Ένα τυπικό καλοκαιρινό Ιταλικό φαγητό είναι αυτό που έφτιαξα σήμερα, η μελιτζάνα με την παρμεζάνα όχι μόνο κάνουν ρίμα αλλά ταιριάζουν και γευστικά…
Τα υλικά μας (για 4 μερίδες )
- 4 μελιτζάνες κομμένες σε φέτες χοντρούτσικες
- 3-4 ντομάτες ώριμες τριμμένες
- 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 1 αυγό (προαιρετικά)
- 100 γρ μοτσαρέλα (τριμμένη η κομμένη σε φέτες)
- 100 γρ παρμεζάνα τριμμένη
- 1 κούπα ελαιόλαδο
- 3-4 κουταλιές βασιλικό φρέσκο ψιλοκομμένο
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση
- Τηγανίζουμε τις φέτες της μελιτζάνες για να μαλακώσουν ή αν τις θέλουμε λιγότερο λαδερές τις κάνουμε σε ένα ταψί περνώντας τις με ελαιόλαδο και από τις 2 πλευρές.
- Σε ένα τηγάνι τσιγαρίζουμε σε 2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο το σκόρδο και όταν μαλακώσουν προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα και αλατοπιπερώνουμε, βράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα, την βγάζουμε από την φωτιά, ανακατεύουμε με τον βασιλικό και την αφήνουμε στην άκρη.
- Σε ένα πυρέξ κάνουμε μία στρώση από τις μελιτζάνες προσθέτουμε την μοτσαρέλα, αν θέλουμε το αυγό που έχουμε χτυπήσει και από πάνω την σάλτσα ντομάτας.
- Κάνουμε άλλη μία στρώση με μελιτζάνες και από πάνω απλώνουμε την τριμμένη παρμεζάνα.
- Ψήνουμε στους 180 βαθμούς με γκριλ πάνω – κάτω και αέρα για περίπου 20-25 λεπτά, τσεκάρουμε για να μην μας αρπάξει η παρμεζάνα.
Σερβίρουμε με μία δροσερή σαλάτα, εγώ τα έφαγα με την σαλάτα με νεκταρίνια και ντομάτα..