
Εύκολη μαρινάδα για αρνί. Το αρνί το αγαπώ είναι ένα κρέας με ιδιαίτερο άρωμα που λατρεύω, αλλά αυτό το άρωμα είναι που κάνει πολλούς να το αντιπαθούν. Με αυτή την εύκολη μαρινάδα όμως δίνουμε μία άλλη διάσταση σε αυτό το κρέας και με τα αρώματα που περνάνε μέσα του από το δεντρολίβανο, τον βασιλικό, το μέλι και το γιαούρτι το τρώνε όλοι.
Υλικά (για το κομμάτι κρέατος που βλέπετε)
- 5-6 κουταλιές γιαούρτι
- 5-6 κουταλίες μέλι
- 6 Κλωνάρια δεντρολίβανο φρέσκο (2 κουταλίες της σούπας αποξηραμένο)
- 2 κουταλιές της σούπας βασιλικός φρέσκος
- 2 κουταλίες της σούπας ρίγανη
- 10 σκελίδες σκόρδο καθαρισμένο κομμένο σε 3 κομμάτια η κάθε σκελίδα
- Αλάτι
- Πιπέρι
Προετοιμασία
Με ένα μαχαίρι κάνουμε τρύπες στο κρέας περίπου ανά 1,5 εκατοστά και βάζουμε μέσα στο κρέας με το δαχτυλάκι μας τα σκόρδα. Το σκόρδο εισχωρεί στο κρέας και περνάει την γεύση του παντού. Ανακατεύουμε το μέλι με το γιαούρτι καλά και αλείφουμε το κρέας μας, ρίχνουμε τα μυρωδικά μας το αλάτι (όσο θέλουμε) και το πιπέρι μας και με τα χέρια μας τα πασαλείβουμε σε όλο το κρέας μας, μασαζάροντας το για 5 λεπτά (το μασαζάκι είναι σημαντικό). Το βάζουμε σε ένα σκεύος, το σκεπάζουμε με ζελατίνα μαγειρική και το αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες αν όχι από το προηγούμενο βράδυ.
Το αρνί μπορούμε να το μαγειρέψουμε με πατάτες στο φούρνο, στην γάστρα, στην λαδόκολλα. Αν δεν μας αρέσει το δεντρολίβανο χρησιμοποιούμε μόνο βασιλικό ή το αντίστροφο.