Μία εύκολη και γρήγορη μελιτζανοσαλάτα είναι τούτη εδώ και την έφτιαξα με 2 μελιτζάνες τσακώνικες και άλλα υλικά που μου είχαν περισσέψει και είχα στο ψυγείο μου. Στην μελιτζανοσαλάτα πολλοί βάζουν μαγιονέζα αλλά το γιαούρτι είναι μία εύκολη, γρήγορη και δροσερή εναλλακτική.
Τα υλικά μας
- 1 μελιτζάνα μικρή (εγώ έβαλα 2 τσακώνικες μικρές)
- 2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι στραγγιστό
- 1 κουταλιά της σούπας παρμεζάνα
- 4 κλωνάρια κόλιανδρου ή μαϊντανού
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά της σούπας ξύδι βαλσαμικό
- Μισή κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Ψήνουμε την μελιτζάνα αφού την πλύνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά με 1 ώρα , δεν αφαιρούμε το κοτσάνι της για να μπορούμε να την καθαρίσουμε πιο εύκολα πιάνοντας το.
Δεν τρομάζουμε αν αρχίσει να μυρίσει καμένο, θα χρησιμοποιήσουμε μόνο το εσωτερικό της και το κάψιμο θα τις δώσει καπνιστή γεύση.
Όταν είναι έτοιμη την αφήνουμε να κρυώσει λίγο για να μπορούμε να πιάσουμε το κοτσάνι και αφαιρούμε την καμένη φλούδα με ένα πιρούνι.
Την βάζουμε σε ένα επεξεργαστή τροφίμων με τα υπόλοιπα υλικά και χτυπάμε καλά, αν δεν έχουμε επεξεργαστή τροφίμων μπορούμε ανακατέψουμε τα υλικά μας σε ένα μπολ πολύ καλά.
Πάει πολύ με ζεστό ψωμί αλλά εγώ την τρώω και με ρυζογκοφρέτες άμα λάχει.