Αυτή είναι μία πραγματικά απλή μελιτζανοσαλάτα στο παραδοσιακό στυλ χωρίς μαγιονέζες ή γιαούρτι και πραγματικά αυτός ο συνδυασμός των απλών υλικών βγάζει τα αρώματα του καλοκαιριού στην Μεσόγειο με τρόπο μοναδικό…
Τα υλικά μας
- 1 κιλό μελιτζάνες με τα κοτσάνια τους(Περίπου 4 μελιτζάνες)
- 1 Πιπεριά Φλωρίνης
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο (ή και παραπάνω)
- 2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό ή βασιλικό ή δυόσμο ψιλοκομμένο
- 1 πιπεριά τσίλι ψιλοκομμένη (προαιρετικά αν μας αρέσουν τα καυτερά)
- 2-3 κουταλιές ελαιόλαδο
- 2 κουταλιές της σούπας καλό ξύδι (εγώ έβαλα βαλσαμικό)
Προετοιμασία
- Βάζουμε τις μελιτζάνες στον φούρνο ολόκληρες όπως είναι και τις ψήνουμε στους 200 βαθμούς για μία ώρα περίπου, αν αρχίσουν να μυρίζουν καμένες δεν ανησυχούμε γιατί αυτό θα τις δώσει καπνιστή γεύση. Την πιπεριά Φλωρίνης μπορούμε να την βάλουμε στο φούρνο 20 λεπτά πριν βγάλουμε τις μελιτζάνες.
- Όταν είναι έτοιμες τις αφήνουμε να κρυώσουν και πιάνοντας τις από το κοτσάνι τις καθαρίζουμε από τον φλοιό τους προσεκτικά για να μην καούμε.
- Κόβουμε σε χοντρά κομμάτια την μελιτζάνα, καθαρίζουμε την πιπεριά και την ψιλοκόβουμε και σε ένα μπολ αναμειγνύουμε όλα τα υλικά μας χωρίς πολύ δύναμη για να μην διαλύσει τελείως η μελιτζάνα μας, δεν την θέλουμε αλοιφή.
- Την φυλάμε στο ψυγείο ή την σερβίρουμε κατευθείαν.
Λατρευώ του τίτλους των συνταγών σας!!! :):) Ωραία η αγιορείτικη μελιτζανοσαλάτα καιτο τσίλι νομίζω πως την απογειώνει!!! Καλημέρα!!!
Καλησπέρα olive! Σίγουρα το τσίλι την άλλαξε, μερικοί μου είπαν προς το καλύτερο :)
[…] lovefood […]