
Οι αντζούγιες είναι εξαιρετικά δημοφιλείς σε όλη τη Μεσόγειο. Το φημισμένο σισιλιάνικο σπαγγέτι «con acciughe» με αντζούγιες, τρίμματα ψωμιού και σκόρδο, είναι μια εύκολη και γρήγορη μακαρονάδα που γίνεται σε 10 λεπτά . Κατόπιν παραίνεσης φίλων πρόσθεσα ντοματάκια Σαντορίνης που δίνουν μια νότα δροσιάς στην Ελληνοιταλική πανδαισία .
Ούνα φάτσα -ούνα ράτσα εξάλλου…
Υλικά
- 500 γρ. σπαγγέτι
- 6 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 6-7 φιλέτα αντζούγιας τεμαχισμένα
- 20-25 ντοματάκια τσέρι κομμένα στη μέση
- 1 κούπα τρίμματα ψωμιού
- ½ ματσάκι φρέσκος ψιλοκομμένος μαϊντανός
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Τριμμένη παρμεζάνα
Πως το κάνουμε :
Βράζουμε τα μακαρόνια al dente σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Σε ένα τηγάνι ή φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και προσθέστε το σκόρδο και τις αντζούγιες σε μέτρια φωτιά για 2-3 λεπτά. Όταν τα ψαράκια μας λιώσουν και γίνουν πολτός ρίχνουμε τα ντοματάκια και μαγειρεύουμε για άλλα 2 -3 λεπτά .Ρίχνουμε τα τρίμματα ψωμιού, το μαϊντανό, το πιπέρι, και κατεβάζουμε από τη φωτιά. Αναμειγνύουμε τα μακαρόνια με την σάλτσα και προσθέτουμε τριμμένη παρμεζάνα.
Το αλάτι στην συνταγή αυτή είναι προαιρετικό γιατί οι αντζούγιες είναι έτσι κι αλλιώς αλμυρές.