Η δροσιά και η ελαφριά οξύτητα του γιαουρτιού σε συνδυασμό με την ντομάτα, μεταμορφώνουν το μοσχάρι σε μια ροζ γευστική πανδαισία. Δοκιμάστε το μαζί με πατατούλες τηγανιτές ή ρύζι ή πουρέ .
Υλικά
- 1 κιλό μοσχάρι (σπάλα, ή νουά ή μπούτι) κομμένο σε κομμάτια
- 2 μέτριες ντομάτες ξεφλουδισμένες και τριμμένες
- 1 κουταλιά πελτές ντομάτας
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 ξύλο κανέλας
- 4-5 κόκκους μπαχάρι
- 1 κουταλάκι πάπρικα γλυκιά
- 1/2 κουταλάκι μπούκοβο
- 1/3 κούπας λάδι
- αλάτι, πιπέρι
- 4-5 κουταλιές σούπας γιαούρτι στραγγιστό
Πως το κάνουμε
- Σε φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι . Ροδίζουμε το κρέας 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά (το αφήνουμε πρώτα να ροδοκοκκινίσει από τη μία και μετά το γυρνάμε από τη άλλη)
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι και ανακατεύουμε για 1 λεπτό μέχρι να γυαλίσει.
- Προσθέτουμε τα μπαχαρικά και αλατοπιπερώνουμε.
- Ρίχνουμε την ντομάτα και τον πελτέ και μαγειρεύουμε για 3 λεπτά φροντίζοντας να ξεκολλήσουμε (ντεγλασάρουμε) με την κουτάλα μας τα υπολείμματα του κρέατος από τον πάτο της κατσαρόλας, γιατί θα δώσουν τη νοστιμιά στη σάλτσα μας.
- Προσθέτουμε 1 ποτήρι βραστό νερό και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 1 με 1 1/2 ώρα μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Αν χρειάζεται προσθέτουμε κι άλλο νερό αργότερα. Μόλις είναι έτοιμο το κατεβάζουμε από τη φωτιά.
- Σε ένα μπολ βάζουμε το γιαούρτι . Προσθέτουμε λίγη από τη σάλτσα του κρέατος και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Ρίχνουμε το μείγμα του γιαουρτιού στο κρέας και κουνάμε την κατσαρόλα να ανακατευτεί καλά .
Μανούλα..