LoveFood

Μαγειρεύω και έχω θέματα

  • Συνταγές
    • Μαγειρική
    • Ζαχαροπλαστική
    • Τσάι
    • Προσθήκη συνταγής
  • Ανα Υλικό
    • Αλλαντικά
    • Ζυμαρικά
    • Θαλασσινά
    • Γαλακτοκομικά
    • Κρέας
    • Λαχανικά
    • Μπαχαρικά
    • Μυρωδικά
    • Πουλερικά
    • Σοκολάτα
    • Φρούτα
    • Ψάρια
  • Χρήσιμα
    • Μαγειρικό Γλωσσάρι
    • Δοσομετρητής
    • Θερμοκρασίες φούρνου
    • Τεχνικές
Ζαχαροπλαστική, Μαρμελάδες  /  25 Αυγούστου 2013

Μαρμελάδα φράουλα, εύκολα & φραουλένια.

by Παναγιώτης
Μαρμελάδα φράουλα
“Φράου Λία ιχ λίμπε ντιχ” είπε ο Χανς ο Γερμανός στην Κυρία Λία την καλοστεκούμενη Κρητικιά και η δεύτερη εισβολή των Γερμανών στην Κρήτη(ερωτική αυτή την φορά) μόλις ξεκινούσε…

Η μαρμελάδα η φραουλένια είναι ένας τέλειος τρόπος να διατηρήσεις την φραουλογεύση όλο τον χρόνο, μπορείς να την βάλεις στα τζιζκέικ σου, να την φας με ψωμάκι για πρωινό, να γεμίσεις ντόνατς, μάφινς, κέικ, να την φας με γιαούρτι… Θέλετε να συνεχίσω;

 

 

Τα υλικά μας

  • 1 κιλό φράουλες καθαρισμένες από το κοτσάνι τους ολόκληρες η κομμένες στην μέση αν είναι μεγάλες
  • 1 κιλό ζάχαρη κρυσταλλική άσπρη
  • 2 κούπες νερό
  • 2 βανιλίνες (προαιρετικά)
  • Μισή κουταλιά της σούπας λεμόνι

 

Εκτέλεση

  1. Σε μία κατσαρόλα κάνουμε μία στρώση από τις φράουλες, συνεχίζουμε με μία στρώση ζάχαρη και συνεχίζουμε με στρώσεις φράουλας και ζάχαρης μέχρι να χρησιμοποιήσουμε όλα τα υλικά μας.
  2. Όταν τελειώσουμε με τις στρώσεις ρίχνουμε το νερό τις βανιλίνες αν θέλουμε και βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
  3. Όταν πάρει βράση θα βγάλει αφρούς, τους αφαιρούμε με ένα κουτάλι την ξαφρίζουμε δηλαδή.
  4. Βράζουμε μέχρι να πήξει η μαρμελάδα μας, αν οι φράουλες βγάλουν πολύ νερό μπορεί να χρειαστεί να προσθέσουμε ζάχαρη.
  5. Όταν η μαρμελάδα μας είναι έτοιμη προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και την φυλάσσουμε όσο είναι ζεστή σε δοχεία που έχουμε αποστειρώσει βράζοντας τα σε νερό. Προσέχουμε να μην ακουμπήσουμε με τα δάχτυλά μας στο εσωτερικό του δοχείου και όταν την χρησιμοποιούμε δεν βάζουμε μέσα κουτάλι που έχει μπει στο στόμα μας.

Στο ίδιο στυλ:

Εύκολη μαρμελάδα Βερίκοκο, ρίκο ρίκο ρίκοκο. Μαρμελαδίτσα βερίκοκο καλοκαιρινή που την φυλάμε στο ψυγείο όλο τον χρόνο για να την τρώμε για πρωινό και να την βάζουμε στα γλυκά ή να κάνουμε επιδόρπια γιαουρτιού  όπως βλέπεται στην φωτογραφία και στην συνταγή που θα σας δώσω πιο...

Μαρινάδα για αρνί με μαρμελάδα βερίκοκο, ρικοκό. Πάμε να δούμε μία εύκολη για αρνάκι με γλυκόξινη γέυση…   Τα υλικά  μας (για κάθε κιλό αρνιού) 3 κουταλιές της σούπας μαρμελάδα βερίκοκο Χυμό από ένα λεμόνι 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο βασιλικό 1 κουταλιά της σούπας φρέσκια ρίγανη...

Τούρτα Φράουλα – “Φράου Λία” η Μεγαλοπρεπής Μας κακομαθαίνετε κυρία Λία ! ( η γνωστή εκ Ναυπλίου ορμώμενη). Μας βλέπω στην επόμενη γιορτή (που είναι μάλλον η δική μου !) να το τσούζουμε με τούρτα φράουλα . Στην υγειά μας ! Υλικά  Τρία λευκά παντεσπάνια Για το λευκό παντεσπάνι δείτε την...

Πράσινος πουρές με πατάτες και βλήτα, εύκολα και οικοεναλλακτικά. Πάμε να δούμε ένα πουρέ εύκολο με γεύση από αγαπημένα βλήτα τα έξυπνα και πράσινα χόρτα. Γίνεται σε μηδέν χρόνο και αφρατεύει με γιαούρτι και ελαιόλαδο, καθαρά ελληνική γεύση που μπορεί να σταθεί ως πιάτο μόνο του ή να συνοδέψει...

Tags

  • Vegan
  • Εύκολες
  • Νηστίσιμα
  • Νηστίσιμα Γλυκά
  • Σαρακοστή
  • Χορτοφαγικές

Πλοήγηση άρθρων

Ψητά νεκταρίνια με αρώματα, τέλειο υγιεινό γλυκάκι.
Πουρές πατάτας ο κλασσικός, όλα τα συνοδεύει & δεν ντρέπεται.

Share your thoughts Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Υλικά

  • Άνηθος
  • Αλάτι
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Αυγά
  • Βανίλια
  • Βασιλικός
  • Βούτυρο
  • Γάλα
  • Γαρίφαλο
  • Γιαούρτι
  • Δυόσμος
  • Ελαιόλαδο
  • Ζάχαρη
  • Ζάχαρη άχνη
  • Θυμάρι
  • Κανέλα
  • Κεφαλοτύρι
  • Κολοκύθια
  • Κορίανδρος
  • Κοτόπουλο
  • Κρέμα γάλακτος
  • Κρεμμύδι
  • Κρεμμύδι Φρέσκο
  • Κύμινο
  • Μαϊντανός
  • Μαύρο Πιπέρι
  • Μελιτζάνες
  • Μοσχοκάρυδο
  • Μπέικον
  • Μπαλσάμικο
  • Μπαχάρι
  • Ντομάτες
  • Ξύδια
  • Παρμεζάνα
  • Πατάτες
  • Πιπέρι
  • Πιπέρι καγιέν
  • Πιπεριές
  • Ρίγανη
  • Σκόρδο
  • Τζίντζερ
  • Τσίλι
  • Φέτα
  • Χυμός Λεμονιού
  • κιμάς μοσχαρίσιος

Είναι και…

  • Light
  • Vegan
  • Αγίου Βαλεντίνου
  • Ανακύκλωση
  • Αυγά με φυσική βαφή
  • Βάφτιση
  • Γενέθλια
  • Για αρχάριους
  • Γιορτή
  • Γλυκά χωρίς ζάχαρη
  • Γρήγορες
  • Ελαφριές
  • Εορταστικές
  • Εύκολες
  • Καυτερά
  • Κουζίνες του κόσμου
  • Κοχλιοί
  • Κρασομεζές
  • Κόκκινα αυγά
  • Λίμπιντο
  • Μπουφές
  • Ναύπλιο
  • Νηστίσιμα
  • Νηστίσιμα Γλυκά
  • Οικονομικές
  • Ουζομεζές
  • Πάρτι
  • Πάσχα
  • Παιδικό πάρτυ
  • Παραδοσιακές
  • Πασχαλινά αυγά
  • Πασχαλινό τραπέζι
  • Παχαλινά αυγά με κρεμμύδι
  • Πλούσια σε ω3 λιπαρά
  • Πλούσιο σε σίδηρο
  • Πολύχρωμα
  • Πρωινό
  • Σαρακοστή
  • Τραπέζι
  • Χορτοφαγικές
  • Χορτοφαγική Μαγειρίτσα
  • Χριστούγεννα
  • καφές
  • τσάι
  • ψαροφαγία

Μέθοδος Μαγειρέματος

  • Ζεμάτισμα
  • Μαρινάδα
  • Μπέν μαρί
  • Στα κάρβουνα
  • Στην Κατσαρόλα
  • Στην γάστρα
  • Στην λαδόκολα
  • Στη σχάρα
  • Στο γκριλ
  • Στο μπρίκι
  • Στον Ατμό
  • Στον Φούρνο
  • Στο πήλινο
  • Στο τηγάνι
  • Τοστιέρα
  • Χωρίς Μαγείρεμα
  • Ψηστιέρα

Χώρες & Περιοχές

  • Άγιο Όρος
  • Ήπειρος
  • Αίγυπτος
  • Αγγλία
  • Αργεντινή
  • Ασία
  • Αυστρία
  • Αχαϊα
  • Βιετνάμ
  • Βολιβία
  • Βόρεια Αμερική
  • Γένοβα
  • Γαλλία
  • Γερμανία
  • Εκουαδόρ
  • Ελλάδα
  • Επτάνησα
  • Ευρώπη
  • Ζάκυνθος
  • Ζαγορά
  • Η.Π.Α.
  • Ηλεία
  • Ινδία
  • Ισραήλ
  • Ιταλία
  • Κέρκυρα
  • Κίνα
  • Κεφαλονιά
  • Κουρδιστάν
  • Κρήτη
  • Κυκλάδες
  • Λευκάδα
  • Μέση Ανατολή
  • Μαρόκο
  • Μεξικό
  • Μεσόγειος
  • Πήλιο
  • Πελοπόννησος
  • Περού
  • Πολωνία
  • Σούλι
  • Σπάρτη
  • Τουρκία
  • Τρίκαλα
  • Χιλή

Τελευταία Σχόλια

  • Πατάτες τηγανιτές …στο φούρνο που ΔΕΝ παχαίνουν στο Πατάτες τηγανιτές …στο φούρνο. Bye bye θερμίδα
  • ΑννΑ στο Ζυμαρικά με πέστο φασκόμηλου, έπαθα έκρηξη γέυσης
  • Μιτσάκι στο Πουτίγκα από τσουρέκι, άλλαξε ο Μανωλιός και έφαγε το τσουρέκι του αλλιώς.
  • Ψάρι στη λαδόκολλα με λαχανικά(4 μονάδες) - στο Φάγαμε πακέτο …φιλέτα ψαριού στη λαδόκολλα
  • Μαιρη Αθανασοπουλου στο Στάσου…μύγδαλα! Τούρτα με καραμελωμένα αμύγδαλα (και σοκολατένιο παντεσπάνι)
  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Copyright
  • Δήλωση Προστασίας προσωπικών δεδομένων
  • Elara by LyraThemes