LoveFood

Μαγειρεύω και έχω θέματα

  • Συνταγές
    • Μαγειρική
    • Ζαχαροπλαστική
    • Τσάι
    • Προσθήκη συνταγής
  • Ανα Υλικό
    • Αλλαντικά
    • Ζυμαρικά
    • Θαλασσινά
    • Γαλακτοκομικά
    • Κρέας
    • Λαχανικά
    • Μπαχαρικά
    • Μυρωδικά
    • Πουλερικά
    • Σοκολάτα
    • Φρούτα
    • Ψάρια
  • Χρήσιμα
    • Μαγειρικό Γλωσσάρι
    • Δοσομετρητής
    • Θερμοκρασίες φούρνου
    • Τεχνικές
Μακαρονάδες  /  30 Απριλίου 2013

Μαφιόζικο σπαγγέτι με αντζούγιες

by Μαριλού
spaggeti-antzougies
Ο Λουίτζι έτρωγε πάντα καλά πριν από κάθε χτύπημα.

Οι αντζούγιες είναι εξαιρετικά δημοφιλείς σε όλη τη Μεσόγειο. Το φημισμένο σισιλιάνικο σπαγγέτι «con acciughe» με αντζούγιες, τρίμματα ψωμιού και σκόρδο, είναι μια εύκολη και γρήγορη μακαρονάδα που γίνεται σε 10 λεπτά . Κατόπιν παραίνεσης φίλων πρόσθεσα ντοματάκια Σαντορίνης που δίνουν μια νότα δροσιάς στην Ελληνοιταλική πανδαισία  .

Ούνα φάτσα -ούνα ράτσα εξάλλου…

 

Υλικά

  • 500 γρ. σπαγγέτι
  • 6 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 6-7 φιλέτα αντζούγιας τεμαχισμένα
  • 20-25 ντοματάκια τσέρι κομμένα στη μέση
  • 1 κούπα τρίμματα ψωμιού
  • ½ ματσάκι φρέσκος ψιλοκομμένος μαϊντανός
  • Φρεσκοτριμμένο  πιπέρι
  • Τριμμένη παρμεζάνα

 

Πως το κάνουμε :

Βράζουμε τα μακαρόνια al dente σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Σε ένα τηγάνι ή φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και προσθέστε το σκόρδο και τις αντζούγιες σε μέτρια φωτιά για 2-3 λεπτά. Όταν τα ψαράκια μας λιώσουν και γίνουν πολτός ρίχνουμε τα ντοματάκια και μαγειρεύουμε για άλλα 2 -3 λεπτά .Ρίχνουμε τα τρίμματα ψωμιού, το μαϊντανό, το πιπέρι, και κατεβάζουμε από τη φωτιά. Αναμειγνύουμε τα μακαρόνια με την σάλτσα και προσθέτουμε τριμμένη παρμεζάνα.

Το αλάτι στην συνταγή αυτή είναι προαιρετικό γιατί οι αντζούγιες είναι έτσι κι αλλιώς αλμυρές.

Στο ίδιο στυλ:

Μάτι γαρίδα … γαριδομακαρονάδα με τα όλα της.   Το συνταίριασμα ζυμαρικÏŽν και θαλασσινÏŽν είναι πολύ συνηθισμένο στη ΜεσÏŒγειο και ÏŒτι πρέπει τις μέρες της νηστείας . Ο κουμπάρος μου ο Γιάννη και ο φίλος μου ο Θωμάς , ερασιτέχνες μάγειρες και καλοφαγάδες και οι δυο , μου...

Αγκινάρες (με τα αγκάθια) με πατάτες λαδερές Αγκινάρες με πατάτες λοιπÏŒν, η αγκινάρα είναι απÏŒ τα αγαπημένα μου λαχανικά σε οποιÏŒδηποτε συνδυασμÏŒ αγκινάρες με κουκιά, αγκινάρες με αρακά, αγκινάρες αλά πολίτα κτλ. Πλούσιες σε αντιοξειδωτικά και αντικαρκινική δράση, μείωση της χοληστερÏŒλης (και ο κατάλογος συνεχίζεται). Η αγκινάρα...

Μπριάμ πειραγμένο με γλυκοκολοκύθα Την γλυκοκολοκύθα (butternut squash) μου την έμαθαν στην Αγγλία, εκεί την χρησιμοποιούν με διαφÏŒρους τρÏŒπους ÏŒπως πχ την κάνουν ωραία σούπα βελουτέ ή την βάζουν στα λαχανικά του παραδοσιακού τους Sunday Roast (γιαμ). Το ξαναλέω η Αγγλική κουζίνα είναι παρεξηγημένη....

Ψαρώσαμε… Χορταριασμένο Φαγκρί Αν για ένα πράγμα δοξάζω την Κρητικιά μανούλα μου είναι που με έμαθε να αγαπάω τα χÏŒρτα και τα μυρωδικά της ελληνικής φύσης . Ο συνδυασμÏŒς με ψάρι, είναι ÏŒτι καλύτερο μπορεί να σου τύχει σε αυτή τη ζωή ....

Tags

  • Νηστίσιμα
  • Σαρακοστή

Πλοήγηση άρθρων

Μπριάμ πειραγμένο με γλυκοκολοκύθα
Μαρινάδα για Αρνί (μαρινάρουμε τα μπούτια μας)

Share your thoughts Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Υλικά

  • Άνηθος
  • Αλάτι
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Αυγά
  • Βανίλια
  • Βασιλικός
  • Βούτυρο
  • Γάλα
  • Γαρίφαλο
  • Γιαούρτι
  • Δυόσμος
  • Ελαιόλαδο
  • Ζάχαρη
  • Ζάχαρη άχνη
  • Θυμάρι
  • Κανέλα
  • Κεφαλοτύρι
  • Κολοκύθια
  • Κορίανδρος
  • Κοτόπουλο
  • Κρέμα γάλακτος
  • Κρεμμύδι
  • Κρεμμύδι Φρέσκο
  • Κύμινο
  • Μαϊντανός
  • Μαύρο Πιπέρι
  • Μελιτζάνες
  • Μοσχοκάρυδο
  • Μπέικον
  • Μπαλσάμικο
  • Μπαχάρι
  • Ντομάτες
  • Ξύδια
  • Παρμεζάνα
  • Πατάτες
  • Πιπέρι
  • Πιπέρι καγιέν
  • Πιπεριές
  • Ρίγανη
  • Σκόρδο
  • Τζίντζερ
  • Τσίλι
  • Φέτα
  • Χυμός Λεμονιού
  • κιμάς μοσχαρίσιος

Είναι και…

  • Light
  • Vegan
  • Αγίου Βαλεντίνου
  • Ανακύκλωση
  • Αυγά με φυσική βαφή
  • Βάφτιση
  • Γενέθλια
  • Για αρχάριους
  • Γιορτή
  • Γλυκά χωρίς ζάχαρη
  • Γρήγορες
  • Ελαφριές
  • Εορταστικές
  • Εύκολες
  • Καυτερά
  • Κουζίνες του κόσμου
  • Κοχλιοί
  • Κρασομεζές
  • Κόκκινα αυγά
  • Λίμπιντο
  • Μπουφές
  • Ναύπλιο
  • Νηστίσιμα
  • Νηστίσιμα Γλυκά
  • Οικονομικές
  • Ουζομεζές
  • Πάρτι
  • Πάσχα
  • Παιδικό πάρτυ
  • Παραδοσιακές
  • Πασχαλινά αυγά
  • Πασχαλινό τραπέζι
  • Παχαλινά αυγά με κρεμμύδι
  • Πλούσια σε ω3 λιπαρά
  • Πλούσιο σε σίδηρο
  • Πολύχρωμα
  • Πρωινό
  • Σαρακοστή
  • Τραπέζι
  • Χορτοφαγικές
  • Χορτοφαγική Μαγειρίτσα
  • Χριστούγεννα
  • καφές
  • τσάι
  • ψαροφαγία

Μέθοδος Μαγειρέματος

  • Ζεμάτισμα
  • Μαρινάδα
  • Μπέν μαρί
  • Στα κάρβουνα
  • Στην Κατσαρόλα
  • Στην γάστρα
  • Στην λαδόκολα
  • Στη σχάρα
  • Στο γκριλ
  • Στο μπρίκι
  • Στον Ατμό
  • Στον Φούρνο
  • Στο πήλινο
  • Στο τηγάνι
  • Τοστιέρα
  • Χωρίς Μαγείρεμα
  • Ψηστιέρα

Χώρες & Περιοχές

  • Άγιο Όρος
  • Ήπειρος
  • Αίγυπτος
  • Αγγλία
  • Αργεντινή
  • Ασία
  • Αυστρία
  • Αχαϊα
  • Βιετνάμ
  • Βολιβία
  • Βόρεια Αμερική
  • Γένοβα
  • Γαλλία
  • Γερμανία
  • Εκουαδόρ
  • Ελλάδα
  • Επτάνησα
  • Ευρώπη
  • Ζάκυνθος
  • Ζαγορά
  • Η.Π.Α.
  • Ηλεία
  • Ινδία
  • Ισραήλ
  • Ιταλία
  • Κέρκυρα
  • Κίνα
  • Κεφαλονιά
  • Κουρδιστάν
  • Κρήτη
  • Κυκλάδες
  • Λευκάδα
  • Μέση Ανατολή
  • Μαρόκο
  • Μεξικό
  • Μεσόγειος
  • Πήλιο
  • Πελοπόννησος
  • Περού
  • Πολωνία
  • Σούλι
  • Σπάρτη
  • Τουρκία
  • Τρίκαλα
  • Χιλή

Τελευταία Σχόλια

  • Τρία μόνο υλικά είναι αρκετά για εύκολα γρήγορα και πεντανόστιμα αμυγδαλωτά ή εργολάβοι στο Αμυγδαλωτά Σίφνου, μύρισε Αιγαίο
  • Παναγιώτης στο Αbsolute begginers: Μπριζόλες με πατάτες στον φούρνο.
  • Πατάτες τηγανιτές …στο φούρνο που ΔΕΝ παχαίνουν στο Πατάτες τηγανιτές …στο φούρνο. Bye bye θερμίδα
  • ΑννΑ στο Ζυμαρικά με πέστο φασκόμηλου, έπαθα έκρηξη γέυσης
  • Μιτσάκι στο Πουτίγκα από τσουρέκι, άλλαξε ο Μανωλιός και έφαγε το τσουρέκι του αλλιώς.
  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Copyright
  • Δήλωση Προστασίας προσωπικών δεδομένων
  • Elara by LyraThemes