύρα)
- 2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- ξύδι μπαλσάμικο για το σερβίρισμα
- Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Προετοιμασία
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε χαμηλή φωτιά τσιγαρίζουμε το σκόρδο και τα φύλλα του φασκόμηλου, προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τα μανιτάρια. Τσιγαρίζουμε μέχρι τα μανιτάρια μας να πάρουν ένα χρυσοκόκκινο χρώμα και σβήνουμε με το κρασί. Μαγειρεύουμε μέχρι να εξατμιστεί το κρασί και 5 λεπτά πριν τα βγάλουμε προσθέτουμε την φέτα, δεν θέλουμε να λιώσει, θέλουμε να μαλακώσει.
Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο φασκόμηλο, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και μπόλικο μπαλσάμικο. Αν δεν μας αρέσει η γεύση του φασκόμηλου το ίδιο πιάτο μπορεί να γίνει με φρέσκια ρίγανη. Αλάτι αν θέλουμε προσθέτουμε με προσοχή γιατί η φέτα είναι αλμυρή και το ξύδι μπορεί να αντικαταστήσει το αλάτι.
Chau chicos ;)