LoveFood

Μαγειρεύω και έχω θέματα

  • Συνταγές
    • Μαγειρική
    • Ζαχαροπλαστική
    • Τσάι
    • Προσθήκη συνταγής
  • Ανα Υλικό
    • Αλλαντικά
    • Ζυμαρικά
    • Θαλασσινά
    • Γαλακτοκομικά
    • Κρέας
    • Λαχανικά
    • Μπαχαρικά
    • Μυρωδικά
    • Πουλερικά
    • Σοκολάτα
    • Φρούτα
    • Ψάρια
  • Χρήσιμα
    • Μαγειρικό Γλωσσάρι
    • Δοσομετρητής
    • Θερμοκρασίες φούρνου
    • Τεχνικές
Μαγειρική, Ορεκτικά  /  18 Μαΐου 2013

Μεθυσμένα μανιτάρια με φασκόμηλο & φέτα.

by Παναγιώτης
Μανιτάρια με φασκόμηλο και φέτα
Φασκομοσχομυρίζει… Είπε ο Γιώργης και έπεσε με τα μούτρα στο πιάτο.

 

Το φασκόμηλο μας είναι γνωστό για τις θεραπευτικές του ιδιότητες που περιλαμβάνουν αντιμετώπιση  των άφτρων, της φαρυγγίτιδας και της ουλίτιδας. Μειώνει επίσης  τα αέρια του εντέρου και  είναι διουρητικό και εμμηναγωγό.  Στην μαγειρική το χρησιμοποιούμε σαν μυρωδικό και πάει ιδανικά με λιπαρά κρέατα και λιπαρά τυριά, όπως η φέτα μας.

 

Τα υλικά μας για 2 μερίδες

  • 250 γρ μανιτάρια πλυμένα, καθαρισμένα και στραγγισμένα (εγώ χρησιμοποίησα πλευρώτους)
  • 5 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο (πιο λίγες αν δεν σας αρέσει η σκορδίλα)
  • 200 γρ φέτα κομμένη σε κύβους
  • 20 φυλλαράκια φρέσκο φασκόμηλο χοντροκομμένο
  • 1 ποτήρι κρασί άσπρο (μπορείτε να χρησιμοποιείσετε και μπύρα)
  • 2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • ξύδι μπαλσάμικο για το σερβίρισμα
  • Πιπέρι φρεσκοτριμμένο

 

Προετοιμασία

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε χαμηλή φωτιά τσιγαρίζουμε το σκόρδο και τα φύλλα του φασκόμηλου, προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τα μανιτάρια. Τσιγαρίζουμε μέχρι τα μανιτάρια μας να πάρουν ένα χρυσοκόκκινο χρώμα και σβήνουμε με το κρασί. Μαγειρεύουμε μέχρι να εξατμιστεί το κρασί και 5 λεπτά πριν τα βγάλουμε προσθέτουμε την φέτα, δεν θέλουμε να λιώσει, θέλουμε να μαλακώσει.

Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο φασκόμηλο, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και μπόλικο μπαλσάμικο. Αν δεν μας αρέσει η γεύση του φασκόμηλου το ίδιο πιάτο μπορεί να γίνει με φρέσκια ρίγανη. Αλάτι αν θέλουμε προσθέτουμε με προσοχή γιατί η φέτα είναι αλμυρή και το ξύδι μπορεί να αντικαταστήσει το αλάτι.

Chau chicos ;)

Στο ίδιο στυλ:

Μακαρονάδα με μανιτάρια σε κόκκινη σάλτσα, το απλό είναι & νόστιμο. Πάμε να δούμε μία απλή και γρήγορη μακαρονάδα με κλασσικά υλικά…   Τα υλικά μας (για 4 άτομα) 1 πακέτο μακαρÏŒνια σπαγγέτι 2 ντομάτες ÏŽριμες τριμμένες 500 γρ μανιτάρια άσπρα (αγκάρικους) 1 κρεμμύδι ξερÏŒ μεγάλο ψιλοκομμένο 2-3 σκελίδες σκÏŒρδο ψιλοκομμένο...

Μανιτάρια στιφάδο, ο λαγός το ΄σκάσε   Πάμε να δούμε μία vegan/χορτοφαγική ή νηστίσιμη εκδοχή ενÏŒς πιάτου παραδοσιακού  που συνήθως το κάνουμε με κουνέλι ή λαγÏŒ αλλά και με άλλα κρέατα. Είτε δεν έχετε ÏŒρεξη για κρέας ή δεν τρÏŽτε κρέας ή νηστεύετε το πιάτο αυτÏŒ...

Ανθοί γεμιστοί με φέτα & δυόσμο (δώσ’μου και εμένα μπάρμπα) Αυτοί οι ανθοί γεμιστοί με φέτα & δυÏŒσμο είναι βομβίτσες γεύσης που εκρήγνυνται στο στÏŒμα σου και ιδανικοί σύντροφοι του κρασιού και της μπύρας δοκιμάστε τα ;)   Τα υλικά μας (για 10 ανθούς) 10 κολοκυθανθοί 250 γρ. Φέτα 3...

Πατάτες ογκρατέν με μανιτάρια και μπέικον – ωωωω γκρατέν Οι φίλοι μας οι Γάλλοι , ÏŒταν λένε “gratine” εννοούν τη δημιουργία κρούστας στην επιφάνεια του φαγητού. Η κρούστα γίνεται αν καλύψετε το φαγητÏŒ με κάποιο υλικÏŒ που λιÏŽνει, πχ βούτυρο, κρέμα γάλακτος, τυριά, ή μπεσαμέλ και το ψήσετε στο...

Tags

  • Εύκολες
  • Χορτοφαγικές

Πλοήγηση άρθρων

Λιλιπούτεια σουβλάκια κοτόπουλου με σόγια και μέλι
Χούμους με μαύρες ελίες

Share your thoughts Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Υλικά

  • Άνηθος
  • Αλάτι
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Αυγά
  • Βανίλια
  • Βασιλικός
  • Βούτυρο
  • Γάλα
  • Γαρίφαλο
  • Γιαούρτι
  • Δυόσμος
  • Ελαιόλαδο
  • Ζάχαρη
  • Ζάχαρη άχνη
  • Θυμάρι
  • Κανέλα
  • Κεφαλοτύρι
  • Κολοκύθια
  • Κορίανδρος
  • Κοτόπουλο
  • Κρέμα γάλακτος
  • Κρεμμύδι
  • Κρεμμύδι Φρέσκο
  • Κύμινο
  • Μαϊντανός
  • Μαύρο Πιπέρι
  • Μελιτζάνες
  • Μοσχοκάρυδο
  • Μπέικον
  • Μπαλσάμικο
  • Μπαχάρι
  • Ντομάτες
  • Ξύδια
  • Παρμεζάνα
  • Πατάτες
  • Πιπέρι
  • Πιπέρι καγιέν
  • Πιπεριές
  • Ρίγανη
  • Σκόρδο
  • Τζίντζερ
  • Τσίλι
  • Φέτα
  • Χυμός Λεμονιού
  • κιμάς μοσχαρίσιος

Είναι και…

  • Light
  • Vegan
  • Αγίου Βαλεντίνου
  • Ανακύκλωση
  • Αυγά με φυσική βαφή
  • Βάφτιση
  • Γενέθλια
  • Για αρχάριους
  • Γιορτή
  • Γλυκά χωρίς ζάχαρη
  • Γρήγορες
  • Ελαφριές
  • Εορταστικές
  • Εύκολες
  • Καυτερά
  • Κουζίνες του κόσμου
  • Κοχλιοί
  • Κρασομεζές
  • Κόκκινα αυγά
  • Λίμπιντο
  • Μπουφές
  • Ναύπλιο
  • Νηστίσιμα
  • Νηστίσιμα Γλυκά
  • Οικονομικές
  • Ουζομεζές
  • Πάρτι
  • Πάσχα
  • Παιδικό πάρτυ
  • Παραδοσιακές
  • Πασχαλινά αυγά
  • Πασχαλινό τραπέζι
  • Παχαλινά αυγά με κρεμμύδι
  • Πλούσια σε ω3 λιπαρά
  • Πλούσιο σε σίδηρο
  • Πολύχρωμα
  • Πρωινό
  • Σαρακοστή
  • Τραπέζι
  • Χορτοφαγικές
  • Χορτοφαγική Μαγειρίτσα
  • Χριστούγεννα
  • καφές
  • τσάι
  • ψαροφαγία

Μέθοδος Μαγειρέματος

  • Ζεμάτισμα
  • Μαρινάδα
  • Μπέν μαρί
  • Στα κάρβουνα
  • Στην Κατσαρόλα
  • Στην γάστρα
  • Στην λαδόκολα
  • Στη σχάρα
  • Στο γκριλ
  • Στο μπρίκι
  • Στον Ατμό
  • Στον Φούρνο
  • Στο πήλινο
  • Στο τηγάνι
  • Τοστιέρα
  • Χωρίς Μαγείρεμα
  • Ψηστιέρα

Χώρες & Περιοχές

  • Άγιο Όρος
  • Ήπειρος
  • Αίγυπτος
  • Αγγλία
  • Αργεντινή
  • Ασία
  • Αυστρία
  • Αχαϊα
  • Βιετνάμ
  • Βολιβία
  • Βόρεια Αμερική
  • Γένοβα
  • Γαλλία
  • Γερμανία
  • Εκουαδόρ
  • Ελλάδα
  • Επτάνησα
  • Ευρώπη
  • Ζάκυνθος
  • Ζαγορά
  • Η.Π.Α.
  • Ηλεία
  • Ινδία
  • Ισραήλ
  • Ιταλία
  • Κέρκυρα
  • Κίνα
  • Κεφαλονιά
  • Κουρδιστάν
  • Κρήτη
  • Κυκλάδες
  • Λευκάδα
  • Μέση Ανατολή
  • Μαρόκο
  • Μεξικό
  • Μεσόγειος
  • Πήλιο
  • Πελοπόννησος
  • Περού
  • Πολωνία
  • Σούλι
  • Σπάρτη
  • Τουρκία
  • Τρίκαλα
  • Χιλή

Τελευταία Σχόλια

  • Τρία μόνο υλικά είναι αρκετά για εύκολα γρήγορα και πεντανόστιμα αμυγδαλωτά ή εργολάβοι στο Αμυγδαλωτά Σίφνου, μύρισε Αιγαίο
  • Παναγιώτης στο Αbsolute begginers: Μπριζόλες με πατάτες στον φούρνο.
  • Πατάτες τηγανιτές …στο φούρνο που ΔΕΝ παχαίνουν στο Πατάτες τηγανιτές …στο φούρνο. Bye bye θερμίδα
  • ΑννΑ στο Ζυμαρικά με πέστο φασκόμηλου, έπαθα έκρηξη γέυσης
  • Μιτσάκι στο Πουτίγκα από τσουρέκι, άλλαξε ο Μανωλιός και έφαγε το τσουρέκι του αλλιώς.
  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Copyright
  • Δήλωση Προστασίας προσωπικών δεδομένων
  • Elara by LyraThemes