LoveFood

Μαγειρεύω και έχω θέματα

  • Συνταγές
    • Μαγειρική
    • Ζαχαροπλαστική
    • Τσάι
    • Προσθήκη συνταγής
  • Ανα Υλικό
    • Αλλαντικά
    • Ζυμαρικά
    • Θαλασσινά
    • Γαλακτοκομικά
    • Κρέας
    • Λαχανικά
    • Μπαχαρικά
    • Μυρωδικά
    • Πουλερικά
    • Σοκολάτα
    • Φρούτα
    • Ψάρια
  • Χρήσιμα
    • Μαγειρικό Γλωσσάρι
    • Δοσομετρητής
    • Θερμοκρασίες φούρνου
    • Τεχνικές
Κυρίως Πιάτα, Μαγειρική  /  8 Ιουνίου 2013

Μοσχαράκι με λαχανικά και μπύρα στη γάστρα μουουουου

by Μαριλού
μοσχάρι με λαχανικά
-Γκαρσόν, σερβίρετε μοσχάρι ;
-Όλους τους σερβίρουμε κύριε!

Η μπύρα έχει γίνει αγαπημένη μου τελευταία στις μοσχαρο-χοιρινο-κοτοπουλό-σαλτσες . Πρέπει όμως να διαλέξουμε μια όχι πολύ δυνατή μπυρίτσα και να την σβήσουμε  πρώτα, να εξατμιστεί το αλκοόλ,  πριν την βάλουμε στο φούρνο, γιατί αλλιώς θα πικρίσει το φαγητό . Και για να μην ξεχνιόμαστε  , συνοδέψτε το dinner με την αγαπημένη  Φρέσκια Μπύρα Χίου , Chios Beer . Cheers!

Υλικά

  • 1 κιλό μοσχάρι κομμένο σε μέτρια κομμάτια
  • 3 καρότα σε χοντρά κομμάτια
  • 2 κολοκύθια χοντροκομμένα
  • 2 πατάτες σε κομμάτια
  • μερικές φουντίτσες μπρόκολο
  • 2 κρεμμύδια σε χοντρές φέτες
  • 2 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες
  • 1/4 φλιτζανιού λάδι
  • 1 κουτάκι μπύρα
  • χυμός από 1 λεμόνι
  • 3-4 κόκκους μπαχάρι
  • 1 φύλλο δάφνης
  • ρίγανη
  • αλάτι , πιπέρι

 

Πώς το κάνουμε 

Ζεσταίνουμε το λάδι σε φαρδιά κατσαρόλα . Σοτάρουμε το κρέας για 3 λεπτά από κάθε πλευρά .Το βγάζουμε σε μια πιατέλα . Προσθέτουμε στην κατσαρόλα τα κρεμμύδια , το σκόρδο και τα μπαχαρικά . Τα φέρνουμε μερικές βόλτες για 2 λεπτά μέχρι να γυαλίσει το κρεμμύδι. Προσθέτουμε τα λαχανικά εκτός από το μπρόκολο. Σβήνουμε με το λεμόνι και την μπύρα. Αφήνουμε 2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε  το κρέας . Αλατοπιπερώνουμε , προσθέτουμε τη ρίγανη, και μεταφέρουμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας  στη γάστρα . Ψήνουμε με σκεπασμένη τη γάστρα στους 200 βαθμούς για 2 -2 1/2  ώρες μέχρι να μαλακώσει το κρέας . Προσθέτουμε το μπρόκολο και ψήνουμε για άλλη μισή ώρα. Mangeons !

 

 

 

 

 

Στο ίδιο στυλ:

Πολύχρωμο κοτόπουλο ντίρλα (με λαχανικά και μπύρα) Το φιλέτο κοτόπουλο είναι ο φίλος κάθε κόρης ακαμάτρας , ( και κάθε άντρα που σέβεται τον εαυτό του) γιατί γίνεται με χίλιους τρόπους ,εύκολα και γρήγορα.  Η συνταγή αυτή είναι απλούστατη , νοστιμότατη και ευπαρουσίαστη . Ζωή και κότα...

Μοσχάρι κοκκινιστό με γιαούρτι . Μοσχαράκι μου λαμπρό Η δροσιά και η ελαφριά οξύτητα του γιαουρτιού σε συνδυασμό με την ντομάτα, μεταμορφώνουν το μοσχάρι σε μια ροζ γευστική πανδαισία. Δοκιμάστε το μαζί με πατατούλες τηγανιτές ή ρύζι ή πουρέ . Υλικά 1 κιλό μοσχάρι (σπάλα, ή νουά ή...

Χοιρινό μπούτι στην γάστρα του Λαρισαίου. Λάρσα Λάρσα σ΄είδα και λαχτάρσα. Η γάστρα του Λαρισαίου  από τον C27   Υλικά 1 γάστρα γάστρα θηλυκό μεταλλικό ή πήλινο μαγειρικό σκεύος, το οποίο αφού θερμανθεί κατάλληλα, τοποθετείται πάνω από το ταψί με το φαγητό συμβάλλοντας στο ψήσιμό του από την επάνω πλευρά βαθύ και πλατύ...

Μπούτι από αρνί Λαδόκολλα στην γάστρα Η λαδόκολλα έχει θεϊκές ιδιότητες στο ψήσιμο, κρατάει το κρέας μας ζουμερό και μαλακό και επιπλέον μας δίνει αυτή την αίσθηση της στιγμής που ανοίγουμε τα χριστουγεννιάτικα δώρα, ναι ακριβώς την αίσθηση του “περιμένω να δω κάτι καλό αλλά δεν...

Tags

  • Παραδοσιακές

Πλοήγηση άρθρων

Ρόκα παρμεζάνα με ντοματίνι, η πιο ροκ σαλάτα
Φασολάκια λαδερά, σταθερή Ελληνική αξία!

Share your thoughts Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Υλικά

  • Άνηθος
  • Αλάτι
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Αυγά
  • Βανίλια
  • Βασιλικός
  • Βούτυρο
  • Γάλα
  • Γαρίφαλο
  • Γιαούρτι
  • Δυόσμος
  • Ελαιόλαδο
  • Ζάχαρη
  • Ζάχαρη άχνη
  • Θυμάρι
  • Κανέλα
  • Κεφαλοτύρι
  • Κολοκύθια
  • Κορίανδρος
  • Κοτόπουλο
  • Κρέμα γάλακτος
  • Κρεμμύδι
  • Κρεμμύδι Φρέσκο
  • Κύμινο
  • Μαϊντανός
  • Μαύρο Πιπέρι
  • Μελιτζάνες
  • Μοσχοκάρυδο
  • Μπέικον
  • Μπαλσάμικο
  • Μπαχάρι
  • Ντομάτες
  • Ξύδια
  • Παρμεζάνα
  • Πατάτες
  • Πιπέρι
  • Πιπέρι καγιέν
  • Πιπεριές
  • Ρίγανη
  • Σκόρδο
  • Τζίντζερ
  • Τσίλι
  • Φέτα
  • Χυμός Λεμονιού
  • κιμάς μοσχαρίσιος

Είναι και…

  • Light
  • Vegan
  • Αγίου Βαλεντίνου
  • Ανακύκλωση
  • Αυγά με φυσική βαφή
  • Βάφτιση
  • Γενέθλια
  • Για αρχάριους
  • Γιορτή
  • Γλυκά χωρίς ζάχαρη
  • Γρήγορες
  • Ελαφριές
  • Εορταστικές
  • Εύκολες
  • Καυτερά
  • Κουζίνες του κόσμου
  • Κοχλιοί
  • Κρασομεζές
  • Κόκκινα αυγά
  • Λίμπιντο
  • Μπουφές
  • Ναύπλιο
  • Νηστίσιμα
  • Νηστίσιμα Γλυκά
  • Οικονομικές
  • Ουζομεζές
  • Πάρτι
  • Πάσχα
  • Παιδικό πάρτυ
  • Παραδοσιακές
  • Πασχαλινά αυγά
  • Πασχαλινό τραπέζι
  • Παχαλινά αυγά με κρεμμύδι
  • Πλούσια σε ω3 λιπαρά
  • Πλούσιο σε σίδηρο
  • Πολύχρωμα
  • Πρωινό
  • Σαρακοστή
  • Τραπέζι
  • Χορτοφαγικές
  • Χορτοφαγική Μαγειρίτσα
  • Χριστούγεννα
  • καφές
  • τσάι
  • ψαροφαγία

Μέθοδος Μαγειρέματος

  • Ζεμάτισμα
  • Μαρινάδα
  • Μπέν μαρί
  • Στα κάρβουνα
  • Στην Κατσαρόλα
  • Στην γάστρα
  • Στην λαδόκολα
  • Στη σχάρα
  • Στο γκριλ
  • Στο μπρίκι
  • Στον Ατμό
  • Στον Φούρνο
  • Στο πήλινο
  • Στο τηγάνι
  • Τοστιέρα
  • Χωρίς Μαγείρεμα
  • Ψηστιέρα

Χώρες & Περιοχές

  • Άγιο Όρος
  • Ήπειρος
  • Αίγυπτος
  • Αγγλία
  • Αργεντινή
  • Ασία
  • Αυστρία
  • Αχαϊα
  • Βιετνάμ
  • Βολιβία
  • Βόρεια Αμερική
  • Γένοβα
  • Γαλλία
  • Γερμανία
  • Εκουαδόρ
  • Ελλάδα
  • Επτάνησα
  • Ευρώπη
  • Ζάκυνθος
  • Ζαγορά
  • Η.Π.Α.
  • Ηλεία
  • Ινδία
  • Ισραήλ
  • Ιταλία
  • Κέρκυρα
  • Κίνα
  • Κεφαλονιά
  • Κουρδιστάν
  • Κρήτη
  • Κυκλάδες
  • Λευκάδα
  • Μέση Ανατολή
  • Μαρόκο
  • Μεξικό
  • Μεσόγειος
  • Πήλιο
  • Πελοπόννησος
  • Περού
  • Πολωνία
  • Σούλι
  • Σπάρτη
  • Τουρκία
  • Τρίκαλα
  • Χιλή

Τελευταία Σχόλια

  • Τρία μόνο υλικά είναι αρκετά για εύκολα γρήγορα και πεντανόστιμα αμυγδαλωτά ή εργολάβοι στο Αμυγδαλωτά Σίφνου, μύρισε Αιγαίο
  • Παναγιώτης στο Αbsolute begginers: Μπριζόλες με πατάτες στον φούρνο.
  • Πατάτες τηγανιτές …στο φούρνο που ΔΕΝ παχαίνουν στο Πατάτες τηγανιτές …στο φούρνο. Bye bye θερμίδα
  • ΑννΑ στο Ζυμαρικά με πέστο φασκόμηλου, έπαθα έκρηξη γέυσης
  • Μιτσάκι στο Πουτίγκα από τσουρέκι, άλλαξε ο Μανωλιός και έφαγε το τσουρέκι του αλλιώς.
  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Copyright
  • Δήλωση Προστασίας προσωπικών δεδομένων
  • Elara by LyraThemes