Μαρμελάδα βατόμουρο, άσπρα μούρα, μαύρα μούρα..

Συνταγή από την/τον:

Μαρμελάδα βατόμουρο

Άσπρα μούρα, μαύρα μούρα είσαι μια παλιοχαμούρα .-

Η μάνα μου έκανε πάλι το θαύμα της, μαρμελαδίτσα βατόμουρο και από την στιγμή που επέστρεψα φωνάζω  φέρτε μου γιαούρτια….

Τα υλικά μας

  • 1 κιλό βατόμουρα πλυμένα καλά
  • 1 κιλό ζάχαρη άσπρη κρυσταλλική
  • 2 κούπες νερό
  • 2 βανιλίνες (προαιρετικά)
  • Μισή κουταλιά της σούπας λεμόνι

 

Εκτέλεση

  1. Στην κατσαρόλα μας κάνουμε μία στρώση από τα βατόμουρα και  συνεχίζουμε με μία στρώση ζάχαρη, συνεχίζουμε με στρώσεις βατόμουρων και ζάχαρης εναλλάξ με όλα τα υλικά μας.
  2. Ρίχνουμε το νερό τις βανίλιες και βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
  3. Όταν πάρει βράση θα βγάλει αφρούς, τους αφαιρούμε με ένα κουτάλι.
  4. Βράζουμε μέχρι να πήξει η μαρμελάδα βατόμουρο, μπορεί να χρειαστεί να προσθέσουμε ζάχαρη η λίγο νερό ανάλογα με την πόση υγρασία υπάρχει στα βατόμουρα μας.
  5. Όταν η μαρμελάδα μας πήξει και είναι έτοιμη προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και την φυλάσσουμε όσο είναι ζεστή σε δοχεία που έχουμε αποστειρώσει βράζοντας τα σε νερό.
  6. Η μαρμελάδα μας είναι έτοιμη και μπορούμε να την χαρούμε όλο το χρόνο και να την χρησιμοποιήσουμε σε τσιζκέικ ή άλλα γλυκά.
VN:F [1.9.22_1171]
Σκορ: 2.6/5 (5 ψήφοι )
Μαρμελάδα βατόμουρο, άσπρα μούρα, μαύρα μούρα.., 2.6 από 5 βασιζόμενο σε 5 ψήφους

Leave a Reply

  

  

  

Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο