LoveFood

Μαγειρεύω και έχω θέματα

  • Συνταγές
    • Μαγειρική
    • Ζαχαροπλαστική
    • Τσάι
    • Προσθήκη συνταγής
  • Ανα Υλικό
    • Αλλαντικά
    • Ζυμαρικά
    • Θαλασσινά
    • Γαλακτοκομικά
    • Κρέας
    • Λαχανικά
    • Μπαχαρικά
    • Μυρωδικά
    • Πουλερικά
    • Σοκολάτα
    • Φρούτα
    • Ψάρια
  • Χρήσιμα
    • Μαγειρικό Γλωσσάρι
    • Δοσομετρητής
    • Θερμοκρασίες φούρνου
    • Τεχνικές
Κυρίως Πιάτα, Λαδερά, Μεζέδες  /  5 Αυγούστου 2013

Μελιτζάνες φούρνου με σάλτσα ντομάτας & καπνιστό τυρί

by Παναγιώτης
Μελιτζάνες με καπνιστό τυρί
Τώρα που ο Βαγγέλης έκοψε το κάπνισμα έχει εθιστεί στο καπνιστό τυρί, ανοίγει το ψυγείο κάθε μισή ώρα και παίρνει μία σνίφα…

Το φαγητάκι αυτό είναι κάτι σαν χορτοφαγικός μουσακάς με την έννοια του μουσακά όπως τον κάνουν στην Τουρκία ή την Περσία χωρίς μπεσαμέλ αλλά με τυρί. Μπορείτε να τηγανίσετε η να ψήσετε τις μελιτζάνες στο φούρνο κομμένες σε φέτες σε μία λαδόκολλα και λιγότερο λάδι για να είναι πιο ελαφριές, έτσι γλυτώνετε και από τον μπελά του τηγανίσματος…

 

Τα υλικά μας

  • 2 μελιτζάνες μεγάλες κομμένες σε φέτες ή ροδέλες
  • 1 ώριμη ντομάτα μέτρια τριμμένη
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 250 γραμμάρια καπνιστό τυρί τριμμένο
  • 250 γραμμάρια φέτα τριμμένη στο χέρι
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο για το τηγάνισμα της μελιτζάνας
  • 2-3 κουταλιές ελαιόλαδο για την σάλτσα
  • 2 κουταλιές ξύδι μπαλσάμικο
  • 2 κουταλιές ψιλοκομμένος μαϊντανός
  • 1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο κύμινο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Σε ένα τηγάνι τηγανίζουμε τις μελιτζάνες και τις τοποθετούμε σε χαρτί κουζίνας για να φύγει το υπερβολικό λάδι, τοποθετούμε και χαρτί κουζίνας και από πάνω τους.
  2. Αδειάζουμε το λάδι και καθαρίζουμε το τηγάνι, το βάζουμε πάλι στην φωτιά με τις 2-3 κουταλιές ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν.
  3. Προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το κύμινο . Μαγειρεύουμε μέχρι να σφίξει η σάλτσα μας, όταν είναι έτοιμη προσθέτουμε τον μαϊντανό και την αφαιρούμε από την φωτιά.
  4. Σε ένα πυρέξ βάζουμε μία στρώση μελιτζάνας και ραντίζουμε με μία κουταλιά ξύδι βαλσαμικό, μετά προσθέτουμε την σάλτσα μας, την τριμμένη φέτα και το 1/3 του καπνιστού τυριού βάζουμε άλλη μία στρώση μελιτζάνα ραντίζουμε με άλλη μία κουταλιά ξύδι βαλσαμικό, και τελειώνουμε με μία γενναία στρώση του υπόλοιπου καπνιστού τυριού.
  5. Ψήνουμε σε φούρνο που καίει στους 180 βαθμούς για 20-25 λεπτά. Το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 10-15 λεπτά και το τρώμε ζεστό.

 

Στο ίδιο στυλ:

Λαβράκι ψητό με σάλτσα ντομάτας & γλυστρίδας, γλυστερό ψαράκι.   Για την γλιστρίδα τα έχουμε ξαναπεί, είναι ένα λαχανικÏŒ θαυματουργÏŒ, την χρησιμοποιούμε κυρίως στις σαλάτες αλλά εδÏŽ θα την δούμε σε ένα πιάτο με λαβράκι ως μέρος μίας γευστικής σάλτσας.   Τα υλικά μας για ένα κανονικÏŒ ψάρι Ένα...

Τραχανότο με μελιτζάνες και πιπεριές, τραχανάς καλοκαιρινός. Ο ξινÏŒχοντρος, ο χÏŒντρος ,ο τραχανάς, ο ξινÏŒς ή ÏŒπως τον λένε είναι μεγάλη εφεύρεση, άλλοι τον κάνουν σούπα, άλλοι τον βάζουν μέχρι και στα γεμιστά γιατί είναι παν-νÏŒστιμος και απλÏŒς. Σε αυτή την συνταγή τον μαγείρεψα ÏŒπως θα μαγειρεύαμε...

Σπιτική σάλτσα ντομάτας, παγιδέψτε το άρωμα του καλοκαιριού. Ο σκοπÏŒς μας δεν είναι να κάνουμε οικονομία, είναι να ελέγχουμε απÏŒλυτα τι τρÏŽμε και να κρατήσουμε την γεύση και τις μυρωδιές του Ελληνικού καλοκαιριού σε ένα βαζάκι. Μπορούμε εύκολα και γρήγορα να έχουμε μία βάση για σάλτσα για μακαρÏŒνια...

Παντζαροσαλάτα με τυρί- La vie en ροζ.   ÎŒπου γάμος και χαρά η Βασίλω πρÏŽτη ! Και ευτυχÏŽς δηλαδή, γιατί το all time party animal Βάσω ,φέρνει και συνταγές φτιαγμένες απÏŒ τα χεράκια της . Με τυρί ή χωρίς τυρί ( έμενα μου άρεσε πάρα πολύ ο...

Tags

  • Εύκολες
  • Ουζομεζές
  • Χορτοφαγικές

Πλοήγηση άρθρων

Μπαμπά γκανούς, αραβική μελιτζανοσαλάτα με ταχίνι
Σπαγγέτι με πέστο ψητής ντομάτας, εύκολο & γευστικότατο.

Share your thoughts Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Υλικά

  • Άνηθος
  • Αλάτι
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Αυγά
  • Βανίλια
  • Βασιλικός
  • Βούτυρο
  • Γάλα
  • Γαρίφαλο
  • Γιαούρτι
  • Δυόσμος
  • Ελαιόλαδο
  • Ζάχαρη
  • Ζάχαρη άχνη
  • Θυμάρι
  • Κανέλα
  • Κεφαλοτύρι
  • Κολοκύθια
  • Κορίανδρος
  • Κοτόπουλο
  • Κρέμα γάλακτος
  • Κρεμμύδι
  • Κρεμμύδι Φρέσκο
  • Κύμινο
  • Μαϊντανός
  • Μαύρο Πιπέρι
  • Μελιτζάνες
  • Μοσχοκάρυδο
  • Μπέικον
  • Μπαλσάμικο
  • Μπαχάρι
  • Ντομάτες
  • Ξύδια
  • Παρμεζάνα
  • Πατάτες
  • Πιπέρι
  • Πιπέρι καγιέν
  • Πιπεριές
  • Ρίγανη
  • Σκόρδο
  • Τζίντζερ
  • Τσίλι
  • Φέτα
  • Χυμός Λεμονιού
  • κιμάς μοσχαρίσιος

Είναι και…

  • Light
  • Vegan
  • Αγίου Βαλεντίνου
  • Ανακύκλωση
  • Αυγά με φυσική βαφή
  • Βάφτιση
  • Γενέθλια
  • Για αρχάριους
  • Γιορτή
  • Γλυκά χωρίς ζάχαρη
  • Γρήγορες
  • Ελαφριές
  • Εορταστικές
  • Εύκολες
  • Καυτερά
  • Κουζίνες του κόσμου
  • Κοχλιοί
  • Κρασομεζές
  • Κόκκινα αυγά
  • Λίμπιντο
  • Μπουφές
  • Ναύπλιο
  • Νηστίσιμα
  • Νηστίσιμα Γλυκά
  • Οικονομικές
  • Ουζομεζές
  • Πάρτι
  • Πάσχα
  • Παιδικό πάρτυ
  • Παραδοσιακές
  • Πασχαλινά αυγά
  • Πασχαλινό τραπέζι
  • Παχαλινά αυγά με κρεμμύδι
  • Πλούσια σε ω3 λιπαρά
  • Πλούσιο σε σίδηρο
  • Πολύχρωμα
  • Πρωινό
  • Σαρακοστή
  • Τραπέζι
  • Χορτοφαγικές
  • Χορτοφαγική Μαγειρίτσα
  • Χριστούγεννα
  • καφές
  • τσάι
  • ψαροφαγία

Μέθοδος Μαγειρέματος

  • Ζεμάτισμα
  • Μαρινάδα
  • Μπέν μαρί
  • Στα κάρβουνα
  • Στην Κατσαρόλα
  • Στην γάστρα
  • Στην λαδόκολα
  • Στη σχάρα
  • Στο γκριλ
  • Στο μπρίκι
  • Στον Ατμό
  • Στον Φούρνο
  • Στο πήλινο
  • Στο τηγάνι
  • Τοστιέρα
  • Χωρίς Μαγείρεμα
  • Ψηστιέρα

Χώρες & Περιοχές

  • Άγιο Όρος
  • Ήπειρος
  • Αίγυπτος
  • Αγγλία
  • Αργεντινή
  • Ασία
  • Αυστρία
  • Αχαϊα
  • Βιετνάμ
  • Βολιβία
  • Βόρεια Αμερική
  • Γένοβα
  • Γαλλία
  • Γερμανία
  • Εκουαδόρ
  • Ελλάδα
  • Επτάνησα
  • Ευρώπη
  • Ζάκυνθος
  • Ζαγορά
  • Η.Π.Α.
  • Ηλεία
  • Ινδία
  • Ισραήλ
  • Ιταλία
  • Κέρκυρα
  • Κίνα
  • Κεφαλονιά
  • Κουρδιστάν
  • Κρήτη
  • Κυκλάδες
  • Λευκάδα
  • Μέση Ανατολή
  • Μαρόκο
  • Μεξικό
  • Μεσόγειος
  • Πήλιο
  • Πελοπόννησος
  • Περού
  • Πολωνία
  • Σούλι
  • Σπάρτη
  • Τουρκία
  • Τρίκαλα
  • Χιλή

Τελευταία Σχόλια

  • Τρία μόνο υλικά είναι αρκετά για εύκολα γρήγορα και πεντανόστιμα αμυγδαλωτά ή εργολάβοι στο Αμυγδαλωτά Σίφνου, μύρισε Αιγαίο
  • Παναγιώτης στο Αbsolute begginers: Μπριζόλες με πατάτες στον φούρνο.
  • Πατάτες τηγανιτές …στο φούρνο που ΔΕΝ παχαίνουν στο Πατάτες τηγανιτές …στο φούρνο. Bye bye θερμίδα
  • ΑννΑ στο Ζυμαρικά με πέστο φασκόμηλου, έπαθα έκρηξη γέυσης
  • Μιτσάκι στο Πουτίγκα από τσουρέκι, άλλαξε ο Μανωλιός και έφαγε το τσουρέκι του αλλιώς.
  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Copyright
  • Δήλωση Προστασίας προσωπικών δεδομένων
  • Elara by LyraThemes