Η μάνα μου έκανε πάλι το θαύμα της, μαρμελαδίτσα βατόμουρο και από την στιγμή που επέστρεψα φωνάζω φέρτε μου γιαούρτια….
Τα υλικά μας
- 1 κιλό βατόμουρα πλυμένα καλά
- 1 κιλό ζάχαρη άσπρη κρυσταλλική
- 2 κούπες νερό
- 2 βανιλίνες (προαιρετικά)
- Μισή κουταλιά της σούπας λεμόνι
Εκτέλεση
- Στην κατσαρόλα μας κάνουμε μία στρώση από τα βατόμουρα και συνεχίζουμε με μία στρώση ζάχαρη, συνεχίζουμε με στρώσεις βατόμουρων και ζάχαρης εναλλάξ με όλα τα υλικά μας.
- Ρίχνουμε το νερό τις βανίλιες και βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
- Όταν πάρει βράση θα βγάλει αφρούς, τους αφαιρούμε με ένα κουτάλι.
- Βράζουμε μέχρι να πήξει η μαρμελάδα βατόμουρο, μπορεί να χρειαστεί να προσθέσουμε ζάχαρη η λίγο νερό ανάλογα με την πόση υγρασία υπάρχει στα βατόμουρα μας.
- Όταν η μαρμελάδα μας πήξει και είναι έτοιμη προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και την φυλάσσουμε όσο είναι ζεστή σε δοχεία που έχουμε αποστειρώσει βράζοντας τα σε νερό.
- Η μαρμελάδα μας είναι έτοιμη και μπορούμε να την χαρούμε όλο το χρόνο και να την χρησιμοποιήσουμε σε τσιζκέικ ή άλλα γλυκά.