LoveFood

Μαγειρεύω και έχω θέματα

  • Συνταγές
    • Μαγειρική
    • Ζαχαροπλαστική
    • Τσάι
    • Προσθήκη συνταγής
  • Ανα Υλικό
    • Αλλαντικά
    • Ζυμαρικά
    • Θαλασσινά
    • Γαλακτοκομικά
    • Κρέας
    • Λαχανικά
    • Μπαχαρικά
    • Μυρωδικά
    • Πουλερικά
    • Σοκολάτα
    • Φρούτα
    • Ψάρια
  • Χρήσιμα
    • Μαγειρικό Γλωσσάρι
    • Δοσομετρητής
    • Θερμοκρασίες φούρνου
    • Τεχνικές
Ζαχαροπλαστική, Πίτες  /  22 Ιούλιος 2016

Μηλόπιτα (Απλ πάει την φάγαμε)

by Παναγιώτης

μηλόπιταΟι μηλόπιτες είναι μάλλον το αγαπημένο μου γλυκό, τις αγαπώ όπως και να είναι. Μεγάλωσα με το στρούντελ μήλου της μάνας μου και μία άλλη βερσιόν που είναι σαν κέικ ξεσκέπαστη :) Αυτή εδώ είναι μία διαφορετική συνταγή που κάνουμε συχνά που είναι αμερικάνικου τύπου και είναι πολύ εύκολη συνταγή.

Για την ζύμη:

Υλικά

  • 2 ½ κούπες αλεύρι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  • 225 γρ βούτυρο
  • ¼- ½ κούπα νερό

Προετοιμασία

  1. Βάζουμε το αλεύρι την ζάχαρη, βούτυρο και το αλάτι σε ένα μπολ και ανακατεύουμε καλά με ένα πιρούνι.
  2. Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε ρίχνοντας λίγο-λίγο το νερό μέχρι να έχουμε μία ομοιόμορφη ζύμη
  3. Χωρίζουμε την ζύμη σε δύο μέρη το ένα λίγο μεγαλύτερο από το άλλο. Τα τυλίγουμε με ζελατίνα και τα βάζουμε στην συντήρηση για μία ώρα.

Για την γέμιση:

Υλικά

  • 1 κούπα καστανή ζάχαρη
  • 7-8 μήλα γκόλτεν
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • ½ κουταλάκι του γλυκού τριμμένο γαρίφαλο
  • Χυμός από μισό λεμόνι
  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο

Προετοιμασία

  1. Κόβουμε τα τα μήλα σε ροδέλες.
  2. Ανοίγουμε το φύλο, βάζουμε το μεγαλύτερο κομμάτι σε βουτυρωμένο ταψί.
  3. Βάζουμε τα μήλα πάνω στην ζύμη μας και ρίχνουμε την ζάχαρη, κανέλα, γαρύφαλλο και τον χυμό του λεμονιού. Από πάνω βάζουμε το βούτυρο.
  4. Σκεπάζουμε με την άλλη μίση ζύμη και ανοίγουμε τρυπίτσες στη ζύμη με ένα πιρούνι.
  5. Ψήνουμε σε φούρνο που έχουμε προθερμάνει στους 180 βαθμούς για περίπου 50 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η ζύμη μας.
  6. Την αφήνουμε να κρυώσει και την απολαμβάνουμε σκέτη με παγωτό βανίλια που της πάει πολύ.
VN:F [1.9.22_1171]
Σκορ: 0.0/5 (0 ψήφοι )

Στο ίδιο στυλ:

Ζύμη για σουδάκια. Η κυρία με τα σου Σύμφωνα με την βιβλιογραφία, ο πρώτος που ανακάλυψε την ζύμη για τα σου ,το 1540 ,ήταν ένας Ιταλός σεφ ονόματι Pantarelli ή Pantanelli, που δούλευε στην αυλή της  βασίλισσας Αικατερίνης των Μεδίκων. Αργότερα  τον 18 ο  αιώνα ένας άλλος ζαχαροπλάστης ο...

Φάγαμε πακέτο …φιλέτα ψαριού στη λαδόκολλα Υλικά 4 φιλέτα λευκού ψαριού  (όπως πέρκα , μπακαλιάρος, γλώσσα ,σφυρίδα, κ.λπ.) 2 μεσαίου μεγέθους κολοκύθια, κομμένα σε χοντρές φέτες 2 μεσαίου μεγέθους πατάτες, κομμένες σε ροδέλες 2 μέτρια καρότα, κομμένα σε χοντρές φέτες 2 μεσαίου μεγέθους ντομάτες κομμένες σε...

Mάφινς κεράσι . Τέλεις μάφιν κεράσει; Τα μάφινς είναι στην ουσία μικρά, αφράτα κεκάκια . Σερβίρονται εύκολα και παίζουν μπάλα παντού : σε πάρτυ , τραπέζια , μπουφέδες , καφέδες , τέια κλπ. Υλικά για 12-14  μάφινς  3 αβγά 150 βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου 1 κούπα ζάχαρη+ 3 κουταλιές της σούπας...

Τάρτα με ροδάκινα και βερίκοκα . Καλοκαίρι αγάπη μου Τα καλοκαιρινά φρούτα είναι ένας πραγματικός θησαυρός για την υγεία και για την ζαχαροπλαστική επίσης . Αυτήν την τάρτα την εμπνεύστηκα από μια Γαλλική συνταγή . Αλλά την ελληνοποίησα ολίγον τι , όσον αφορά την κρέμα . Γιατί είμαστε large . Γιατί...

Tags

  • Εύκολες

Πλοήγηση άρθρων

Αμυγδαλωτά Σίφνου, μύρισε Αιγαίο
Ριζότο με μανιτάρια, πορτσίνι & κάστανα

1 comment

  • Μηλόπιτα αμερικάνικου τύπου, τέλεια! - Xalara.eu
    13 Ιούλιος 2018

    […] lovefood.gr […]

    Reply

Share your thoughts Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Υλικά

  • Άνηθος
  • Αλάτι
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Αυγά
  • Βανίλια
  • Βασιλικός
  • Βούτυρο
  • Γάλα
  • Γαρίφαλο
  • Γιαούρτι
  • Δυόσμος
  • Ελαιόλαδο
  • Ζάχαρη
  • Ζάχαρη άχνη
  • Θυμάρι
  • Κανέλα
  • Καρότα
  • Κεφαλοτύρι
  • Κολοκύθια
  • Κορίανδρος
  • Κοτόπουλο
  • Κρέμα γάλακτος
  • Κρεμμύδι
  • Κρεμμύδι Φρέσκο
  • Κύμινο
  • Μαϊντανός
  • Μαύρο Πιπέρι
  • Μελιτζάνες
  • Μοσχοκάρυδο
  • Μπέικον
  • Μπαλσάμικο
  • Μπαχάρι
  • Ντομάτες
  • Ξύδια
  • Παρμεζάνα
  • Πατάτες
  • Πιπέρι
  • Πιπέρι καγιέν
  • Πιπεριές
  • Ρίγανη
  • Σκόρδο
  • Τζίντζερ
  • Τσίλι
  • Φέτα
  • Χυμός Λεμονιού

Είναι και…

  • Light
  • Vegan
  • Αγίου Βαλεντίνου
  • Ανακύκλωση
  • Αυγά με φυσική βαφή
  • Βάφτιση
  • Γενέθλια
  • Για αρχάριους
  • Γιορτή
  • Γλυκά χωρίς ζάχαρη
  • Γρήγορες
  • Ελαφριές
  • Εορταστικές
  • Εύκολες
  • Καυτερά
  • Κουζίνες του κόσμου
  • Κοχλιοί
  • Κρασομεζές
  • Κόκκινα αυγά
  • Λίμπιντο
  • Μπουφές
  • Ναύπλιο
  • Νηστίσιμα
  • Νηστίσιμα Γλυκά
  • Οικονομικές
  • Ουζομεζές
  • Πάρτι
  • Πάσχα
  • Παιδικό πάρτυ
  • Παραδοσιακές
  • Πασχαλινά αυγά
  • Πασχαλινό τραπέζι
  • Παχαλινά αυγά με κρεμμύδι
  • Πλούσια σε ω3 λιπαρά
  • Πλούσιο σε σίδηρο
  • Πολύχρωμα
  • Πρωινό
  • Σαρακοστή
  • Τραπέζι
  • Χορτοφαγικές
  • Χορτοφαγική Μαγειρίτσα
  • Χριστούγεννα
  • καφές
  • τσάι
  • ψαροφαγία

Δημοφιλείς Συνταγές

  • Πασχαλινά Καλιτσούνια της μαμάς μου.
    5.0 : Πασχαλινά Καλιτσούνια της μαμάς μου. (7 ψήφοι)
  • Κολοκυθοανθοί τούμπανο (γεμιστοί με ρύζι)
    5.0 : Κολοκυθοανθοί τούμπανο (γεμιστοί με ρύζι) (5 ψήφοι)
  • Ceviche Σολομού & αναμνήσεις από την Λατινική Αμερική
    5.0 : Ceviche Σολομού & αναμνήσεις από την Λατινική Αμερική (4 ψήφοι)
  • Τούρτα Φράουλα -
    5.0 : Τούρτα Φράουλα - "Φράου Λία" η Μεγαλοπρεπής (4 ψήφοι)
  • Ανθοί γεμιστοί με φέτα & δυόσμο (δώσ'μου και εμένα μπάρμπα)
    5.0 : Ανθοί γεμιστοί με φέτα & δυόσμο (δώσ'μου και εμένα μπάρμπα) (4 ψήφοι)
  • Μάτι γαρίδα … γαριδομακαρονάδα με τα όλα της.
    5.0 : Μάτι γαρίδα … γαριδομακαρονάδα με τα όλα της. (3 ψήφοι)
  • Βάφουμε αυγά με κρεμμύδια
    5.0 : Βάφουμε αυγά με κρεμμύδια (3 ψήφοι)
  • Αυγολέμονο Αφράτο
    5.0 : Αυγολέμονο Αφράτο (3 ψήφοι)
  • Τζατζίκι με καρότο
    5.0 : Τζατζίκι με καρότο (3 ψήφοι)
  • Τορτίγια εσπανίολα (ομελέτα για πρωταθλητές)
    5.0 : Τορτίγια εσπανίολα (ομελέτα για πρωταθλητές) (3 ψήφοι)

Μέθοδος Μαγειρέματος

  • Ζεμάτισμα
  • Μαρινάδα
  • Μπέν μαρί
  • Στα κάρβουνα
  • Στην Κατσαρόλα
  • Στην γάστρα
  • Στην λαδόκολα
  • Στη σχάρα
  • Στο γκριλ
  • Στο μπρίκι
  • Στον Ατμό
  • Στον Φούρνο
  • Στο πήλινο
  • Στο τηγάνι
  • Τοστιέρα
  • Χωρίς Μαγείρεμα
  • Ψηστιέρα

Χώρες & Περιοχές

  • Άνδρος
  • Ήπειρος
  • Αγγλία
  • Αργεντινή
  • Ασία
  • Αυστρία
  • Αφρική
  • Βέροια
  • Βολιβία
  • Βόρεια Αμερική
  • Γαλλία
  • Γερμανία
  • Ελλάδα
  • Ευρώπη
  • Ζαγορά
  • Η.Π.Α.
  • Θράκη
  • Ινδία
  • Ιορδανία
  • Ισπανία
  • Ισραήλ
  • Ιταλία
  • Κίνα
  • Κορέα
  • Κρήτη
  • Κυκλάδες
  • Λάρισα
  • Λίβανος
  • Μέση Ανατολή
  • Μαρόκο
  • Μεξικό
  • Μεσόγειος
  • Ναύπλιο
  • Πήλιο
  • Παλαιστίνη
  • Πελοπόννησος
  • Περού
  • Πολωνία
  • Πουρί
  • Ρωσία
  • Σπάρτη
  • Συρία
  • Τουρκία
  • Τρίκαλα
  • Χιλή

Τελευταία Σχόλια

  • Ψάρι στη λαδόκολλα με λαχανικά(4 μονάδες) - στο Φάγαμε πακέτο …φιλέτα ψαριού στη λαδόκολλα
  • Μαιρη Αθανασοπουλου στο Στάσου…μύγδαλα! Τούρτα με καραμελωμένα αμύγδαλα (και σοκολατένιο παντεσπάνι)
  • Φρυγανιές γλύκισμα , τρώει η μάνα και του παιδιού δεν δίνει. - Χρυσές Συνταγές στο Φρυγανιές γλύκισμα , τρώει η μάνα και του παιδιού δεν δίνει.
  • Σπαράγγια με μπέικον και κατσικίσιο τυρί - foodfeed στο Σπαράγγια με μπέικον και κατσικίσιο τυρί
  • Σπιτικά μπέργκερ . Μας τα κανες μπιφτέκια - foodfeed στο Σπιτικά μπέργκερ . Μας τα κανες μπιφτέκια
  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Copyright
  • Δήλωση Προστασίας προσωπικών δεδομένων
  • Elara by LyraThemes