LoveFood

Μαγειρεύω και έχω θέματα

  • Συνταγές
    • Μαγειρική
    • Ζαχαροπλαστική
    • Τσάι
    • Προσθήκη συνταγής
  • Ανα Υλικό
    • Αλλαντικά
    • Ζυμαρικά
    • Θαλασσινά
    • Γαλακτοκομικά
    • Κρέας
    • Λαχανικά
    • Μπαχαρικά
    • Μυρωδικά
    • Πουλερικά
    • Σοκολάτα
    • Φρούτα
    • Ψάρια
  • Χρήσιμα
    • Μαγειρικό Γλωσσάρι
    • Δοσομετρητής
    • Θερμοκρασίες φούρνου
    • Τεχνικές
Ζαχαροπλαστική, Μαρμελάδες  /  28 Οκτωβρίου 2013

Μαρμελάδα βατόμουρο, άσπρα μούρα, μαύρα μούρα..

by Παναγιώτης

Μαρμελάδα βατόμουρο με γιαούρτι

Η μάνα μου έκανε πάλι το θαύμα της, μαρμελαδίτσα βατόμουρο και από την στιγμή που επέστρεψα φωνάζω  φέρτε μου γιαούρτια….

Τα υλικά μας

  • 1 κιλό βατόμουρα πλυμένα καλά
  • 1 κιλό ζάχαρη άσπρη κρυσταλλική
  • 2 κούπες νερό
  • 2 βανιλίνες (προαιρετικά)
  • Μισή κουταλιά της σούπας λεμόνι

Εκτέλεση

  1. Στην κατσαρόλα μας κάνουμε μία στρώση από τα βατόμουρα και  συνεχίζουμε με μία στρώση ζάχαρη, συνεχίζουμε με στρώσεις βατόμουρων και ζάχαρης εναλλάξ με όλα τα υλικά μας.
  2. Ρίχνουμε το νερό τις βανίλιες και βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
  3. Όταν πάρει βράση θα βγάλει αφρούς, τους αφαιρούμε με ένα κουτάλι.
  4. Βράζουμε μέχρι να πήξει η μαρμελάδα βατόμουρο, μπορεί να χρειαστεί να προσθέσουμε ζάχαρη η λίγο νερό ανάλογα με την πόση υγρασία υπάρχει στα βατόμουρα μας.
  5. Όταν η μαρμελάδα μας πήξει και είναι έτοιμη προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και την φυλάσσουμε όσο είναι ζεστή σε δοχεία που έχουμε αποστειρώσει βράζοντας τα σε νερό.
  6. Η μαρμελάδα μας είναι έτοιμη και μπορούμε να την χαρούμε όλο το χρόνο και να την χρησιμοποιήσουμε σε τσιζκέικ ή άλλα γλυκά.

Στο ίδιο στυλ:

Μαρμελάδα φράουλα, εύκολα & φραουλένια. Η μαρμελάδα η φραουλένια είναι ένας τέλειος τρόπος να διατηρήσεις την φραουλογεύση όλο τον χρόνο, μπορείς να την βάλεις στα τζιζκέικ σου, να την φας με ψωμάκι για πρωινό, να γεμίσεις ντόνατς, μάφινς, κέικ, να την φας με γιαούρτι… Θέλετε...

Εύκολη μαρμελάδα Βερίκοκο, ρίκο ρίκο ρίκοκο. Μαρμελαδίτσα βερίκοκο καλοκαιρινή που την φυλάμε στο ψυγείο όλο τον χρόνο για να την τρώμε για πρωινό και να την βάζουμε στα γλυκά ή να κάνουμε επιδόρπια γιαουρτιού  όπως βλέπεται στην φωτογραφία και στην συνταγή που θα σας δώσω πιο...

Μαρινάδα για αρνί με μαρμελάδα βερίκοκο, ρικοκό. Πάμε να δούμε μία εύκολη για αρνάκι με γλυκόξινη γέυση…   Τα υλικά  μας (για κάθε κιλό αρνιού) 3 κουταλιές της σούπας μαρμελάδα βερίκοκο Χυμό από ένα λεμόνι 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο βασιλικό 1 κουταλιά της σούπας φρέσκια ρίγανη...

Παπουτσάκια άσπρα & light, ανάλαφρο πατούμενο. Η Θεία η Κατερίνα από το Βαλτινό Τρικάλων έφτιαξε παπουτσάκια με άσπρες μελιτζάνες (τυπικές στα νησιά του Αιγαίου, τελευταία τις βρίσκουμε επιτέλους παντού) και είχε την καλοσύνη να μοιραστεί μαζί μας με πιο light εκδοχή του δημοφιλούς ανά την επικράτεια...

Tags

  • Vegan
  • Νηστίσιμα
  • Παραδοσιακές
  • Σαρακοστή
  • Χορτοφαγικές

Πλοήγηση άρθρων

Τσιγαριστά χόρτα με αυγά ποσέ, με αγάπη από το Πήλιο.
Χοιρινό στην κατσαρόλα, λεμονάτο και κουρκουμάτο.

Share your thoughts Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Υλικά

  • Άνηθος
  • Αλάτι
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Αυγά
  • Βανίλια
  • Βασιλικός
  • Βούτυρο
  • Γάλα
  • Γαρίφαλο
  • Γιαούρτι
  • Δυόσμος
  • Ελαιόλαδο
  • Ζάχαρη
  • Ζάχαρη άχνη
  • Θυμάρι
  • Κανέλα
  • Κεφαλοτύρι
  • Κολοκύθια
  • Κορίανδρος
  • Κοτόπουλο
  • Κρέμα γάλακτος
  • Κρεμμύδι
  • Κρεμμύδι Φρέσκο
  • Κύμινο
  • Μαϊντανός
  • Μαύρο Πιπέρι
  • Μελιτζάνες
  • Μοσχοκάρυδο
  • Μπέικον
  • Μπαλσάμικο
  • Μπαχάρι
  • Ντομάτες
  • Ξύδια
  • Παρμεζάνα
  • Πατάτες
  • Πιπέρι
  • Πιπέρι καγιέν
  • Πιπεριές
  • Ρίγανη
  • Σκόρδο
  • Τζίντζερ
  • Τσίλι
  • Φέτα
  • Χυμός Λεμονιού
  • κιμάς μοσχαρίσιος

Είναι και…

  • Light
  • Vegan
  • Αγίου Βαλεντίνου
  • Ανακύκλωση
  • Αυγά με φυσική βαφή
  • Βάφτιση
  • Γενέθλια
  • Για αρχάριους
  • Γιορτή
  • Γλυκά χωρίς ζάχαρη
  • Γρήγορες
  • Ελαφριές
  • Εορταστικές
  • Εύκολες
  • Καυτερά
  • Κουζίνες του κόσμου
  • Κοχλιοί
  • Κρασομεζές
  • Κόκκινα αυγά
  • Λίμπιντο
  • Μπουφές
  • Ναύπλιο
  • Νηστίσιμα
  • Νηστίσιμα Γλυκά
  • Οικονομικές
  • Ουζομεζές
  • Πάρτι
  • Πάσχα
  • Παιδικό πάρτυ
  • Παραδοσιακές
  • Πασχαλινά αυγά
  • Πασχαλινό τραπέζι
  • Παχαλινά αυγά με κρεμμύδι
  • Πλούσια σε ω3 λιπαρά
  • Πλούσιο σε σίδηρο
  • Πολύχρωμα
  • Πρωινό
  • Σαρακοστή
  • Τραπέζι
  • Χορτοφαγικές
  • Χορτοφαγική Μαγειρίτσα
  • Χριστούγεννα
  • καφές
  • τσάι
  • ψαροφαγία

Μέθοδος Μαγειρέματος

  • Ζεμάτισμα
  • Μαρινάδα
  • Μπέν μαρί
  • Στα κάρβουνα
  • Στην Κατσαρόλα
  • Στην γάστρα
  • Στην λαδόκολα
  • Στη σχάρα
  • Στο γκριλ
  • Στο μπρίκι
  • Στον Ατμό
  • Στον Φούρνο
  • Στο πήλινο
  • Στο τηγάνι
  • Τοστιέρα
  • Χωρίς Μαγείρεμα
  • Ψηστιέρα

Χώρες & Περιοχές

  • Άγιο Όρος
  • Ήπειρος
  • Αίγυπτος
  • Αγγλία
  • Αργεντινή
  • Ασία
  • Αυστρία
  • Αχαϊα
  • Βιετνάμ
  • Βολιβία
  • Βόρεια Αμερική
  • Γένοβα
  • Γαλλία
  • Γερμανία
  • Εκουαδόρ
  • Ελλάδα
  • Επτάνησα
  • Ευρώπη
  • Ζάκυνθος
  • Ζαγορά
  • Η.Π.Α.
  • Ηλεία
  • Ινδία
  • Ισραήλ
  • Ιταλία
  • Κέρκυρα
  • Κίνα
  • Κεφαλονιά
  • Κουρδιστάν
  • Κρήτη
  • Κυκλάδες
  • Λευκάδα
  • Μέση Ανατολή
  • Μαρόκο
  • Μεξικό
  • Μεσόγειος
  • Πήλιο
  • Πελοπόννησος
  • Περού
  • Πολωνία
  • Σούλι
  • Σπάρτη
  • Τουρκία
  • Τρίκαλα
  • Χιλή

Τελευταία Σχόλια

  • Τρία μόνο υλικά είναι αρκετά για εύκολα γρήγορα και πεντανόστιμα αμυγδαλωτά ή εργολάβοι στο Αμυγδαλωτά Σίφνου, μύρισε Αιγαίο
  • Παναγιώτης στο Αbsolute begginers: Μπριζόλες με πατάτες στον φούρνο.
  • Πατάτες τηγανιτές …στο φούρνο που ΔΕΝ παχαίνουν στο Πατάτες τηγανιτές …στο φούρνο. Bye bye θερμίδα
  • ΑννΑ στο Ζυμαρικά με πέστο φασκόμηλου, έπαθα έκρηξη γέυσης
  • Μιτσάκι στο Πουτίγκα από τσουρέκι, άλλαξε ο Μανωλιός και έφαγε το τσουρέκι του αλλιώς.
  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Copyright
  • Δήλωση Προστασίας προσωπικών δεδομένων
  • Elara by LyraThemes