Η μπύρα έχει γίνει αγαπημένη μου τελευταία στις μοσχαρο-χοιρινο-κοτοπουλό-σαλτσες . Πρέπει όμως να διαλέξουμε μια όχι πολύ δυνατή μπυρίτσα και να την σβήσουμε πρώτα, να εξατμιστεί το αλκοόλ, πριν την βάλουμε στο φούρνο, γιατί αλλιώς θα πικρίσει το φαγητό . Και για να μην ξεχνιόμαστε , συνοδέψτε το dinner με την αγαπημένη Φρέσκια Μπύρα Χίου , Chios Beer . Cheers!
Υλικά
- 1 κιλό μοσχάρι κομμένο σε μέτρια κομμάτια
- 3 καρότα σε χοντρά κομμάτια
- 2 κολοκύθια χοντροκομμένα
- 2 πατάτες σε κομμάτια
- μερικές φουντίτσες μπρόκολο
- 2 κρεμμύδια σε χοντρές φέτες
- 2 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες
- 1/4 φλιτζανιού λάδι
- 1 κουτάκι μπύρα
- χυμός από 1 λεμόνι
- 3-4 κόκκους μπαχάρι
- 1 φύλλο δάφνης
- ρίγανη
- αλάτι , πιπέρι
Πώς το κάνουμε
Ζεσταίνουμε το λάδι σε φαρδιά κατσαρόλα . Σοτάρουμε το κρέας για 3 λεπτά από κάθε πλευρά .Το βγάζουμε σε μια πιατέλα . Προσθέτουμε στην κατσαρόλα τα κρεμμύδια , το σκόρδο και τα μπαχαρικά . Τα φέρνουμε μερικές βόλτες για 2 λεπτά μέχρι να γυαλίσει το κρεμμύδι. Προσθέτουμε τα λαχανικά εκτός από το μπρόκολο. Σβήνουμε με το λεμόνι και την μπύρα. Αφήνουμε 2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε το κρέας . Αλατοπιπερώνουμε , προσθέτουμε τη ρίγανη, και μεταφέρουμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας στη γάστρα . Ψήνουμε με σκεπασμένη τη γάστρα στους 200 βαθμούς για 2 -2 1/2 ώρες μέχρι να μαλακώσει το κρέας . Προσθέτουμε το μπρόκολο και ψήνουμε για άλλη μισή ώρα. Mangeons !