LoveFood

Μαγειρεύω και έχω θέματα

  • Συνταγές
    • Μαγειρική
    • Ζαχαροπλαστική
    • Τσάι
    • Προσθήκη συνταγής
  • Ανα Υλικό
    • Αλλαντικά
    • Ζυμαρικά
    • Θαλασσινά
    • Γαλακτοκομικά
    • Κρέας
    • Λαχανικά
    • Μπαχαρικά
    • Μυρωδικά
    • Πουλερικά
    • Σοκολάτα
    • Φρούτα
    • Ψάρια
  • Χρήσιμα
    • Μαγειρικό Γλωσσάρι
    • Δοσομετρητής
    • Θερμοκρασίες φούρνου
    • Τεχνικές
Κυρίως Πιάτα, Μαγειρική  /  7 Ιουνίου 2013

Μοσχοχτάποδα στιφάδο, μην το πνίγεις το κουνέλι.

by Παναγιώτης
Μοσχοχτάποδα στιφάδο
Ο Θανάσης ο επονομαζόμενος και κλαρινογαμπρός ήταν έτοιμος να τυλίξει τα πλοκάμια του πάνω στην αθώα τουρίστρια….

Τα μοσχοχτάποδα τα μαγειρέψαμε τις προάλλες με κριθαράκι δείτε την συνταγή εδώ, ήρθε ή ώρα όμως να τα κάνουμε στιφάδο και να τα συνοδέψουμε με κρασάκι άσπρο ή με μπυρίτσα, με τσιπουράκι, με ουζάκι ή ότι άλλο γουστάρουμε.

 

Τα υλικά μας για 4 μερίδες

 

  • 4 μοσχοχτάποδα (μοσχιοί) μικρά
  • 2 ντομάτες μεγάλες τριμμένες
  • 3-4 σκελίδες σκόρδο
  • 15-20κρεμμυδάκια  κοκάρια καθαρισμένα
  • 2 σφηνάκια βαλσαμικό ξύδι άσπρο
  • 3-4 φύλλα δάφνης
  • 3-4 μπαχάρια
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • 1 κουταλιά του γλυκού ρίγανη
  • Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • Αλάτι (ρίχνουμε τουλάχιστον  1 1/2 κουταλάκι του γλυκού και δοκιμάζουμε αν θέλουμε και άλλο)
  • 1/2 φλιτζάνι λάδι

 

Προετοιμασία

  1. Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και αφού κάψει ρίχνουμε τα κρεμμύδια για να τα καραμελώσουμε, τα τσιγαρίζουμε για 2-3 λεπτά και τα σβήνουμε με το ένα σφηνάκι  βαλσαμικό ξύδι, τα βγάζουμε με προσοχή από την κατσαρόλα και τα αφήνουμε στην άκρη.
  2. Ρίχνουμε στο λάδι που καίει τα μπαχάρια, δαφνόφυλλα, ξυλάκι κανέλας και τα σκόρδα τσιγαρίζουμε για 1 λεπτό και προσθέτουμε τα μοσχοχτάποδα, τσιγαρίζουμε για 2 λεπτά. Τα σβήνουμε με το δεύτερο σφηνάκι βαλσαμικό ξύδι, ρίχνουμε την τριμμένη ντομάτα, αλάτι πιπέρι . Περιμένουμε να πάρει βράση.
  3. Όταν το φαγητό πάρει βράση χαμηλώνουμε την φωτιά μας προσθέτουμε τα κοκκάρια και το σιγοβράζουμε για τουλάχιστον 1 ώρα για να μαλακώσουν τα μοσχοχτάποδα αν χρειαστεί προσθέτουμε νερό αλλά μάλλον δεν θα χρειαστεί γιατί θα βγάλουν οι μοσχιοί το νερό τους. Τα κοκάρια μπορείτε να τα προσθέσετε και αργότερα αν νομίζετε ότι έχουν μαλακώσει πολύ από το τσιγάρισμα.
Μπαχαρικά για στιφάδο
Η αγία τριάδα του στιφάδου: κανέλα, μπαχάρι, δαφνόφυλλο.

 

Τα τρώμε σκέτα, με μακαρόνια, με πατάτες τηγανητές, με πουρέ ;)
Σας χαιρετώ μπιπ μπιπ.

Στο ίδιο στυλ:

Μοσχιοί με κριθαράκι (Μοσχοχτάποδα και ιστορίες της λαϊκής) Το Σάββατο όπως και κάθε Σάββατο όταν είμαι στην Αθήνα πηγαίνω λαϊκή στους Αμπελόκηπους (Λουϊζης Ριανκούρ ή Δουκίσσης Πλακεντίας), εκεί αγοράζω ψάρια και θαλασσινά από τον φίλο μου τον Μηνά τον “καταπληκτικό”, τον βρίσκεις στον δεύτερο πάγκο στην σειρά στην...

Γαριδές σαγανάκι με αρώματα Ελλάδας, I ❤ Greece. Με αρχηγική θέση στην όμαδα των υπέρτατων ουζομεζέδων και με αρώματα Ελλάδας, ο ύμνος στην γεύση που ονομάζεται γαρίδες σαγανάκι μας έχει συντροφέψει αμέτρητες φορές στις ουζοκατανύξεις μας, το καταπληκτικό αυτό πιάτο θέλει μόνο  20 λεπτά για να ετοιμαστεί και...

Είσαι συ μια σουπιά… (σουπιές στιφάδο)   Η τεχνική του στιφάδου περιλαμβάνει απαραιτήτως την μαγική τριπλέτα κρεμμύδι- ντομάτα-ξύδι . Από κει και πέρα ο καθείς βάζει ότι μπαχαρικά του κάνει κέφι . Η δάφνη και το μπαχάρι για παράδειγμα είναι από τους βασικούς μετόχους σε αυτό...

Γαύρος Μαρινάτος, μαριναραρισέ τον, τον τιμημένο. Ο υπέρτατος ουζομεζές, το ceviche της Ελλάδος ο γαύρος ο μαρινάτος μας έχει συντροφέψει άπειρες φορές στις εξορμήσεις μας στα νησιά στα μεζεδοπωλεία καλοκαίρι και χειμώνα. Φρέσκος γαύρος, καλό ξυδάκι και ελαιόλαδο είναι η συνταγή της επιτυχίας..   Τα υλικά...

Tags

  • Εύκολες
  • Ουζομεζές
  • Παραδοσιακές
  • ψαροφαγία

Πλοήγηση άρθρων

Πίτσα με ντοματινία, ρόκα & μοτσαρέλα είναι τρέλα!
Ρεβανί βέρο, από τη Βέροια

Share your thoughts Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Υλικά

  • Άνηθος
  • Αλάτι
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Αυγά
  • Βανίλια
  • Βασιλικός
  • Βούτυρο
  • Γάλα
  • Γαρίφαλο
  • Γιαούρτι
  • Δυόσμος
  • Ελαιόλαδο
  • Ζάχαρη
  • Ζάχαρη άχνη
  • Θυμάρι
  • Κανέλα
  • Κεφαλοτύρι
  • Κολοκύθια
  • Κορίανδρος
  • Κοτόπουλο
  • Κρέμα γάλακτος
  • Κρεμμύδι
  • Κρεμμύδι Φρέσκο
  • Κύμινο
  • Μαϊντανός
  • Μαύρο Πιπέρι
  • Μελιτζάνες
  • Μοσχοκάρυδο
  • Μπέικον
  • Μπαλσάμικο
  • Μπαχάρι
  • Ντομάτες
  • Ξύδια
  • Παρμεζάνα
  • Πατάτες
  • Πιπέρι
  • Πιπέρι καγιέν
  • Πιπεριές
  • Ρίγανη
  • Σκόρδο
  • Τζίντζερ
  • Τσίλι
  • Φέτα
  • Χυμός Λεμονιού
  • κιμάς μοσχαρίσιος

Είναι και…

  • Light
  • Vegan
  • Αγίου Βαλεντίνου
  • Ανακύκλωση
  • Αυγά με φυσική βαφή
  • Βάφτιση
  • Γενέθλια
  • Για αρχάριους
  • Γιορτή
  • Γλυκά χωρίς ζάχαρη
  • Γρήγορες
  • Ελαφριές
  • Εορταστικές
  • Εύκολες
  • Καυτερά
  • Κουζίνες του κόσμου
  • Κοχλιοί
  • Κρασομεζές
  • Κόκκινα αυγά
  • Λίμπιντο
  • Μπουφές
  • Ναύπλιο
  • Νηστίσιμα
  • Νηστίσιμα Γλυκά
  • Οικονομικές
  • Ουζομεζές
  • Πάρτι
  • Πάσχα
  • Παιδικό πάρτυ
  • Παραδοσιακές
  • Πασχαλινά αυγά
  • Πασχαλινό τραπέζι
  • Παχαλινά αυγά με κρεμμύδι
  • Πλούσια σε ω3 λιπαρά
  • Πλούσιο σε σίδηρο
  • Πολύχρωμα
  • Πρωινό
  • Σαρακοστή
  • Τραπέζι
  • Χορτοφαγικές
  • Χορτοφαγική Μαγειρίτσα
  • Χριστούγεννα
  • καφές
  • τσάι
  • ψαροφαγία

Μέθοδος Μαγειρέματος

  • Ζεμάτισμα
  • Μαρινάδα
  • Μπέν μαρί
  • Στα κάρβουνα
  • Στην Κατσαρόλα
  • Στην γάστρα
  • Στην λαδόκολα
  • Στη σχάρα
  • Στο γκριλ
  • Στο μπρίκι
  • Στον Ατμό
  • Στον Φούρνο
  • Στο πήλινο
  • Στο τηγάνι
  • Τοστιέρα
  • Χωρίς Μαγείρεμα
  • Ψηστιέρα

Χώρες & Περιοχές

  • Άγιο Όρος
  • Ήπειρος
  • Αίγυπτος
  • Αγγλία
  • Αργεντινή
  • Ασία
  • Αυστρία
  • Αχαϊα
  • Βιετνάμ
  • Βολιβία
  • Βόρεια Αμερική
  • Γένοβα
  • Γαλλία
  • Γερμανία
  • Εκουαδόρ
  • Ελλάδα
  • Επτάνησα
  • Ευρώπη
  • Ζάκυνθος
  • Ζαγορά
  • Η.Π.Α.
  • Ηλεία
  • Ινδία
  • Ισραήλ
  • Ιταλία
  • Κέρκυρα
  • Κίνα
  • Κεφαλονιά
  • Κουρδιστάν
  • Κρήτη
  • Κυκλάδες
  • Λευκάδα
  • Μέση Ανατολή
  • Μαρόκο
  • Μεξικό
  • Μεσόγειος
  • Πήλιο
  • Πελοπόννησος
  • Περού
  • Πολωνία
  • Σούλι
  • Σπάρτη
  • Τουρκία
  • Τρίκαλα
  • Χιλή

Τελευταία Σχόλια

  • Πατάτες τηγανιτές …στο φούρνο που ΔΕΝ παχαίνουν στο Πατάτες τηγανιτές …στο φούρνο. Bye bye θερμίδα
  • ΑννΑ στο Ζυμαρικά με πέστο φασκόμηλου, έπαθα έκρηξη γέυσης
  • Μιτσάκι στο Πουτίγκα από τσουρέκι, άλλαξε ο Μανωλιός και έφαγε το τσουρέκι του αλλιώς.
  • Ψάρι στη λαδόκολλα με λαχανικά(4 μονάδες) - στο Φάγαμε πακέτο …φιλέτα ψαριού στη λαδόκολλα
  • Μαιρη Αθανασοπουλου στο Στάσου…μύγδαλα! Τούρτα με καραμελωμένα αμύγδαλα (και σοκολατένιο παντεσπάνι)
  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Copyright
  • Δήλωση Προστασίας προσωπικών δεδομένων
  • Elara by LyraThemes