Οι μηλόπιτες είναι μάλλον το αγαπημένο μου γλυκό, τις αγαπώ όπως και να είναι. Μεγάλωσα με το στρούντελ μήλου της μάνας μου και μία άλλη βερσιόν που είναι σαν κέικ ξεσκέπαστη :) Αυτή εδώ είναι μία διαφορετική συνταγή που κάνουμε συχνά που είναι αμερικάνικου τύπου και είναι πολύ εύκολη συνταγή.
Για την ζύμη:
Υλικά
- 2 ½ κούπες αλεύρι
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
- 225 γρ βούτυρο
- ¼- ½ κούπα νερό
Προετοιμασία
- Βάζουμε το αλεύρι την ζάχαρη, βούτυρο και το αλάτι σε ένα μπολ και ανακατεύουμε καλά με ένα πιρούνι.
- Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε ρίχνοντας λίγο-λίγο το νερό μέχρι να έχουμε μία ομοιόμορφη ζύμη
- Χωρίζουμε την ζύμη σε δύο μέρη το ένα λίγο μεγαλύτερο από το άλλο. Τα τυλίγουμε με ζελατίνα και τα βάζουμε στην συντήρηση για μία ώρα.
Για την γέμιση:
Υλικά
- 1 κούπα καστανή ζάχαρη
- 7-8 μήλα γκόλτεν
- 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
- ½ κουταλάκι του γλυκού τριμμένο γαρίφαλο
- Χυμός από μισό λεμόνι
- 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
Προετοιμασία
- Κόβουμε τα τα μήλα σε ροδέλες.
- Ανοίγουμε το φύλο, βάζουμε το μεγαλύτερο κομμάτι σε βουτυρωμένο ταψί.
- Βάζουμε τα μήλα πάνω στην ζύμη μας και ρίχνουμε την ζάχαρη, κανέλα, γαρύφαλλο και τον χυμό του λεμονιού. Από πάνω βάζουμε το βούτυρο.
- Σκεπάζουμε με την άλλη μίση ζύμη και ανοίγουμε τρυπίτσες στη ζύμη με ένα πιρούνι.
- Ψήνουμε σε φούρνο που έχουμε προθερμάνει στους 180 βαθμούς για περίπου 50 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η ζύμη μας.
- Την αφήνουμε να κρυώσει και την απολαμβάνουμε σκέτη με παγωτό βανίλια που της πάει πολύ.
[…] lovefood.gr […]
[…] lovefood.gr […]