LoveFood

Μαγειρεύω και έχω θέματα

  • Συνταγές
    • Μαγειρική
    • Ζαχαροπλαστική
    • Τσάι
    • Προσθήκη συνταγής
  • Ανα Υλικό
    • Αλλαντικά
    • Ζυμαρικά
    • Θαλασσινά
    • Γαλακτοκομικά
    • Κρέας
    • Λαχανικά
    • Μπαχαρικά
    • Μυρωδικά
    • Πουλερικά
    • Σοκολάτα
    • Φρούτα
    • Ψάρια
  • Χρήσιμα
    • Μαγειρικό Γλωσσάρι
    • Δοσομετρητής
    • Θερμοκρασίες φούρνου
    • Τεχνικές
Κυρίως Πιάτα, Σουφλέ  /  30 Αυγούστου 2013

Μελιτζάνες με παρμεζάνα στον φούρνο (melanzane alla parmigiano).

by Παναγιώτης
Μελιτζάνες Παρμεζάνα
Εντωμεταξύ σε ένα εναλλακτικό σύμπαν ο Βαγγέλης είχε φροντίσει να πάρει την μάμα του τηλέφωνο για να του φτιάξει melanzane alla parmigiano που τις είχε επιθυμήσει…..

Ένα τυπικό καλοκαιρινό Ιταλικό φαγητό είναι αυτό που έφτιαξα σήμερα, η μελιτζάνα με την παρμεζάνα όχι μόνο κάνουν ρίμα αλλά ταιριάζουν και γευστικά…

 

Τα υλικά μας (για 4 μερίδες )

  • 4 μελιτζάνες κομμένες σε φέτες χοντρούτσικες
  • 3-4 ντομάτες ώριμες τριμμένες
  • 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1  αυγό (προαιρετικά)
  • 100 γρ μοτσαρέλα (τριμμένη η κομμένη σε φέτες)
  • 100 γρ παρμεζάνα τριμμένη
  • 1 κούπα ελαιόλαδο
  • 3-4 κουταλιές βασιλικό φρέσκο ψιλοκομμένο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

 

Εκτέλεση

  1. Τηγανίζουμε τις φέτες της μελιτζάνες για να μαλακώσουν ή αν τις θέλουμε λιγότερο λαδερές τις κάνουμε σε ένα ταψί περνώντας τις με ελαιόλαδο και από τις 2 πλευρές.
  2. Σε ένα τηγάνι τσιγαρίζουμε σε 2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο το σκόρδο και όταν μαλακώσουν προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα και αλατοπιπερώνουμε, βράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα, την βγάζουμε από την φωτιά, ανακατεύουμε με τον βασιλικό  και την αφήνουμε στην άκρη.
  3. Σε ένα πυρέξ κάνουμε μία στρώση από τις μελιτζάνες προσθέτουμε την μοτσαρέλα, αν θέλουμε το αυγό που έχουμε χτυπήσει και από πάνω την σάλτσα ντομάτας.
  4. Κάνουμε άλλη μία στρώση με μελιτζάνες και από πάνω απλώνουμε την τριμμένη παρμεζάνα.
  5. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς με γκριλ πάνω – κάτω και αέρα για περίπου 20-25 λεπτά, τσεκάρουμε για να μην μας αρπάξει η παρμεζάνα.

Σερβίρουμε με μία δροσερή σαλάτα, εγώ τα έφαγα με την σαλάτα με νεκταρίνια και ντομάτα..

melanzane alla parmigiano

Στο ίδιο στυλ:

Μπριάμ στον φούρνο με αγαπημένα καλοκαιρινά λαχανικά. Ένα απÏŒ τα θεÏŠκά καλοκαιρινά φαγητά είναι το μπριάμ ή μπριάμι το οποίο ακολουθεί τον κανÏŒνα της ελληνικής κουζίνας ρουστίκ απλÏŒ & εύκολο, οι αναλογίες στα υλικά είναι ενδεικτικές άλλοι δεν χρησιμοποιούν μελιτζάνες άλλοι βάζουν περισσÏŒτερες πατάτες …   Τα...

Ρόκα παρμεζάνα με ντοματίνι, η πιο ροκ σαλάτα Η ρÏŒκα με την παρμεζάνα είναι απÏŒ τους πιο κλασικούς συνδυασμούς σε σαλάτα, μην φοβάστε να πειραματιστείτε και προσθέστε άλλα υλικά ÏŒπως ντομάτες, ξηρούς καρπούς κτλ.   Τα υλικά μας ΜισÏŒ ματσάκι ρÏŒκα χοντροκομμένη(κÏŒψτε την με τα χέρια) ή βλαστάρια...

Μελιτζάνες φούρνου με σάλτσα ντομάτας & καπνιστό τυρί ......

Χοιρινές μπριζόλες στον φούρνο με καλοκαιρινά λαχανικά. Λείπει λίγη φαντασία τελικά απÏŒ τούτο το σπίτι, απολαμβάνω τις διακοπές μου στο χωριÏŒ και προσπαθÏŽ να μαγειρεύω  και κάτι νέο κάθε μέρα, αλλά ÏŒταν σου έρχεται η μάνα σου με χοιρινές πάλι, ενÏŽ τις φάγατε πριν 3 μέρες, τα...

Tags

  • Γιορτή
  • Εύκολες
  • Τραπέζι
  • Χορτοφαγικές

Πλοήγηση άρθρων

Σαλάτα με νεκταρίνια, ντομάτα & μοτσαρέλα, σαλατονέκταρ.
Αρνάκι σε στυλ Μαροκινό, μπαχαρικά & αρώματα.

Share your thoughts Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Υλικά

  • Άνηθος
  • Αλάτι
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Αυγά
  • Βανίλια
  • Βασιλικός
  • Βούτυρο
  • Γάλα
  • Γαρίφαλο
  • Γιαούρτι
  • Δυόσμος
  • Ελαιόλαδο
  • Ζάχαρη
  • Ζάχαρη άχνη
  • Θυμάρι
  • Κανέλα
  • Κεφαλοτύρι
  • Κολοκύθια
  • Κορίανδρος
  • Κοτόπουλο
  • Κρέμα γάλακτος
  • Κρεμμύδι
  • Κρεμμύδι Φρέσκο
  • Κύμινο
  • Μαϊντανός
  • Μαύρο Πιπέρι
  • Μελιτζάνες
  • Μοσχοκάρυδο
  • Μπέικον
  • Μπαλσάμικο
  • Μπαχάρι
  • Ντομάτες
  • Ξύδια
  • Παρμεζάνα
  • Πατάτες
  • Πιπέρι
  • Πιπέρι καγιέν
  • Πιπεριές
  • Ρίγανη
  • Σκόρδο
  • Τζίντζερ
  • Τσίλι
  • Φέτα
  • Χυμός Λεμονιού
  • κιμάς μοσχαρίσιος

Είναι και…

  • Light
  • Vegan
  • Αγίου Βαλεντίνου
  • Ανακύκλωση
  • Αυγά με φυσική βαφή
  • Βάφτιση
  • Γενέθλια
  • Για αρχάριους
  • Γιορτή
  • Γλυκά χωρίς ζάχαρη
  • Γρήγορες
  • Ελαφριές
  • Εορταστικές
  • Εύκολες
  • Καυτερά
  • Κουζίνες του κόσμου
  • Κοχλιοί
  • Κρασομεζές
  • Κόκκινα αυγά
  • Λίμπιντο
  • Μπουφές
  • Ναύπλιο
  • Νηστίσιμα
  • Νηστίσιμα Γλυκά
  • Οικονομικές
  • Ουζομεζές
  • Πάρτι
  • Πάσχα
  • Παιδικό πάρτυ
  • Παραδοσιακές
  • Πασχαλινά αυγά
  • Πασχαλινό τραπέζι
  • Παχαλινά αυγά με κρεμμύδι
  • Πλούσια σε ω3 λιπαρά
  • Πλούσιο σε σίδηρο
  • Πολύχρωμα
  • Πρωινό
  • Σαρακοστή
  • Τραπέζι
  • Χορτοφαγικές
  • Χορτοφαγική Μαγειρίτσα
  • Χριστούγεννα
  • καφές
  • τσάι
  • ψαροφαγία

Μέθοδος Μαγειρέματος

  • Ζεμάτισμα
  • Μαρινάδα
  • Μπέν μαρί
  • Στα κάρβουνα
  • Στην Κατσαρόλα
  • Στην γάστρα
  • Στην λαδόκολα
  • Στη σχάρα
  • Στο γκριλ
  • Στο μπρίκι
  • Στον Ατμό
  • Στον Φούρνο
  • Στο πήλινο
  • Στο τηγάνι
  • Τοστιέρα
  • Χωρίς Μαγείρεμα
  • Ψηστιέρα

Χώρες & Περιοχές

  • Άγιο Όρος
  • Ήπειρος
  • Αίγυπτος
  • Αγγλία
  • Αργεντινή
  • Ασία
  • Αυστρία
  • Αχαϊα
  • Βιετνάμ
  • Βολιβία
  • Βόρεια Αμερική
  • Γένοβα
  • Γαλλία
  • Γερμανία
  • Εκουαδόρ
  • Ελλάδα
  • Επτάνησα
  • Ευρώπη
  • Ζάκυνθος
  • Ζαγορά
  • Η.Π.Α.
  • Ηλεία
  • Ινδία
  • Ισραήλ
  • Ιταλία
  • Κέρκυρα
  • Κίνα
  • Κεφαλονιά
  • Κουρδιστάν
  • Κρήτη
  • Κυκλάδες
  • Λευκάδα
  • Μέση Ανατολή
  • Μαρόκο
  • Μεξικό
  • Μεσόγειος
  • Πήλιο
  • Πελοπόννησος
  • Περού
  • Πολωνία
  • Σούλι
  • Σπάρτη
  • Τουρκία
  • Τρίκαλα
  • Χιλή

Τελευταία Σχόλια

  • Τρία μόνο υλικά είναι αρκετά για εύκολα γρήγορα και πεντανόστιμα αμυγδαλωτά ή εργολάβοι στο Αμυγδαλωτά Σίφνου, μύρισε Αιγαίο
  • Παναγιώτης στο Αbsolute begginers: Μπριζόλες με πατάτες στον φούρνο.
  • Πατάτες τηγανιτές …στο φούρνο που ΔΕΝ παχαίνουν στο Πατάτες τηγανιτές …στο φούρνο. Bye bye θερμίδα
  • ΑννΑ στο Ζυμαρικά με πέστο φασκόμηλου, έπαθα έκρηξη γέυσης
  • Μιτσάκι στο Πουτίγκα από τσουρέκι, άλλαξε ο Μανωλιός και έφαγε το τσουρέκι του αλλιώς.
  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Copyright
  • Δήλωση Προστασίας προσωπικών δεδομένων
  • Elara by LyraThemes